maliciosa 04.02.08, 17:48 Wczoraj zmarl jeden z ciekawszych ludzi Bydgoszczy, nauczyciel III LO. Pelnil tez wiele innych waznych funkcji ale to wlasnie przede wszystkim jako nauczyciel zostanie zapamietany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuna_sogobi Re: zmarl Sebastian Malinowski 04.02.08, 18:37 Jestem w szoku, przed chwilą dowiedziałem się ze "Zbliżeń"... Sebastian Malinowski zostanie zapamiętany nie tylko przez osoby związane z III LO jako nauczyciel, ale także jako wielki (i czynny) miłośnik Bydgoszczy, założyciel Muzeum Kanału Bydgoskiego oraz Muzeum Wolności i Solidarności. To wielka strata dla naszego miasta, że ktoś tak aktywny w działaniu "pro publico bono" i tak zakochany w Bydgoszczy odchodzi w tak młodym wieku (37 lat...) i w pełni sił oraz pomysłów na uatrakcyjnienie Bydzi ;(( Niech spoczywa w pokoju [*] Odpowiedz Link Zgłoś
ser.86 Re: zmarl Sebastian Malinowski 04.02.08, 18:50 Pan Bydgoszcz, człowiek ideał z młodzieńczych czasów, zawsze było i będzie dla mnie zaszczytem, że mogłem go znać. I w Zbliżeniach nale ten grom... poczucie dezinformacji, czegoś niewyobrażalnego, niemożliwego... nadal nie wierzę. Żadne nieudolne słowa zresztą niczego tu nie oddadzą. Niech odpoczywa w pokoju ['][']['] Odpowiedz Link Zgłoś
mannis Re: zmarl Sebastian Malinowski 04.02.08, 18:52 Też jestem w szoku. Poznałem Sebastiana, gdy robiłem praktyki w liceum - dał mi pełną swobodę prowadzenia lekcji historii i WOS-u, no i wciągnął przy okazji w stowarzyszenie działające na rzecz budowy pomnika Kazimierza Wielkiego. Wspaniały człowiek, który chciał coś w życiu zrobić. Niech spoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: zmarl Sebastian Malinowski 04.02.08, 20:48 Szkoda człowieka... Wielka strata dla naszego miasta, ponieważ tacy ludzie są właśnie największym jego bogactwem. Bardzo potrzeba Bydgoszczy takich ludzi jak Sebastian Malinowski, którzy są wielkimi patriotami lokalnymi i jednocześnie którzy usiłują wprowadzić to miasto na drogę do jego korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: zmarl Sebastian Malinowski 05.02.08, 00:17 Ostatni raz jakoś późną jesienią w Węgliszku piliśmy razem piwo. Jak zwykle Sebastian był pełen werwy, planów... ehhh :( Pokój Jego duszy Odpowiedz Link Zgłoś