wiwix 12.12.07, 00:49 bardzo sie ciesze :) Z utęsknieniem czekamy jeszcze na: Rzym Paryż Barcelonę Wiedeń Edynburg Wielkie brawa. Jeszcze tylko stańcie na głowie żeby LOT nie zlikwidował lotów do Warszawy. Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oikozz Na wiosnę polecimy do Düsseldorfu 12.12.07, 05:18 A autobus linii 80 jak jeździł z Zawiszy na lotnisko tak jeździ. A miał łączyć przecież dworce PKP i PKS z lotniskiem. E. Upierdliwy jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Na wiosnę polecimy do Düsseldorfu 12.12.07, 09:22 Jak narazie ZDMiKP nie moze zmienic trasy i czestotliwosci linii 80 bo to robi się przy przetargach, a ten jest juz rozstrzygniety. W tej sytuacji Zarząd Dróg (i miasto) powinien utworzyć nowa linie lub do lotniska skierowac np linie 66. Port się rozwija malymi krokami, a linia jest jedna i kursuje jak kursuje - Wstyd dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
elek984 Re: Na wiosnę polecimy do Düsseldorfu 12.12.07, 10:38 Tak bez przewracania do góry nogami układu komunikacyjnego, dobrze byłoby chociaż przedłużyć 80tke o jeden przystanek, bo chyba tylko tyle zostało żeby do dworca PKP dociągnąć ta linie od jej obecnego przystanku końcowego. Odpowiedz Link Zgłoś
elek984 Re: Na wiosnę polecimy do Düsseldorfu 12.12.07, 10:35 > E. Upierdliwy jestem. Jesteś, hehehe. A tak na serio to lepiej sie zainteresować jak wygląda połączenie tego całego Weeze z Düsseldorfem bo z tego co wyczytałem na sieci, to nie jest za różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiwix elek nie opowiadaj bzdur. 12.12.07, 19:02 leciałem do Dussedlorfu rok temu na swieta, i z Dusseldorfu pociągiem do Poznania. Z lotniska do Weeze jest 10minut taksowka lub 15minut autobusem. a z Weeze do Dusseldorfu 35minut pociagiem za 10euro. (pociag jezdzi co godzine, autobusy z lotniska jeszcze czesciej) Wiec nie opowiadaj tu wiecej takich bzdur, i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie byles tam wiec sie nie odzywaj! Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 12.12.07, 21:29 wydaje mi się,że weeze to półśrodek. wokół Dusseldorfu korki: można utknąć na dwie godz. poza tym z tego lotniska nie przesiądę się do Amsterdamu czy Paryża- minus.a przeciskanie się w korkach na lotnisko to większe jest loterią.dla mnie otwarcie tej linii to ruch pozorowany.udajemy ,że mamy lotnisko i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 Re: 12.12.07, 22:20 strzel sobie w łeb , albo skocz z okna od razu.Człowieku wyluzuj!!!Po co te stękanie? Masz problem , to idż do psychologa. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 13.12.07, 09:10 tak mam problem.byłabym przeszczęśliwa gdyby samoloty do wawy latały zgodnie z rozpiską,gdyby było połączenie do DUSSELDORFU ,a nie do Weeze miałabym luzik przesiadkowy do Amsterdamu.Proszę spojrzeć na rzeczywistą odległość lotniska Weeze do lotniska Dusseldorf-/bywam tam opieram się na swoim doświadczeniu/ a tak mieszkając w mieście gdize jest pseudolotnisko muszę jeździć do Gdańska,Poznania,żeby sie dostać do Europy. Weeze ma nędzną ofertę przesiadkową. za chwilę znowu będzie płacz "zamknąć lotnisko czy nie". ale to jest Bydgoszcz "jajec niet". szum medialny, a w działaniu kiszka. Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 Re: 13.12.07, 09:28 > a tak mieszkając w mieście gdize jest pseudolotnisko muszę jeździć > do Gdańska,Poznania,żeby sie dostać do Europy Tak też myślałem ,że mieszkasz w toruniu , sprawa sie wyjaśniła Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: 13.12.07, 09:32 marina2 napisała: > tak mam problem.byłabym przeszczęśliwa gdyby samoloty do wawy > latały zgodnie z rozpiską,gdyby było połączenie do DUSSELDORFU ,a > nie do Weeze miałabym luzik przesiadkowy do Amsterdamu.Proszę > spojrzeć na rzeczywistą odległość lotniska Weeze do lotniska > Dusseldorf-/bywam tam opieram się na swoim doświadczeniu/ > a tak mieszkając w mieście gdize jest pseudolotnisko muszę jeździć > do Gdańska,Poznania,żeby sie dostać do Europy. > Weeze ma nędzną ofertę przesiadkową. > za chwilę znowu będzie płacz "zamknąć lotnisko czy nie". > > ale to jest Bydgoszcz "jajec niet". > szum medialny, a w działaniu kiszka. Dziewczyno jak nie szanujesz czasu to jezdzij dalej do Poznania i Gdanska a najlepiej napisz do zarzada portu w Niemczech bo maja lotnisko do dupy i nie zamierzasz z niego korzystac.Przy okazji napisz ze do zarzadu lotniska w Stanstead ze ich port tez jest do dupy bo nie jest w Londynie i bedziesz tracila duzo czasu stojac w korkach.Na drugi raz dziewcze jak chcesz sie przypie..olic o cos do portu to mozesz znalezc duzo innych powodow ale nie to ze lotnisko w Niemczech jest polozone za miastem i ze tam wlasnie bedzie otwarte nowe polaczenie.Na kon iec zycze ci milej tulaczki do Poznania lub GdaNSKA Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 13.12.07, 09:54 piszę,że z Weeze do Dusseldorfu do portu lotniczego z ktorego można się przesiąść komfortow jest kawał drogi.spójrz na rozpiskę lotów z Weeze i porównaj z Dusseldorfem,a potem się rzucaj. ile osób będzie latało do Dusseldorfu docelowo z Bydgoszczy? jestem z Bydgoszczy - po prostu patrzę trzeźwo a sprawę. a Wam puszczają nerwy.wolę dyskutować merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 Re: 13.12.07, 09:58 jak starasz sie patrzeć trzeźwo , to dlaczego nie zauważasz pozytywów? Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 Re: 13.12.07, 09:59 z Weeze jest bliżej do Eindhoven czy Arnhem , niz z Dusseldorfu Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 13.12.07, 10:17 widzisz,bo z mojego punktu widzenia lotnisko Dusseldorf z możliwością przesiadki do NY czy Amsterdamu bez biegania z jęzorem do kostek po busach,pociągach czy wypożyczalni samochodów i przeciskania się przez wyżej opisany odcinek drogi jest komfortowym rozwiązaniem.przeczytawszy nagłówek "latamy na wieosnę do Dusseldorfu" poczułam uff wreszcie coś dobrego hura!.weszlam na www lotniska Dusseldorf ucieszyłam się-nie no luzik po prostu bajka.a wieczorem siadam a tu Weeze.no i dooopa.patrzę w połączenia z weeze - bez sensu.samolot to komfort w swym założeniu.weeze go nie daje.a nasza rodzina dość liczna zresztą korzystałaby z tego konkretnie rozwiązania z opcją przesiadki około 4 razy w roku sam Mąż około 16/18 w dwie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: 13.12.07, 10:22 marina2 napisała: > piszę,że z Weeze do Dusseldorfu do portu lotniczego z ktorego można > się przesiąść komfortow jest kawał drogi.spójrz na rozpiskę lotów z > Weeze i porównaj z Dusseldorfem,a potem się rzucaj. > ile osób będzie latało do Dusseldorfu docelowo z Bydgoszczy? > > jestem z Bydgoszczy - po prostu patrzę trzeźwo a sprawę. > a Wam puszczają nerwy.wolę dyskutować merytorycznie. No dobra twoim tokiem rozumowania .Ja rozumiem ze inne porty w Polsce tez pozoruja ze cos sie dzieje?Bo tak Ryanair lata z wszystkich portow z Polski nie do Londynu a do Stanstead .Wizzair lata nie do Londynu a do Luton wiec tez pozoruja ze cos sie dzieje? Rozumien ze Norwegian air latajac iles tam kilasow za Sztokholm czy Oslo tez pozoruje ze wozi ludzi do tych miast?Czyli te wszystkie polaczenia to jakies dziwne pozory w sumie nic sie w tych portach nie dzieje tylko pozoruja ze gdzies tam ludzi wysylaja?Ksiezniczko zanim cos chlapniesz nastepnym razem dowiedz sie co to linie niskokosztowe i jakimi prawami sie rzadza .A potem zabieraj glos i chetnie mozemy wymienic poglady Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 13.12.07, 10:35 księżniczka nie raczy skorzystać z tego połączenia.nie ma czerwonego dywanu,który by raczył Jej Wysokość bezkolizyjnie przesiąść na samolot do NY;))) poczytaj argumenty i nie unoś się bez sensu.dyskusja nie na tym polega.być może niezbyt często korzystasz z połączeń z przesiadkami i nie kumasz,że przejazd z lotniska do lotniska akurat w tym punkcie jest niewygodny.czasem jest tak,że samolot się spóźnia,a procedury antyterrostyczne bywają max długie. nie chodzi mi o umiejscowienie ZA MIASTEM chodzi mi o BRAK możliwości komfortowej przesiadki.sorry jaśniej już nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: 13.12.07, 10:38 No to poprostu to polaczenie nie jest dla ciebie albo nie dla ludzi chcacych poleciec do NY .Jezeli chcesz takowe polaczenie bez zmiany lotnisk to niestety nie liniami niskokosztowymi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 13.12.07, 11:02 a co ma piernik do wiatraka. koszty jeśli rezerwujesz wcześniej są niższe.nie piszę zresztą o kosztach w powyższych postach ,a o komforcie. czas pokaże na ile ta linia będzie przynosić dochody.chcieli dobrze a wyszło "kak wsiegda". Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: 13.12.07, 11:08 marina2 napisała: > a co ma piernik do wiatraka. > koszty jeśli rezerwujesz wcześniej są niższe.nie piszę zresztą o > kosztach w powyższych postach ,a o komforcie. > czas pokaże na ile ta linia będzie przynosić dochody.chcieli dobrze > a wyszło "kak wsiegda". A ja w dalszym ciagu nalegam abys dowiedziala sie co to sa linie niskokosztowe i jakimi prawami sie rzada.Tu nie chodzi o sam koszt biletu.Zaczerpnij wiedzy o liniach niskokosztowych bo naprawde bladzisz wypisujac takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 13.12.07, 11:08 zresztą kończąc tę wypowiedź.koszty wylotów Męża ponosi jego firma,która wysyłając swoich pracowników do pracy ma spore zniżki,a nawet jeśli ich nie posiada w tych konkretnie liniach to w ogólnym obrocie są dla niej bez znaczenia.dla firmy ważne jest,żeby było pasujące połączenie w określonym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: 13.12.07, 11:10 nie interesuje mnie ,że to są tanie linie.interesuje mnie jakosć.to połączenie z mojego punktu widzenia jest nieużyteczne. nie ma być tanio ma być dobrze,sprawnie,a za ile to drugorzędna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: 13.12.07, 11:22 marina2 napisała: > nie interesuje mnie ,że to są tanie linie.interesuje mnie jakosć.to > połączenie z mojego punktu widzenia jest nieużyteczne. > nie ma być tanio ma być dobrze,sprawnie,a za ile to drugorzędna > sprawa. Wiesz dla Ciebie polaczenie np.do Stanstead tez nie ma znaczenia gdyz z tamtad tez nie dostaniesz sie do NY ale do stu kilku tysiecy pasazerow ma wiec jak myslisz na kogo powinien postawic port na obsluge Ciebie i Twojego meza czy stukilku tysiecy innych ludzi.No nic poki co to zostaje ci Warszawa . Odpowiedz Link Zgłoś
alf79 Re: 13.12.07, 11:44 > nie interesuje mnie ,że to są tanie linie.interesuje mnie jakosć.to > połączenie z mojego punktu widzenia jest nieużyteczne. > nie ma być tanio ma być dobrze,sprawnie,a za ile to drugorzędna > sprawa. A nas nie interesują twoje problemy, wiec swoje żale wylewaj gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
wiwix moze jesteś zazdrosna... 13.12.07, 19:32 kobieto, to sobie lataj z warszawy gdzie tylko chcesz i plac za bilety ogromne pieniądze. nie pasuje ci to na razie! ja mieszkam w Anglii w Coventry i dojeżdżam na Stansted 170km żeby sie dostać do Bydgoszczy. i nie marudzę. i mi np chodzi o to żeby jak najtaniej dolecieć, nawet kosztem całodziennej podróży. a mógłbym latać z Birmingham, miasta 15km dalej od Coventry. ale dla mnie nr jeden jest cena!! i dla 95% pasażerów tez. dlatego myślę ze to połączenie sie przyjmie. w promieniu 100km jest bardzo dużo wielkich miast, i na 100% znajda sie chętni na podróż do Bydgoszczy(z Torunia, Włocławka, Grudziądza, Gdańska czy Poznania) jak i również turyści. I ostatnia rzecz. Ze Stansted są 2polaczenia dziennie do Nowego Yorku. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: moze jesteś zazdrosna... 13.12.07, 20:12 cóż mamy różne potrzeby,inne poglądy.to jest forum.wypowiedziałam swoje zdanie.i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bartas1 Re: 13.12.07, 11:22 > zresztą kończąc tę wypowiedź.koszty wylotów Męża ponosi jego > firma,która wysyłając swoich pracowników do pracy ma spore zniżki,a > nawet jeśli ich nie posiada w tych konkretnie liniach to w ogólnym > obrocie są dla niej bez znaczenia.dla firmy ważne jest,żeby było > pasujące połączenie w określonym czasie. To niech firma twojego męża zacznie dla niego wynajmować czartery z Bydgoszczy do NY i po problemie? Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Na wiosnę polecimy do Düsseldorfu 12.12.07, 16:11 oikozz napisał: > A autobus linii 80 jak jeździł z Zawiszy na lotnisko tak jeździ. A miał łączyć > przecież dworce PKP i PKS z lotniskiem. E. Upierdliwy jestem. Od września będzie łączyć. Wcześniej bez sensu, bo za dużo robótek drogowych dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
4tech Na wiosnę polecimy do Düsseldorfu 12.12.07, 10:31 NARESZCIE COS RUSZYLO SIE W BYDGOSKIM PORCIE LOTNICZYM... PROSZE!!!!!!!! O POLACZENIE BYDGOSZCZ-BRISTOL-BYDGOSZCZ LUB/i BYDGOSZCZ-BOURNEMOUTH-BYDGOSZCZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik.szorstkowlosy Re: Na wiosnę polecimy do Düsseldorfu 12.12.07, 10:55 Moze tak jeszcze Szkocja i Norwegia? Odpowiedz Link Zgłoś
tutejszy80 Bardzo dobre polaczenie ! 12.12.07, 13:55 Bardzo dobre polaczenie. Port lotniczy w centrum Europy bardzo ladnie skomunikowany kolejowo. Niemcy, Holandia, Belgia i Francja na wyciagniecie reki... Szczegoly na stronie: www.airport-weeze.de Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Bardzo dobre polaczenie! (ale nie na lotnisko) 13.12.07, 11:39 Linia nr 80 powinna kursowac czesciej i przez PKS. A ponadto ZDMiKP powinien utworzyć drugą linię, z Dworca PKP (analizujać rozkład lotów - kursującą tylko w dni powszednie)do Portu Lotniczego. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Re: Bardzo dobre polaczenie! (ale nie na lotnisko 13.12.07, 11:39 ODLOTY Poniedziałek: 5:40 – Warszawa 7:10 – Kopenhaga 8:45 – Warszawa 17:25 – Warszawa 21:45 – Londyn Wtorek: 5:40 – Warszawa 7;00 – Katowice 8:45 – Warszawa 15:10 - Londyn 17:25 – Warszawa Środa: 5:40 – Warszawa 7:00 – Katowice 8:45 – Warszawa 10:50 – Liverpool 11:45 – Dublin 17:25 – Warszawa 22:20 – Londyn Czwartek: 5:40 – Warszawa 7:10 – Berlin 8:45 – Warszawa 15:10 – Londyn 16:20 – Berlin 17:25 – Warszawa Piątek: 5:40 – Warszawa 8:45 – Warszawa 16:30 – Kopenhaga 17:25 – Warszawa 21:45 – Londyn Sobota: 11:45 – Dublin 16:15 – Londyn Niedziela: 10:10 – Liverpool 17:25 – Warszawa 22:20 – Londyn Odpowiedz Link Zgłoś
kolo82 Re: Bardzo dobre polaczenie! (ale nie na lotnisko 14.12.07, 13:28 marina2 możesz wybrac z PLB DO Berlina by Jetair. Dusseldorf jest od Ryanaira, i tam nie ma "miejscówek", gdzie usiądziesz tam siedzisz :D Ja mam podobna sytuację do wiwixa, mieszkam około 25km do lotniska Shannon, a ztamtąt połączenia m.in. do Warszawy i Gdańska, a ja wole 200km pojechac do Dublina i wylądowac w Bydgoszczy. Jak ktoś chce to może. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś