horst.sobota 23.02.08, 08:56 Czy istnieje w jezyku polskim rzeczownik okreslajacy lekarza dokonujacego eutanazji ( jak nazywa sie taka osoba). Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lavvyer Re: Mam prosbe 23.02.08, 10:53 Nie ma lekarzy ze specjalizacją eutanazja. Zajmuje się tym prawdopodobnie anestezjolog. Gdyby była specjalizacja, to może nazywałaby się: terminator? :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Mam prosbe 23.02.08, 11:10 lavvyer napisał: > Nie ma lekarzy ze specjalizacją eutanazja. Zajmuje się tym > prawdopodobnie anestezjolog. - mozliwe,ze anestezjolog.... byly juz takie przypadki usmiercania ludzi przez anestezjologow > Gdyby była specjalizacja, to może nazywałaby się: terminator? :) - albo " eutanator " ? .... albo poprostu trafic na " odpowiednie " osoby z pewnych stacji pogotowia ratunkowego radca Odpowiedz Link Zgłoś
horst.sobota Re: Mam prosbe 23.02.08, 14:29 Dziekuje za wskazowki. Terminator nie jest zly :). Potrzebuje tego wyrazenia do tekstu fachowego. Nie wiem, czy istnieje takie slowo, w jezyku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś