Dodaj do ulubionych

Zabawka snobów - golf

IP: 64.124.150.* 23.07.01, 19:12
Tym prowokacyjnym nieco tytulem watku chcialbym zachecic was do rozmowy na temat golfa,
lansowanego ostatnio przez bydgoska�Wyborcza�. �GW� zorganizowala nawet cykl turniejow, z ktorych
pierwszy juz sie odbyl.
Jakie jest wasze zdanie na temat golfa:
Czy ta dyscyplina przyjmie sie w naszym kraju?
Dla kogo ten sport?
Czy to w ogole jest sport? ;-)
itd...
Czekam zwlaszcza na posty tych, ktorzy juz probowali.
Obserwuj wątek
    • Gość: laik Re: Zabawka snobów - golf IP: 10.10.65.* 23.07.01, 19:24
      Nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony zgodzę się z przedmówcą, że golf sprawia wrażenie sportu dla
      snobów. Ale z drugiej strony - to swego rodzaju sposób na życie. Sam nie gram, bo nie mam czasu, ani
      możliwości, ale znam ludzi, którzy grają i nawet trochę im zazdroszczę. Myślę, że bardzo fajnie, jeżeli ktoś
      znajdzie sobie hobby, jakieś zajęcie i nie siedzi w domu i nie mamrze, a zajmuję się czymś, co mu przynisi
      satysfakcję. Pozdrowionko.
    • Gość: Dyrman Re: Zabawka snobów - golf IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.01, 20:16
      Mysle ze jest to sport dla snobow, ale tylko i wylacznie przez swoja cene. Komu
      oprocz ludzi z nadmiarem kasy chce sie wydawac te tysiace zlotych na kije itp.
      Ale w samym waleniu kijem w pileczke nie ma nic snobistycznego...
    • Gość: demio Re: Zabawka snobów - golf IP: *.zapid.com 24.07.01, 14:15
      Zgadzam się, że golf jest zabawką snobów. I stawiam na corollę :-)))
      d.
    • Gość: Chewie Re: Zabawka snobów - golf IP: 216.104.228.* 30.07.01, 19:53
      Slaby odzew wywolal ten watek.... moze ktos jeszcze sie wypowie?
      Teraz sie przyznam - ja juz probowalem i dla mnie to najlepszy sport na swiecie. Wcale nie jest tak drogo - kije na
      poczatku mozesz wypozyczac, a jak ci sie spodoba uzbierac na poczatek na polkomplet - 7 podstawowych
      kijow. Poczatkujacemu na pewno wystarczy, a uzywane mozna dostac juz za pare setek. To inwestycja
      dlugoterminowa - taki sprzet niepredko sie niszczy.
      Naprawde polecam kazdemu, chociaz na probe. Z poczatku moze wydawac sie trudne, lub smieszne, ale w
      momenci, w ktorym wyjdzie ci takie pierwsze dalekie, ladne uderzenie - jestes stracony. To prawie jak narkotyk
      (jak forum ;-)). Pozdrawiam wszystkich golfistow!!!
      • .weronika. Re: Zabawka snobów - golf 10.08.01, 00:11
        Mi tez sie golf podoba, chociaz nie jestem zbyt dobra... A co do ceny, to
        uzywane kije rzeczywiscie nie sa az takie drogie. Zachecam do sprobowania, tym
        bardziej, ze mamy teraz pole niedaleko Bydgoszczy(w Olszewce). Co prawda na
        razie ^ dolkowe, ale w rozbudowie. Poza tym na tych dolkach juz mozna sobie
        niezle pograc:)
        • Gość: basia Re: Zabawka snobów - golf IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 08:37
          Jeżeli ktoś jest snobem to niezależnie od tego czy gra w golfa czy nie to i tak
          nim będzie. A golf bardzo mi się podoba będę musiała spróbować.
          • Gość: Corsarz Re: Zabawka snobów - golf IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 11:59
            Tutuł powinien raczej zawierać jeszcze znak zapytania ;-)
            Golf jest sczczególnym sportem. Dlaczego ? Ponieważ może go uprawiać każdy.
            Mężczyzna, kobieta, dziecko dwudziestolatek lub osiemdziesięciolatek. Znany
            jest golfista który ma 101 lat i robi dwie rundki w tygodniu. Poza tym ciekawe
            jest to że w golfie nie ma sędziego. Wszystko zależy od uczciwości graczy a
            jeśli ktoś oszukuje to przede wszystkim samego siebie. W wielu krajach golf to
            sport rodzinny (Holandia, Grecja, Hiszpania) Całe rodziny wspólnie spędzają
            czas na polu wspólnie się bawiąc. W Polsce golf to nowość i jak każda nowość
            wzbudza zdrowe i niezdrowe emocje. Jeśli powstanie kilkadziesiąt pól golfowych
            i na stałe wpiszą się w polską rekreację nikt nie będzie się zastanawiał nad
            jego snobistycznym charakterem. Poza tym nie jest to wbrew pozorom drogi sport.
            Sprzęt można wypożyczyć a cena gry (dość zróżnicowana na polskich polach) na
            niektórych polach jest do przyjęcia. Przepisy gry w golfa zaczynają się od tzw
            etykiety. Etykieta golfa to nie tylko zbiór przepisów nakazujących właściwe
            zachowanie. To rodzaj przesłania do wypełnienia w życiu. Uczciwość, szanowanie
            innego człowieka, dbanie o jego bezpieczeństwo, naprawianie szkód jakie się
            wyrządziło - przecież nie po to wymyślono golfa aby przekazać ludziom że należy
            tak postępować. To golf sięgnął do tych prawd o życiu które sprawiają że
            człowiek który ich przestrzega jest szanowany. Polecam ten sport bo uczy pokory
            i opanowania swoich emocji.
            Pozdrowienia
    • Gość: Sam Re: Zabawka snobów - golf IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 11:17
      Golf - OK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka