sauber1 16.04.07, 13:10 czy dobrze jest kupować go w Biedronce , a może lepiej jechać do Lidla, ale ten w Stokrotce chyba będzie najlepszy. Jakie macie zdanie, jeśli wolno mi o to zapytać? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 09:01 Jak dla mnie każdy jest niezły. Czy to z Biedronki Lidla Netto Tesco i takich tam markecikow..... Jak tylko są dobre drożdże to bimberek zawsze wyjdzie dobry! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 09:23 wujek_dobra_rada8 napisał: > Jak dla mnie każdy jest niezły.(...) zawsze wyjdzie dobry! A wydajność to jest bez znaczenia? Ze względu, że tu teren rolniczy zapytam, zasieliście już buraki???? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 09:41 > Ze względu, że tu teren rolniczy zapytam, zasieliście już buraki???? Jeśli mnie pytasz to nie jestem w temacie. Ruch na polach duży! Pewnie już wszystko posiane! A w mojej piwnicznej izbie wychodzi całkiem niezły.... I dotąd nie zwracałem uwagi na zawartość cukru w cukrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 22:19 wujek_dobra_rada8 napisał: > A w mojej piwnicznej izbie wychodzi całkiem niezły.... I dotąd nie zwracałem > uwagi na zawartość cukru w cukrze. A to dobre znane z filmu, właśnie oglądam reportaż p. Jaworowicz o zawartości cukru w cukrze , a może o cukrzeniu, czy o banku cukrowniczym, nie wiem o co chodzi, pewnie kolejne mydlenie oczu widzom??? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 22:26 >nie wiem o co > chodzi, pewnie kolejne mydlenie oczu widzom??? Jak nie wiesz o co chodzi, to na pewno idzie o pieniądze. Na razie mam cukier z Reala i za jakiś czas mogę Cię zaprosić na degustację. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 17.04.07, 23:05 wujek_dobra_rada8 napisał: > > Na razie mam cukier z Reala i za jakiś czas mogę Cię zaprosić na degustację. Ale potrafisz wytrzymać człowieka , kiedy ??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 08:03 Cierpliwości! Dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
bn-bw Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 09:26 Przepraszam, że się wtrącam, ale oprócz cukru drożdży i cierpliwości co jeszcze jest potrzebne do PRODUKCJI? Nalewki można z tego eliksiru robić, kiedys dostałam dwie buteleczki.Zalałam wiśnie i..... niebo w paszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_dobra_rada8 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 19.04.07, 11:43 > Przepraszam, że się wtrącam, ale oprócz cukru drożdży i cierpliwości co jeszcze > jest potrzebne do PRODUKCJI? Najważniejszy jest doświadczony specjalista!!!!Jak ktoś raczkuje w tej dziedzinie, może całą produkcję spartolić. A szkoda, żeby tyle surowca się zmarnowało. > Nalewki można z tego eliksiru robić, kiedys dostałam dwie buteleczki.Zalałam > wiśnie i..... niebo w paszczy. hm... wolę czystą postać tego produktu, ale to już rzecz gustu. Jak bardzo chcesz to mogę Ci pomóc w przygotowaniach. Hm... Odpowiedz Link Zgłoś
zorro90 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 10:52 to pytanie brzmi mniej więcej tak: czym różni się czerwone BMW od czerwonego malucha? niczym bo w jednym i w drugim strefa zgniotu kończy się na silniku.Albo czy kolor samochodu ma wpływ na jego prędkość. Odpowiedz Link Zgłoś
szarotka72 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 11:08 Tu się mylisz,jest udowodnione,że polski cukier jest słodszy, w zagranicznym jest 80% cukru w cukrze, nawet mniej. A może ktoś wie dlaczego cukier z marketów jest miałki? Wystarczy kupić nasz cukier i importowany,posłodzić herbatę aby się przekonać.Kolor cukru ,może nie ma wpływu na smak, ale jakość tak. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 18.04.07, 17:00 Myślę że jest w tym dużo racji, ja widzę różnice prawie taką jak picie w Szczawnicy, a szczanie w piwnicy. Co przesadziłem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 19.04.07, 10:21 sauber1 napisał: > Myślę że jest w tym dużo racji, ja widzę różnice prawie taką jak picie w > Szczawnicy, a szczanie w piwnicy. Co przesadziłem ??? he,he,he,...dobre:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Z jakiej cukrowni jest najsłodszy cukier? 19.04.07, 14:49 zauber07 napisał: > he,he,he,...dobre:)))) Może i dobre, ale czy potrzebne? zauber07, a jakiej to oczekujesz pomocy od Wandy, napisz tu, może da się coś załatwić, znane jest Ci zapewne powiedzonko "gościnność kujawska" ? Odpowiedz Link Zgłoś
zauber07 Re: do sauber1 20.04.07, 07:20 sauber1 napisał: > zauber07, a jakiej to oczekujesz pomocy od Wandy, napisz tu, może da się coś > załatwić, znane jest Ci zapewne powiedzonko "gościnność kujawska" ? Właściwie to żadnej,tak tylko napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
bzyku654321 Re: do sauber1 20.04.07, 08:19 NAJSŁODSZY CUKIER JEST Z CUKROWNI NA KUBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: do zauber07 06.05.07, 23:14 zauber07 napisał: > ... tak tylko napisałem. Może tego szukasz "BB" ul. Browarna 2, nie myl z Wielkim Bratem Bielsko-Biała, i nie o wegetariańską restaurację myślę że chodzi? 18:40 trzeciego? Odpowiedz Link Zgłoś