Gość: ziuk IP: 213.77.40.* 12.08.03, 22:57 dziwne, bo kto może z pacjentów, to stara się by te "specjalistyczne" zabiegi były wykonywane poza oddziałem Szymańskiego i jego syna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze 13.08.03, 11:46 no,no niezle numery profesorkie radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re:Sprawiedliwa krytyka a nie pochopne wydawanie sądów IP: 195.85.209.* 13.08.03, 14:21 Nie przesadzacie, najpierw ostro krytykowaliście samego profesora a teraz zabieracie sie już za jego syna!Czy wy w ogóle znacie tych ludzi że wydajecie o nich takie sądy,nie rozumiem jak można tak postępować, rozumiem rozżalenie pacjentów po nie udanych operacjach, ale jestem pewna że wy do takich nie należycie więc po co zabieracie głos skoro nawet nie znacie tej sprawy!!a swoją drogą ciekawe kim jest tajemniczy Pan Radca zawsze go pełno w komentarzach artykułów dotyczących profesora Szymańskiego?!może to konkurencja co?!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re:Sprawiedliwa krytyka a nie pochopne wydawanie 13.08.03, 14:32 > Nie przesadzacie, najpierw ostro krytykowaliście samego > profesora a teraz zabieracie sie już za jego syna!Czy wy w ogóle > znacie tych ludzi Wyglada na to, ze Ty nie orientujesz sie w prawach tego Forum. Ostatnia , ostateczna instancja sprawach lekarsko-prokuratorskich na forum jest Radca. Dla niego jest oczywiste, ze bialy fartuch = przestepca. Im wyzszy stopien naukowy tym stopien zagrozenia przestepczoscia wyzszy. :) Tak wiec jezeli masz problemy z lekarzami, daj znac Radcy. On juz ich zaltwi. Uzyje oszczerstw, klamst, przeinaczen byle tylko "prawda" ujrzala swiatlo dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re:Sprawiedliwa krytyka a nie pochopne wydawanie IP: mieszko.pl.u* 13.08.03, 14:44 Olu, a Ty na jakiej podstawie sie wypowiadasz? Trafilas kiedys na ten oddzial prywatnym folwarkiem obu Szymanskich zwanym? zycze, bys kiedys w zyciu po nie daj Boze nieudanej operacji, byla TYLKO, cytuje Cie, "...rozzalona"... zopEroVanA ps* Radca konkurencja Szymanskiego? - nie osmieszaj sie swoja niewiedza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re:Sprawiedliwa krytyka a nie pochopne wydawanie IP: *.atcomnet.com.pl / 192.168.1.* 13.08.03, 15:13 Kto regularnie czytuje forum wie kim jest Radca. B.często się z nim nie zgadzam. Ale umie wsadzać kij w mrowisko tak precyzyjnie że się MRÓWY złoszczą i gryzą na oślep, a jak na oślep to nieskutecznie i .... .. pokazują brzuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re:Sprawiedliwa krytyka a nie pochopne wydawanie 13.08.03, 15:14 Jezeli wymachiwanie kijem na oslep zwiesz wsadzaniem precyzyjnie, to tak. Takim jest Radca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re:Sprawiedliwa krytyka a nie pochopne wydawanie IP: mieszko.pl.u* 13.08.03, 15:17 z samego kijem machania jeszcze nic sie nikomu nie stalo ...no sam sie mogl tylko zmachac Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re:Sprawiedliwa krytyka a nie pochopne wydawanie 13.08.03, 15:29 > z samego kijem machania jeszcze nic sie nikomu nie stalo ...no sam sie mogl > tylko zmachac Nie od dzis wiem, ze jednak kobiety maja bardziej trzezwe spojrzenie na swiat. :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re:Sprawiedliwa krytyka a nie pochopne wydawanie IP: mieszko.pl.u* 13.08.03, 15:39 genuine44 napisał: > > > z samego kijem machania jeszcze nic sie nikomu nie > stalo ...no sam sie mogl > > tylko zmachac > > Nie od dzis wiem, ze jednak kobiety maja bardziej trzezwe > spojrzenie na swiat. :))) > > pozdrawiam ------------------------------ A mowia, że to płeć piękna widzi tylko czubek swego nosa w odróżnieniu od mężczyzn, którzy świat cały syntezą ogarną. chi, chi pozdrawiam Cięe również 40i4, pozdrawiam zopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re Jeszcze raz do Zoperowanej................ IP: 195.85.209.* 15.08.03, 15:31 Pisze Pani, że ośmieszam się brakiem wiedzy, w tym przypadku wolę jej brak niz nadmiar tak jak u pani!!w innym przypadku nie ma Pani szans żeby się nia popisać więc tutaj jest swietny moment bo na inny temat pewnie niewiele miałaby Pani do powiedzenia!!!więc to pani się ośmiesza a nie ja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 15:43 Rozżaleni to są pacjenci po UDANYCH zabiegach, tych po nieudanych nie spotkacie na tym forum; dla niektótrych to zapewne i dobrze. A tak po znajomości to chyba lepiej wyjechać do Poznania na zabieg ginekologiczny. Chyba że lubicie ryzyko. Ale w tym województwie nie polecam. Trochę się orientuję, a skąd nie mogę napisać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: mieszko.pl.u* 13.08.03, 15:50 No, no zaintrygowalaes ta wiedza tajemna. Daj wiec znac Adamie GDZIE bom Eva i w dodatku kobieta, ktorej wnetrznosc zoperowano ginekologicznie i paskudnie tamze, wiec w przyszlosci jak znalazl. nie pytajc SKAD (bo i po co) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOWELAS Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: 195.85.209.* 13.08.03, 19:46 WITAM.ZASTANAWIAM SIE PO CO TA CALA DYSKUSJA.PRZECIEZ PROFESOR I JEGO ZESPÓL NIE STANELI NA RONDZIE JGIELONOW I KRZYKNELI ''DO MNIE WSZYSTKIE PANIE''.TO KOBIETY WYBIERAJA LEKARZA I SAME ZABIEGAJA O LECZENIE.JESLI KTOS JEST NIE ZADOWOLONY Z CZYICHS USLUG TO SZUKA INNEGO WYKONAWCY.NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA.NASTAWAL WOLMY RYNEK USLUG MEDYCZNYCH I JESI KTOS CHCE NIECH SOBIE JEZDZI NAWET DO POZNANIA CZY LUBLINA.TYLKO PAMIETAJMY ZE TAM SA TACY SAMI SPECJALISCI JAK I TUTAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: 80.51.243.* 13.08.03, 20:44 No i blad w rozumowaniu Lowelasie. Ja pojechalam dalej...niz do Poznania czy Lublina i wcale nie byli tam TACY SAMI LEKARZE. Tylko o wiele madrzejsi, bardziej kompetentni i swiatli - co dla czlowieka z problemem medycznym chyba najistotniejsze. Jak pisalam wczesniej, wlosy im deba stanely, gdy zobaczyli jakaz to metoda w Polsce mnie zoperowano i operuje nadal kobiety z problemem nietrzymania moczu. Wszak o przeprowadzanie TYCH wlasnie zabiegow caly ow boj sie toczy! A watki lapowek i przypadkow medycznych uchybien przysiedze Hipokratesa, to oboczne tematy poruszane w tej dyskusji, choc rownie gorace i istotne. Wiec, Drogi Lowelasie - Pracowniku Sluzby Zdrowia? Z ta Twoja racja to nie do konca prawda. Obawiam sie, ze kolejny raz w Bydgoszczy wyleja dziecko wraz z kapiela. A straca na tym przede wszystkim pacjenci, czyli w tym przypadku KOBIETY. Ja swoj "tylek" stracilam bezpowrotnie. A ten wspomniany wolny rynek uslug cos mi pachnie wolna amerykanka, ktorej doswiadczylam na sobie. Tylko jakos nikt juz mi zoperowania nie cofnie...wiec niezadowolonie z platnej uslugi medycznej, w szpiatalu panstwowym a nie prywatnej klinice, zdrowia mi nie przywroci. zopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 23:34 ooooo, jak miło, lovelas znalazł sobie znowu nową ksywkę, która to już z kolei? No proszę jak fajnie jest pomyśleć, że tyle osób bierze udział w dyskusji. A to prawie zawsze ta sama sztuka, .......... olu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: 80.51.243.* 14.08.03, 01:08 piata to juz? bo sie pogubilam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: 195.85.209.* 15.08.03, 12:20 Wypraszam sobie stwierdzenia że jestem jedną i tą samą osobą nie znam Lowelasa i na pewno nie zmieniam co chwilę swojej ksywy!! Każdy ma prawo do wypowiedzi!!Pani Zoperowanej życzę dużo zdrowie i dziękuję za "przyjemne" życzenia dla mnie!!Chyba zapomina Pani o powiedzeniu "Nie życz drugiemu co Tobie nie miłe"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOWELAS Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: 195.85.209.* 15.08.03, 14:26 WITAM PANI OLU.CZYTAM PANI OPINIE Z ZADOWOLENIEM,BO JAKO NIELICZNA NA TYM FORUM MA PANI POKREWNE OPINIE.PROSZE SIE NIE PRZEJMOWAC ZE KTOS PANIA POSADZA O TO ZE PANI TO JA A JA TO PANI.ZASTANAWIAM SIE DLACZEGO DO TYCH LUDZI NIE DOCIERA FAKT ZE NIEWSZYSCY PODZIELAJA OPINIE ICH SAMYCH. MOGE TYLKO STWIERDZIC FAKT ZE SA TEZ PACJENCI I PACJENTKI ZADOWOLONE Z POBYTU W BIZIELU.BO BIZIEL TO NIE TYLKO PROF.SZYMANSKI I JEGO KLINIKA.JA JAK NAJBARDZIEJ MAM POZYTYWNE ODCZYCIA. TA STRASZNA NAGONKA NA PROF.JEST (jetem przekonany)PODYKTOWANA NIEUCZIWA KONKURENCJA.WIEM ZE PROFESOR NIE JEST IDEALNUYM CZŁOWIEKIEM I MA WIELE WAD.POZDRAWIM PANIA I ZOPEROWANA KTORA TAK STRASZNIE SIE PIEKLI.JAK TAKA HEJ DO PRZODU TO NIECH WYSTAPI NA DROGE SADOWA,WYTKNIE BLEDY,UDOWODNI JE,ZARZADA ODZSZKODOWANIA I ZOBACZYMY CZY WYGRA PROCES.NIECH TO BEDZIE ODPOWIEDZIA NA JEJ KRZYWDZACE OPINIE.BO NIKT Z NAS BEDACYCH NA FORYM NIE ZNA JEJ PROBLEMU KTORY MOZE BYC TWORZONY PRZEZ JEJ "CHORA WYOBRAZNIE".JAK JEST TAKA CWANA TO MOZNAPOSZPERAC W ARCHIWUM ,ZNALEZSC HISTORIE JEJ CHOROBY I ZWERYFIKOWAC. POZDRAWIAM JESTEM ZMECZONY TA DYSKUSJA KTORA NIEWILE NOWEGO WNIESIE Odpowiedz Link Zgłoś
radca do ' LOWELASA ' wielopostaciowego 15.08.03, 14:54 Gość portalu: LOWELAS napisał(a): > WITAM PANI OLU.CZYTAM PANI OPINIE Z ZADOWOLENIEM,BO JAKO NIELICZNA NA TYM FORUM > > MA PANI POKREWNE OPINIE.PROSZE SIE NIE PRZEJMOWAC ZE KTOS PANIA POSADZA O TO ZE > > PANI TO JA A JA TO PANI.ZASTANAWIAM SIE DLACZEGO DO TYCH LUDZI NIE DOCIERA FAKT > > ZE NIEWSZYSCY PODZIELAJA OPINIE ICH SAMYCH. MOGE TYLKO STWIERDZIC FAKT ZE SA > TEZ PACJENCI I PACJENTKI ZADOWOLONE Z POBYTU W BIZIELU.BO BIZIEL TO NIE TYLKO > PROF.SZYMANSKI I JEGO KLINIKA.JA JAK NAJBARDZIEJ MAM POZYTYWNE ODCZYCIA. > TA STRASZNA NAGONKA NA PROF.JEST (jetem przekonany)PODYKTOWANA NIEUCZIWA > KONKURENCJA. - nieuczciwa konkurencje - stosuje sam profesor i ty wiesz o tym dobrze - tylko inaczej to okrleslasz. >WIEM ZE PROFESOR NIE JEST IDEALNUYM CZŁOWIEKIEM I MA WIELE WAD. - wiesz i co ? >POZDRAWIM PANIA I ZOPEROWANA KTORA TAK STRASZNIE SIE PIEKLI.JAK TAKA HEJ DO > PRZODU TO NIECH WYSTAPI NA DROGE SADOWA,WYTKNIE BLEDY,UDOWODNI JE,ZARZADA > ODZSZKODOWANIA I ZOBACZYMY CZY WYGRA PROCES. - " zobaczymy czy wygra proces " ? - powiadasz ??? Ty wiesz,ze wygrac proces z takimi - ktorzy falszuja dokumentacje jest niemozliwe. Wiesz o tym,ze zwykly czlowiek nie ma szans w Sadzie z takimi - ktorzy maja tytuly profesorskie.Zwykly czlowiek - nie moze zalatwic ludziom miejsca w szpitalu - lecz taki profesor moze uczynic co tylko zechce i o tym wiedza PROKURATORZY i SEDZIOWIE.Oni tez maja rodziny i tez musza gdzies z kims to zalatwiac , a wiec....? Do tego dolicz jeszcze ADWOKATOW - ktorzy " plywaja " miedzy sedziami - a prokuratorami. To sa typowi " POSREDNICY " i to oni wielokrotnie sa rezyserami procesow. > NIECH TO BEDZIE ODPOWIEDZIA NA JEJ > KRZYWDZACE OPINIE.BO NIKT Z NAS BEDACYCH NA FORYM NIE ZNA JEJ PROBLEMU KTORY > MOZE BYC TWORZONY PRZEZ JEJ "CHORA WYOBRAZNIE". - " chora wyobraznie " ??? Jakie to jest typowe u lekarzy - ktorzy lamia etyke lekarska.Najlepiej jest mowic,ze pokrzywdzona ma " chora wyobraznie " - lub sama " jest chora " ??? To bardzo typowe u takich " lekarzy ". " LOWELAS " ( czy jak ci tam ? ) to ty zmieniasz sie jak kameleon.Cwaniaki i oszusci - zazwyczaj sie ukrywaja - czyz nie prawda ??? > JAK JEST TAKA CWANA TO MOZNAPOSZPERAC W ARCHIWUM ,ZNALEZSC HISTORIE JEJ > CHOROBY I ZWERYFIKOWAC. - a kto moze " poszperac w takim Archiwum " ??? Napewno nie ja i napewno nikt z nas, jak i rowniez nie moze " poszperac w archiwum " - sam pokrzywdzony.Dobrze o tym wiesz "LOWELASIE". Na temat Archiwum lekarskiego i samych DOKUMENTOW mozesz ze mna podyskutowac, a podam ci wiele przykladow - z tego tematu. > POZDRAWIAM JESTEM ZMECZONY TA DYSKUSJA KTORA NIEWILE NOWEGO WNIESIE - wierze,ze jest sie zmeczony - jak sie tak pisze pod postacia kilku nickow i to raz jako kobieta , a inny jako mezczyzna. To musi meczyc - takie ukrywanie sie :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: do ' LOWELASA ' wielopostaciowego 15.08.03, 15:00 A skad Ty o tym wszystkim wiesz? Radca expert? Zoperowana pisze bo wie o czym pisze. To ona byla tam operowana i to ona cierpi za skutki. A Ty? Miales operacje ginekologiczna? Juz oczywiscie wiesz, dokumentacja sfalszowana, prokuratorzy juz zacieraja rece abu tworzyc nowa mafie. Byles smieszny, jestes zalosny. Najpierw poprzepraszaj tych ktorych beszczelnie, bez powodu oskarzasz, oczerniasz i klamliwie przyczepiasz im geby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOWELAS DO GENIUEE IP: 195.85.209.* 15.08.03, 16:31 KTO TU KOGO OBRAZA.TO TY I TOBIE PODOBNMI NASKAKUJA NA LUDZI MIEDZY INNYMI PROFESORA NIC O NIM NIE WIEDZAC.CZLOWIEKU SKAD TA PEWNOSC ZE ZOPEROWANA FAKTYCZNIE JEST PO TAKICH PRZEJSCIACH. MOJE ZDANIE NA TEN TEMAT JEST TAKIE: ZOPEROWEANA TO KTOS ZWIAZANY Z MEDYCYNA(MOZE LEKARZ NIELUBIACY PROFESORA)KTORY NIE PRACUJE W JEGO KLINICE I CHCE GO POPROSTU OCZERNIC.WSKAZUJE NA TO BARDZO FACHOWE NAZEZWNICTO I OGROMNA WIEDZA POCHODZACA Z BILETYNOW DLA LEKAZRY.Z CALYM SZACUNKIEM DLA ZOOPEROWANEJ ALE NIE BYLA BY WSATANIE ZAPAMIETAC WSZYSTKICH SZCEGOLOW I POJEC. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: DO GENIUEE 15.08.03, 16:35 > PROFESORA NIC O NIM NIE WIEDZAC. Gdzie naskoczylem? A Zoperowanej wierze bo czuje, ze pisze prawde. A Ty durniu jak chcesz sie bawic w wielonickowosc wysil sie troche bardziej. Czy profesor oferuje pacjentom darmowy internet, ze wszyscy zadowloni pisza z tego samego IP (195.85.209.* ) Odpowiedz Link Zgłoś
radca do 44 wielopostaciowego 15.08.03, 17:24 genuine44 napisał: > A skad Ty o tym wszystkim wiesz? > Radca expert? > > Zoperowana pisze bo wie o czym pisze. To ona byla tam operowana i to ona > cierpi za skutki. A Ty? Miales operacje ginekologiczna? > > Juz oczywiscie wiesz, dokumentacja sfalszowana, prokuratorzy juz zacieraja > rece abu tworzyc nowa mafie. > > Byles smieszny, jestes zalosny. Najpierw poprzepraszaj tych ktorych > beszczelnie, bez powodu oskarzasz, oczerniasz i klamliwie przyczepiasz im > geby. - ( nie rozmawiam z " cha......" i nie pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: do 44 wielopostaciowego 15.08.03, 18:18 > - ( nie rozmawiam z " cha......" Cha ...cha. Cha... nie rozmawia z cha... . Dobre. Ja tez, czekam tylko na przeprosiny za chamskie, klamliwe, oszukancze oszczerstwo jakiego sie wobec mnie dopusciles. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: do 44 wielopostaciowego 15.08.03, 20:47 genuine44 napisał: > > > - ( nie rozmawiam z " cha......" > > Cha ...cha. Cha... nie rozmawia z cha... . Dobre. Ja tez, czekam tylko na > przeprosiny za chamskie, klamliwe, oszukancze oszczerstwo jakiego sie wobec > mnie dopusciles. - spadaj chloptasiu i poszukaj sobie " kogos blizszego " i przestan sie mnie czepiac " chloptasiu" radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: do 44 wielopostaciowego 16.08.03, 01:31 > i przestan sie mnie czepiac " chloptasiu" Juz Ci pisalem, ja Tobie nie pomoge. Zdaje sie, ze na jakanie jest logopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOWELAS DO RADCY IP: 195.85.209.* 15.08.03, 15:45 DROGI PANIE.BAWIA MNIE STRASZNIE PRZYPUSZCZENIA O TO IZ WCIELAM SIE W POSTACIE ROZNYCH OSOB NA TYM FORUM.ZACZYNAM NAWET ZASTANAWIAC SIE NAD WYSTEPEM W JAKIEJS KOMEDII JAK JESTEM TAKI ZDOLNY.CZY TAK TRUDNO ZROZUMIEC ZE NA TYM FORUM NIE MA TYLKO PRZECIWNIKÓW ALE SA TEZ ZWOLENNICY,CZY JESTESCIE A ZAZ TAK NIETOLERANCYJNI ZE NIE DOCIERA DO WAS FAKT IZ KTOS MA ODMIENNE ZDANIE I UJAWNIA TO? JEST PAN W BLEDZIE TWIERZDAC ZE PACJENT NIE MA WGLADU W DOKUMENTACJE MEDYCZNA CO WSKAZYJE NA PANSKA NIEKOMPETENCJE ,A SADZILEM ZE PAN JEST ZWIAZANY PRAWEM LUB POKREWNA DZIEDZINA.MIANOWICIE DROGI PANIE "radco" KARTA PRAW PACJENTA MOWI JEDNOZNACZIE IZ CHORY MA PRAWO DO WGLADU W DOKUMENTACJE MEDYCZNA,STANOWIENIA O PROCESIE LECZENIA,WYRAZANIA Z G O D Y NA PROPONOWANE LECZENIE LUB NAWET NAJDROBNIESZE ZABIEGI(wyjatek stanowia dzieci i osobu ubezwłasnowolnine,psychicznie chore) SA OOBY KTORE PRACOWNIKOM SLUZBY ZDROWIA ZAWDZIECZAJA ZDROWIE A NIEZADKO ZYCIE. SA PRACOWNICY SLUZBY ZDROWIA KTORZY RATYJA TO ZYCIE BEZINTERESOWNIE,NIEOCZEKUJAC ZADOSCUCZYNIENIA ZE STONY CHOREGO.PROSZE DOTRZEC BDO OSOB KTORE DOSWIADCZYLY TEGO ZE STRONY PIELEGNIAREK,LEKARZY I NIE TYLKO.WIEKSZOSC OPINI JEST BARDZO KRZYWDZACA DLA SRODOWISKA MEDYCZNEGO.ZGADZAM SIE W TEJ DZIEDZINIE DOCHODZI DO NADUZYC,BLEDOW.ALE TAK JEST W SADOWNICTWIE,WYMIARZE SPAWIEDLIWOSCI POLITYCE itd.CHORY JEST SYSTEM I CORAZ CZESCIEJ MYSLE ZE NASZ KRAJ.POZDRAWIAM I W PRZECIWIENSTWIE DO PANA SZANUJE PANA ZDANIE BO JAKO NIELICZNY PRZEDSTAWIA PAN ZASADNE ARGUMENTY.JA TYLKO CZASAMI SIE Z NIMI NIE ZGADZAM.NA NIC SIE ZDAJA MOJE ZAPEWNIENIA ZE NIE PODZSYWAM SIE POD INNE OSOBY,ALE TAK WLASMIE JEST POZADRAWIAM LOWELAS=LOWWELAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOWELAS Re: DO RADCY IP: 195.85.209.