Dodaj do ulubionych

Odwołanie Dombrowicza - Referednum

30.05.07, 15:40
Dzisiejszy artykuł z GW, utwierdził mnie w konieczności podjęcia działań,
mających na celu odwołanie Dombrowicza z funkcji prezydenta miasta. Ton
wypowiedzi forumowiczów, wielokrotnie nagłaśnianie zaniedbań i bezczynności
Dombrowicza uzasadnia jego odwołanie. Ten facet nadaje się wyłącznie na wójta
gminy, a nie prezydenta 370 tys. miasta.
Dlatego też, razem z kaza12 chcemy utworzyć grupę osób, którym leży na sercu
dobro Bydgoszczy i włączą się do rozwinięcia sprawy.
Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • a_creep Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 15:45
      Sądzę, że przede wszystkim należy znaleźć dobrą alternatywę dla Dombrowicza. W
      ostatnich wyborach wygrał, między innymi dlatego, że nie było tak naprawdę
      dobrych kandydatów. Do tego dochodzi zaplecze.
      • bart_lex Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 15:52
        a_creep napisał:

> Sądzę, że przede wszystkim należy znaleźć dobrą alternatywę dla Dombrowicza. W
        > ostatnich wyborach wygrał, między innymi dlatego, że nie było tak naprawdę
        > dobrych kandydatów. Do tego dochodzi zaplecze.

To też ważna sprawa, ale bez woli przeprowadzenia referendum,, szukanie
        kontrkandydata może poczekać. W mieście jest wielu młodych ludzi - z pomysłami,
        z inicjatywą, którzy chętnie podejmą wyzwanie.
        Rządy Dombrowicza nasuwają analogię do rządów Kaczyńskiego w Warszawie - strach
        przed podejmowaniem jakichkolwiek decyzji, w myśl zasady "nie robi błędów ten,
        co nic nie robi".

A Ty przyłączysz się?
      • bartas1 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 15:54
        od dombrowicz lepszy będzie pierwszy lepszy żul z ulicy.
        • bydziak.2 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 16:05
          bartas1 napisał:

> od dombrowicz lepszy będzie pierwszy lepszy żul z ulicy.

- zależy w czym ?
    • karun Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 17:29
      ja moge z Wami podjac te dzialania i moge startowac na prezydenta tyle ze
      wiekowo sie nie nadaje chyba , ale w kazdej akcji chce uczestniczyc!!!!
      • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 18:36
        myśłisz,że się uda?
        • bart_lex Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 18:46
          Jeśli nic nie zrobimy, to z pewnością się nie uda.
          Myślę, że jest wystarczająco wiele osób, które mają mniejsze lub większe
          pretensje do Dombrowicza i przyłączą się do akcji.
          Jest teraz dobry czas i musimy go wykorzystać - ważne jednak, by było nas wielu.
          • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 18:49
            dobrze,zgoda referendum,ale kto zajmie jego miejsce?
            masz jakiś pomysł?
            • bart_lex Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 19:00
              maximus100 napisał:
              > dobrze,zgoda referendum,ale kto zajmie jego miejsce?
              > masz jakiś pomysł?

Jeżeli uda nam się doprowadzić do referendum, wtedy będzie czas na szukanie
              odpowiedniego kandydata. I z pewnością musi to być "świeża krew", a nie jeden z
              tych, którzy od nastu lat urządzają sobie miejską karuzelę stołkową, a wymierne
              efekty są nikłe. Oczywiście, trudno nie być zadowolonym z rozbudowy lotniska,
              hali sportowej, modernizacji Zawiszy, czy budowy trasy WZ - te inwestycje trzeba
              docenić. To jednak za mało, jeśli spojrzeć na ostatnie osiemnaście lat.
              Gdyby rządził ktoś "z jajmi", to w obliczu wielkiej imprezy sportowej, jaka
              czeka nas za rok, przerzuciłby wszystkie środki przeznaczone na osiedlowe
              uliczki i bezwartościowe kwietniczki, na generalną modernizację ul. Gdańskiej od
              Mickiewicza aż do Zawiszy - przecież to będzie główna wizytówka miasta, główny
              ciąg komunikacyjny.
              KonDom nie potrafi oznaczyć priorytetów - na jego miejsce musi przyjść ktoś z
              inwencją, wizją miasta, wreszcie ktoś, kto Bydgoszcz kocha i chce, by sie rozwijała.

Konkludując, jeżeli doprowadzimy do referendum, wówczas zaczniemy szukać
              kandydata na fotel prezydenta.
              • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 19:03
                uważam ,że wcześniej trzeba kogoś
                mieć
                później może znależc się jakiś przypadkowy ktoś
                • zonc Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 19:14
                  :)

Na poważnie tak?
                  • mudah Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 19:16
                    Zonc, jestes zwolennikiem soltysa, mozesz skomentowac historie z parkirm i
                    zniecheconymi inwestorami?
                    • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 19:25
                      masz na mysli quasi-sołtysa?
                  • bart_lex Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 19:56
                    zonc napisał:

> :)
                    >
                    > Na poważnie tak?

Jak najbardziej. W najbliższym czasie przygotuję opinię prawną w zakresie
                    procedowania w ramach ustawy o referendum lokalnym.
                    • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza 30.05.07, 20:10
                      masz kandydata na jego miejsce?
                    • kaza12 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 20:11
                      Prosze przedstawiam w zalaczonym linku ustawe o referendum lokalnym.Jest tutaj
                      wszystko wyeksponowane w szczegółach. I myślę że już czas wielki przestać
                      wiecznie utyskiwać i psioczyć bo to już ma miejsce bez mała 5 lat.Czas wielki
                      się zorganizować i wźąść sprawę w swoje ręce.Bo z nas nikt tego nie zrobi.A
                      osoby które autentycznie mogą wiele wnieść w temacie zmiany tego pata,ale nie
                      tylko w konstruktywnych mowach ale w namacalnych czynach zapraszamy do
                      kontaktu.Nadszedł czas na zmiany !!!!
                      www.abc.com.pl/serwis/du/2000/0985.htm
                      • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 20:25
                        czas slowa wprowadzić w czyny
    • gracz_nr_1 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 20:34
      Dombrowicz musi odejsc!!!
      • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 20:51
        masz zastępcę?
        • mudah Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 20:55
          > masz zastępcę?

Po co> Brak prezydenta bedzie duuuuuzo lepszy niz soltys Konstanty.
          • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 21:14
            anarchia?
            • krysmat Re: NIE dyskutujcie z pajacem maximusem 30.05.07, 21:16
              jw.
    • krysmat Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 21:15
      Moj glos macie i kilka zbiore!!!!!!!!!
      • tlss Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 22:09
        Mój też i parę na pewno zbiorę.
        • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 30.05.07, 22:13
          i co dalej?
    • marjan17 [...] 30.05.07, 22:35
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • nadrat1 Dombrowicz wynocha z BydgoszczY 31.05.07, 00:06
      won!
      • karun Re: Dombrowicz wynocha z BydgoszczY 31.05.07, 00:10
        ja bym mogl zebrac jak dobrze pojdzie peklno podpisow na UKW i UTP :D a mojha
        rodzina z mila checia sie podpisze i cale osiedle tez iw ogle damy rade !!!!
        tylko dzialajmy
    • erba80 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 10:35
      Faktycznie każdy kolejny miesiąc pogłębia rozczarowanie rządami obecnego
      Prezydenta. Ten człowiek nie zna się poprostu na zarządzaniu! On nie jest
      menadżerem, jest dziennikarzem i to widać na każdym kroku. Nie potrafi
      egzekwować odpowiednich działań od podległych mu urzędników.

W pełni popieram Waszą inicjatywę.

Pozdrawiam i powodzenia
      • coooler1 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 12:28
        macie mój głos, mojej rodziny i wszystkich znajomych.
    • rsisioux Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 13:05
      sport.onet.pl/0,1260144,1545345,wiadomosc.html
      I cała Polska się z nas śmieje!!! Niech mi ktoś spróbuje głosować na Kondzia!!!
      • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 16:33
        masz jakiś pomysł?
        • kaza12 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 16:42
          Kol
          • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 17:34
            zgadzam się
          • karun Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 22:24
            to teraz mozesz po polsku??
            • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 23:07
              jak?
              • karun Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 23:23
                nie nic zwale sobie zrobilem :D
                • karun Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 31.05.07, 23:24
                  z wypowiedzi kazy bo sie chlopak napisal napisal zamiast od razu z mostu
                  przywalic o co lotto :D
    • vertano [...] 01.06.07, 10:54
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pit771 Odwołać Dombrowicza - czas najwyższy !!! 01.06.07, 11:34
      Tylko pasmo klęsk, nieudolność, nieudolność, nieudolność.
      Za całą ekipę odpowiedzialny jest ten co ich powołał i powinien ich pracę
      nadzorować. Normalny człowiek sam by odszedł ale nie urzędujący Dombrowicz.
      Program "Wisła" pogłębiać dno i trzymać się koryta to jest motto dzisiejszej
      władzy.
    • coooler1 są już jakieś postanowienia... ? 01.06.07, 12:30
      w sprawie odwołania Dombrowicza?
      • maximus100 Re: są już jakieś postanowienia... ? 01.06.07, 15:04
        mas zkogos na zastępcę?
    • archiwumx3 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 01.06.07, 20:02
      Jestem jak najbardziej za. Już dawno pisałem,podobnie jak bart_lex, że ten Pan
      mógłby realizować się jako wójt okolicznych gmin. Jego podstawowy program
      budowy uliczek osiedlowych wpasowuje się doskonale w strategię rozwoju obszarów
      wiejskich ale nie miasta wielkości Bydgoszczy. Przestańmy jednak mówić,
      zacznijmy coś robić. Zbierajmy podpisy w celu przeprowadzenia referendum,
      rozpocznijmy dyskusję. To na pewno się przyda. Nawet jeżeli nie dojdzie do
      referendum to nie pozwólmy rządzić nieudacznikom. To musi się skończyć.Proszę o
      kontakt. Mój adres mailowy to: miodek33@wp.pl
      • semeon Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 01.06.07, 20:11
        Proszę nie lekceważyć wójtów okolicznych gmin. Dawno temu i wielokrotnie juz
        pisałem, że w Bydgoszczy brakuje prawdziwego gospodarza. W najlepszym wypadku
        mamy sprawnego administratora, a na czasy podziału unijnych, wojewódzkich i
        innych środków, potrzeba wojownika i wizjonera. A swoją drogą, kolejny raz
        stwierdzam, że cała ta idea dwumiasta to przysłowiowy "śmiech na sali".
        Praktycznie wszystkie działania władz Torunia i sekundujących im władz
        Bydgoszczy oraz lokalnych polityków, w pełni potwierdzają ten pogląd.
        • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 01.06.07, 22:11
          macie już kogos na zastępcę?
          • johny.byd Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 01.06.07, 23:14
            Ale ty jesteś nudny człowieku... Eh, typowy klakier Wiecznie Uśmiechniętego.
            Jak nie masz argumentów nie pisz w ogóle. Chyba nie płacą ci, żebyś tylko pisał
            ciągle "macie zastepcę?". Nawet jeśli nie mają teraz zastępcy, to jest to
            powód, żeby tolerować nieudacznictwo obecnego prezydenta?
            • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 01.06.07, 23:43
              i wybrac kolejnego na jego miejsce?
              • bydziak.2 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 02.06.07, 00:26
                nie zgadzam się
                • kaza12 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 02.06.07, 09:08
                  Taką jałową dysputom nic nie wniesiecie w tej sprawie!!Czy do Was nie dociera
                  to że już czas wielki skończyć te dywagacje ,a ruszyć faktycznie z tematem!! Bo
                  jak tak będziecie klepać non stop te wywody ,a po co ,a na co ,to jest bezsens
                  coś zmieniać w tej Bydgoszczy.Bo tutaj są tylko kleptomani ,co polecą wciąż to
                  samo ,i tym się upajają i to ich kręci.Czy do Was nie dociera to że czas już
                  wielki na działania!!,a nie na bezsensowne powielanie tematu co nic nie wnosi
                  do sprawy,a tylko uskrzydla w przekonaniu jałowych decydentów w mieście że
                  Bydgoszczanie mogą g...,o im zrobić.Ocknijcie się z letargu,i przestańcie się
                  nakręcać,tylko autentycznie działać dla dobra nas wszystkich.Bo chyba nikomu
                  nie zależy aby obracać się i żyć w mieście gdzie wszystko jest na
                  beeeeeeeeeeeeee.
      • archiwumx3 mój mail: archiwumx3@wp.pl 03.06.07, 14:04
        Powyżej podaję aktualne konto. Wcześniej podane miodek33@wp.pl z przyczyn
        technicznych zostało zlikwidowane. Pozdrawiam wszystkich myślących podobnie jak
        również wielbicieli Pana K.D..
    • love_byd Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 02.06.07, 14:13
      Witam wszystkich forumowiczów, pierwszy raz zabieram głos na forum bydgoskim
      chociaż czytam je od bardzo dawna(ok 1 rok)Sprawy Bydgoszczy bardzo mnie
      obchodzą tu się urodziłam i spędziłam swoją młodość ale od kilkunastu lat
      miszkam i pracuję 30 km od Bydgoszczy.Nigdy też nie związałam się uczuciowo z
      obecnym miejscem zamieszkania i Bydzia zawsze będzie dla mnie naj..tu nadal
      mieszkają nasze rodziny i znajomi.Od kilku lat przyglądam się temu co się
      dzieje w Bydgoszczy. Jest duży postęp , wiele się zmieniło i wierzcie mi miasto
      wygląda dużo lepiej niż gdy je opuściłam w 1988r.- to strona wizualna. Jednak
      dużo gorsza jest ta strona której nie widać na pierwszy rzut oka czyli brak
      miejsc pracy (wiele firm padło), niskie zarobki, małe znaczenie miasta na tle
      całego kraju, prowincjonalizm.Nie odczuwa się że Bydzia to 8 co do wielkości
      miasto w Polsce, wielka szkoda.Codziennie wchodzę na infobydgoszcz lub GW i
      czytam informacje tam przedstawione oraz Wasze wypowiedzi i wiem jedno jeśli Wy
      Bydgoszczanie czegoś z tym nie zrobicie to straconego czasu nie da się już
      odrobić, nigdy ,ponieważ inni nie będą się za Wami oglądać.Dzisiaj walka o
      pieniądze i wpływy jest bezwzględna i nie oglądajcie się na sąsiadów bo jak się
      okazuje to oni dla Was mogą okazać sie największymi wrogami. Nie chcę
      komentować postawy najbliższych Bydgoszczy władz gmin bo oni są ślepi i
      nierozumieją że gdy zginie drzewo to huba także. To tyle odnośne stosunków z
      sąsiadami.Jeśli chodzi o ostatnią inicjatywę w sprawie KD pomysł jest bardzo
      dobry wkońcu jesteśmy społeczeństwem obywatelskim tylko ilu z Was pokona w
      sobie tą barierę niemocy?Wbrew pozorom nie jest to problem trudny do
      wykonania.Ja jako mieszkanka innej gminy mogłam do tej pory co najwyżej wysłać
      plik kuponów z gazety w spr s5 i zawieżć rodziców na Stary Rynek aby wrzucili
      kupony w spr granic.Jeśli będę mogła w czymś pomóc to proszę bardzo.Wiem jedno
      ten człowiek nie nadaje sie na prezydenta miasta to już nawet nieważne jakiego
      miasta Bydzi, Krakowa, NJ czy Koziej Wólki. Dzisiaj potrzeba gościa z ikrą,
      takiego co umie rozpychać sie łokciami, walecznego i zadziornego. Takiego co mu
      nikt w przysłowiową kaszę nie nadmucha.Reklamuję obecnego szefa magistratu w
      Chojnicach i chylę czoła z podziwu jak ten Pan w ciągu kilku otatnich lat
      zmienił Chojnice to jest nie do uwierzenia. W pozyskiwaniu środków z UE na
      rozwój miasta jest poprostu mistrzem.Turysta który przebywa na terenie
      Chojnic , Charzykowa ma wrażenie że to okolica zamieszkała przez samych
      majętnych ludzi. Domy, ulice,oświetlenie,baza sportowa i turystyczna, ośrodki
      zdrowia,zabytki i muzea wszysko jest odnowione i na wysokim poziomie.Nawet
      Mateusz Kusznierewicz kupił tam ziemię i chce budować ośrodek sportów wodnych
      Kupił ziemię tez Karol Jabłoński( żeglarze -to dla niewtajemniczonych). Ten
      gość ma wielki talent organizatorski.Dajcie mu tą posadę,dom ,dobrą pensję może
      zechce pracować dla Bydzi.
      Pozdrawiam i powodzenia!
    • maszkarony Żałosna z Was masa 02.06.07, 16:22
      Żałosna z Was masa. I Wy bydgoszczanie nazywacie się ? Chyba pochodzicie z
      wioski Pipidowo koło Nakła nad Notecią. Krzyczycie, narzekacie. Ciągle Wan źle,
      mało. Obalić tego, wy....ić tamtego. Co z Wami się dzieję ? Ludzie zajmijcie się
      swoimi problemami. Nawet nie umiecie się zorganizować, aby odwołać Dombrowicza.
      "Najlepiej niech złoży ktoś inny wniosek o odwołanie. Ma moje poparcie i mojej
      rodziny." Śmiechu warte. Polska zawiść. Do pracy Rodacy.

PS Skoro narzekasz, spróbuj rządzić sam.

Pozdrawiam
      • bartas1 Może nasi posłowie cos by zrobili dla Bydgoszczy? 02.06.07, 16:30
        A nie jeden coś marudzi o zmianie trasy A1 , drugi syn komucha o lotnisku w
        toruniu.Może ktoś z nich posłuchałby głosu mieszkańców i rozpoczął procedurę
        odwoławczą?
      • love_byd Re: Żałosna z Was masa 02.06.07, 17:25
        maszkaron w tym kraju to nawet osiołek wie że w sprawach referendów mogą
        decydować tylko osoby zameldowane na terenie gminy w którym to referandum się
        odbywa.A może pochodzisz z Pipidowa koło Nakła nad Notecią dlatego tego nie
        wiesz? Masz rację maszkaron do pracy i do nauki bo masz poważne braki
        • maximus100 a kto? 02.06.07, 17:29
          zastąpi prezydenta?
          • love_byd Re: a kto? 02.06.07, 17:47
            maximus! masz taki interesujący login. Ilekroć czytam Twoje ,bardzo oszczędne w
            słowa posty ,na mojej twarzy zawsze pojawia się uśmiech(zapewniam że życzliwy)
            dlaczego stale o to pytasz? Napewno kogoś odpowiedniego znajdziesz, dasz radę!
            • maximus100 Re: a kto? 02.06.07, 18:23
              denerwuję się
              w poniedziałek bronię doktorat
              • love_byd Re: a kto? 02.06.07, 20:43
                NO,no super! zdradzisz gdzie? gybyś sie nie odezwał to powodzenia!
                • maximus100 Re: a kto? 02.06.07, 21:31
                  na KUL-u
    • vertano Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 03.06.07, 14:07
      Co Ty ivica kombinujesz?
      • piotrulek31 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 03.06.07, 16:04
        KonDom nie nadaje się nawet na sołtysa Wąchocka aco dopiero 370ciotysięcznego
        miasta:-)już w zeszłej kadencji zasłynął dwu letnią budowa mostu przy Tessco i
        ścieżki rowerowej do Torunia która juz zarosła chwastami:-)teraz funduje nam
        wykopki w całym mieście jak by tych robót nie dało sie rozsądnie zaplanować:-)i
        jeszcze jeden kwiatek do garniturka ten śliczny wulkan na Starym Rynku i kible
        nad samą Brdą tu juz był super pomysł brawo i jeszcze te wycieczki za kase
        podatników myślę że trzeba go koniecznie odwołać aby nie zrobił więcej szkody
        naszej kochanej Bydzi
        • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 03.06.07, 19:45
          masz kogos na zastepce?
    • kaza12 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 04.06.07, 07:06
      Bo taka jest potrzeba chwili,aby skończyć wieloletnie nie bezpodstawne
      pretensje do panującego Prezdenta.Wystarczy chodżby prześledzić atmosferę
      panującą od lat na tym forum.Tematy tego forum są tak nasycone negatywnymi
      opiniami o Prezydencie i to od już ładnych paru lat ,że jedyną sensowną
      alternatywą jest[przeprowadzenie przedterminowych wyborów.Ale fakt jest
      drugi ,z którego się zapewne cieszy Prezydent ,to taki że Bydgoszczanie sporo
      go krytykują ,i to nie bezpodstawnie ale na tej krytyce się kończy.Dlaczego
      jest taki marazm i takie wszechobecne bagatelizowanie faktu , rozwiązania tego
      problemu nie tylko wiecznym gadaniem ,ale konkretnymi działaniami ,które by
      dążyły jednoznacznie do wdrożenia procedury odwoławczej z tego stanowiska??.Jak
      dalej w Bydgoszczy nie będzie skonsolidowanego gremium ,myślącego kategoriami
      natychmiastowych działań ,to dalej Bydgoszcz będzie się staczała po równi
      pochylej,tam gdzie jest to tylko możliwe.Czas do konkretnych działań i skończyć
      w trwającym od lat gadulstwem w tym temacie,chyba że o to tylko chodzi????
      • karun Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 04.06.07, 07:10
        trzeba cos z tym zrobic, przejdzmy do dzialan , twardo zorganizowac sie i do
        dziela jakis plan i referendum, zbierze sie na pewno 30 tys podpisow !!, a
        maximus i tak sie powtarzasz , jak zacieta plyta.
    • jolan8 Boze, co za kretyn... 04.06.07, 08:39
      Referendum... Szkoda gadac, takiego pajaca dawno nie widzialem.,,
    • steven888 Nie dla referendum 05.06.07, 20:24
      Nie jest to dobry pomysł. Wręcz rozbijacki.
      Dombrowicz jest rzeczywiście wybranym prezydentem miasta przez mieszkańców.
      Uszanujcie ich wolę i organizujcie się na następne wybory (jeśli macie innego
      lepszego kandydata). Nie jestem fanem Dombrowicza, ale chylę przed nim czoła, bo
      facet stanął do boju przeciw wielkim machinom partyjnym i... WYGRAŁ!
      Bydgoszczanie nie głosowali na partie, ale na ludzi. Stąd wielkie zwycięstwo
      Dombrowicza i w pewnym stopniu Jasiakiewicza.
      Błędów nie popełnia ten co nic nie robi. Dombrowicz ma wpadki. Ale czy gdyby
      każdy z was osobna był organem wykonawczym w mieście i codziennie miał
      podejmować setki decyzji, odpowiadać osobiście za wszystkich urzędników w
      Urzędzie, współrządzić miastem bez ani jednego radnego ze swojego komitetu,
      ciekawe jak byście się spisali?
      • maximus100 Re: Nie dla referendum 05.06.07, 21:01
        referendum nic nie zmieni
    • niebieski.kapturek Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 12.06.07, 18:47
      Przyznaję, że do dziś nie udało mi się wyrobić zdania na temat jakości pracy
      naszego prezydenta (jest bierny, ale jest też sam - bez swoich radnych - zatem
      rada miasta to 100% opozycji...), ale cudowne stwierdzenie z wątku o robotach
      drogowych w mieście ("wszyscy przy zdrowych zmysłach narzekają") jest chyba w
      Polsce bardziej uniwersalne niż nam się wydaje:

Wrocek myśli nad wyrzuceniem Dutkiewicza z roboty :))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=63946088&v=2&s=0
      • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 12.06.07, 22:14
        bez sensu
        • gracz_nr_1 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 14.06.07, 21:42
          jak ty sam!
          • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 14.06.07, 22:49
            masz cos?
    • patriota_lokalny Jak idzie zbieranie podpisów? 19.06.07, 22:04
      Macie już 15 osób w komitecie i zaczęliście działalność?
      • maximus100 Re: Jak idzie zbieranie podpisów? 22.06.07, 13:25
        kto???
    • pampa3 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 10.07.07, 17:00
      up!
      Jestem ciekawa jak sie rozwinela ta inicjatywa ?
      Pozdrawiam
    • pampa3 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 10.07.07, 17:58
      Ok to moze zaplanujmy chociaz co jest potrzebne do tego odwolania:
      1. Trzeba oglosic akcje, zebrac chetnych do pomocy (zarejestrowac sie jako
      komitet..?)
      2. Rozstawic stoliki na ulicach
      3. Zebrac podpisy 10 proc. uprawnionych do głosowania
      4. Namowic jak najwiecej osob do udziału w referendum. Żeby referendum było
      ważne frekwencja musi przekroczyć 30 proc. uprawnionych do głosowania.

Takie akcje udawaly sie dotychczas w wielu miastach, najgorzej bylo z punktem
      4tym :)

• pampa3 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 12.07.07, 13:46
      ostatnia proba podniesienia watku :)
      • maxco Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 12.07.07, 22:49
        Idiotę należy odwołać natychmiast.
        • bartas1 Oszusta 12.07.07, 22:53
        • kaza12 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 12.07.07, 23:04
          Poza pustosłowiem ,które tutaj zacumowało ,to nic z tego nie wynika!! Dręczy
          Was ten człowiek,już od ładnych lat,i poza tym że od czasu do
          czasu ,odniesiecie się do jego nieudolności ,to to jest wszystko na co Was
          stać!!A jeśli nie wiecie ,to wam powiem że od samych słów jakie one by nie
          były ,nic się nie zmieni ,a tym bardziej ,nie zmieni się osoba co siedzi na
          fotelu Prezydenta Miasta!!
          • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 13.07.07, 22:46
            ok
            • gracz_nr_1 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 14.07.07, 11:08
              Dombrowicz musi odejsc !!!
              • hubcio.bydgoszcz Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 14.07.07, 21:49
                POPIERAM. ON SPOWALNIA ROZWOJ BYDGOSZCZY I TWORZY POZORY ,ZE COS ROBI.
                • maximus100 Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 14.07.07, 21:51
                  jak każdy
                  • bob.x Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 17.07.07, 11:00
                    panu KD nalezy podziekowac ...im predzej tym lepiej ....
                    strat niestety nie nadrobimy :(
    • maxco Re: Odwołanie Dombrowicza - Referednum 19.07.07, 11:10
      Kiedy stworzony zostanie komitet do przeprowadzenia referendum i odwołanie w
      konsekwencji nieudacznnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka