mirgiz 05.01.08, 21:00 W końcu roku głośno było,iż w 2008 zwolnieni będziemy z tego fikcyjnego podatku.A ratusz bydgoski ma inne prawa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keny_1 Re: Podatek od psa 05.01.08, 21:03 Wiesz ile ja place za malego kundela yorka 187 euro rocznie i jak myslisz podaruje mi to ktos?.Chcesz miec w domu przyjaciela plac,tak powinno byc. Odpowiedz Link Zgłoś
chudamk1 Re: Podatek od psa 05.03.08, 09:48 Jeśli mam płacić podatek od psa oczekuję czegoś w zamian. Niech miasto założy śmietniki na psie odchody- to ich obowiązek, bo miało to być już dawno zrobione. Wtedy chętnie zapłacę podatek i chętnie będę sprzątać po psie, a tak muszę chodzić z kupką psa przez cały czas trwania spaceru. Niezbyt apetyczna sprawa. Idąc dalej tym tropem, jeśli mam płacić podatek, to może też ubezpieczenie?... No i w takim wypadku będę go wliczać do osób w gospodarstwie domowym, w końcu ja go utrzymuje. Mogę wymienić wiele takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
chudamk1 Re: Podatek od psa 05.03.08, 09:53 moje pytanie- jeśli płacimy podatek od psa, to dlaczego nie mielibyśmy płacić podatku od posiadania kota, przecież to jest zwierze na podobnym poziomie jak pies. A może mamy też płacić za chomiki? Albo rybki? A może w ogóle niech wprowadzą podatek za to że oddychamy, bo przecież zużywamy powietrze Odpowiedz Link Zgłoś