Dodaj do ulubionych

To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28???

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 10:42
Watek ILO jest chyba NAJLICZNIEJSZYM watkiem CALEGO forum bydgoskiego
i ciesze sie, ze mam w tym maly udzial ale zaczalem sie zastanawiac
czy trafie tutaj moze na kogos kto konczyl SP28 im. J.Krasickiego
a obecnie chyba bez patrona.... ;-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: vika Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 10:58
      Z patronem:) Zdaje sie, ze patron taki jak ulica - K.K.Baczynski, chyba skads
      to znamy:)
      Konczylam SP28 w roku ''89, fajna szkola:)Pamietasz wieczne animozje z 49?
      Pozdrawiam
      • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 12:35
        No qrde...!!!
        MUSIMY sie znac, skoro ja konczylem szkole w 1988... ;-))))
        A z 49 animozje byly od zawsze, choc akurat z tego co pamietam to wiecej
        bylo gadania niz faktycznych zadym.... na szczescie... :-))
        • Gość: vika Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 12:46
          Ja chyba nawet Cie kojarze:) chodziles do "d"?
          • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 13:19
            Spoko......
            Czasem sie zastanawiam czemu mnie wszyscy qrde kojarza,
            a ja nie wiem kto zacz.... ;-)))
            • Gość: vika Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 13:43
              nie martw sie, tez mnie na pewno kojarzysz tylko nie pod takim nickiem.
              pozdrawiam
              • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 14:08
                No to qrcze moze mi powiesz ktos ty, bo teraz to chyba padne z ciekawosci ;-)))
      • Gość: Darek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.telsten.com / 10.21.1.* 27.08.02, 22:29
        oj mało nas,mało,gdzie są inni??przecież co roku tyle osób kończy tę szkołę...
      • izabela78 Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? 19.02.04, 22:27
        cZesc!
        Ja konczylam ta szkole w chyba 93 roku. Bylam w klasie A.
        pozdrawiam
        Izabela
    • Gość: Baton Pora na odswiezenie watku ;-))) IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.09.01, 08:33
      Troche czasu juz minelo, wiec pora odswiezyc watek....
      Moze ktos nowy, kto konczyl SP28 sie znajdzie... ;-)))
      • Gość: Baton Re: Pora na odswiezenie watku ;-))) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 13:33
        Minely kolene niemal 2 miesiace i mysle, ze znowu moge
        przypomniec o tej SP..... Czekam na jej absolwentow... :-))
    • Gość: Jark Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 192.168.0.* 12.11.01, 20:07
      witam!
      Ja jestem z SP28.
      Kończyłem w 1990 r. 8a - wychowawczyni Ewa Myszka - nauczycielka rosyjskiego

Jest ktoś może z tej klasy?
      Jark
      • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.psi-net.pl 13.11.01, 23:24
        Ja z zona konczylismy w '88.
        Wychowawczynia byla Halina Kwiatkowska.
        A Ewy Myszki jakos nie kojarze....
        Dla mnie j.rosyjski zawsze kojarzy sie
        Sasza (p.Sobieska - imienia za cholere "nie pomniu") ;-)))
        • Gość: vika Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 19:46
          U nas wychowawczynie zmieniały się z taką częstotliwością, że nie pamiętam,
          która była ostatnia. Natomiast nauczycielką matematyki przez kilka lat była p.
          Halina Kwiatkowska, którą darze szczerą sympatią za konkretność i za to, że
          tyle wymagała od uczniów, którzy chcieli i lubili uczyć się matematyki.
          Pamiętam, że klasa na matematyce naturalnie podzieliła się na dwie grupy. Z
          jedną grupą była normalnie prowadzona lekcja, a druga grupa na końcu sali
          szaleńczo rozwiązywała ogromne ilości zadań. Dla mnie była to pasja:)
        • Gość: vika Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 19:48
          Rosyjski to oczywiście Sasza - Sobieska, która nie potrafiła wysiedzieć w sali
          45 minut, ale nam to nie przeszkadzało:)
          • Gość: jarek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.zachem.com.pl 28.11.01, 07:35
            ja też chodziłem do tej szkoły - kończyłem w 1988(zawsze byłem w klasie "c")
            • Gość: Piotr Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.01, 14:08
              ukonczyle SP 28 w 78.Niestety oznaczenia klasy juz nie pamietam.Pania
              Raczkowska natomiast dosc dobrze.
              • blondynka Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? 20.12.01, 20:07
                Ja też z 28!!! Klasa "A" absolwentka z 1988. Jest ktoś?
    • Gość: Baton Sezon '88 ;-))) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 16:38
      Widze, ze "moj" rocznik jest najliczniej reprezentowany..... :-)))
      Jarek, "blondynka", Baton (czyli ja) i wirtualnie moja zona... ;-)))
      A Jarka z "C" kojarze, bo zdaje sie byl jedynym Jarkiem w tej klasie...
      No i mieszkamy chyba w sasiednich blokach..... :-)))
      • blondynka Re: Sezon '88 ;-))) 21.12.01, 17:21
        Hej Baton, ja was obu powinnam kojarzyć, bo w "c" miałam przyjaciółkę Mirandę.
        Sama chodziłam do "a". Czy my Baton przypadkiem nie mieszkaliśmy w jednym bloku?
        Ja w tamtych czasach mieszkałam w bloku przy ul.Sandomierskiej.
        Blondynka
        • Gość: Baton Re: Sezon '88 ;-))) IP: *.psi-net.pl 22.12.01, 12:48
          Hejkum!

> Hej Baton, ja was obu powinnam kojarzyć, bo w "c" miałam przyjaciółkę Mirandę.

A ja mieszkalem pod Miranda... :-))))

> Sama chodziłam do "a". Czy my Baton przypadkiem nie mieszkaliśmy w jednym bloku
          > ?

Tylko nie w tej samej klatce.... ;-)))

> Ja w tamtych czasach mieszkałam w bloku przy ul.Sandomierskiej.

A pozniej wyprowadzilas sie na TPPR czy jakos tak... ;-)))
          Oj znamy sie..... znamy..... ;-)))
          A tak prawde mowiac po podpisie "blondynka" i informacji
          o klasie "A" podejrzewalem, ze to mozesz byc Ty.... :-))
          Pozdrowionki...
          • blondynka Re: Sezon '88 ;-))) 22.12.01, 13:24
            No i przede wszystkim juz wtedy mówiliśmy na ciebie Baton!
            Witaj!
            No a nick mam rzeczywiście nieco zbyt charakterystyczny....
            Zawitałam na forum niedawno, ale mam nadzieję, że się zadomowię i będziemy
            się "widywać"
            Pozdrawiam Blondynka
            • Gość: Baton Re: Sezon '88 ;-))) IP: *.psi-net.pl 26.12.01, 23:27
              Na mnie mozesz liczyc.....
              Wprawdzie na ogol mam jakby mniej czasu,
              ale od czasu do czasu tego czasu jest jakby wiecej... ;-))))
              ...i wowczas staram sie udzielac w bardziej interesujacych watkach... :-))
              • blondynka Re: Sezon '88 ;-))) 29.12.01, 11:46
                Skromnisiu - ostatnio jaki wątek nie otworzę to ty tam jesteś - wiesz jak to
                jest - boję się otworzyć lodówkę!!!
                Blondynka
                • Gość: Baton Re: Sezon '88 ;-))) IP: *.psi-net.pl 29.12.01, 15:48
                  Wyjasnienie jest proste.....
                  czytasz po prostu INTERESUJACE watki... :-)))
                  • Gość: jarek Re: Sezon '88 ;-))) IP: *.zachem.com.pl 03.01.02, 07:34
                    Witam Batona i Blondynkę!......Baton - masz rację znamy się dobrze(
                    bylismy sąsiadami - bo ja już na Sandzie nie mieszkam,jedynie odwiedzam
                    rodziców )....a blondynkę również znam ,tylko ,że jej już bardzo długo nie
                    widziałem. Zaczyna się tu robić coraz ciekawiej, chyba zacznę częściej zaglądać
                    (Baton - dzięki za pomysł na wątek)..............pozdrawiam was w tym nowym roku
                    jarek
                    • blondynka Re: Sezon '88 ;-))) 09.01.02, 00:22
                      Jarku, może coś bliżej o sobie?
                      Długo mnie nie widziałeś, bo już w 88 wemigrowałam na Wyżyny i niestety nikogo
                      na Sandomierskiej nie odwiedzałam.
                      Blondynka
                      • Gość: jarek Re: Sezon '88 ;-))) IP: *.zachem.com.pl 10.01.02, 11:49
                        cześć blondynka.........jestem ciekaw czy mnie kojarzysz???......Ja również
                        byłem dobrym kolegom Mirandy...,mieszkałem w bloku obok (nr 25 ).....
                        jarek
                        • blondynka Re: Sezon '88 ;-))) 17.01.02, 18:58
                          Przykro mi, ale odkąd się przeprowadziłam praktycznie nie miałam kontaktu z
                          ludźmi z naszej szkoły i naszych podwórek. Właściwie tylko z Mirandą i Lilką
                          Wysocką, która przez rok chodziła ze mną do klasy w liceum. Także przykro mi,
                          ale Ciebie nie kojarzę..
                          Wyślij mi mailem zdjęcie - już wszystko będzie jasne.
                          • Gość: JAREK Re: Sezon '88 ;-))) IP: *.zachem.com.pl 21.01.02, 10:49
                            Witaj blondynko!
                            Niestety nie mam żadnej fotki w komputerze...może przy okazji jakieś
                            zeskanuję, ale narazie nie będziesz wiedziała z kim rozmawiasz... :-)
                            .......jeszcze jedno.........masz na imię Małgosia??????
                            pozdrowionko
                            Jarek
                            • blondynka Re: Sezon '88 ;-))) 21.01.02, 14:29
                              Jejku - odrobinę prywatności poproszę!
                              Podać na forum jeszcze adres i nr. telefonu?
                              ;)
                              Pewnie,że to ja. Kto inny mógłby przyjąć taki nick?
    • Gość: Jacek Ż. Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 23:03
      Bardzo nostalgiczny wątek. Czy jest ktoś z rocznika '81, pamiętający sexy
      p.Terlecką.
    • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 129.187.60.* 30.04.02, 07:58
      Oczywiscie-lata 1965-1973
    • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 129.187.60.* 30.04.02, 10:14
      Oczywiscie w latach1965-1973
      • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.psi-net.pl 14.05.02, 00:38
        WOW!!!
        To ja dopiero swiat zaczynalem ogladac jak Ty konczylas.....
        A to od razu dalo mi do myslenia... OD KIEDY wlasciwie nasza
        "buda" zaczela funkcjonowac? Czy ktos sie orientuje?
        • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.psi-net.pl 14.05.02, 00:39
          A tak BTW..... wlasnie link "szkolny" przekroczyl 1800. :-))
      • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.05.02, 14:59
        Nareszcie rocznik '58.Ja tez uczylem sie w latach 1965-1973.Wychowawczynia byla
        P.Plotka(pozniej nazywala sie Talaska, a moze odwrotnie). Klasa 8a.Pozdrawiam
        wszystkich ABSOLWENTOW.
        • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 03.06.02, 13:48
          Marku! Ja bylam w 8b, ale moze bylismy razem w Liceum-VLO klasa A.
          • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.02, 11:32
            Danka Bardzo mi przykro, do "piatki" nie chodzilismy razem. Tam chodzila moja
            siostra, ale piec lat pozniej. Probuje sobie przypomniec ciebie, ale nie
            potrafie- moze wiecej szczegolow. Pozdrawiam, Marek
            • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 10.06.02, 09:58
              To znaczy ze u was bylo minimum 2 Markow.Ten inny Zdanowicz chodzil ze mna do "piatki". Z waszej klasy mam
              do dzisiaj staly kontakt z Ewa R.
              • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.06.02, 12:34
                Masz racje.Bylo nas dwoch Markow.Marek Zdanowicz mieszkal na przeciwko szkoly,
                na ul. Krasickiego( dzisiaj Baczynskiego), a Ewa przy ul.Noakowskiego, albo
                Architektow. Ja niestety nie mam z nikim kontaktu- po tylu latach.Pozdrawiam
                ciebie serdecznie. Marek
                • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 14.06.02, 14:19
                  Szkoda ze Cie nie pamietam. Mieszkasz jeszcze w Bydgoszczy? Co porabiasz? Ja po skonczeniu
                  "piatki"studiowalam na Politechnice Warszawskiej.Teraz mieszkam daleko od Polski w Monachium i pracuje tutaj na
                  Uniwersytecie jako inzynier chemik.
                  • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.06.02, 17:23
                    Pozdrawiam cie serdecznie, Marek. Musze powiedziec, ze bardzo mnie
                    zaskoczylas.Nie myslalem, ze bede mogl pisac z kims z Bydgoszczy, ktory mieszka
                    tak daleko od Bydgoszczy, a jednoczesnie wcale nie tak daleko ode mnie. Nie
                    mieszkam juz w Bydgoszczy. Przed trzynastu laty wyjechalem do Niemiec z
                    rodzina. Teraz Cie zaskocze. Mieszkamy 40 kilometrow na polnoc od Regensburga,
                    a dokladnie w polowie drogi miedzy Regensburgiem i Weiden, przy autostradzie
                    A93- mala miejscowosc- Schwandorf.To moze tyle, troche sie rozpisalem. Marek.
                    • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 28.06.02, 10:50
                      Marek to niebywale!!!
                      Marek ty chodziles do klasy A ja do klasy B.Inia do ktorej klasy chodzilas Ty?
                      Ja rowniez milo wspominam SP28.Nauczyciele byli wymagajacy i dzieki temu nauczylam sie uczyc.
                      To przygotowanie pomoglo mi bardzo w LO.Oryginal Banachowa z bambusem,ale geografi nauczyla
                      kazdego.Michalak probowala przez pare lat moja fryzure doprowadzic do porzadku az scielam wlosy.
                      • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 28.06.02, 20:06
                        Czesc rocznik 58 !!!!!!!!!!!!!!!!
                        Dopiero dzisiaj przeczytalam wasze rozmowy. Ja chodzilam do "A". Tak sie ciesze
                        ze spotkalam ziomkow! Marek to oczywiscie Marek N. o ile pamietam to mieszkales
                        w bloku wzdluz ulicy planu 6- letniego, chyba drugi blok za Nalkowskiej?
                        Pamietam pare osob z klasy B. Polskiego uczyla was czyba Tykwinska. Dopiero
                        teraz mam troche czasu i buszuje po internecie. Rzucilo mnie jeszcze dalej -
                        jestem teraz w USA, ale za dwa miesiace bede w DOMU, i obiecuje odwiedzic stare
                        mury. Tak strasznie chcialabym spotkac ludzi z tamtych lat!Pamietacie bal na
                        zakonczenie szkoly- w sali gimnastycznej, ze wspaniala orkiestra niewidomych!
                        Pozdrawiam najlepsze roczniki, ktore sa jak wino- im starsze tym lepsze!
                        • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.06.02, 10:43
                          Tak to ja. Marek.N. Inia masz b.dobra pamiec. Wszystko sie zgadza, poza malym
                          szczegolem- ul.Nalkowskiej znajduje sie na Wyzynach, tych pierwszych.Chodzilo
                          ci zapewnie o ul.Noakowskiego. Szkoda, ze ja was "dziewczyny" nie pamietam.
                          Moze wiecej szczegolow np. gdzie mieszkalyscie w tamtym czsie- ulica, blok,
                          moze jakies wydarzenia, a moze nadal macie tam stale zameldowanie? Ja w 1973
                          przeprowadzilem sie na nowe Kapusciska na ul.Szarych Szeregow 2c. Tam tez mam
                          od niedawna ponownie stale zameldowanie.To narazie tyle. Marek.
                          • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.06.02, 10:59
                            Gość portalu: Marek napisał(a):

> Tak to ja. Marek.N. Inia masz b.dobra pamiec. Wszystko sie zgadza, poza malym
                            > szczegolem- ul.Nalkowskiej znajduje sie na Wyzynach, tych pierwszych.Chodzilo
                            > ci zapewnie o ul.Noakowskiego. Szkoda, ze ja was "dziewczyny" nie pamietam.
                            > Moze wiecej szczegolow np. gdzie mieszkalyscie w tamtym czsie- ulica, blok,
                            > moze jakies wydarzenia, a moze nadal macie tam stale zameldowanie? Ja w 1973
                            > przeprowadzilem sie na nowe Kapusciska na ul.Szarych Szeregow 2c. Tam tez mam
                            > od niedawna ponownie stale zameldowanie.To narazie tyle. Marek.

• Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 27.06.02, 21:08
      Skoczyam I LO w 1977 ale 4 lata wczesniej zostalam absolwentka najlepszej
      podstawowki tj.SP 28. wspominam ja wspaniale !!!! Wychowawczyni p. Plotka,
      geografia Banachowa, biologia Michalak, matematyka dyrektor- wspanialy czlowiek
      ale zapomnialam nazwiska i wiele innych ciekawych ludzi. Pozdrawiam absolwentow
      najwspanialszych szkol w Bydgoszczy!
      • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.psi-net.pl 29.06.02, 00:02
        SP 28...... potem I LO......
        Tak trzymac..... :-))))
        Pozdrawiam
        • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 29.06.02, 00:14
          Znam wielu ktorzy przeszli taka droge(nie sciezke) edukacji.Bardzo sobie chwale
          te wybory. Ale widze Baton ze cierpisz na bezsennosc! Tot trzeba leczyc bo sie
          przedwczesnie spalisz i nie bedziesz obchodzil tak pieknych jubileuszy- pare
          dni temu swietowalismy 25-lecie matury w I LO klasa IVa. Bylo super, namawiam
          wszystkich do takich spotkan. Teraz czekam na wiadomosci od absolwentow
          SP28 "graduate" 1973.Marek czy to ty! Dana kim jestes?Pozdrawiam.
          • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.02, 21:16
            Czesc Inia.!?Skrot twojego imienia nic mi nie mowi.Szukam w pamieci Ciebie, ale
            niestety marne moje podroze w przeszlosc.Chodzilismy do tej samej klasy.
            Niestety wszystkie zdjecia z tamtych lat ma moja mama. Bedac w maju w
            Bydgoszczy calkiem przypadkiem ogladalem zdjecia z tamtych lat, a w
            szczegolnosci jedno - zrobione na boisku szkolnym(bocznym)na przeciwko gabinetu
            vice-dyrektora P. Zawadzkiego. Musze powiedziec, ze duzo nazwisk "wylecialo" mi
            juz z pamieci. A szkoda.Dana pozdrowienia ze slonecznej Bawarii(Bayern).Moze
            ostatnie dni sa chlodne, jednak Bawaria nawet chlodna jest
            ciepla.Marek.Odpisz.
    • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.06.02, 21:43
      Czesc Baton. Naleza ci sie slowa uznania, ze jako pierwszy? podjales temat
      szkoly nr.28 na Kapusciskach.Od kiedy szkola ta istnieje sam jeszcze nie wiem.
      Ja rozpoczelem edukacje w tej szkole w roku 1965.Do konca roku 1972 dyrektorem
      szkoly byl p.Alojzy Golinski, ktory od roku 1973 byl dyrektorem I Liceum
      Zawodowego w Bydgoszczy przy ul. Swietojanskiej.V-ce dyrektorem byl p.
      Zawadzki, mieszkajacy w Legnowie.Postaram sobie przypomniec wiecej, kiedy
      powstala szkola i nazwiska.
      • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.psi-net.pl 30.06.02, 00:46
        Postaram sie nieco wiecej informacji zodbyc we wrzesniu,
        gdyz do "28" obecnie chodzi moj syn, wiec niejako mam
        z ta szkola nadal kontakt.... :-)))
        Zebym tylko we wrzesniu nie zapomnial do czego sie tutaj
        zobowiazalem.... ;-)))
        • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 30.06.02, 15:34
          Do SP 28 chodzili moi znajomi ktorym stuknela juz 50-siatka. Szkola
          prawdopodobnie funkcjonowala od drugiej polowy lat 50- siatych. Odbywaly sie
          tam rowniez inne formy ksztalcenia, ale nie jestem pewna.Marek rzeczywiscie
          chodzilismy do jednej klasy, jesli dobrze ciebie identyfikuje to nasze nazwiska
          byly w poblizu w dzienniku (do wiadomosci malolatow nie bylo wtedy jednego
          spisu nazwisk tylko po chyba 6 na stronie).Nasza strona skladala sie
          mi.z:Kraszkiewicz, Michalak, Michalczyk, Nalewaj dalej juz nie pamietam po
          kolei.Inne nazwiska to Gajewska, Baranowski, Duks, Zwolinska, Jasiulewicz,
          Sadowski, Wojtczak, Swietlik, Zdanowicz, Szyszymar, Piotrowska, siostry Celina
          i chyba Maria ....?, rodzenstwo brat z siostra, Stolarczuk, Rola, Ciezka.
          Nazwisk juz nie pamietam ale byli jeszcze Janka, Roman i wielu jeszcze
          wspanialych ludzi. Pozdrawim !!!!!!!!!!
          • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.06.02, 19:43
            Serwus Jnia. Chcialbym dowiedziec sie jakie jest twoje prawdziwe imie i
            nazwisko. Lista imion i nazwisk, ktore podalas potwierdzam, chociazto nie sa
            wszystkie- brakuje przanajmniej polowa, jakie musze sie jeszcze zastanowic. U
            nas w klasie bylo prawie 40-sci "sztuk". Kraszkiewicz, Zdzislaw Kraszkiewicz
            byl prawdopodobnie w klasie "b", moze potwierdzi to Dana. Brakuje jeszcze
            Krzysztofa Janika, jak nasz minister spraw wewnetrznych, Iza Osrowska, z
            Malgosia Swietlik mam staly kontakt, mieszkana nowych Kapusciskach na ul.
            Przodownikow Pracy we wiezowcu, teraz pod nazwiskiem Borowicz. Uczy w szkole
            pierwsze klasy. Byl jeszcze Welna, ktorego brat mial dobre wyniki w
            kajakarstwie, albo wioslarstwie. Czy piszemy ze soba, ja bedac w Niemczech, ty
            w Stanach. Czy powrot za dwa miesiace, oznacza twoj powrot na zawsze. Marek.
          • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.06.02, 19:43
            Serwus Jnia. Chcialbym dowiedziec sie jakie jest twoje prawdziwe imie i
            nazwisko. Lista imion i nazwisk, ktore podalas potwierdzam, chociazto nie sa
            wszystkie- brakuje przanajmniej polowa, jakie musze sie jeszcze zastanowic. U
            nas w klasie bylo prawie 40-sci "sztuk". Kraszkiewicz, Zdzislaw Kraszkiewicz
            byl prawdopodobnie w klasie "b", moze potwierdzi to Dana. Brakuje jeszcze
            Krzysztofa Janika, jak nasz minister spraw wewnetrznych, Iza Osrowska, z
            Malgosia Swietlik mam staly kontakt, mieszkana nowych Kapusciskach na ul.
            Przodownikow Pracy we wiezowcu, teraz pod nazwiskiem Borowicz. Uczy w szkole
            pierwsze klasy. Byl jeszcze Welna, ktorego brat mial dobre wyniki w
            kajakarstwie, albo wioslarstwie. Czy piszemy ze soba, ja bedac w Niemczech, ty
            w Stanach. Czy powrot za dwa miesiace, oznacza twoj powrot na zawsze. Marek.
            • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.06.02, 19:52
              Ponownie maja wiadomosc wyslana zostala dwa razy. Nie wiem czemu. Moze moj
              komputer glupieje.Marek
              • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 30.06.02, 21:39
                Czasc Marek !!!!!!!!
                Mam nadzieje ze dobrze Ciebie skojarzylam? Co do Zdzisia Kraszkiewicza to na
                pewno byl w naszej klasie. Izy Ostrowskiej nie pamietam ale Iza to wlasnie moje
                imie.W USA jestem tylko czasowo- spedzam tutaj 3 miesiace . Na stale mieszkam
                nadal w Bydgoszczy, 5 minut drogi od Gosi Borowicz.Przypomnialam sobie ze Janka
                miala nazwisko Sikorska. Byla jeszcze Jola Gierszal.Nie jest chyba tak zle z
                moja pamiecia? Po jakims czasie przypomne sobie wiecej ludzi. W domu mam
                zdjecia ktore sobie robilismy w jednym z ostatnich dni pobytu w SP 28. Na
                szczescie kiedys, za pamieci je poopisywalam.
                Pozdrawiam- Iza.
                • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.06.02, 22:25
                  Inia, a moze Izunia- zdrobniale.Jezeli masz na imie Iza, to ile bylo Iz w
                  naszej klasie. Nie pamietasz Izy Oostrowskiej?Jezeli mieszkasz 5 minut drogi od
                  Gosi Borowicz(Swietlik)- czy to sie zgadza, to gdzie ty mieszkasz na
                  Kapusciskach. Co do Zdzisia Kraszkiewicza musze sie jeszcze zastanowic-
                  mieszkal we wiezowcu na ul.Walecznych.Jest troche pozno, prawie wpoldo
                  dziesiatej, bede konczyl, pamiec masz super. Z pozdrowieniami Marek.
                  • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 01.07.02, 00:00
                    Niestety nie pamietam Izy Ostrowskiej- moze to moja dziura w mozgu. Ja
                    siedzialam z Gosia Swietlik w jednej lawce, razem przyszlysmy do 28 w siodmej
                    klasie. Nie mieszkalam w samym centrum Kapuscisk. Mieszkalam za lasem , przy
                    szpitalu. Codziennie, w sloncu, deszczu maszerowalam z Witkiem Sz.
                    (mieszkalismy w jednym domu)do naszej Alma Mater.Pozniej mieszkalam w roznych
                    miejscach ale na stale wrocilam na prawie stare smieci. U mnie dopiero wczesny
                    wieczor i potworny upal.Pozdrawiam.
                    • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.07.02, 18:05
                      I znow minal dzien.U nas pogoda wymarzona, wrocilem z basenu(odkrytego).Chodze
                      codziennie poplywac- na glebokim, pozniej ide do solebecken inaczej jacuzzi-
                      woda jest slona i ciepla do 32 stopni C, a potem jeszcze do takiego plytkiego,
                      gdzie jest pelno natryskow nad woda i w wodzie. Musze zgubic zimowy tluszcz, bo
                      wakacje tuz, tuz. Na poczatku sierpnia jade jak co roku nad morze do Dabek.
                      Ladna miejscowosc, troche jeszcze zaniedbana, ale spokojna.Odkrylas ostatnie
                      karty, oczywiscie chodzilas z Witkiem Sz. codziennie ze Szpitalnej do szkoly.
                      Zgadza sie przyszlas razem z Gosia Swietlik w siodmej klasie. Troche
                      przesadzilem mowiac, ze mam staly kontakt z Gosia, raczej z jej mezem
                      Mirkiem.Iza Osrowska mieszkalana ulicy(zapomnilem jak sie nazywa), ale jest to
                      boczna od ul. Noakowskiego w kierunku na szkoly 28 i 49 obok kotlowni, blisko
                      Uli Zwolinskiej. Pozdrawiam Ciebie, teraz jeszcze do Dany, czemu sie nie
                      odzywasz. Napisz cos. Marek
                      • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 02.07.02, 10:28
                        Halo Inia , Marek!!!
                        Przez weekend nie mialam zupelnie czasu aby zajrzec do komputera.
                        Przez ten czas doszlo mnostwo wiadomosci.Osoby ktore z waszej klasy znam to te z ktorymi bylam w
                        Liceum.Z Ewa Rola spotykam sie do dzisiaj. Zdanowicz mieszka w Kanadzie. Stolarczuk i
                        Baranowski mieszkaja w B..Z Ania Ciezka chodzilam na gimnastyke(nasze mamy pracowaly w jednej
                        firmie). Gosia Gajewska byla w podstawowce moja kolezanka (u jej mamy leczylam zeby). Michalczyk
                        mieszkal kolo mnie.Ja mieszkalam na Noakowskiego (w tej samej klatce co slawny Hirsz),(Inny
                        punkt rozpoznawczy to -naprzeciw " Nowoczesnej ").Co mnie przeraza to to ze tak malo z tych lat
                        pamietam.Moze razem sprobujemy sobie tak duzo jak to mozliwe przypomniec.Inia z kim z mojej
                        klasy chodzilas do liceum? Kogo z mojej klasy znaliscie?. Pozdrawiam Dana
                        • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.07.02, 11:09
                          Hi Dana.Wcoraj byla b.brzydka pogoda, caly dzien padalo. Bylo b. niskie
                          cisnienie, czego ja nie lubie. Dzisiaj zaczyna wychodzic slonce, moze cos z
                          tego jeszcze bedzie. Wymienilas kilka nazwisk, o ktorych calkiem zapomnialem.
                          Staralem sobie przypomniec gdzie, kto mieszkal, a moze i mieszka dalej. Gdzie
                          Ty mieszkalas to juz wiem. Po "twojej" prawej stronie, patrzac od parku
                          mieszkala Ula Zwolinska, za toba na przeciw kotlowni Iza Ostrowska, potem
                          Andrzej Michlczyk, a po lewej Hanna Lakowska. Za Andrzejem, na Architektow
                          Krzysztof Janik. Na przeciw Krzysztofa Ewa Rola( Architektow 8- chyba). Na
                          Baczynskiego( dawniej J.Krasickiego) w jednym bloku Marek Zdanowicz i Waldek
                          Zielinski- jego tata mial w tamtym czasie starego, czarnego mercedesa- moze
                          innej marki, napewno sprzed II wojny swiatowej. Obok, a moze dwa bloki dalej
                          Iwona Paczynska. Gdzie mieszkal Zbigniew Baranowski- nie pamietam. Bohdan
                          Stolarczuk mieszkal na tzw. Efce( bloki na poczatku Baczynskiego przy Wojska
                          Polskiego w kierunku na dzialki). Z Bohdanem jezdzilismy co roku do Sopotu-
                          oczywiscie jak bylismy mali i chodzilismy jeszcze do przedszkola, moze na
                          poczatku szkoly podstawowej tez, nie pamietam. Rysia Jasiulewicz mieszkala przy
                          ulicy, ktora prowadzila od Noakowskiego do starego przystanku tramwajowego, jak
                          tramwaje jezdzily jeszcze po jednym torze. Gdzie mieszkala Ania Ciezka nie
                          pamietam dokladnie. Malgosia Gajewska mieszkala niedaleko ciebie, wiem ale
                          zapomnialem jak ta ulica sie nazywa. Byl jeszcze Andrzej Banaszak, ktory
                          mieszkal w "moim" bloku, potem wyprowadzil sie do Aleksandrowa Kujawskiego. W
                          tym samym bloku mieszkala Mariola Kanarek, nie pamietam, czy chodzila do tej
                          samej klasy. Ewa Ziulkowska to gdzies blizej Lukasiewicza, dwie siostry,
                          nazwiska nie pamietam, tez w tym fyrtlu. Napewno to nie wszyscy, jak bede w
                          sierpniu w Bydgoszczy napewno otworze moje "archiwa". Czy Zdzisiu Kraszkiewicz
                          chodzil do"a", czy tez do "b". Napisz, kto chodzil do twojej klasy. Troche to
                          przydlugie, ale juz skonczylem. Marek.
                          • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.07.02, 11:20
                            To jest ciag dalszy do poprzedniej wiadomosci. Calkiem zapomnialem Krzysztof
                            Sadowski, ktory mieszkal na Przodownikow Pracy 10, a za nim Ewa Dux, pod 8.
                            Malgosia Swietlik mieszka na tej samej ulicy we wiezowcu.Marek.
                          • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 03.07.02, 17:07
                            mam troche przerwy w kontaktach, bo podrozuje. U mnie upaly w granicach 35-
                            40C.Przy okazji odezwe sie na dluzej. Doslownie gorace pozdrowieni !!!!!!
                            • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 03.07.02, 20:33
                              Kochani to sa chyba moje ostatnie godziny w tym upale!!!!! Dochodzi do 40C i
                              potworna wilgoc. Jak przeczytalam o deszczu u was to jak o wiadomosci z
                              ksiezyca.Marek troche krecisz- Dux to Basia, a Zdzisiu to na pewno z naszej
                              klasy poniewaz chyba na fizyce z nim siedzialam.Wiem ze w naszej klasie byla
                              rowniez Wioletta ....?, Arleta Grabarczyk, bylo tez chyba nazwisko na L ale nie
                              wiem jakie. Po wolutku ulozymy caly domek z tych wspomnien. Marek pamietasz
                              recytacje Inwokacji w wykonaniu Gosi Gajewskiej? A co z balem na koniec szkoly -
                              nie pamietacie? Z klasy "b" mialam kontakt z Jarkiem Malysiakiem- dobrze
                              kojarze ze chodzil do tej klasy?Piotr Iwanski tez chyba od was z "b".Pozdrawiam
                              was tak goraco jak jest tu u mnie.
                              p.s. Marek nie katuj sie tak w tych basenach.
                              • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.07.02, 22:16
                                Hi. Inia. Co do upalow to 40 stopni C mielismy okolo dwa tygodni temu. Bylo tez
                                b. goraco. Powietrze prawie afrykanskie. Nagle przyszlo ochlodzenie, czarne
                                chmury i burze gradowe, ktore narobily duze straty. Poniszczone ogrody,
                                polamane galezie drzew, i duzo zalanych piwnic. Zgoda- Dux to Basia, Zdzisiu,
                                jezeli tak twierdzisz byl w naszej klasie, chociaz nie- on byl w naszej klasie-
                                100 %. Violetty nie kojarze, Arleta Grabarczyk, oczywiscie, moje szare komorki
                                musza sie bardziej wysilic- miala czarne wlosy(ciemne). Recytacji Gosi niestety
                                nie kojarze, totalne zacmienie, jak ty to wszystko pamietasz. Jarek Malysiak,
                                Piotr Iwanski, ja bardziej pamietam imiona i nazwiska dziewczyn, jest to chyba
                                normalne. Co do basenu, co zrobic, w moim wieku musze dbac o "linie". Ja sie
                                nie katuje, to sprawia mi przyjemnosc. Zima troche przecholowalem, troche za
                                duzo piwa i zaraz bylo widac tego efekty. Wakacje zaczynamy w sierpniu- chce
                                jakos wyglodac. Znowu jest 22.15. JAK TEN CZAS SZYBKO LECI. Marek.
                                • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 03.07.02, 23:39
                                  Czasc dinozaury!U was juz pozno ale jeszcze dzisiaj.Dlugo myslalam i Wioletta
                                  miala chyba nazwisko Haftkowska.Ciekawe ze pamiec meska jest tak bardzo
                                  selektywna- dotyczy tylko plci przeciwnej. Licze ze Danka bedzie pamietac
                                  kolegow z klasy. Widze ze nasz rocznik w pelni opanowal sprawy SP 28. Czy na
                                  nas ta wspaniala placowka skonczyla edukowac? Spijcie cieplo, ja lece pozakupy
                                  na jutrzejsze swietowanie 4 lipca- tutaj nic bez jedzenia sie nie odbedzie.W
                                  tej chwili dochodzi 18 tutejszego czasu i remperatura spadla "juz" do 33C.
                                  Dobranoc wszystkim, pchly na noc ,karaluchy pod poduchy!
                                  • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.07.02, 20:16
                                    Hi, Inia. Z tymi dinozaurami to troche przesada, ja sie nie zgadzam, nie czuje
                                    sie jeszcze taaaakkkkkiiii wapniak. Jak mawial moj ojciec "dzieci nam rosna, a
                                    my wciaz mlodzi". Jak obchody niepodleglosci w Stanach. U was jest godzina
                                    okolo 14.15, czyli wszystko dopiero sie rozkreca. Oby nic sie nie wydarzylo. A
                                    tak w ogole, to gdzie mieszkasz w Stanach. Masz racje Wioletta( Violetta)
                                    nazywala sie Haftkowska, jeszcze raz moje uznanie dla twojej pamieci. Dzisiaj i
                                    tak nie bedziesz pewnie miala czasu na pisanie, do uslyszenia. Dana Grüße aus
                                    der Oberpfalz nach München. M
                                    • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 04.07.02, 21:41
                                      Czesc bracia i siostry z jednej lawy szkolnej!
                                      Dinozaur to cos wiecznego, ciagle mlodego, a jednak budzacego szacunek i podziw-
                                      to wlasnie jestesmy my!!!! Co do wygladu to lata chyba nie zle nas konserwuja,
                                      znajomi mnie poznaja, a ostatnio mojego syna wzieto za mojego meza.
                                      Zastanawialam sie czy to dobrze o mnie swiadczylo ,czy o nim.Dzisiaj swietuje
                                      razem z tubylcami. Przebywam w okolicach NY, na Long Asland.Jest to wspaniale
                                      miejsce na ziemi , tylko potwornie gorace. Wczoraj o 22 elektroniczny termometr
                                      pokazywal 32C.Pieklo na ziemi.Przed poludniem obejzalam sobie parade z okazji
                                      swieta, za chwile ide na tradycyjnego swiatecznego grilla, a poznym wieczorem
                                      pokaz fajerwerkow organizowany przez moj ukochany Fire Department!W nocy sobie
                                      przypomnialam ze rodzenstwo brat z siostra to chyba Kowalik.Moze nastepna noc
                                      ktos inny mi sie przysni! Pozdrawiam- Iza.
                                      • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.07.02, 22:21
                                        Baw sie dobrze, tak jak sie domyslalem mieszkasz w NY. Szesc godzin roznicy to
                                        moglo byc tylko tam. w Niemczech jest juz godzina 22.15, dosc chlodno, wszyscy
                                        ida spac, jutro "normalny" dzien pracy, rano bedzie znowu pelno aut na drogach,
                                        wszyscy beda gonic do pracy. Typisch Deutsch.Napisz jutro jak sie bawilas. Dla
                                        Europy dodranoc, dla Ciebie "milej zabawy". Dana odpisz. Marek
                                        • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.07.02, 21:55
                                          Hi dziewczyny. Nìe odzywacie sie. Co chwile sprawdzam wiadomosci i nic. Moze
                                          chwilowo nie macie czasu. Jest prawie 22.00, jutro tez jest dzien. Sprubuje
                                          jutro, moze bede miec wiecej szczescia. Marek.
                                          • Gość: Inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 06.07.02, 00:29
                                            Jak milo dostac wiadomosc! Zabawo byla dobra, tylko
                                            pogoda troche za ciezka. Bylam w roznych czesciach
                                            swiata ale ostatnie upaly mnie troche mnie wykonczyly.
                                            Dzisiaj jest bardzo cieplo ,ale wilgotnosc troche
                                            mniejsza. Przebywam
                                            ~100 km od NY na przepieknej, zielonej, pachnacej
                                            kwitnacymi kwiatami, otoczonej oceanem ,zatokami
                                            wyspie.U was zaczyna sie juz noc wiec spijcie
                                            grzecznie. Ja musze jeszcze przejechac sie po mleko bo
                                            moja rodzinka bez tego nie zasnie. Dobranoc- iza.
                                            • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.07.02, 22:30
                                              Fajno, ze odpisalas. U nas jest godzina 22.40. Oglodalismy zuzel(chyba wiesz o
                                              co chodzi), na Canal+- moj faworyt niestety w tych zawodach odpadl(Tomasz
                                              Gollob)mamy wszystkie programy TV1, TV 2,Polonie, TVN 24, oraz Polonie.Jestem
                                              na biezaco z wiadomosciami z Polski. Jutro napisze wiecej. Marek.Pozdrowienia
                                              dla Ciebie i Twojej rodziny.
                                              • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.new-york-28-29rs.ny.dial-access.att.net 07.07.02, 17:29
                                                Witam w spaniale niedzielne poludnie! Wiaterek troszke wieje , temperatura
                                                wspaniala ~28C. Co to jest zuzel to swietnie wiem, jako rodowita Bydgoszczanka.
                                                Jestem z tym sportem na biezaco poniewaz moj syn jest fanem Golloba i czesto
                                                chodzi na mecze, mnie pozostawia kupowanie biletow. Ja nie mam programow TV
                                                polskiej, ale wydazenia moge sledzic na biezaco na internecie m.in.dzieki
                                                Gazecie Wyborczej-jestem jej fanka od pierwszego numeru. Mam rowniez podglad
                                                internetowy na TVP1, TVN ale nie korzystam z nich bo chce sie w 100 % odciac od
                                                polskiego politycznego piekielka.Milego wolnego wieczoru!-Iza
                                                • Gość: marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.07.02, 11:46
                                                  Hi. Inia, Poniedzilek zaczal sie piekna pogoda- slonce i ani jednej chmury. Tak
                                                  ma byc przynajmniej ten tydzien.Na moim termometrze w cieniu juz jest 26 stopni
                                                  C. Mozna znowu zaczac chodzic na basen. Wspomnialas wczesniej o nazwisku
                                                  zaczynajacym sie na -L-, albo -L- z kreska, z naszej klasy. Czy nazwisko Luczak
                                                  cos ci mowi, a Bednarek? Moze to bylo gdzie indziej. Moj syn tez jest kibicem
                                                  Golloba, tak jak i ja, ogladamy wszystkie zawody zuzlowe. Zycze ci milego dnia,
                                                  ktory sie dopiero u was zaczyna. Marek.
                                                  • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 09.07.02, 04:20
                                                    Czasc Europo! U mnie dzien sie konczy u was niedlugo sie zaczyna.Bednarek cos
                                                    kojarze, chyba byl to chlopak, na L nie pamietam. W sobote dostapilam
                                                    tutejszego zaszczytu- bylam na spotkaniu z senatorem G. Pataki. Pogoda u mnie
                                                    znosna, najwazniejsze ze spadla ta potworna wilgotnosc! Ja korzystam z kapieli
                                                    w zatoce lub w oceanie- do jednego mam ~50 m, do drugiego ~ 200. Milych
                                                    przygotowan do urlopu. Milego,slonecznego, zielonego i pachnacego kwieciem dnia-
                                                    Iza.
                                                  • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 09.07.02, 12:05
                                                    Halo dinozaury!!!
                                                    Wedlug mnie dinozaury brzmi tez milo.Marek masz problemy z 40-ta.Ja przez trzy lata nie moglam
                                                    dojsc do siebie.Tak dlugo nie pisalam bo nie mialam zupelnie czasu.Na ostatni weekend bylam w
                                                    Polsce (chrzciny).W trzy dni 2500km.Wystarczy mi na caly rok.Co do znajomych to Malysiak chodzil do
                                                    mojej klasy+4 lata liceum.Teraz mieszka kolo Torunia.Piotra Iwanskiego wspominam bardzo
                                                    milo.Wiem ze nim skonczyl studia mial juz czworo dzieci.Krzysiek Sadowski(mieszkal na Murarzy)
                                                    chyba chodzil do mojej klasy. Do mojej klasy chodzili jeszcze Teresa Maziarka,Mariola
                                                    Kanarek,Krzysiek Kolaczyk,Mariusz Wojcik,Krzysiek Goraczkowski,Hania Frackowiak,Szymczak,Ela
                                                    Nowacka,maciek Marczak(niezyje). Wiecej nazwisk nie pamietam.Nazwisko wychowawczyni
                                                    zaczynalo sie na M.(nie pamietam,wiem ze uczyla nas matematyki)Moze wiecie wiecej.
                                                    Pozdrawiam Dana
                                                  • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.07.02, 22:35
                                                    Dana,ciesze sie, ze odpisalas. Krzysztof Sadowski chodzil do mojej klasy "a",
                                                    napewno i mieszkal na ul. Przodownikow Pracy 10, w piatej klatce liczac od
                                                    szkoly podstawowej, na drugim pietrze. Wtedy tworzylismy swojego
                                                    rodzaju "paczke", z Krzysztofem Janikiem i Andrzejem Michalczykiem. Matematyki
                                                    uczyla nas klasy 1-4 P.Kucharczyk, jej syn tez chodzil do naszej szkoly, a
                                                    pozniej(chodzi o mate) owczesny dyrektor P. Alojzy Golinski. O 10.00 wrocilem z
                                                    rowerow, troche pozno, ale w domu nie mozna juz wytrzymac, straszne upaly,
                                                    jeszcze teraz jest okolo 28 stopni C. Zapowiadali na jutro popoludniu burze z
                                                    gradem , ale juz teraz niebo jest granatowe i blyska. Musze wyciagnac wszystkie
                                                    wtyczki z gniazdek, to najlepszy sposob na przeciazenie pradu. Dana co do
                                                    Dinozaurow, nic nie mam przeciwko nim, ale uwazam, ze te czasy juz minely, a ja
                                                    jeszcze jestem i nie przemijam. Inia pozdrowienia i do jutra. Marek.
                                                  • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 10.07.02, 21:29
                                                    Potwierdzam- Krzychu Sadowski na pewno chodzil do naszej czyli "a" klasy.
                                                    Pamietam tez te nazwiska z kl. "b". Pawel ma 4 dzieci i nie wszystkie pojawily
                                                    sie na studiach. Skonczyl medycyne, zrobil doktorat, pracuje na Akademii
                                                    Medycznej i zajmuje sie wieloma innymi sprawami. Sporadycznie spotykam go
                                                    gdzies w przelocie, ale mamy wspolnych znajomych. Jarek ozenil sie z moja
                                                    kolezanka ze szkoly sredniej,( razem wszyscy studiowalismy) mieszkaja w Toruniu
                                                    na osiedlu Wrzosy i maja 3 dzieci.Kto byl waszym wychowawca Dana nie pamietam,
                                                    ale polskiego uczyla Tykwinska.Czy mysmy nie mialy razem wf- u? U mnie pogoda
                                                    do wytrzymania. Jesli chodzi o wiek powiem szczerze ze dopiero po 40 poczulam
                                                    pelnie zycia, korzystam z jego urokow, znam swoje mocne strony, o slabych
                                                    zapominam i potrafie mowic ze potrzebuje odpoczynku. Nie ma to jak szalone 40 -
                                                    stki! Pozdrawiam - Iza.
                                                  • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 11.07.02, 12:33
                                                    Czesc!!
                                                    Jesli chodzi o Krzyska to mozliwe.Ale jak nazywal sie Krzysiek ktory chodzil do mojej klasy. Byl kolega
                                                    P.Iwanskiego i razem poszli do ILO.Jesli chodzi o 40-tke to tez prawda.Przestalam patrzec na co
                                                    wypada a co nie,co powiedza inni na to i zyje swoim zyciem. Wpracy mam tez doczynienia tylko z
                                                    mlodymi ludzmi(studenci i doktoranci). Pozdrawiam Dana

Nazwiska mojej nauczycielki nie pamietam. Zaczynalo sie na M.
                                                    WF prawdopodobnie mialysmy razem ale tez nie pamietam.
                                                    Moja pierwsza nauczycielka byla Orlowicz--CHYBA!!!
                                                  • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.07.02, 22:52
                                                    Przepraszam, ze nie mialem czasu odpisac. Dlugo myslalem nad nazwiskiem Sadowski.
                                                    Byl taki czas, kiedy bardzo czesto chodzilem do klubu "Odnowa", przy ul. Al.
                                                    Planu 6-cio Letniego. Tam gralismy w brydza, musze powiedziec, ze nawet niezle mi
                                                    szlo i zagralem raz w turnieju. Spotykalem sie tam ze Zbyszkiem Lewickim i
                                                    Sadowskim.Mial on prawdopodobnie na imie Janusz, a moze inne imie imie, rocznik
                                                    napewno `58. Gdzie mieszkal na Kapusciskach- nie pamietam, moze on chodzil z toba
                                                    Dana do jednej klasy. Ja codziennie spedzam czas na basenie i trenuje kondycje,
                                                    zeby nie byc Dinozaurem. Nie mam problemu z 40- stka i lapie drugi oddech.
                                                    Pozdrowienia do Long Island. Marek.
                                                  • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 13.07.02, 14:53
                                                    U mnie pogoda znosna. Nie bylo mnie przez 3 dni bo odwiedzalam tutejsza stolice.
                                                    Milo spedzam czas i lapie oddech na nastepny rok pracy. Wiem ze w Polsce
                                                    strasznie goraco. Tesknie juz za domem i swojskimi katami.Milego weekendu-Iza.
                                                  • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.02, 22:46
                                                    Ja tez zycze milego weekendu, pogody. U nas niestety pogoda w kratke, raz
                                                    slonce, to znowu zachmurzenie, deszcze. Teraz zaczyna ponownie blyskac, slychac
                                                    grzmienie- idzie burza, oby nie taka ja ostatnio. Pogoda zalamala sie, czarne
                                                    chmury, wichury dochodzily do 150km/h. Nasza kula ziemska sprawia nam coraz
                                                    wiecej problemow, a moze to my jestesmy winni tej sytuacji. Mimo wszystko
                                                    pozdrowienia do Monachium i Long Island, przed nami jeszcze sobota, a napewno
                                                    niedzila. Milego spedzenia czasu. Marek.
                                                  • Gość: inia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dyn.optonline.net 17.07.02, 20:04
                                                    To ja. Przez kilka dni sie nie odzywalam bo wyjechalam do
                                                    tutejszej stolicy. Dni te spedzilam na pracowitym
                                                    zwiedzaniu. Pogoda delikatnie mowiac b. ciepla, ale w
                                                    granicach wytrzymania. W sobote wybieram sie na chrzciny-
                                                    jejku jak dawno nie bylam na takiej uroczystosci,
                                                    odwyklam juz od malych dzieci, nie bardzo wiem czy wiem
                                                    jak To trzymac?!Mam nadzieje ze nie zrobie malenstwu
                                                    krzywdy. Tak nawiasem mowiac maja to byc chrzciny na
                                                    plazy- jeszcze nigdy nie uczestniczylam w takiej
                                                    imprezie, tylko Amerykanie mogli to wymyslec! Napisze jak
                                                    bylo. Co z waszymi urlopami? Kiedy bedziecie w Polsce i w
                                                    Bydgoszczy? Pozdrawiam- Iza.
                                                  • Gość: marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.02, 17:31
                                                    Hi Inia!Ja do tutejszej stolicy- Berlina- mam troche dalej- okolo 500 km, wiec
                                                    jej nie zwiedzam. Bylem kilka razy u znajomych, tez z Bydgoszczy. Mamy zamiar
                                                    przeprowadzic sie tam. Oczywiscie nie jest to takie proste. Trzeba znalezc
                                                    prace, a praca to pieniadze, i tak dalej. Coraz bardziej "ciagnie " mnie do
                                                    Polski. Z Berlina moglbym czesciej byc w Bydgoszczy, u mojej mamy, a takze nad
                                                    morzem, ktore bardzo, bardzo lubie. Nad morzem jestesmy co roku, i nie
                                                    wyobrazam sobie innych wakacji.Co do chrzcin na plazy, to rzeczywiscie mogli to
                                                    wymyslec tylko Amerykanie. Na Bawarii( Bayern) jest to raczej nie mozliwe, skad
                                                    tu plaze, chyba ze nad jeziorem. Bawaria jest b. konserwatywnym Land'em (
                                                    regionem )i nie niestety taki hepening jest tu nie mozliwy. Od soboty zeszlego
                                                    tygodnia padalo i bylo zimno, bylem zly, bo nie moglem isc na basen. Od dwoch
                                                    godzin znowu swieci slonce- co za radosc. Jutro przyjezdza kolega z zona-
                                                    mieszka 50 km ode mnie, bedziemy grylowaci i moze cos jeszcze. Urlop zaczynamy
                                                    za 10 dni, to jest dokladnie 01.08 w czwartek. Czeka mnie okolo 10-11 godzin
                                                    jazdy. Kilka dni u mojej mamy i w niedzile nad morze na dwa tygodnie do Dabek-
                                                    6 km od Darlowa. Potem jeszcze tydzien w Bydgoszczyi niestety powrot. O tym
                                                    jednak nie mysle.Czas konczyc to przydlugie pisanie. Pozdrawiam. Marek.
                                                  • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 21.08.02, 12:46
                                                    Jeszcze ciagle na wakacjach!!
                                                  • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.02, 13:26
                                                    Witam Dana, juz po urlopie- szkoda. To bylo cztery i pol tygodnia, super.
                                                    Wrocilem wczoraj o godz. 17.00. Musze sie teraz przestawic i nadrobic
                                                    zaleglosci. Pozdrowienia. Marek.
                                                  • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 16.09.02, 09:07
                                                    Czesc Marek!!!
                                                    Ja wrocilam dzisiaj do pracy .To przestawienie sie bedzie pare dni trwalo.
                                                    Jedyne o czym marze jest dalej nic nie robic.
                                                  • Gość: Marek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.09.02, 12:13
                                                    Gość portalu: Dana napisał(a):

> Czesc Marek!!!
                                                    > Ja wrocilam dzisiaj do pracy .To przestawienie sie bedzie pare dni trwalo.
                                                    > Jedyne o czym marze jest dalej nic nie robic.

Czesc Dana,
                                                    nareszcie zabralem sie do pisania(odpisania).Ja nie moge sie do tej pory
                                                    przestawic, chyba bylem troche za dlugo w Polsce-4,5 tygodnia. Wydarzylo sie
                                                    tyle fajnych rzeczy, bylem dwa tygodnie nad morzem, w Dabkach kolo Darlowa
                                                    (czwarty rok z rzedu), poznalem wielu owych ludzi. Bylo malzenstwo z Wiednia,
                                                    ona z Polski z Lodzi(69 lat). Wyjechala 15 lat temu i tam poznala swojego
                                                    obecnego meza - byl zadowolony, ze moze sobie wreszcie porozmawic. Podoba mi
                                                    sie "wiedenski", bardzo wyrazny i prawie "spiewajacy". Mam zaproszenie do
                                                    Wiednia i chyba skorzystam z niego jeszcze w tym roku- chociaz jak oni sami
                                                    mowili najpiekniej jest wiosna, kiedy wszystko zaczyna kwitnac. Co u ciebie
                                                    slychac, masz jeszcze tydzien czasu do rozpoczecia pracy. Odezwala sie Gosia? i
                                                    Iza Ostrowska, pozdrowienia byly chyba do nas- Iza chodzila do mojej klasy(
                                                    P.Plotka/Talaska), jezeli tak to ja rowniez przesylam pozdrowienia. Marek
                                                  • Gość: Dana Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 25.09.02, 09:23
                                                    Czesc Marek!!!
                                                    Powiec mi gdzie istnieje praca z 6-cio tygodniowym urlopem.Marzenie!!!
                                                    Ja dostalam tylko 2 tygodnie.Z planow wakacji z dziecmi(16 i 18 lat) juz nic nie wychodzi.Mowia ze robimy
                                                    za duzo"Stressu". W zwiazku z tym pojechalismy we dwojke do przyjaciol w Paryzu.Towarzystwo w naszym
                                                    wieku , z naszym poczuciem humoru i z naszymi problemami.Bylo naprawde wesolo.
                                                    Ciekawe co slychac u Izy?
                                                    Pozdrawiam Dana
                                                  • Gość: Darek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.telsten.com / 10.21.1.* 21.08.02, 22:22
                                                    witam:))tak przeglądam sobie strony i trafiłemtu:))też kończyłem SP 28 ,rok
                                                    1978 czyli już daawno temu,jak ten czas szybko leci,może trafi ktoś z tego
                                                    rocznika??Pozdrawiam
                                                  • grodarek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? 21.08.02, 22:26
                                                    Jeszcze raz ponawiam pytanie,tym razem z adresem:)może ktoś odezwie się co
                                                    kończył w 1978?? Pozdrowionko
                                                  • Gość: Piotr Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 15.09.02, 21:22
                                                    Hi,i ja ukonczylem 28 w tym roczniku, w klasie P. Raczkowskiej.Pozdrawiam
                                                    serdecznie P.O.
                                                  • Gość: Gosia Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 14:00
                                                    Właśnie przeczytałam wasze wszystkie wspomnienia a razem ze mną Iza z domu
                                                    Ostrowska, która Was wszystkich z SP 28 gorąco pozdrawia
    • Gość: ASiK Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 213.76.129.* 21.08.02, 13:30
      Witajcie wszyscy absolwenci SP 28. Ukończyłam ją w 1985 roku. Od samego
      początku byłam w klasie "a" a moją wychowawczynią od 4 kl. była Tykwińska. (tak
      miedzy nami super belfer).
      Odezwijcie się kochani gdziekolwiek rozeszły się Wasze drogi.
      pozdrawiam
      Joanna
      • Gość: Jarek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.zachem.com.pl 22.08.02, 07:14
        Cześć Asik!
        Ja kończyłem nasza szkółkę niestety dwa lata później ale mam kumpli z twojego
        rocznika...i wydaje mi się ,że chodzili z tobą do klasy. Czy nie znasz np.
        przypadkiem Tomka W., miał pseudonim UFO ?
        • Gość: ASiK Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 213.76.129.* 22.08.02, 12:30
          UFO? hmmmmmm nie bardzo, nie specjalnie kojarze, to chyba nie z mojej klasy.
          pozdrawiam
    • macieklip a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? 18.09.02, 10:59
      • Gość: Baton Re: a może by się przenieść na szkolnelata.pl ? IP: 213.17.216.* 18.09.02, 13:56
        Mozna by sie przeniesc, ale musze powiedziec,
        ze szkolnelata.pl troche mnie zrazily tym,
        ze za czesc serwisu trzeba placic...
        Wole chyba pozostac przy forum GW,
        choc w szkolnelata.pl juz sie zarejestrowalem... :-)))
    • Gość: Jark Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 22.09.02, 21:22
      HEJ!
      i Ja, Klasa A w 1990 roku - jest ktoś z tej klasy???
    • Gość: Baton 100!!! :-))) IP: *.psi-net.pl 24.09.02, 20:23
      Sorki, ze tak troche off topic, ale nie moglem
      sobie odmowic przyjemnosci uswietnienia okraglego,
      SETNEGO postu w temacie naszej "budy"....
      Zakladajac watek nawet mi sie nie snilo, ze SP28
      moze trafic do czolowki ilosciowopostowej watkow....
      ....az lza mi sie kreci w oku ze wzruszenia.... ;-)))
      Dzieki wszystkim, ktorzy tutaj zagladali, zagladaja
      i zagladac beda za udzial w dyskusji.... :-)))
      • Gość: Marek Re: 100!!! :-))) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.02, 16:44
        Czesc Dana,
        jesli chodzi o 6-cio tygodniowy urlop, to ma go zagwarantowany kazdy obywatel w
        Niemczech. Gwarantuje to polski odpowiednik Kodeksu Pracy. Kazdemu przysluguje
        30-ci dni urlopu. Jezeli tydzien urlopu ma 5-c dni to logicznie daje 6-c
        tygodni.To tyle tytulem wyjasnien, mysle, ze nie za powaznie. Ja bylem "tylko"
        4-ry tygodnie na urlopie. Takich "problemow" jak ty jeszcze nie mam, moje
        dzieci maja, syn-15, a corka-14, chociaz zauwazylem w tym roku, ze zaczynaja
        podobac sie jej chlopacy. Z jednym to nawet byla kilka razy sama na spacerze na
        plaze, raz to nawet wieczorem - UFF.Co do Izy, nic nie wiem, zniknela jak WTC.
        Chyba sie nie obrazila, moze cos napisalem nie tak?, albo nie ma poprostu
        czasu. Jezeli tak, to napewno sie odezwie. Zrobilo sie zimno, pomyslec jeszcze
        4-ry tygodnie temu raczylem sie sloncem, a po przyjezdzie bylem kilka razy na
        basenie. W tym samym czasie grylowalismy. Chyba powiesze czarna flage i schowam
        sprzet do piwnicy. Znowu troche "przydlugo".Pozrowienia. Marek.
        • Gość: Marek To moze nie typowo...czy jest ktos z SP28??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.09.02, 16:52
          Sorry Baton,
          skozystalem z twojego "postu", zeby byc wreszcie "na dole", czyli z
          przodu.Przynajmniej teraz bedzie to w kolejnosci
          chronologicznej.Pozdrowienia.Marek.
          • Gość: Baton Re: To moze nie typowo...czy jest ktos z SP28??? IP: *.psi-net.pl 26.09.02, 19:52
            No problem..... :-))
            Sam wiem jak fatalnie szuka sie nowych postow
            w srodku bardzo dlugiej listy i dlatego
            sam dopisujac sie gdzies staram sie to robic tak,
            by swoj swiezy post umiescic na koncu.... :-)))
          • Gość: Dana Re: To moze nie typowo...czy jest ktos z SP28??? IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 16.10.02, 13:06
            Marek
            Nie mam teraz zupelnie czasu na zagladanie tutaj .Widze tez ze Iza sie tez przestala odzywac.
            Mam tyle zajec (praca ,dom,sport,plywanie i angielski )ze czasami czuje sie wykonczona.
            Szkoda ze nikt wieciej z naszego rocznika nie odezwal sie.
            Pozdrowienia D.
      • Gość: Grażka Re: 100!!! :-))) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 14:20
        Baton dzięki za swietny wštek. Kończyłam naszš szkółkę w 86, z tych co tu pisywali kojarzę chyba tylko Joannę.Byłam w klasie "b" czy znajdzie sie ktos z mojej klasy? Czy pamiętacie nauczyciela plastyki - Kunstlera?, albo Żyletę - Goryszewskš? i słynne trio-Michalak, Szopińska, Tykwińska?Powspominajmy trochę! Kto pamięta referaty z gramatyki?
        • Gość: Baton Re: 100!!! :-))) IP: *.psi-net.pl 12.02.03, 22:59
          [...]
          > klasy? Czy pamiętacie nauczyciela plastyki - Kunstlera?,
          [...]

O rany!!!
          Faktycznie byl taki gosciu....
          Ten to mial swieta cierpliwosc, przecie niektorzy
          niemal doslownie "wlazili my na glowe"....
          A widok wqrzonego Kunstlera to byl po prostu SZOK!!!
          Facet po prostu NIE nadawal sie do szkoly - byl za dobry....
          • Gość: Grażka Re: 100!!! :-))) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 09:08
            Na naszych lekcjach to on zawsze był wkurzony bo robilismy mu mnóstwo głupich
            kawałów. On się rzeczywiście nie nadawał i dziwię się że go pamiętasz, bo
            wydawało mi się że nasz rocznik go wykończył...a p. Walczynę pamiętasz? - też
            się nie nadawał, albo p. Babicka od chemii...pozdrawiam.
            • Gość: Baton Re: 100!!! :-))) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 10:22
              [...]
              > a p. Walczynę pamiętasz? - też
              > się nie nadawał, albo p. Babicka od chemii...pozdrawiam.

Globusa???
              Trudno go zapomniec.....
              Prawdziwy pasjonat geografii.... :-)))
              Byl swietny na roznych rajdach, a na lekcjach.....
              .... ja raczej nie mam zlych wspomnien....

Babickiej z kolei zupelnie nie kojarze...
              • Gość: Grażka Re: 100!!! :-))) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 10:42
                Ona uczyła b. krótko - taka szczupła blondynka w okularach... Ja z naszej
                podstawówki to w ogóle mam same dobre wspomnienia... A Kozłowską od fizy
                pamiętasz - super kobieta. A w ogóle to w czyjej byłes klasie, może się
                poznamy...
    • Gość: SIOwsik Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.firma / 192.168.0.* 08.11.02, 14:25
      Witam kolegę.
      Owszem jest ktoś z tej szkoły. Ja ukończyłem ją w 1991.

pozdrawiam

Mariusz Radoszewski
    • Gość: Gosik Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: proxy / 195.205.44.* 11.11.02, 15:57
      Czesc baton,
      ja kiedyś chodziłam do tej pieknej szkoły:)do 92roku:)
      POZDRAWIAM
      • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 14:46
        Witam i serdecznie pozdrawiam zarowno Ciebie jak i Mariusza
        (nie chce mi sie pisac specjalnie oddzielnych postow) ;-)))

Patrzac po datach bylem Waszym "starszym kolega"... :-)))
        • Gość: Jacek Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 23:12
          Czy jest ktoś kto kończył SP28 w 81 przy boku niezapomnianej p. Terleckiej (8a)
          Gdzie jesteście :
          Arek Dąbrowski
          Krzysiu Kujawa
          Mariusz Weyna
          Jacek Kowalski
          Sławek Matuszak
          Andrzej Wronczewski
          Rafał Stankiewicz
          Marzena Poral
          Dorota Semrau
          Gosia Nalińska
          Lidka Gierszal
          Iza Poćwiardowska
          Ewa Bembnista
          Kasia Górska
          Małgosia Janik
          Beata Mikulska

Jacek Żurański
    • drozdow18 Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? 29.01.03, 10:15
      Ja jestem z tej szkoły. Mam pytanie do Ciebie Baton czy nie masz może na imię Karol i czy wf nie uczył Cie
      przypadkiem Jacek Kotecki
      • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.psi-net.pl 12.02.03, 22:55
        Niestety musze Cie rozczarowac....
        Nie mam na ime Karol (chociaz tez na K) ;-)))
        I nie kojarze nawet Koteckiego.... inna sprawa,
        ze z przerazeniem uswiadomilem sobie, ze nie moge
        przypomniec sobie nazwiska mojego nauczyciela WF. :-O
    • Gość: Hanka Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 65.38.218.* 12.02.03, 22:57
      To naprawde stare czasy, ale czytajac wasze listy zaczelam sobie
      przypominac "stara bude". Zaczelam sie tam uczyc w 1958-59r.Fajnie
      bylo.Niestety po kilku(4 moze?) latach przeniesli nas ( tych z ul. Kapusciska)
      sila do SP49. Porozdzielali cale klasy, to byla tragedia. Obowiazywala bowiem
      na Kapusciskach rejonizacja.28-ma wspominam z rozrzewnieniem i maja pierwsza
      nauczycielke Hanne Ziomkiewicz. Czy ona pamietalaby mnie-chyba tak lubilysmy
      sie bardzo.Bylam jej imienniczka.49- dala sie nam we znaki, szczegolnie zima.
      Stala w szczerym polu, sniegi byly po pas.Coz jaszcze,a przyjaciolmi z 28-mej
      spotkalismy sie znowu w LO V.Czy odezwa sie ludzie z tamtych czasow? Gdzie
      jestescie? Pamietam niektore imiona-Grazynka, Wlodek,Irena.Z niektorymi
      chodzilam do przedszkola razem. Ja jestem Hanka R. ta najbardziej wygadana.
      Mieszkalam na Kapusciska 5.Czy mnie jeszcze pamietasz????? DZiekuje, ze
      zaczales ta dyskucje. Milo powspominac.
    • Gość: Marcin Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.dsl.telesp.net.br 09.04.03, 00:11
      Niech was....
      Co prawda nie jestem z 28 a z 49, ale za te wasze podkradanie naszych bramek z
      boiska to nalezy sie niezle lanie. Co rusz jakies zlodziejstwo z waszej strony.
      Dlatego was nie lubilismy. Pozdrawiam. uczylem sie w tej szkole w latach 80-84
      do czwartej klasy (zawsze B )
    • Gość: mamut Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.mega.tmns.net.au 19.04.03, 02:15
      Ja!!! Mamutm Dinozaur, konczylem w 1968 a teraz w krainie kangorow.
      • Gość: Baton Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.psi-net.pl 19.04.03, 21:54
        WOW!!!
        To bijesz wszelkie rekordy.....
        - jestes jednym z najwczesniejszych absolwentow
        (jesli nie wlasnie najwczesniejszym!!!)
        SP 28, ktorzy tutaj zajrzeli i sie wpisali
        - jestes jednym z najdalej mieszkajacych absolwentow
        (i tutaj chyba zdecydowanie prowadzisz) :-)))

Pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich kangurow... ;-)))
    • Gość: Dorota Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 21:40
      A ja skończyłam 28 w 89 roku i chodziłam do D - p. Lewandowskiej od muzyki.
      Może jest ktoś znajomy?
      • Gość: RaFo Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 195.116.218.* 05.12.03, 07:37
        Hmm no ja nie wiem jak wy to obliczyliście w którym roku skończyliście szkołe
        bo ja za cholere nie moge się doliczyć - w każdym bądź razie chodziłem do A
        wychowawczyni Pani Michalak ! ;-)
        Pozdrawiam
        P.S.
        Chyba kończyłem jakoś 88 89 hmm ... a pamietacie te mecze na tarasie piłeczką
        tenisową ? ;-) i woźnego hihihi
    • Gość: Darek czterdziestolatki:))) IP: *.telsten.com / *.telsten.com 08.11.03, 23:31
      rocznik 78,dawno to było już,ale może ktoś się odezwie,a jaki fajny wiek
      mamy:)))) pozdrawiam
    • Gość: symon41 Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: 212.122.214.* 11.11.03, 11:50
      Też kończyłem SP nr 28 w 1974 roku,a potem kończyły je moje córki....moją
      wychowaczynią byla P. Szopińska od matematyki....czasami widuję na
      ul.Architektów..wspaniały pedagog.
      Pozdro dla wszstkich absolwentów.Krzysztof S.
    • Gość: michal(Siwy) Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.range217-44.btcentralplus.com 11.11.03, 22:29
      Czesc Batom Ty chyba chodziles do A ja chodzilem z Talarem ,Zenkiem ,Melonem
      Yogim Jankesem ,Grosmmanem do C wychowawczynia byla Pani Bodek ta od
      geografii.Pozdrowienia siedze teraz w londynie juz ponad rok i tak przypadkowo
      zauwazylem forum no i watek.pozdrowienia dla wszystkich z SP 28
    • Gość: Kaska Re: To moze nietypowo... czy jest ktos z SP28??? IP: *.telsten.com / *.telsten.com 30.11.03, 20:07
      Też kończyłam tę budę,dawno było ale jeszcze sporo pamiętam:) ludzie z 28
      odzywajcie sie więcej pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka