ochotka69 02.04.07, 16:54 Jaką polecacie z własnego doświadczenia szkole podstawową w Toruniu. Zastanawiam się również nad szkołami niepublicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbie-torun Re: Jaka szkola? 03.04.07, 10:58 Dobra szkoła jak słyszałam jest na Fałata, także Nr 13 na Krasińskiego-bo od 3 lat tylko podstawówka(odeszło gimnazjum). Do niepublicznej to już na zapisy za późno nasz zerówkowicz zapisany jest od 3 lat a lista rezerwowa ok. 20 osób, może jeszcze Edukacja ma miejsca ale czesne ok. 600 zł Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: Jaka szkola? 06.04.07, 16:05 zapraszam Cię na forum rodziców z TOrunia i okolic, forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45366 Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: Jaka szkola? 11.04.07, 11:33 Niepubliczne w Toruniu sa trzy właśnie ta "twoja" czyli Słowackiego gdzie dzieci zapisują z rocznika 2006 gdzie jak to usłyszałam mało nie pomdlałam. Katolicka, gdzie niestety nie mają zerówki, trzeba odbyć też rozmowe z ojcem dyrektorem, cena taka jak w Słowackim i Edukacja w ktorej cena mnie dobiła 660. I masz racje w tej ostatnie są jeszcze miejca, tylko słyszałam takie różne opinie o tej szkole. Czyli niestety aż tak dużego wyboru nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie-torun znajomości 12.04.07, 13:55 a nie mówiłam było się zaprzyjaźnić z barbie-torun to by doradziła wcześniej PS. co u OLAJU z Piły?? Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: znajomości 12.04.07, 19:21 Masz niezłą pamięć, myślałam, że mnie nie pamiętasz. Olaj zrobiła prawko, studiuje i ogólnie ma się dobrze gdyby nie nawroty choroby.Cały czas mamy ze sobą kontakt. Powiem jej, że pytałas o nią. A co u Ciebie? Wchodzisz jeszcze na chata? tam już chyba jest cichutko, nie tak jak przedtem. Ech szkoda. PS. Jaka jest twoja opinia o tej Edukacji na Bolta, bo ja słyszałam różnie. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie-torun szkoły niepubliczne 16.04.07, 13:06 różne opinie słyszałam dzieci bezstresowo i powoli są uczone dla "żywych sreber" na początku pierwszej klasy to flaki z olejem, indywidualne podejście do każdego także z dysfunkcjami, pomoc psychologa, zajęcia dodatkowe do wyboru, śniadania i obiad oraz świetlica do 17.00, dużo zajęć poza szkołą, wiele wycieczek także zagraniczne w starszych klasach, dodatkowe zajęcie muzyczne i wokalne - dzieci zdobywają nagrody na festiwalach (w naszej nie ma) pedagodzy z doświadczeniem i otwarci na pomyśły i uwagi rodziców(u nas w 100%) małe klasy bo ok 10-15 osób czasami się wykruszają (u nas 15-18 max. a kolejki olbrzymie i na miejsce odchodzącego -5 oczekujących było) syn przyjaciela tam uczęszcza - troche nielubiany i nie radzacy sobie w rejonówce jest teraz celujacy z matematyki i inne przedmioty - bardzo dobry a zachowanie również bardzo dobre- nie ma prowodyrów do zaczepek i bitew, oraz nie zostaje na przystanku trawajowym w 3 klasie szk. podst. na wycieczce do muzem jak bywało w rejonówce :( nie ma rywalizacji pod wzgledem ubioru czy gadzetów - gołe pępki wykluczone chociaż mundurków jeszcze nie ma (tak samo u nas) to tyle jak masz pytania to chętnie odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
ochotka69 Re: szkoły niepubliczne 19.04.07, 17:09 Czyli ogólnie pozytwyne masz zdanie czy o tym uczniu to tak napisałas z przekąsem, ze tam słaby a tu np. zawyżyli mu oceny, żeby rodzice płacili za dalszą edukacje syna. Odpowiedz Link Zgłoś
barbie-torun Re: szkoły niepubliczne 20.04.07, 09:57 coś ty, nigdy niezawyżają, po prostu chłopak ma więcej przyjaciół i zdrową motywację do nauki, ma II kategorię z szachów, z matematyki bardzo dobry jest ale jak przeszkadzał w szkole to obrywał pałki i wciąż uwagi z zachowania, taki rozrabiaka na pokaz dla kolegów był, a teraz przykłada się do nauki, dużo czyta z przyrody, geografii, i to procentuje jest otwarty i śmiały to tyle o synu kolegi Odpowiedz Link Zgłoś
agniesiak_k Re: szkoły niepubliczne 11.08.07, 17:39 serio tak ciężko się dostać do niepublicznej szkoły??a ja głupia myślałam, że bez problemu..i co teraz???co ja teraz zrbię decyzja o naszej przeprowadzce zapadła tak nagla i planowałam posłać syna do 2 klasy do Słowackiego:((RATUNKU!! Odpowiedz Link Zgłoś