Dodaj do ulubionych

Wisla w Fordonie!

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.07.01, 20:29
Oglądałem Wisłę wczoraj.Byłem tam (tzn.na moście Fordonskim) tez dzisiaj.Królowa
Polskich Rzek przyśpiesza i poszerza się ! Jutro tez tam pojadę(rowerem-
wszystkim polecam,relaks REWELACJA!!!!!).
Jakie są wasze odczucia i obawy dot.powodzi? Jaka sytuacja na Brdzie w
Śródmieściu?
A może koledzy z Torunia tez cos napiszą ? Jak tam u nich?
pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: woy Re: Wisla w Fordonie! IP: *.proxy.lucent.com 31.07.01, 23:44
      Przejeżdżałem dziś przez Toruń. Woda w Wiśle zrobiła się brązowawa, szlamowata i płynie bardzo
      szybkim nurtem. Jest coś przerażającego w sile żywiołu. Mam nadzieję, że tegoroczna powódź na
      naszym terenie nie będzie groźniejsza od tych z poprzednich lat.
    • Gość: elwood Re: Wisla w Fordonie! IP: 216.104.228.* 01.08.01, 12:57
      Uważajcie z oglądanie Wisły. Za wchodzenie na wały straż miejska wlepia ostre mandaty (słusznie zresztą).
      Jedynym miejscem, gdzie można bezpiecznie oglądać falę jest chyba most w Fordonie.
    • Gość: wojtek Re: Wisla w Fordonie! IP: 10.0.11.* / *.UM.BYDGOSZCZ.PL 01.08.01, 15:02
      Brda narazie płynie wolno . Zalew Koronowski już spuszczono więc nie ma obaw ,
      ale w ubiegłą sobotę jak spuszczali wodę z zalewu to bulwary nad Brdą wyglądały
      nieciekawie
      • radca Re: Wisla w Fordonie! 01.08.01, 21:32
        Czy juz wylewa w Fordonie ?

radca
        • Gość: Coolek Re: Wisla w Fordonie! IP: *.mega.bydgoszcz.pl 02.08.01, 12:22
          Mieszkam nad samą Brdą i przyznam, że z niepokjem patrzę na rzekę. Władze
          uspakajają, że rzeka na pewno się nie cofnie ale kto to wie...
          • Gość: WOLF Re: Wisla w Fordonie! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 13:00
            Wróciłem z mostu w Fordonie - Wisła przyspiesza. Rozlewa się co raz bardziej.
            jest koloru brązowego. Widziałem plynące resztki drzew i siana.T o jest
            straszny żywioł. Na moście cały czas sa ludzie(oglądający).
            pozdrawiam
    • Gość: Essex Re: Wisla w Fordonie! IP: *.com.pl 03.08.01, 09:42
      Byłem wczoraj w Strzelcach droga jest jak zwykle w takich wypadkach zamknieta,
      ale zdarzaja sie oszolomy, ktorzy chca przejechac osobowka przez ta wode nie
      patrzac na to ze jada z rodzina. Z relacj mieszkancow wiem ze woda ma tam okolo
      70 cm na asfalcie. Bylem rowniez na moscie w Fordonie cos po 19 [prawie bym sie
      zalapal na relacje w TVN :)] straz miejska pilnuje zeby nikt nie wchodzil na
      przeprawe tymczasowa, dojazd do niej od strony Strzyzawy jest kompletnie
      zalany, podobna nawet do 2m (zaslyszane od straznika).

Faktycznie widok Wisly wywoluje strach.

• krotoss Re: Wisla w Fordonie! 03.08.01, 11:58
        A kurcze tez musze sie przejsc bo mam jakies 10min pieszo no moze 15 a jakos
        nie mam czasu na to.

KroTosS
        • Gość: WOLF Re: Wisla w Fordonie! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 21:43
          Byłem na moście o 19.00.Wisła rozlewa sie dalej.Moze nie tak gwałtownie ale
          jednak tak. Ludzi dzisiaj było mniej jak w dniach poprzednich.Jutro kolejna
          relacja.
          pozdrawiam
          • Gość: WOLF Re: Wisla w Fordonie! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 21:46
            Jeszcze jedna ciekawostka : "ciężką pracę" wykonywało dwóch strażników miejskich
            siedzących w polonezie - nie wpuszczali nikogo na "most tymczasowy".Strasznie
            ciężka praca!!!! Szkoda ,że nie było ich trzech lub czterech(byłoby im raźniej).
            pozdrawiam
    • Gość: WOLF Re: Wisla w Fordonie! 05.08.2001 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 14:02
      Królowa naszych rzek - powoli opada. Na moscie pustawo. Tylko przy "starej-
      nowej" przeprawie "straznicy" ( 2 osoby) - dzisiaj w Skodzie felicji.Jak oni
      sie nudzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka