Dodaj do ulubionych

właśnie minął mi urlopik...

03.07.07, 19:17
...tygodniowy tylko i jak widzicie pogode miałam do bani...a tyle planów było-
miała byc wycieczka nadbrzeżem...ale stwierdziliśmy że szkoda kasy na jazdę
w deszczu, a na sztorm to jesczcze sobie w życiu popatrzę...ale nie dałam za
wygraną i postanowiłam że stanę na głowie a spędzę urlop w bikini- i
znalazłam! wylądowaliśmy na tropikalnej wyspie pod Berlinem!!! super zabawa!
na dworze wiało i lało a my brykaliśmy na strojach kąpielowych po piaskach
morza południowego, przechadzając się w tropikalnym klimacie dżungli
afrykańskiej i odprężając w gejzerach w zatoce Bali!!! polecam na te fatalne
pierwsze dni lata! a po drodze wstąpiliśmy do zoo-safarii- kawałek za
gorzowem , a dokładnie w Świerkocinie - super frajada dla dzieciaka! jeździ
się swoim autkiem wśród wolno biegających zwierzaków , a potem cały dzien
można spędzic w parku rozrywki i w mini-zoo- i wszystko w cenie biletu 25 zł!
struś nam taki taniec odprawił - cos naprawdę niesamowitego! dobrze wydane
pieniądze- nasz Kuba był tak zafascynowany,że teraz trudno będzie przebić
czymkolwiek ten początek wakacji...i tak w sumie fatalnie zapowiadający sie
urlop skończył się naprawdę bajecznie! i pocieszam się że dziś tez
niezaciekawa pogoda- bo jakby słońce ukropem świeciło to chyba by mnie szlag
trafił, że się w urlop nie opaliłam ani troszkę...
pozdrawiam wszystkich wakacjowiczów!
Obserwuj wątek
    • jusiadyk Re: właśnie minął mi urlopik... 03.07.07, 21:13
      Naska - tchnie optymizmem z Twojego posta i to jest super. I przy okazji dobra
      inspiracja dla nas wszystkich na urlop z nieciekawa pogoda. Dzieki za te
      informacje.
    • andzina Re: właśnie minął mi urlopik... 03.07.07, 21:37
      Doskonale Cię rozumiem - dziś rano stanęliśmy przed dylematem - jechać czy nie...
      w planach ZAUROLANDIA, więc zwiedzanie raczej plenerowe, później namiot a rano
      Biskupin, Wenecja... a tu leje jak z ... chmury, na pogodę szans nie ma :(

przełożyć nie bardzo jak - plany na pozostałe dni tygodnia, i szybka decyzja -
      jedziemy i ... "niech się dzieje wola nieba, z nią" ... etc.

wola nieba była taka, żeby nie rozpieścić nas pogodą, ale jednak zwiedzić to i
      owo w PEŁNYM SŁOŃCU(!), zobaczyć, zdjęć porobić i ... świetnie się bawić, ale o
      tym nastukam w wątku o ZAUROLANDII - jedyne czego żałuję to namiotu - mały miał
      spać po raz pierwszy, ale pogoda była zbyt niepewna, zbyt wiele rzeczy było
      przeciw, nawet pole namiotowe było przeciw nam.

ale dzień i tak pełen świetnych wrażeń...

konkluzja? - czasem warto znaleźć dobre strony w złym, spojrzeć z optymizmem w
      sercu i piosenką na ustach w przyszłość i nie oglądając się wcisnąć gaz ;)

czasem warto...
      • 1408a pytanko do Naski 04.07.07, 16:22
        Mam pytanko a jaka cena za ta wyprawe do berlina? Też myslelismy o tym miejscu
        na krotki wypad ale nie znam realiow kosztowych, jak tam z miejscem , ile sie
        jedzie i jakies jeszcze dodatkowe potrzebne informacje. Bede wdzieczna za info
        pozdrawiam
        • naska77 Re: pytanko do Naski 04.07.07, 20:41
          moge dac linka do strony
          • 1408a Re: pytanko do Naski 05.07.07, 21:13
            otóz stronke to ja znam myslałam bardziej o takich mniej wiecej realnych
            kosztach takiej imprezy , czy jest to cena za cały dzien czy to jakos na
            godziny no i inne jakies blizsze informacje od kogos kto tam był i przezyl
            dzien w raju. pozdrawiam z gory dzieki za info
            • naska77 Re: pytanko do Naski 12.07.07, 21:29
              cena za wjazd- 19euro/osoba - ale to chyba było jeszcze przed sezonem i z tego
              co się orientuję to w sezonie jest dopłata 5 euro. jest to cena za wejście - i
              tak naprawdę można siedzieć nawet tydzień- jak się radę da! dodatkowe
              ewentualne koszty to wstęp na zjeżdżalnie - 1,5euro/osoba i wstęp na
              taki "małpi-gaj" chyba 3euro/osoba - niestety jak już się z tego wyjdzie to
              trzeba znnowu płacić . ale na ogólndostępnym terenie tez są dwie zjeżdżalnie, a
              ten małpi gaj to coś w rodzaju naszego family parku tylko trochę większe więc
              jakby nie liczyc - 3 euro= okoła 12zł a u nas w family parku wstęp na cały
              dzień to chyba nawet więcej kosztuje. jest też mini-golf- ale nie bardzo
              zkumaliśmy jak się za to zabrać- więc nie wiem czy dodatko płatne. jest mnóstwo
              barów itp- ale można zabrać sobe jedzonko i picie, bo jakby nie było 6euro za
              zestaw z hot-dogiem to troszkę dużo jak na polskie realia ;) cały czas są
              jakieś imprezy - albo na plaży albo w takim jakby amfiteatrze. jak byliśmy to
              był jakis występ magika, taki aerobic w wodzie, a wieczorkiem taki show!
              nocować można zwyczajnie na leżaku na plaży ( cały czas temperatura jest
              powyżej 30 stopni ) albo wynająć namiot-opisane dokładnie na ich stronie.
              czytałam też że gdzieś tam w piwnicach tych budowli są jakieś pokoje gościnne
              ale jakoś tak ogólnie o tym piszą a nie jestem na tyle w niemieckim wprawiona
              żeby się czegoś więcej na miejscu dowiedzieć , bo po polsku nie szprechają -
              tylko pani przy wyjściu powiedziła "proszę" wydając resztę :)))
              ogólnie super zabawa - troche nam słońca tylko brakowało ;))) ale tylko
              trochę...
              aha a jak wrócisz w ciągu chyba 3 miesięcy - to masz jakąś tam zniżkę na
              wejście! my wrócimy na pewno- zwłaszcza że lato nie zapowiada się słonecznie....
              • 1408a Re: pytanko do Naski 13.07.07, 21:21
                Dzieki zqa odpowiedz.Ale mam jeszcze jedno pytanko dotyczace czasu podrózy, ile
                wam to zajęło czasu czy gdzies raczej po drodze trzeba przenocowac? Na ile
                mozna taka wycieczke zaplanowac( czy moze to byc wycieczka na jeden dzien)
                dodatkowo z tym safari parkiem? Mysle ze wiecej pytan nie bede miała jeszcze
                raz bardzo dzieki.
                • naska77 Re: pytanko do Naski 16.07.07, 18:04
                  w sumie to nie jechaliśmy bezpośrednio z bydgoszczy więc nie wiem ile to km, a
                  czas jazdy to pojęcie względne...ale nie jest zbyt długo - myślę że w 3-4godz
                  mozna się zmieścić bo to chyba około 300km ...jak w jedno miejsce to może być
                  wycieczka 1-dniowa , ale jakby połączyć z zoo-safari, to trochę szkoda bo tam i
                  tu warto cały dzień zabawić. połączyć można bo to po drodze - świerkocin jest
                  około 50km do granicy w Kostrzyniu a tamtędy można dojechć do tego Krausnicka.
                  (baną na berlin a potem na dresno) my jechaliśmy przez świecko - fajnie bo
                  potem przez take wioseczki i nawet przyjemnie było)- tylko sama droga z
                  Krausnick na tę wyspę była dziwna , bo to się jedzie tak jakby przez jakieś
                  opustoszałe miasteczko wojskowe- czułam się jak na planie hostel 4! dlatego
                  pewnie oni sami nie polecają tej drogi, ale ja mam dar do wynajdowania rzeczy
                  dziwnych;)
                  . nocować to chyba lepiej po polskiej stronie bo taniej - widziałam w tym
                  świerkocinie jakąś agroturystykę. tam na miejscu też w okolicy pełno hoteli i
                  kwater, a na ternie tej wyspy można pod namiotem, albo zwyczajnie zdrezmnąć się
                  na plaży- jak przyjechaliśmy to dużo było takich drzemiących turystów, choć
                  sami nie sprawdzizliśmy ...i podobna są tam też jakieś pokoje gośćinne ale nie
                  wiem za ile i na jakich zasadach .pozdrawiam
                • naska77 Re: pytanko do Naski 16.07.07, 18:09

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mb/ad/hq74/uOehdljASaT3UbSGWB.jpg"
                  alt="DSC05490" title="DSC05490" /></a>
                  może zdjęcie się ukaże?
                  • naska77 Re: pytanko do Naski 16.07.07, 18:16
                    to jeszcze kilka zdjątek wrzucę

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mb/ad/hq74/YYL1ox0GpNe77ChlHB.jpg"
                    alt="DSC05396" title="DSC05396" /></a>

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mb/ad/hq74/MM3f7YvRDczaSAZB0B.jpg"
                    alt="DSC05458" title="DSC05458" /></a>

src="fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mb/ad/hq74/qZurbdtpApcGzb4hyB.jpg"
                    alt="DSC05369" title="DSC05369" /></a>
                    • 1408a Re: pytanko do Naski 16.07.07, 21:42
                      bardzo dzieki super opis i super miejsce moze sie tam wybierzemy bo własnie
                      dzisiaj dowiedziałam sie ze dostane urlop i to wcale niekrótki.Jeszcze raz
                      dzieki! Pozdrawiam i zycze wiecej takich wspaniałych wypadów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka