Dodaj do ulubionych

Najlepszego,Bolku,w dniu twych 60 urodzin

IP: *.cps.pl 29.09.03, 22:39
Obserwuj wątek
    • polynomial Top secret! 30.09.03, 10:22
      Podejrzewanie Wałęsy o to, że był ŚWIADOMYM agentem wywiadu jakiegoś
      komunistycznego państwa nie ma żadnych racjonalnych podstaw.

Polynomial-C

p.s. Co nie umniejsza głupizny Lecha.
      • wamal Re: Top secret! 01.10.03, 11:51
        Jasne, a pani Walentynowicz nie ma żadnych podstaw, by twierdzić inaczej...
    • Gość: Gall Re: Najlepszego,Bolku,w dniu twych 60 urodzin IP: 217.97.147.* 01.10.03, 11:56
      Możemy sobie utyskiwać na Wałęsę, do którego mam największy żal za
      niewiarygodną zdolność do tworzenia konfliktów, to za czterdzieści lat ludzie
      go postrzegać będą za bohatera narodowego.

Zobaczcie jak to jest z Piłsudskim. Wśród tych, którzy żyli w tamtych czasach,
      są osoby, które go nie znoszą. Nie zmienia to jednak faktu, że był kimś wielkim

Im więcej upłynie lat, tym szybciej zapomni się o tych niesnaskach, a Wałęsa
      pozostanie symbolem.

Pozdrawiam
      Gall
      • ivica Re: Najlepszego,Bolku,w dniu twych 60 urodzin 01.10.03, 12:03
        Tak tylko jest jedna różnica. Piłsudski wiedział kiedy powinien sie odsunąc by potem powrócić. Wałęsa tego nie potrafi....
      • t.king Re: Najlepszego,Bolku,w dniu twych 60 urodzin 01.10.03, 12:21
        a na czym ta wielkość Piłsudskiego polegała?
        Proponuję poczytać historię Polski!
        • Gość: Gall Re: Najlepszego,Bolku,w dniu twych 60 urodzin IP: 217.97.147.* 01.10.03, 12:25
          Nie zrozumieliście mnie.
          Nie chodzi o to, czy byli wielcy czy nie, ale w historii są symbolami narodu.
          Chcąc nie chcąc, Piłsudski wracajacy z niewoli, czy Wałęsa skaczący przez płot
          w powszechnej świadomości wielu pokoleń są lub będą bohaterami narodowymi, bez
          względu na to czy zasługują na to, czy nie (nie chcę tutaj wdawać się w ocenę
          obu dżentelmenów, która jest złożona, albowiem nalezy im przypisać wiele zalet,
          dokonań, ale i przywar).
          Pozdrawiam
          Gall
      • Gość: Déjá vu Re: Najlepszego,Bolku,w dniu twych 60 urodzin IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 01.10.03, 12:50
        zal, zal ... oj Gallu
        Ale spojrz na to z innej strony. Tworczej. Wejrzyj na niespotykana i rzadka
        obrazowosc jezyka, ktora Lech posiadl byl i niejeden tlumacz symultaniczny nocy
        kilka przez niego zarwal z nerwow, gdyz na wyzyny swej wyobrazni wspiac sie
        musial, by glowe panstwa przetlumaczyc jak trzeba, nie obrazajac przy tym
        drugiej...glowy (dbajac, by jego wlasna nie spadla, jesli chybi z doborem
        slowa, o porownaniu nie wspomne nawet).
        Jestem za przyznaniem Lechowi medalu za szczegolny wklad w rozwoj wyobrazni i
        poczucia humoru tlumaczy.
        Kto jest za?
        ;-)
        pozdr.
        Déjá vu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka