polynomial 16.11.07, 19:37 W jakim filmie grali bracia K.? a) "Głupi i głupszy" b) "O dwóch takich co ukradli Księżyc" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozczarowana-torunianka Re: Quiz 16.11.07, 19:57 bracia K.? A czy jednemu z nich było może Józef K.? Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Quiz 16.11.07, 20:14 Czy obydwie odpowiedzi mogą prawidłowe? :) Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: Quiz 16.11.07, 21:19 rozczarowana-torunianka napisała: > bracia K.? > A czy jednemu z nich było może Józef K.? Józef K. grał w innej komedii. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Quiz 16.11.07, 22:36 ale proszę mnie jeszcze nie wykluczać z tego audio-tele. To nie była odpowiedź, tylko pytanie;) Ja się jeszcze zastanowię i na pewno znajdę odpowiedź. Ile mam jeszcze czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: Quiz 17.11.07, 09:40 Teraz czasu będzie dość, żeby usiąść, pomyśleć, odpowiedzieć zgodnie z przekonaniem. ps. Aby uczestniczyć w konkursie nie trzeba pisać donosów na samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Quiz 17.11.07, 20:53 a to w tej sytuacji siadam i robię kawę na początek. Na razie, skoro mam czas, to jeszcze nie będę myśleć;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Quiz 19.11.07, 16:18 No więc pomyślałam i już prawie wiem. Mam tylko pytanie pomocnicze. Czy mowa tu o braciach Karamazow? Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: Quiz 19.11.07, 18:59 Nie. Pomocnicza podpowiedź z dziedziny gastronomii: kaczka w kartoflach. Ewentualnie: problemy gastryczne związane z ważnym spotkaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Quiz 19.11.07, 19:53 ej, quizodawco, nie wpuszczaj mnie w maliny! Toż ja nie występuję w konkursie dla kucharek tylko dla filmoznawców. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: Quiz 20.11.07, 10:13 A może chodzi o brać kucharską?! "Wielkie Żarcie", "Śniadanie u Tiffany'ego", "Kucharz, złodziej, jego żona i jej kochanek", "Smażone zielone pomidory", "Między ustami i brzegiem pucharu", "Co gryzie Gilberta Grape'a", "Pożeracz (nie pamiętam czego - ciał albo umysłów??)"... Co jeszcze mamy z tej dziedziny? Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Quiz 24.11.07, 20:45 polynomial napisał: > W jakim filmie grali bracia K.? > a) "Głupi i głupszy" > b) "O dwóch takich co ukradli Księżyc" w "pora umierać" nie,bo widziałem ten film i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś