Dodaj do ulubionych

Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier?

16.04.07, 13:10
czy dobrze jest kupować go w Biedronce , a może lepiej jechać do Lidla, ale
ten w Stokrotce chyba będzie najlepszy. Jakie macie zdanie, jeśli wolno mi o
to zapytać? ;)))
Obserwuj wątek
    • wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 09:01
      Jak dla mnie każdy jest niezły.
      Czy to z Biedronki Lidla Netto Tesco i takich tam markecikow.....
      Jak tylko są dobre drożdże to bimberek zawsze wyjdzie dobry!
      Pozdrawiam
      • sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 09:23
        wujek_dobra_rada8 napisał:

> Jak dla mnie każdy jest niezły.(...) zawsze wyjdzie dobry!

A wydajność to jest bez znaczenia?
        Ze względu, że tu teren rolniczy zapytam, zasieliście już buraki????
        • wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 09:41

> Ze względu, że tu teren rolniczy zapytam, zasieliście już buraki????
          Jeśli mnie pytasz to nie jestem w temacie. Ruch na polach duży! Pewnie już
          wszystko posiane!
          A w mojej piwnicznej izbie wychodzi całkiem niezły.... I dotąd nie zwracałem
          uwagi na zawartość cukru w cukrze.
          • sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 22:19

> A w mojej piwnicznej izbie wychodzi całkiem niezły.... I dotąd nie zwracałem
            > uwagi na zawartość cukru w cukrze.
            A to dobre znane z filmu, właśnie oglądam reportaż p. Jaworowicz o zawartości
            cukru w cukrze , a może o cukrzeniu, czy o banku cukrowniczym, nie wiem o co
            chodzi, pewnie kolejne mydlenie oczu widzom???
            • wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 22:26
              >nie wiem o co
              > chodzi, pewnie kolejne mydlenie oczu widzom???

Jak nie wiesz o co chodzi, to na pewno idzie o pieniądze.
              Na razie mam cukier z Reala i za jakiś czas mogę Cię zaprosić na degustację.
              • sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 23:05

>
                > Na razie mam cukier z Reala i za jakiś czas mogę Cię zaprosić na degustację.

Ale potrafisz wytrzymać człowieka , kiedy ??? ;)))
                • wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 08:03
                  Cierpliwości!
                  Dam znać.
                  • bn-bw Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 09:26
                    Przepraszam, że się wtrącam, ale oprócz cukru drożdży i cierpliwości co jeszcze
                    jest potrzebne do PRODUKCJI?
                    Nalewki można z tego eliksiru robić, kiedys dostałam dwie buteleczki.Zalałam
                    wiśnie i..... niebo w paszczy.
                    • wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 19.04.07, 11:43
                      > Przepraszam, że się wtrącam, ale oprócz cukru drożdży i cierpliwości co jeszcze
                      > jest potrzebne do PRODUKCJI?
                      Najważniejszy jest doświadczony specjalista!!!!Jak ktoś raczkuje w tej
                      dziedzinie, może całą produkcję spartolić. A szkoda, żeby tyle surowca się
                      zmarnowało.

> Nalewki można z tego eliksiru robić, kiedys dostałam dwie buteleczki.Zalałam
                      > wiśnie i..... niebo w paszczy.
                      hm... wolę czystą postać tego produktu, ale to już rzecz gustu.

Jak bardzo chcesz to mogę Ci pomóc w przygotowaniach. Hm...
    • zorro90 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 10:52
      to pytanie brzmi mniej więcej tak:
      czym różni się czerwone BMW od czerwonego malucha? niczym bo w jednym i w
      drugim strefa zgniotu kończy się na silniku.Albo czy kolor samochodu ma wpływ
      na jego prędkość.
      • szarotka72 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 11:08
        Tu się mylisz,jest udowodnione,że polski cukier jest słodszy,
        w zagranicznym jest 80% cukru w cukrze, nawet mniej.
        A może ktoś wie dlaczego cukier z marketów jest miałki?
        Wystarczy kupić nasz cukier i importowany,posłodzić herbatę
        aby się przekonać.Kolor cukru ,może nie ma wpływu na smak,
        ale jakość tak.
        • sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 17:00
          Myślę że jest w tym dużo racji, ja widzę różnice prawie taką jak picie w
          Szczawnicy, a szczanie w piwnicy. Co przesadziłem ???
          • zauber07 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 19.04.07, 10:21
            sauber1 napisał:

> Myślę że jest w tym dużo racji, ja widzę różnice prawie taką jak picie w
            > Szczawnicy, a szczanie w piwnicy. Co przesadziłem ???

he,he,he,...dobre:))))
            • sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 19.04.07, 14:49
              zauber07 napisał:

> he,he,he,...dobre:))))

Może i dobre, ale czy potrzebne?
              zauber07, a jakiej to oczekujesz pomocy od Wandy, napisz tu, może da się coś
              załatwić, znane jest Ci zapewne powiedzonko "gościnność kujawska" ?
              • zauber07 Re: do sauber1 20.04.07, 07:20
                sauber1 napisał:

> zauber07, a jakiej to oczekujesz pomocy od Wandy, napisz tu, może da się coś
                > załatwić, znane jest Ci zapewne powiedzonko "gościnność kujawska" ?

Właściwie to żadnej,tak tylko napisałem.

• bzyku654321 Re: do sauber1 20.04.07, 08:19
                  NAJSŁODSZY CUKIER JEST Z CUKROWNI NA KUBIE.
                • sauber1 Re: do zauber07 06.05.07, 23:14
                  zauber07 napisał:

> ... tak tylko napisałem.

Może tego szukasz "BB" ul. Browarna 2, nie myl z Wielkim Bratem
                  Bielsko-Biała, i nie o wegetariańską restaurację myślę że chodzi? 18:40 trzeciego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka