patriota_lokalny 02.11.07, 20:16 Dziwny ten artykulik. Autor zamiast tworzyć jakieś dziwne tezy powinien raczej się zastanowić dlaczego żadne inne miasto nie postawiło mu pomnika? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sejan130648 Nasze prawdziwe życie z królem 06.11.07, 08:38 Wydaje mi się autor tego artykułu albo nigdy w szkole niemiał histori albo opuszczał zajęcia Z poważaniem JJ Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat tematy dla redaktora 06.11.07, 09:22 Alez madry jest pan redaktor.Ja poprosze kilka artykulow np.odnosnie napotkanych reklam na miecie lub uslyszanych w telewizji.Jako pierwsze podaje 1.Media markt nie dla idiotow (wiadomo czego reklama) 2.unimil sobie zycie (reklama kondonow) 3.krol jest tylko jeden (wodka Sobieski) Jak pan redaktor nie ma innych tematow do pisania to oto wlasnie sa .Normalnie nie daja mi spac po nocy .Prosze pana redaktora o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: tematy dla redaktora 06.11.07, 09:52 A ja zdalem w tym miescie mature 42 lata temu i nawet nie wiedzialem ze Kazik byl az dwa razy w Brombergu. Ale to ze sie zasluzyl to juz wiedzialem. Przeciez gdyby nie jego bydgoska rubiez pko Zakonowi, odpor dany drapieznym komturiom z Torunia, Brodnicy, Malborga, to gdzie bylibysmy dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: tematy dla redaktora 06.11.07, 12:26 Na rodzinnych Kujawach założył tylko miasto Bydgoszcz. To honor, że naszym założyciem jest Kazimierz Wielki, a nie np jakiś lokalny książę piastowski, albo mistrz krzyżacki. M.in. stąd szczególna estyma Kazimierza w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Nasze prawdziwe życie z królem 06.11.07, 13:24 Panie Jacku Kowalski, We wszystkim trzeba zachować umiar. W pisaniu tez. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Nasze prawdziwe życie z królem 06.11.07, 15:35 hehe wydaje mi się jednak ze to nei artykuł a coś na kształt felietonu. tym samym jest to subiektywny lot autora, opowiastka, refleksja. dla mnie calkiem spoko, choc jak widzę i takie teksty uwierają bydgoskich forumowiczow. wesołe :) Odpowiedz Link Zgłoś