xax 27.11.07, 21:11 byłem w pesie na rozmowie kwalifikacyjnej i nie jest tak różowo z płacami,na początek zaproponowali wszystkim zgromadzonym 5.60zł. na godz.to nie ma się co dziwić że brakuje pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
putekm Re: PESA szuka ludzi do produkcji wagonów 27.11.07, 22:00 No ja nie pamiętam, byłem na rozmowie w kwietniu, też koło tego mi "zaśpiewali" jedynie z rozmowy co dobrego wynikało, że aby pracować na danym stanowisku to trzeba przez 3 miesiące przejść przez poszczególne stanowiska na danym wydziale. Rozmowa o pracę troszkę mnie wkurzyła, bo byłem umówiony na godzinę, kierownik się spóźnił, później podczas rozmowy załatwiał jeszcze swoje sprawy (wyglądało to tak jakby mnie mniał gdzieś), a jak się spytał, gdzie obecnie pracuje, to odczuć można było małą pogardę do firmy w której pracuje. A mówienie, że pracuje sie w akordzie i takie tam.... i że można zarobić dobre pieniądze... ale konkretnie za co i ile nie powiedział.... podziękowałem im. Acha ta stawka 5,60zł (to chyba brutto), z tego co wiem więcej chyba płacą już teraz w Mc'Donaldzie Odpowiedz Link Zgłoś
adkrawczyk Re: PESA szuka ludzi do produkcji wagonów 28.11.07, 06:39 Bo Prezes to dobry bajer ma i nic poza tym. Przecież nie powie że u nich syf tym bardziej że tyle zamówień. 2000 tys na rekę to pewnie dostanie elektryk ale po roku pracy. Co się dziwić jak w Pesie kierownicy to byli ZNTKowcy( komuna straszna) teraz sie przefarbowali na kapitalistów i ludzi mają gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
marekbydgoszcz PESA szuka ludzi do produkcji wagonów 28.11.07, 12:45 no tak jak zwykle wypowiedzi pana Zaboklickiego mijają się z prawdą, pisze o średniej ze sie zarabia, a kto przychodzi na rozmowy proponuje mu się stawki sprzątaczki czy ochroniarza z marketu. tylko czy powiedział ze ci co zarabiaja to pracuje dwa razy wiecej godzin w miesiącu niz mówi kodeks pracy, nawet jak wracają z delegacji po nocach na drugi dzien są mile widziani w robocie.A zarabiają ci co sa przy korycie Odpowiedz Link Zgłoś
pakistanczyk PESA szuka ludzi do produkcji wagonów... 28.11.07, 13:45 Dopuki w tej firmie nie bedzie sie traktowac ludzi powaznie, dopuki na stanowiskach kierowniczych beda ludzie z bylego ZNTK (komuna) przepychani ze stanowiska na stanowisko, niestety nic sie nie zmieni. Jestem bylym pracownikiem pesy, zakladu z-4 i radzilbym sie zastanowic nad podjeciem pracy.. pod wodza obecnego kierownictwa.. Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: PESA 28.11.07, 16:26 wiele sie w tej firmie poprawiło,dużo się inwestuje ale faktycznie żeby zarobić trzeba sie narobić,a praca w większości jest w akordzie brygadowym stawka zaszeregowania jest mało istotna a te 5zł na godzine jest nieprawdą,a co do nowo zatrudnionych to chcieli by zarabiać tyle co pracownik z 20 letnim stażem a nie mają wielkiej ochoty do pracy, a i ich wiedza pozostawia wiele do zyczenia. moim zdaniem dobry pracownik w firmie powinien zarabiać 2600 netto i nie byłoby problemu braku rąk do pracy Odpowiedz Link Zgłoś