* 15.08.03, 16:17 PANIE RADCO PROSZE ZAPOZNAC SIE Z art.18.UST.3 PKT-1 ustawa o zoz.DOTYCZY WGLADU CHOREGO W DOKUMENTACJE MEDYCZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: DO LOWELASA 15.08.03, 17:46 Gość portalu: LOWELAS napisał(a): > DROGI PANIE.BAWIA MNIE STRASZNIE PRZYPUSZCZENIA O TO IZ WCIELAM SIE W POSTACIE > ROZNYCH OSOB NA TYM FORUM.ZACZYNAM NAWET ZASTANAWIAC SIE NAD WYSTEPEM W >JAKIEJS KOMEDII JAK JESTEM TAKI ZDOLNY. - jesli tak nie jest,ze sie Pan zmienia pod nickami ? - to zwracam Honor i oczywiscie przepraszam >CZY TAK TRUDNO ZROZUMIEC ZE NA TYM FORUM NIE MA TYLKO PRZECIWNIKÓW ALE SA TEZ > ZWOLENNICY, - nooo , jak najbardziej.Zwolennikow moze byc rowniez bardzo wielu > CZY JESTESCIE A ZAZ TAK NIETOLERANCYJNI ZE NIE DOCIERA DO WAS FAKT IZ KTOS > MA ODMIENNE ZDANIE I UJAWNIA TO? - jestem tolerancyjnym czlowiekiem i rowniez staram sie wiele rozumiec > JEST PAN W BLEDZIE TWIERZDAC ZE PACJENT NIE MA WGLADU W DOKUMENTACJE MEDYCZNA - pacjent ma wglad w Dokumentacje Medyczna - lecz w czasie badan i leczenia. To... cco sie dzieje pozniej z taka Dokumentacja ? Tu juz pacjent nie ma zadnej kontroli.Rezsta - to juz tylko sprawa prokuratora.Lecz by do tego doszlo - musza byc przeslanki ub " uzasadnione podejrzenia". Dla kogo sa takie " uzasadnione podejrzenia " , a dla kogo nie ? O tym decyduje Szef Prokuratury . i tutaj jest - jak jest ..... > CO WSKAZYJE NA PANSKA NIEKOMPETENCJE ,A SADZILEM ZE PAN JEST ZWIAZANY PRAWEM > LUB POKREWNA DZIEDZINA. - "zwiazany z PRAWEM " jestem - choc nie jestem prawnikiem. > MIANOWICIE DROGI PANIE "radco" KARTA PRAW PACJENTA MOWI > JEDNOZNACZIE IZ CHORY MA PRAWO DO WGLADU W DOKUMENTACJE MEDYCZNA,STANOWIENIA > O > PROCESIE LECZENIA,WYRAZANIA Z G O D Y NA PROPONOWANE LECZENIE LUB NAWET > NAJDROBNIESZE ZABIEGI(wyjatek stanowia dzieci i osobu > ubezwłasnowolnine,psychicznie chore) - " Karta Pacjenta " -to jedno , a korupcja i lapownictwo w Szpitalach - drugie. > SA OOBY KTORE PRACOWNIKOM SLUZBY ZDROWIA ZAWDZIECZAJA ZDROWIE A NIEZADKO > ZYCIE. - trudno - by mogloby byc inaczej.Od tego przeciez sa PRZYCHODNIE i SZPITALE. > SA PRACOWNICY SLUZBY ZDROWIA KTORZY RATYJA TO ZYCIE BEZINTERESOWNIE, - ZYCIE I ZDROWIE CZLOWIEKA - ratuje sie i trudno tutaj chwalic sie : " bezintereownoscia " . RATUJEMY CZLOWIEKA - bo taka jest POTRZEBA. Nie moge zrozumiec - jak mozna tutaj mowic w takich momentach o"INTEROSOWNOSCI" > NIEOCZEKUJAC ZADOSCUCZYNIENIA ZE STONY CHOREGO.PROSZE DOTRZEC > BDO OSOB KTORE DOSWIADCZYLY TEGO ZE STRONY PIELEGNIAREK,LEKARZY I NIE > TYLKO. - od tego sa te SLUZBY i albo ktos wypelnia swe obowiazki dobrze, albo sie pomylil z zawodem. > WIEKSZOSC OPINI JEST BARDZO KRZYWDZACA DLA SRODOWISKA MEDYCZNEGO. - skads sie to wzielo.Kazda Placowka - tak jak kazda FIRMA wyrabia sobie sama opinie i RENOME. > ZGADZAM > SIE W TEJ DZIEDZINIE DOCHODZI DO NADUZYC,BLEDOW.ALE TAK JEST W > SADOWNICTWIE,WYMIARZE SPAWIEDLIWOSCI POLITYCE itd.CHORY JEST SYSTEM I CORAZ > CZESCIEJ MYSLE ZE NASZ KRAJ. - Przyznaje, ze SYSTEM w naszym Ukochanym Kraju wrecz umozliwia takie nieetyczne praktyki.System jest bardzo zly - rowniez wynagrodzenia dla Lekarzy i pielegniarek. > POZDRAWIAM I W PRZECIWIENSTWIE DO PANA SZANUJE PANA > ZDANIE BO JAKO NIELICZNY PRZEDSTAWIA PAN ZASADNE ARGUMENTY.JA TYLKO CZASAMI > SIE Z NIMI NIE ZGADZAM.NA NIC SIE ZDAJA MOJE ZAPEWNIENIA ZE NIE PODZSYWAM SIE > POD INNE OSOBY,ALE TAK WLASMIE JEST > POZADRAWIAM LOWELAS=LOWWELAS - rowniez i ja Pana pozdrawiam oraz dziekuje za pewne zrozumienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: DO LOWELASA 15.08.03, 18:19 > - rowniez i ja Pana pozdrawiam > oraz dziekuje za pewne zrozumienia Lubicie sie bo uzywacie takiego samego STYLU? I jak Radco, kogo teraz bedziesz mieszal z blotem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz.... Re: DO RADCY IP: *.tvgawex.pl 16.08.03, 01:25 Gość portalu: LOWELAS napisał(a): > KARTA PRAW PACJENTA MOWI > JEDNOZNACZIE IZ CHORY MA PRAWO DO WGLADU W DOKUMENTACJE MEDYCZNA,STANOWIENIA O > PROCESIE LECZENIA,WYRAZANIA Z G O D Y NA PROPONOWANE LECZENIE LUB NAWET > NAJDROBNIESZE ZABIEGI(wyjatek stanowia dzieci i osobu > ubezwłasnowolnine,psychicznie chore) teoria jedno a praktyka drugie. osobiscie znam kilka przypadkow, gdzie pacjentowi odmowiono wydania dokumentow dotyczacych leczenia w szpitalu. nagminnym jest utrudnianie, zniechecanie pacjenta do zabierania tych dokumentow. pozdr.cz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Do Radcy............wielopostaciowego IP: 195.85.209.* 15.08.03, 15:49 Panie "radco" czy jak tam Panu sam jest Pan wielopostaciowy i sam sie pan ukrywa!!tak sie składa że byłam kiedyś pacjentką na oddziale ginekologicznym w Bizielu i nie moge powiedzieć złego słowa ani o średnim personelu ani o lekarzach tam pracujących!!utwierdza mnie Pan tylko w przekonaniu że Pana zadaniem jest działanie na szkodę tego szpitala czemu bardzo się dziwię bo uważam że jest to jeden z lepszych szpitali! Dlaczego Pan twierdzi że Lowelas jest oszustem a czy pan jest taki uczciwy bardzo w to wątpię przecież też nie podaje Pan prawdziwego imienia tylko ukrywa się pod śmieszną ksywką!!i prosze mi tu nie pisać że Lowelas to ja a ja to Lowelas!!bo mam wrażenie że Zoperowana i Radca to jedna i ta sama osoba!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Do Oli IP: 213.25.95.* 15.08.03, 17:01 Pani Olu, czy zaprzeczy Pani, że osobiście zna Osobę piszącą pod nickiem Lowelas? Proszę o odp. Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Do OLO...........wielopostacio 15.08.03, 17:50 Gość portalu: Ola napisał(a): > Panie "radco" czy jak tam Panu sam jest Pan wielopostaciowy i sam sie pan > ukrywa!!tak sie składa że byłam kiedyś pacjentką na oddziale ginekologicznym w > Bizielu i nie moge powiedzieć złego słowa ani o średnim personelu ani o > lekarzach tam pracujących!!utwierdza mnie Pan tylko w przekonaniu że Pana > zadaniem jest działanie na szkodę tego szpitala czemu bardzo się dziwię bo > uważam że jest to jeden z lepszych szpitali! > Dlaczego Pan twierdzi że Lowelas jest oszustem a czy pan jest taki uczciwy > bardzo w to wątpię przecież też nie podaje Pan prawdziwego imienia tylko ukrywa > > się pod śmieszną ksywką!!i prosze mi tu nie pisać że Lowelas to ja a ja to > Lowelas!!bo mam wrażenie że Zoperowana i Radca to jedna i ta sama osoba!!!!! - OLO... ja sie nie ukrywam i wielokrotnie ukazywalem swoje prawdziwe dane - tu na FORUM.Trudno, bym w kazdym poscie sie podpisywal imieniem i nazwiskiem . pzdr radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Do OLO...........wielopostacio 15.08.03, 18:21 Na imie mi DUREN. Radca. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Do OLO...........wielopostacio 15.08.03, 20:50 genuine44 napisał: > Na imie mi DUREN. > > Radca. - i znowu " chloptas " 44 ? nie masz " blizszych sobie " ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Do OLO...........wielopostacio 16.08.03, 01:35 radca napisał: > nie masz " blizszych sobie " ? Po prostu, lubie Cie. Zawsze gustowalem w medrcach od siedmiu bolesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: Do OLO...........wielopostacio IP: 213.25.95.* 16.08.03, 01:38 Genui, Skarbie, wyluzuj! ;) Toć to do niczego nie prowadzi. Nie szkoda prądu? ;P Szkooooda ;) Buzi. Pocztę ściągnęłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Do OLO...........wielopostacio 15.08.03, 20:58 genuine44 napisał: > Na imie mi DUREN. > > Radca. - od kiedy to "chloptas " 44 - podpisuje sie jako " radca " ? Pierwsze zdanie - ktore napisal o sobie - to rozumie, bo nic nowego o sobie nie napisal.Lecz podpisujac sie " radca " ? oj 44 - to juz tak zle z toba ? :) cha cha cha radca Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: Do OLO...........wielopostacio 16.08.03, 01:36 Wiem, zes zmachany kreceniem i wyreczylem Cie. To wszytko dlatego, ze Cie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA OSTATNIA WYPOWIEDZ NA FORUM GAZETY WYBORCZEJ IP: 80.51.243.* 16.08.03, 04:59 Autor: Gość: LOWELAS IP: 195.85.209.* Data: 15-08-2003 14:26 I ZOPEROWANA KTORA TAK STRASZNIE SIE PIEKLI.JAK TAKA HEJ DO PRZODU TO NIECH WYSTAPI NA DROGE SADOWA,WYTKNIE BLEDY,UDOWODNI JE,ZARZADA ODZSZKODOWANIA I ZOBACZYMY CZY WYGRA PROCES.NIECH TO BEDZIE ODPOWIEDZIA NA JEJ KRZYWDZACE OPINIE.BO NIKT Z NAS BEDACYCH NA FORYM NIE ZNA JEJ PROBLEMU KTORY MOZE BYC TWORZONY PRZEZ JEJ "CHORA WYOBRAZNIE".JAK JEST TAKA CWANA TO MOZNAPOSZPERAC W ARCHIWUM ,ZNALEZSC HISTORIE JEJ CHOROBY I ZWERYFIKOWAC. Autor: Gość: LOWELAS IP: 195.85.209.* Data: 15-08-2003 16:31 ZOPEROWEANA TO KTOS ZWIAZANY Z MEDYCYNA(MOZE LEKARZ NIELUBIACY PROFESORA)KTORY NIE PRACUJE W JEGO KLINICE I CHCE GO POPROSTU OCZERNIC.WSKAZUJE NA TO BARDZO FACHOWE NAZEZWNICTO I OGROMNA WIEDZA POCHODZACA Z BILETYNOW DLA LEKAZRY.Z CALYM SZACUNKIEM DLA ZOOPEROWANEJ ALE NIE BYLA BY WSATANIE ZAPAMIETAC WSZYSTKICH SZCEGOLOW I POJEC. ----------------------------------------------------------------------------- Po pierwsze: Z przykroscia stwierdzam, ze nie po raz pierwszy emocje i wzajemne animozje wziely gore nad uczestnikami bioracymi udzial w dyskusji na forum. I daleko odeszlismy od meritum, czyli artykulu z GW nt zmonopolizowania rynku w przeprowadzaniu operacji nietrzymania moczu przez kobiety. Jestem jedna z nielicznej garstki osob, które nawiazaly merytorycznie do problemu medycznego. Po drugie: Szanowny Lowelasie: nie jestem ani cwana, ani sie nie piekle, ani tez nie mam chorej wyobrazni. Do sadu tez nie mam zamiaru isc, gdyz pieniaczem nie jestem. W odroznieniu od innych wole czas swoj poswiecic na odbudowywanie niz destrukcje, czy tez obrzucanie innych inwektywami - tak jak Ty to czynisz min w stosunku do mnie. Po trzecie: 14.08.2003 o 22.42 WAZNE moim zdaniem - szczegolowo odpowiedzialam na czesc dreczacych Cie Lowelasie pytan a pragnacych przekonac się, czy moja historia jest porawdziwa i sprawdzic, ze jestem tylko pacjentem a nie lekarzem - zaprosilam na kawe w celu okazania np. mojego wypisu ze szpitala. Nikt nie zareagowal. No tak, prosciej jest siedziec przy klawiaturze i w wirtualny eter slac obrazliwe teksty innym, niz przekonac sie jaka jest prawda. A noz zoperowana to fakt nie fikcja i wypadaloby na forum prostowac, lub chocby baknac z angielska sorry. Choc przyznam, ze po Twych wypowiedziach na moj temat balabym sie teraz spotkac z Toba w obawie przed ... no, coz jeśli na forum tak się o mnie wyrazasz to coz mogloby mnie spotkac „na zywo”? Po czwarte: Co zas do mojego slownictwa i ogromnej wiedzy fachowej, to informuje Cie, ze moja wiedza nie jest wcale ogromna i fachowa. Jest taka, jaka powinnam miec kazda kobieta na temat swojego ciala z jakakolwiek mniejsza, czy wieksza dolegliwoscia. Jesli teraz zaczne mowic o systemach EPC, czy DAR, falcerkach w wysokonakładowym druku rolowym, czy przejsciach kwantowych pomiedzy pozimoami energetycznymi – to jaki Twoim zdaniem bede miala zawod? Moze dyskutujac nt szprosow, dwuteownikow i ceownikow, szyldow oraz studzienek rewizyjnych o perpendykularnych ksztaltach tez zmienie zawod? A cytujac ..”symforowe pajtrakaly i kindziol w trykretnych pordeljansach...” czyim duchem bede. A może po prostu masz do czynienia z osoba, która w zyciu lubi wiedziec duzo nt spraw, które jej dotycza - a zwalaszcza na nt swojego stanu zdrowia. Proponuje bys czasem wdal się w dyskusje z kims, kto swiezo opuscil szpital. Ten bylby zapewne posadzony i bycie profesorem. A czy fakt, ze wiekszosc moich wypowiedzi jest zwiazana artykulem w GW tez mnie dyskwalifikuje jako pacjentke? Czy gdybym dosadnie rozdzielala razy na lewo i prawo, tak jak czynia to niektorzy, bylabym bardziej wiarygodna? Po piate: Moje wypowiedzi z 14.08.2002 13.08 i 22.42- wyjasniaja wszystko. Wiec je zalaczam, gdyby ktos je pominal w ferworze walki. Jest to moja ostatnia wypowiedz na Forum Gazety Wyborczej. Pozdrawiam Wszystkich, a tych co poczuli się dotknieci ostrzejszym slowem, lub nieopatrznie skleconym, metnym sformulowaniem - przepraszam. ZopEroVanA * w imie wiarygodności, zaproszenie na kawe podtrzymuje nadal - choc nie wiem czy powinnam i czy to ma jakikolwiek sens ( a piszac sens, jak zwykle, z uporem mula, mysle o metodzie pana M.) Re: KTO TU KLAMIE Autor: Gość: ZOPEROWANA IP: mieszko.pl.u* Data: 14-08-2003 13:08 ...Jesli natomiast, ktos bardzo mi zarzuca nieprawde sluze zaproszeniem na kawe i wypisem z Biziela a tam stoi czarno na bialym: kto, gdzie, kiedy i jak... WAZNE moim zdaniem Autor: Gość: ZOPEROWANA IP: 80.51.243.* Data: 14-08-2003 22:42 Biorąc udział w dyskusji na Forum GW „Konflikt w bydgoskiej służbie zdrowia” i „Lista szpitali prof. Szymańskiego będzie obszerniejsza”, nie kierowałam się chęcią utyskiwania na mój, pogorszony stan zdrowia po operacji w Bizielu, czy chęcią odwetu i nie odkryłam Ameryki pisząc o łapówkarstwie wśród lekarzy. Owszem te wątki pojawiały się, są one wszak nierozłączną częścią wszystkich dyskusji nt służby zdrowia, lecz zawsze starałam się kłaść szczególny nacisk na to NIE KTO, NIE GDZIE ale JAK. Moim zamiarem była polemika z zasadnością stosowania metody Mieszczerskiego, którą nagminnie operuje się (np. w Bizielu) kobiety z problemem nietrzymania moczu, oraz próba opisania alternatywnych rozwiązań, także nie operacyjnych, a z powodzeniem stosowanych w Danii od wielu lat. Moim zdaniem, w tym momencie jest TO wiele bardziej istotne, niż problem kopert, zwłaszcza że zabiegi te mają zostać zmonopolizowane a Biziel ma być jednym z 3-ch ośrodków wykonujących je. Miałam nadzieję, że może GW podejmie temat, wszak chyba dziennikarze-autorzy śledzą dyskusje toczące się na Forum ich gazety. Na reakcję lekarzy nie liczyłam, bo kimże ja dla nich jestem? Studiów medycznych nie kończyłam, więc prawa do wytykania uchybień nie posiadam ...zaledwie na własnej skórze odczułam zacofanie mojego bydgoskiego ginekologa – wcale niemałego formatu... Służba zdrowia to szczelne środowisko, rządzące się swoimi prawami. Każdy chce pracować. Posiadanie odmiennego zdania od szefa często równa się z utratą pracy. I ja to rozumiem. Poza tym, by udowodnić wręczenie łapówki czy też tzw "podziekowania", należy mieć na to dowód lub świadka. Fakt, że nie jestem szczęśliwą zoperowaną pacjentką bizielową, budziłby zapewne wiele kontrowersji co do moich intencji. Rozczarowana, rozgoryczona szuka odwetu. Takie rozumowanie jest przecież oczywiste. Czy pacjentki lub po prostu inni ludzie, którzy wręczali i wręczaja łapówki pracownikom służby zdrowia, stanęliby za mna murem - szczerze mówiąc wątpie. Nasze społeczeństwo nie jest skore do takich akcji. Poparcie by było i owszem np. na Forum ale poza tym koniec. Każdy woli spokojnie otworzyć gazetę i przeczytać o kolejnej sensacji, niż podjąć konkretne działania. Niezależnie od ilości szpitali, które otrzymają zezwolenie prof. Szymańskiego na przeprowadzanie zabiegów w/w dolegliwości, nadal TO NAM, KOBIETOM będzie się działa krzywda. Czy nie nadszedł jednak czas aby to skorygować czy choćby dać kobietom szansę wyboru? Pozdrawiam życząc zdrowia – jak zwykle, zopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz.... Re: OSTATNIA WYPOWIEDZ NA FORUM GAZETY WYBORCZEJ IP: *.tvgawex.pl 16.08.03, 22:54 Gość portalu: ZOPEROWANA napisał(a): > Jestem jedna z > nielicznej garstki osob, które nawiazaly merytorycznie do problemu medycznego. zgadza sie. > W odroznieniu od innych wole czas swoj poswiecic na odbudowywanie niz > destrukcje, chyle czola w podziwie. > 14.08.2003 o 22.42 WAZNE moim zdaniem - szczegolowo odpowiedzialam na czesc > dreczacych Cie Lowelasie pytan a pragnacych przekonac się, czy moja historia > jest porawdziwa i sprawdzic, ze jestem tylko pacjentem a nie lekarzem - > zaprosilam na kawe w celu okazania np. mojego wypisu ze szpitala. Nikt nie > zareagowal. kierowanie tej propozycji do lowelasa jest bezsensowne. ja bym skorzystal, ale ci wierze... wiecej, wyrazilem nadzieje, ze ktos z gw tematem sie zainteresuje, pojedzie do danii i na miejscu zapozna sie z nowoczesnymi sposobami leczenia. dzis ponawiam te slowa i wiecej, proponuje, aby gw stala sie patronem akcji uswiadamiania lekarzy, promotorem sprowadzenia fachowcow z danii i zorganizowania stosownej konferencji - pamietamy, ze bydgoszcz ma dosc bogate kontakty z dania wlasnie... sadze, iz mozna byloby liczyc na wsparcie towarzystwa polsko-dunskiego. > Jest to moja ostatnia wypowiedz na Forum Gazety Wyborczej. a szkoda. > Pozdrawiam Wszystkich, [...] > ZopEroVanA trzymaj sie cieplo pozdr.cz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 23:57 95 procent pacjentów zgłaszających się do leczenia operacyjnego /niezależnie jak bardzo specjalistycznego/ nie zna metody jaką będzie leczony / my się na tym znamy lepiej?/, jak i ewentualnych konkurencyjnych rozwiązań. A tak właściwie każda metoda jest tak skuteczna jak lekarz ją wykonujący. Znam metodę w 98% skuteczną na świecie, a w jednej z tutejszych lecznic wynik 0%, zarzucono ją teraz. Nie wiem jak technicznie operują w Klinice prof. Szymańskiego, ale jeśli przymusza się pacjentów to coś tam szwankuje moim zdaniem. Kamera zamontowana w lampę operacyjną i możliwość oglądania tego przez widzów pozbawiła pracy niejednego wybitnego zabiegowca, wybitnego w jego własnym mniemaniu. Skończyło się rzucanie narzędziami, chamskie komentarze. Niekiedy pacjent nie ma drugiej szansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: 80.51.243.* 14.08.03, 01:05 W moim przypadku zastosowano metode Mieszczerskiego, standardowo wykonywana w takich przypadkach w Bizielu. Operacje przeprowadzono prawidlowo i perfekcyjnie - opinia dunskich lekarzy. Lecz bez sensu. Od ponad 8 czy 10 lat wiadomo, iz nie daje ona pozadanych rezultatow. Co tez w moim przypadku sie stalo. O szczegolach rozpisywalam sie juz na forum przy okazji dyskusji nt "konfliktu w bydgoskiej sluzbie zdrowia". Ja znalam konkurencyjne rozwiazanie - tasma TVT - o ktorym rozmawialam z lekarzem w jego prywatnym gabinecie na dlugo przed operacja, jednakze zostalam odwiedziona od tej alternatywy. Do dzis nie wiem dlaczego... pozdrawiam serdecznie zopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: *.pl / 192.168.100.* 14.08.03, 10:39 Gość portalu: ZOPEROWANA napisał(a): > W moim przypadku zastosowano metode Mieszczerskiego, standardowo wykonywana w > takich przypadkach w Bizielu. Operacje przeprowadzono prawidlowo i > perfekcyjnie - opinia dunskich lekarzy. Lecz bez sensu. Od ponad 8 czy 10 lat > wiadomo, iz nie daje ona pozadanych rezultatow. Co tez w moim przypadku sie > stalo. O szczegolach rozpisywalam sie juz na forum przy okazji dyskusji > nt "konfliktu w bydgoskiej sluzbie zdrowia". Ja znalam konkurencyjne > rozwiazanie - tasma TVT - o ktorym rozmawialam z lekarzem w jego prywatnym > gabinecie na dlugo przed operacja, jednakze zostalam odwiedziona od tej > alternatywy. Do dzis nie wiem dlaczego... > pozdrawiam serdecznie > zopEroVanA Zostałaś odwiedziona od tej metody przez prof. Szymańskiego, bo on nie umie stosować taśm TVT. Jego lekarze stosują metodę przestarzałą i dawno już na świecie zarzuconą. Taśmy stosuje w Bydgoszczy jedynie szpital Miejski i Wojskowy. Nota bene, prof. Szymański w jakiejś gazecie, chyba w POmorskiej, mówił kilka dni temu,że on nigdy nie wykonywał żadnych operacji w nietrzymaniu moczu. To jest bardzo ciekawe, prawda? Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że prof. podejmując się zoperowania ciebie musiał wiedzieć, że konkurencja to potrafi robić lepiej niż on, ale mimo to nie odesłał cię do innych, bardziej doświadczonych lekarzy. Dlaczego? Bo był tak pazerny,że szkoda mu było stracić tych pieniędzy jakie mu dałaś za ten zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuk najlepszy nie stara się o wyłączność IP: 213.77.40.* 14.08.03, 09:22 robi to ten, który widzi iż są lepsi albo równi i zabierają mu pacjentów do swoich klinik. Rynek się kurczy. Takie "załatwianie" koliduje z etyką lekarską, lekarze winni sobie pomagać i razem podnosić poziom usług a nie wygryzać się nawzajem. Kamera internetowa włączona podczas zabiegu on-line rzeczywiście doprowadziłaby do unormalnienia problemu. Udowodni że tytuł to jedna rzecz a ludzki lekarz i zdolny zabiegowiec to druga rzecz i nie zawsze idą one w parze. Tylko ci młodzi zdolni lekarze widząc jak to się robi w internecie mogliby zbyt szybko sie usamodzielnić, wiedza wszak tez kosztuje, więc kto tak latwo będzie się chciał nią tak łatwo podzielić (i za darmo). Takich fanatyków ubywa w Polsce w zastraszającym tempie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA wywiad z cyt."kozłem ofiarnym" w dzisiejszej GP IP: mieszko.pl.u* 14.08.03, 11:10 Gazeta Pomorska 14.08.2003 - Zrobiono ze mnie kozła ofiarnego Chora kompilacja Czy konsultant regionalny w dziedzinie położnictwa i ginekologii prof. dr hab. Wiesław Szymański, szef Kliniki Położnictwa i Chorób Kobiecych w bydgoskim "Bizielu" zakazał czterem szpitalom wykonywania operacji, które w tych placówkach z powodzeniem robi się od lat? - Nigdy takiej decyzji nie wydałem - mówi z goryczą. O tej sprawie można długo mówić i pisać, można też krótko, co niniejszym na wstępie czynię. Będzie to opowieść o tym, jak powstaje urzędniczy bubel, czyli jak z jednego pisma "ściągnięto" procedury medyczne, z drugiego nazwy szpitali, mających wyłączność na przeprowadzanie skomplikowanych operacji ginekologiczno- onkologicznych. Tak narodził się papierowy potworek, który postawił na nogi dyrektorów czterech szpitali Kujawsko-Pomorskiego, a konsultanta regionalnego w dziedzinie ginekologii i położnictwa uczynił "aroganckim monopolistą". O konkurencji, która przekracza normy etyczne Prof. Szymański monopolizuje rynek usług medycznych, bo wyznaczył tylko trzy placówki w województwie do wykonywania specjalistycznych zabiegów chirurgicznych, w tym operacji nietrzymania moczu u kobiet! Taki wniosek nasunął się dyrektorom kilku szpitali, po lekturze pisma, które sygnował Ryszard Ziętek, szef Kujawsko-Pomorskiego Oddziału Wojewódzkiego Narodowego Funduszu Zdrowia w Bydgoszczy. W dokumencie, który trafił na biurko szefów dwóch bydgoskich szpitali - miejskiego i wojskowego oraz Specjalistycznego Szpitala w Grudziądzu i Szpitala Powiatowego w Inowrocławiu czytamy: "Zgodnie z opinią i zaleceniami Konsultanta Regionalnego w dziedzinie położnictwa i ginekologii prof. dr hab. Wiesława Szymańskiego procedury wymagające dokładnej diagnostyki histopatologicznej oraz wysokich kwalifikacji i doświadczenia operatorów mogą być wykonywane wyłącznie w następujących szpitalach: Szpitalu Wojewódzkim im. J. Biziela i Centrum Onkologii oraz Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Toruniu". Dalej wymienionych jest dziesięć procedur, w tym operacje nietrzymania moczu, onkologiczne, rekonstrukcyjne itp. Dyrektorów czterech lecznic do żywego dotknęło to, że prof. Szymański odbiera ich szpitalom zabiegi, w przeprowadzaniu których już zdążyli się wyspecjalizować. - To absurd. Pierwsi w regionie robiliśmy opercje z użyciem specjalnych taśm. Od nas uczyli się lekarze z kliniki prof. Szymańskiego. Tymczasem teraz profesor nam je odbiera. Wychodzi na to, że konkurencja między zakładami opieki zaczyna przekraczać normy etyczne. Profesor ma w klinice krocie wolnych łóżek i chce nam podebrać pacjentki - oburzał się dyrektor Miejskiego Szpitala w Bydgoszczy Andrzej Lipkowski. W jednym przyznawał rację prof. Szymańskiemu. Że małe szpitale nie powinny brać się do skomplikowanych operacji. - Standardy wyznacza jednak Fundusz, który określa, jakie urządzenia powinna posiadać placówka, ilu lekarzy i pielęgniarek. I tu już konsultant nie ma nic do gadania. O tym, że pewnie wdarł się chochlik Bardziej powściągliwy w ocenie tego, co rzekomo zalecił konsultant wojewódzki, był Marek Nowak, szef Specjalistycznego Szpitala w Grudziądzu. - Sugeruję, że do tego pisma wdarł się chochlik. Czyli sprawę traktuję w kategorii błędu. Operacje nietrzymania moczu wykonujemy od lat i to z powodzeniem, bo mamy sprzęt i doświadczoną kadrę. Na pewno nie robimy i nie będziemy robić zabiegów, które są wytworem czyjeś wyobraźni lub zaspokojenia ambicji. Wysłałem pismo do dyrektora Ziętka o dopisanie naszego szpitala do listy, bo ta decyzja jest dla nas krzywdząca. Jedno jest pewne, że gdy zakaże się szpitalom, posiadającym drugi stopień referencyjności wykonywania tych zabiegów, będą tworzyły się kolejki. Pismo z Funduszu "otrzymała do wiadomości" Bożena Jasik, dyrektor Kujawsko- Pomorskiego Centrum Zdrowia Publicznego. - Problem już znam, choć żadnego pisma nie dostałam. Rozmawiałam z prof. Szymańskim. Zapewnił mnie, że nie wskazywał szpitali mogących przeprowadzać zabiegi nietrzymania moczu. Twierdzę, że to jest jakieś horrendalne nieporozumienie. Dzwonili również do mnie zbulwersowani dyrektorzy szpitali, które nie znalazły się na liście placówek wytypowanych do przeprowadzania tej operacji. Sprawę będę wyjaśniała. O tym, że konsultant nikomu niczego nie zakazywał Prof. Szymański mówi, że w ostatnich miesiącach osobiście zanosił do oddziału Funduszu kilka bardzo ważnych pism. Dotyczyły one zasad leczenia operacyjnego nowotworów narządu rodnego, propozycji zmiany sposobu rozliczania procedur z zakresu neonatologii i patologii ciąży oraz utrzymania zasad referencyjności w opiece ginekologicznej. - W kwietniu tego roku, jako jeden z pierwszych oddziałów w Polsce, przygotowaliśmy w regionie zasady postępowania leczenia operacyjnego nowotworów narządu rodnego. Robiąc to opracowanie kierowałem się przede wszystkim dobrem pacjentek, aktualnym stanem wiedzy, realiami w ochronie zdrowia, a zwłaszcza wymaganiami, które stawia oddziałom zabiegowym i poszczególnym szpitalom Narodowy Fundusz Zdrowia. Opracowałem kryteria, jakie powinny spełniać ośrodki operacyjnej ginekologii onkologicznej w województwie, zarówno obligatoryjne jak i warunkowe. Po dokładnej analizie stwierdziłem, że w województwie mamy tylko trzy takie lecznice: klinikę, którą mam zaszczyt kierować, Wojewódzki Szpital w Toruniu i Centrum Onkologii w Bydgoszczy. Diagnostyka i operacje muszą być skupione w paru ośrodkach, bo tak jest ekonomicznie, a wyszkolenie i doświadczenie zespołów wykonujących duże operacyjne zabiegi onkologiczne daje bezpieczeństwo pacjentkom i odpowiednią jakość leczenia. Te zalecenia przedstawiłem naszemu oddziałowi Funduszu, z prośbą o przekazanie dyrektorom poszczególnych szpitali - twierdzi Szymański. Zapewnia, że nieporozumienie powstało, gdy "pozwolił sobie wysłać" pismo dotyczące nie tylko przypadków onkologicznych, ale również innych chorób. - W piśmie tym zaproponowałem utrzymanie zasad referencyjności w zakresie opieki ginekologicznej, po to, by wedle zaleceń ministerstwa zdrowia niektóre operacje nie były przeprowadzane w szpitalach o pierwszym stopniu referencyjności (tzn. powiatowych - przyp. autorka). Nie wymieniałem jednak żadnych szpitali i nie zabraniałem nikomu wykonywania operacji nietrzymania moczu. O tym, że nie wolno robić zabiegów na ładne oczy pacjentek Tego rodzaju zabiegów nie przeprowadza się w Klinice Położnictwa i Chorób Kobiecych. - Nie robię tych operacji, bo jestem uczciwy. Bzdury wypisano w "Gazecie Wyborczej", oskarżając mnie o to, że chcę przejąć monopol. Tego typu zabieg musi być poprzedzony badaniem urodynamicznym. Tylko kliniczny szpital wojskowy ma taką aparaturę. Robienie takich operacji na ładne oczy pacjentki jest nieuczciwe. Powodów nietrzymania moczu jest wiele, i nie w każdym przypadku trzeba zakładać taśmę, tylko dlatego, że szpitalowi to się opłaca - tłumaczy profesor. Jest przekonany, że całe zamieszanie i przypisywanie mu rzeczy, których nie zrobił to skutek błędu popełnionego przez urzędników. - Nie mógłbym napisać, że w Centrum Onkologii mają wykonywać zastarzałe pęknięcia krocza czy operacje nietrzymania moczu. To co "wyprodukował Fundusz", to typowy bubel urzędniczy. O piśmie tym rozpisała się "Wyborcza", robiąc mi niesamowitą krzywdę. Uczyniono ze mnie kozła ofiarnego. Nie może pogodzić się z tym, że szefowie niektórych szpitali w regionie "najpierw biorą pod uwagę finanse szpitala, a dopiero w drugiej kolejności dobro pacjentek". - Proponując Funduszowi, by utrzymał zasady referencyjności, chciałem przede wszystkim zapobiec przypadkom nieprawidłowego leczenia. A takich niestety jest coraz więcej w naszym województwie, na co mam szereg dowodów. Tę opinię potwierdza doc. Marek Grabiec, kierownik Kliniki Ginekologii Onkologicznej w Centrum Onkologii w Bydgoszczy. - Na pewno nie wszystk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Kto tu kłamie IP: *.pl / 192.168.100.* 14.08.03, 11:29 Gość portalu: ZOPEROWANA napisał(a): >> Tego rodzaju zabiegów nie przeprowadza się w Klinice Położnictwa i Chorób > Kobiecych. - Nie robię tych operacji, bo jestem uczciwy. Bzdury wypisano > w "Gazecie Wyborczej", oskarżając mnie o to, że chcę przejąć monopol. Tego typu > > zabieg musi być poprzedzony badaniem urodynamicznym. Tylko kliniczny szpital > wojskowy ma taką aparaturę. Robienie takich operacji na ładne oczy pacjentki > jest nieuczciwe. Powodów nietrzymania moczu jest wiele, i nie w każdym > przypadku trzeba zakładać taśmę, tylko dlatego, że szpitalowi to się opłaca - > tłumaczy profesor. No proszę, jaki prof. Szymański jest uczciwy. Nie robi operacji, których nie potrafi, tylko dlatego,że szpitalowi (czytaj: jemu) sie to opłaca. Droga ZOPEROWANA, więc jak to było, zoperował cię profesor czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Kto tu kłamie IP: 212.122.215.* 14.08.03, 11:45 badania urodynamiczne można wykonać w Klinice Urologii SPSK w Bydgoszczy, w poradni przyklinicznej ..powinno się to też wiedzieć Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Profesor kłamie? IP: *.pl / 192.168.100.* 14.08.03, 12:10 Gość portalu: adam napisał(a): > badania urodynamiczne można wykonać w Klinice Urologii SPSK w Bydgoszczy, w > poradni przyklinicznej ..powinno się to też wiedzieć Pozdrawiam Oczywiście, ze można. Przecież to nie jest badanie śródoperacyjne. Pacjentka może je sobie zrobic nawet w POznaniu czy Gdansku i tylko do Bydgoszczy przywieźć wyniki. Jeśli profesor sugeruje, ze każdy szpital powinien wydawać pieniądze na taki sprzęt, to ja protestuję jako podatnik. Mnie jednak chodzi o coś ważniejszego. Wydaje mi się,że złapaliśmy profesora na kłamstwie. On utrzymuje,że jego klinika nie wykonuje operacji w nietrzymaniu moczu, a forumowiczka ZOPEROWANA twierdzi coś zupełnie odwrotnego - profesor operował ja z tej przypadłości (z dramatycznym skutkiem) osobiście. Więc pytam z ciekawości, co się u licha dzieje w tym folwarku Szymańskiego. Dlaczego profesor ukrywa prawdę? Wstydzi się tych operacji, czy robi je na czarno. No niech mi to ktoś wytłumaczy. Gdybym miała wybierać komu dać wiarę w tej sprawie ZOPEROWANEJ czy Szymanskiemu. To uwierzyłabym ZOPEROWANEJ. Jej relacje brzmią bardzo wiarygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: KTO TU KLAMIE IP: mieszko.pl.u* 14.08.03, 13:08 Odpowiadam - Nie pisalam nigdzie, ze prof Sz. wykonal te operacje osobiscie. - Nie podawalam tez nazwiska lekarza, ktory ten, w gruncie rzeczy prawidlowo wykonany zabieg przeprowadzil. NATOMIAST - Poddalam krytyce metode Mieszczerskiego, od lat stosowana w tym szpitalu jak rowniez i innych osrodkach zdrowia, ktora to "leczy" sie kobiety z problemem nietrzymania moczu. - Zarzucalam, ze pod skrzydlami tak swiatlego Szefa, okalecza sie kobiety - Podwazalam kompetencje merytoryczne - Krytykowalam warunki szpitalne z gronkowcem zlocistym w owym czasie na czele. - Nie pominelam tez watku lapowiek wreczanych lekarzom - Rozwodzilam sie nad procederem wymuszania lapowek w razie braku naturalnych odruchow pacjenta - Pislam o koniecznosci zaproszenia lekarzy dunskich z najlepszej i chyba jedynej w Europie Kliniki Fizjoterapii ginekologiczno-położniczej GynObs Klinikken (podalan namiary na szefa kliniki dr Brithe Bonde, ktorej jestem pacjentka), by ci polskim lekarzom przyblizyli obecne trendy w tej dziedzinie i oswiecili Klinike profesora. A ten wszak wtedy, wg artykulu GW, chcial zmonopolizowac rynek. Mysle, ze prof. Szymanski cos "przejezyczyl" w wywiadzie, gdyz te oparacje sa w Bizielu wykonywane STANDARDOWO OD LAT. Jedna wizyta w szpitalu na oddziale powinna wszystkim zainteresowanym rozwiac watpliwosci. Skoro ja posiadam wypis ze szpitala to dokumenty dot. tych zabiegow rowniez znajduja sie w Bizielu. Z uczciwoscia swa prof. tez sie chyba "przejezyczyl" ale tego juz tak latwo nie da sie sprawdzic. Czyz nie? Jesli natomiast, ktos bardzo mi zarzuca nieprawde sluze zaproszeniem na kawe i wypisem z Biziela a tam stoi czarno na bialym: kto, gdzie, kiedy i jak. *ps. Nikt przed operacja nie wykonal mi ani nie zalecil czy tez nie zasugerowal przeprowadzenia badan urodynamicznych. Do operacji zas przymierzalam sie ok pol roku i jakos przez ten okres lekarzowi czasu nie straczylo na zlecenie badan... pozdrawiam ZopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: KTO TU KLAMIE IP: *.pl / 192.168.100.* 14.08.03, 13:21 Gość portalu: ZOPEROWANA napisał(a): > Mysle, ze prof. Szymanski cos "przejezyczyl" w wywiadzie, gdyz te oparacje sa w > > Bizielu wykonywane STANDARDOWO OD LAT. Jedna wizyta w szpitalu na oddziale > powinna wszystkim zainteresowanym rozwiac watpliwosci. Skoro ja posiadam wypis > ze szpitala to dokumenty dot. tych zabiegow rowniez znajduja sie w Bizielu. Z > uczciwoscia swa prof. tez sie chyba "przejezyczyl" ale tego juz tak latwo nie > da sie sprawdzic. Czyz nie? Tak myślałam,że pran p[rof. mija sie z parwda. W gruncie rzeczy to nieważne, czy on sam operował czy jego lekarz. On za to odpowiada. Zastanawiam się tylko czemu kłamie? Jaki ma w tym interes? PS. Nie wierzę w to, co mówi w wywiadzie dla Pomorskiej. A już ta jego gadka o uczciwości i etyce jest śmiechu warta. Trzeba mieć naprawde tupet,żeby opowiadać publicznie takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: KTO TU KLAMIE IP: mieszko.pl.u* 14.08.03, 13:24 i jeszcze. Byc moze w w dzisiejszej Gazecie Pomorskiej chodzilo o dokonywanie operacji przy uzyciu tasmy TVT. A nie wiem, czy te metode stosuje sie w Bizielu. Moze i nie. Moze to byl WLASNIE powod, dla ktorego odwiedziono mnie od tej metody. Jesli tego nie robia to zapewne wyjasniajac mi jej niepodwazalna skutecznosc, zdecydowalabym sie inny szpital, ktory stosuje tasmy. A tym samym pozbawilabym lekarza umownej sumy. zopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: KTO TU KLAMIE IP: *.pl / 192.168.100.* 14.08.03, 13:28 Tak czy owak z uczciwościa wobec pacjentek nie ma to nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: *.pl / 192.168.100.* 14.08.03, 13:33 KObiety, jktóre zostały poszkodowane przez ginekologów powinny założyć własne stowarzyszenie i domagać się odszkodowań. Inni lekarze też popełniaja niewybaczalne błędy, ale ginekolodzy najczęściej biora łapówki od pacjentek. I to jest najbardziej irytujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: mieszko.pl.u* 14.08.03, 15:43 > Inni lekarze też popełniaja niewybaczalne błędy, ale ginekolodzy najczęściej > biora łapówki od pacjentek. I to jest najbardziej irytujące. ------------------------------------------------------ A tak na marginesie - dlaczego dalam lapowke? Bo za mloda jestem. Otoz lekarz stwierdzil, ze problem, z ktorym zawitalam w jego prywatnym gabinecie, dotyczy kobiet w wieku starszym (co jak sie pozniej okazalo w Danii jest kompletna bzdura) i nikt OFICJALNIE nie da mi zlecenia na przeprowadzenie operacji. Za 10-15 lat moze, ale nie teraz. Tez ciekawe...prawda? Czyli reasumujac: Pacjencie! jesli dotknie Cie choroba niewlasciwa, wg polskich norm, Twojej metryce to badz pewien, ze za jej wyleczenie musisz zaplacic lub wez nogi za pas i szukaj pomocy gdzie indziej... no a jak Cie nie stac na zadne z tych rozwiazan, to poczekaj sobie z dolegliwoscia az dorosniesz do operacji osiagajac wlasciwy wiek. A co bedzie w miedzy czasie? - to juz nikogo nie obchodzi. zyczac wszystkim Forumowiczom zdrowia nieustajacego pozdrawiam, zopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta Re: Lista szpitali prof.Szymańskiego będzie obsze IP: *.pl / 192.168.100.* 14.08.03, 16:41 Słuchaj, ja na twoim miejscu złożyłabym doniesienie do prokuratury. Nowe prawo zdejmuje odpowiedzialność karną z osoby dającej łapówkę. Odnosze wrazenie, że nie jesteś zależna od doktorów z kliniki Szymanskiego, więc nie musisz się bać,że oni się na tobie zemszczą. Moze by się wreszcie udało zrobuić wreszcie porządek w tym bajzlu. Jestem przekonana, ze setki kobiet stanęłoby za toba murem, gdybys zaczeła zeznawać w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA WAZNE moim zdaniem IP: 80.51.243.* 14.08.03, 22:42 Biorąc udział w dyskusji na Forum GW „Konflikt w bydgoskiej służbie zdrowia” i „Lista szpitali prof. Szymańskiego będzie obszerniejsza”, nie kierowałam się chęcią utyskiwania na mój, pogorszony stan zdrowia po operacji w Bizielu, czy chęcią odwetu i nie odkryłam Ameryki pisząc o łapówkarstwie wśród lekarzy. Owszem te wątki pojawiały się, są one wszak nierozłączną częścią wszystkich dyskusji nt służby zdrowia, lecz zawsze starałam się kłaść szczególny nacisk na to NIE KTO, NIE GDZIE ale JAK. Moim zamiarem była polemika z zasadnością stosowania metody Mieszczerskiego, którą nagminnie operuje się (np. w Bizielu) kobiety z problemem nietrzymania moczu, oraz próba opisania alternatywnych rozwiązań, także nie operacyjnych, a z powodzeniem stosowanych w Danii od wielu lat. Moim zdaniem, w tym momencie jest TO wiele bardziej istotne, niż problem kopert, zwłaszcza że zabiegi te mają zostać zmonopolizowane a Biziel ma być jednym z 3-ch ośrodków wykonujących je. Miałam nadzieję, że może GW podejmie temat, wszak chyba dziennikarze-autorzy śledzą dyskusje toczące się na Forum ich gazety. Na reakcję lekarzy nie liczyłam, bo kimże ja dla nich jestem? Studiów medycznych nie kończyłam, więc prawa do wytykania uchybień nie posiadam ...zaledwie na własnej skórze odczułam zacofanie mojego bydgoskiego ginekologa – wcale niemałego formatu... Służba zdrowia to szczelne środowisko, rządzące się swoimi prawami. Każdy chce pracować. Posiadanie odmiennego zdania od szefa często równa się z utratą pracy. I ja to rozumiem. Poza tym, by udowodnić wręczenie łapówki czy też tzw "podziekowania", należy mieć na to dowód lub świadka. Fakt, że nie jestem szczęśliwą zoperowaną pacjentką bizielową, budziłby zapewne wiele kontrowersji co do moich intencji. Rozczarowana, rozgoryczona szuka odwetu. Takie rozumowanie jest przecież oczywiste. Czy pacjentki lub po prostu inni ludzie, którzy wręczali i wręczaja łapówki pracownikom służby zdrowia, stanęliby za mna murem - szczerze mówiąc wątpie. Nasze społeczeństwo nie jest skore do takich akcji. Poparcie by było i owszem np. na Forum ale poza tym koniec. Każdy woli spokojnie otworzyć gazetę i przeczytać o kolejnej sensacji, niż podjąć konkretne działania. Niezależnie od ilości szpitali, które otrzymają zezwolenie prof. Szymańskiego na przeprowadzanie zabiegów w/w dolegliwości, nadal TO NAM, KOBIETOM będzie się działa krzywda. Czy nie nadszedł jednak czas aby to skorygować czy choćby dać kobietom szansę wyboru? Pozdrawiam życząc zdrowia – jak zwykle, zopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: WAZNE moim zdaniem 15.08.03, 12:29 > się działa krzywda. Czy nie nadszedł jednak czas aby to skorygować czy choćby > dać kobietom szansę wyboru? Problem jest duzo powazniejszy. Caly system ochrony zdrowia. Nikt nie chce podjac zadnych konkretnych krokow aby to zmienic. Jeszcze za Balcerowicza (ktory powinien wisiec - to dla zwolennikow Leppera) padla propozycja: prywatyzacja sluzby zdrowia, obywatel dostaje ksiazeczke czekowa za pomoca ktorej placi lekarzom za uslugi. Idzie do przychodni, nic nie doplaca. Idzie do slawy doplaca roznice. Oczywiscie czeki pokrywane przez panstwo. Plan byl co najmniej godny dyskusji, jednakze utonal we wrzasku Balcerowicz musi odejsc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz.... Re: WAZNE moim zdaniem IP: *.tvgawex.pl 16.08.03, 01:47 Gość portalu: ZOPEROWANA napisał(a): > Miałam nadzieję, że może GW podejmie temat, wszak chyba dziennikarze-autorzy > śledzą dyskusje toczące się na Forum ich gazety. a ja mam nadzieje, iz ktorys z reporterow gw juz jest w danii i drazy temat... myle sie? bardzo chcialbym nie. > odczułam zacofanie mojego bydgoskiego ginekologa – wcale niemałego format > u... choc imie podaj... pozdr.cz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: WAZNE moim zdaniem IP: 80.51.243.* 16.08.03, 03:37 Gość portalu: cz.... napisał(a): > Gość portalu: ZOPEROWANA napisał(a): > > > Miałam nadzieję, że może GW podejmie temat, wszak chyba dziennikarze-autor > zy > > śledzą dyskusje toczące się na Forum ich gazety. > > a ja mam nadzieje, iz ktorys z reporterow gw juz jest w danii i drazy temat... > myle sie? > bardzo chcialbym nie. > > > odczułam zacofanie mojego bydgoskiego ginekologa – wcale niemałego f > ormat > > u... > > choc imie podaj... > > pozdr.cz.... ---------------------------- nie sadze, choc ludzic sie jest rzecza ludzka, wiec ludze sie, ze jest imie? lepiej nie. po co? ej, i znow oskarzy mnie ktos o chec odwetu... gdyby jednak ten byl moim zamiarem, personalia lekarza podalabym w pierwszym poscie a nie uczynilam tego nigdy forum to jednak nie miejsce dla mnie i problemu 60-70% kobiet po porodzie. powtarzam sie ale, dla mnie nie jest istotne Kto, Gdzie lecz Jak przyznaje, ze rozwoj calej tej dyskusji jest dla mnie kleska pozdrawiam, zopEroVanA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz.... Re: WAZNE moim zdaniem IP: *.tvgawex.pl 16.08.03, 22:58 Gość portalu: ZOPEROWANA napisał(a): > > a ja mam nadzieje, iz ktorys z reporterow gw juz jest w danii i drazy > temat... > > myle sie? > > bardzo chcialbym nie. niedobry pomysl? > nie sadze, choc ludzic sie jest rzecza ludzka, wiec ludze sie, ze jest > imie? lepiej nie. po co? tam, wlasciwie to powinienem dac: ;-) dosc dobrze znam to srodowisko, wiec i domyslic sie potrafie.. > przyznaje, ze rozwoj calej tej dyskusji jest dla mnie kleska hmmm, a ja mysle, ze jednak nie.. pozdr.cz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Do Zoperowanej............. IP: 195.85.209.* 15.08.03, 12:31 Do Pani Zoperowanej, nie spodziewałam się że może być pani tak nieprzychylnie nastawiona do ludzi którzy dzięki Bogu nie musieli przechodzić takiej operacji!!Pani życzenia skierowane w moją stronę były conajmniej nie na miejscu,życzę dużo zdrowia i wypraszam sobie przesyłanie mi tego rodzaju życzeń!!!!!!Mam nadzieję że nigdy nie będę musiała przechodzić takiej operacji bo jeszcze nie daj Boże spełni się to czego mi Pani życzyła!!~!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Nie zapominajmy... IP: 213.25.95.* 15.08.03, 17:18 Powiem tak - bo czuję się w powinności w pewnym sensie. Osobiście przeżyłam koszmar najpierw na Patologii Późnej Ciąży, a potem na Porodówce w Bizielu. Kiedyś o tym pisałam. Nie wnikając już w szczegóły - dziękuję Bogu (?), że wszystko dobrze się skończyło. W dużej mierze, dzięki "mojej" Położnej przeszłam przez to wszystko bez większego uszczerbku na moim zdrowiu psychicznym ;) Ale nie dlatego rozpoczęłam ten post. Kilka dni temu poznałam młode małżeństwo z dzieckiem w wieku mojej córeczki (2 latka) Urodziło się w Bizielu w 24 tyg. ciąży. Sama nie napisze na foroom, gdyż po prostu nie ma takiej możliwości. Piszę w Jej imieniu. Co do opieki medycznej nad pacjentką - Jej doświadczenia niewiele tylko różnią się od moich. Ale dzięki Pracownikom Odziałów, o których wspomniałam wyżej - Synek mojej koleżanki przeżył, choć urodził się jako 300 gr. dziecko (z tego, co opowiadała Jego Mama) Teraz dogania rówieśników... choć chodzić zaczął dopiero w wieku 2 lat. Potem jeździli co prawda do - o ile dobrze pamiętam - Kliniki Noworodków w Olsztynie (?), ale fakt jest faktem - dziecko żyje, widzi, słyszy i póki co rozwija się prawidłowo. O takich przypadkach nie możemy zapominać. Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOWELAS DO GENIUEE IP: 195.85.209.* 15.08.03, 17:50 JESLI CHODZI O SPONSORING INTERNETU PRZEZ PROFESORA TO BYLO BY SUPER.TYLKO ZE WWZYSCY TWIEDZA ZE JEST STRASZNIE PAZERNY CZYLI NIC Z TEGO( TAK NA MARGINESIE) WYJASNIAM:IP.195.85.... TO KAFEJKA INTERNETOWA Z KTOREJ KORZYSTAM JAK MAM WOLNA CHWILE.JEST TU SPORO LUDZI,MOZE SIE ODWAZE I ZAPYTAM O P.OLE(MOZE TO OBSLUGA BO JEST KOBIETA) OGLADAM FILMY SZPIEGOWSKIE I NIE DAL BYM SIE TAK LATWO SKOMPROMITOWAC.A PO ZA TYM WOLNOSC TOMKU W SWOIM DOMKU.DEMOKRACJA NASTALA I WOLNOSC WYPOWIEDZI (jak wszyscy zauwazylismy) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: DO GENIUEE 15.08.03, 18:22 Tak. To niewiele zmienia. Widocznie wszyscy zadowoleni pacjenci chodza do tej samej kafejki. Przypadkowo oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Do kafejkowiczów ;) IP: 213.25.95.* 15.08.03, 19:09 No więc gdzie jest ta kafejka "zadowolonych pacjentów"? ;) Ile kosztuje godzina? ;) Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA Re: DO GENIUEE IP: 80.51.243.* 15.08.03, 19:48 Może by oflagować tę kafejke?...bo cos Was sam sporo. Tu stowarzyszenie Zadowolonych z uslug medycznych. Kupa Mosci Pacjenci, kupa! ;-))). A co do odwagi i zapytan - to Avanti LOWELASIE!!! i powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOPEROWANA do OLI IP: 80.51.243.* 15.08.03, 17:56 Droga Pani Olu, Widzę, że ma Pani problem z odczytywaniem intencji... W swym altruistycznym odruchu, połączonym z sympatią do tandemu Sz.&Sz., pisze Pani, że cytuje: „... rozumiem rozżalenie pacjentów po nieudanej operacji...”. Otóż, wg słownika „rozżalenie” to żal, smutek i rozczarowanie. Czy doprawdy pacjent, któremu np. podczas zabiegu zamiast wyjąć drzazgę lekarz obciął nogę, czuje TYLKO rozżalenie? Pani raczy kpić (przepraszam za tę ironię ale nie potrafię tego inaczej nazwać). Rozżalenie można odczuwać, gdy ciasto, na które miało się olbrzymią ochotę, przez przypadek spadło na ziemię, lub gdy ominęła Panią przyjemność np. osobistego uściśnięcia dłoni znanej i cenionej przez Panią osobistości ALE NIE PO UDANEJ OPERACJI, KTÓRA DOPROWADZIŁA DO POGORSZENIA STANU ZDROWIA bo obrana metoda jest z epoki króla Ćwieczka. Pozdrawiając Panią nadal, życzę tego samego: by w najcięższych chwilach życia, które każdego dotykają – nie tylko zoperowanych i chorych, odczuwała Pani TYLKO i WYŁĄCZNIE rozżalenia, TAKIE jak w przypadku ciastka NIE ZAŚ obciętej nogi czy, jak Pani woli, z powodu nieudanej operacji. Przyzna Pani, że to nie najgorsze życzenia dla kogoś, kto kpi z sytuacji, w jakiej ja się znalazłam i świętym oburzeniem gromi forumowiczów za ich, często mające słuszne uzasadnienie, nieprzychylne opinie w stosunku do w/w lekarzy czy szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś