Dodaj do ulubionych

Mialem kiedys taki pomysl

05.10.03, 23:26
Kilka lat temu ( nie cale 5 ) w czasie rozmowy z Panem Markiem Weckertem,
ukazalem pomysl na pozyskanie dodatkowych funduszy dla Szpitali.Zauwazylem
juz wtedy, ze pieniedzy brakuje i to nawet na artykuly pierwszej potrzeby.
Dzisiaj, ten problem pozostaje nadal - o ile nie wzrasta ?
W wielu szpitalach brakuje pieniedzy ,nawet na wyzywienie pacjentow.

Wracajac do tego pomyslu sprzed lat.....

Otoz mozna byloby w kazdym szpitalu powiesic taka plansze w ksztalcie SERCA.
Nazwac to np. " SERCE za SERCE "

Obok takiej planszy, pudelko z + cegielkami+ z kawalkiem magnesiku.Przy tym
oczywiscie skarbonka na wolne datki.

Wyobrazmy sobie.... przychodzimy do szpitala na odwiedziny,przywozac kogos
na leczenie, odbierajac z leczenia itp.Jestesmy wdzieczni Szpitalowi
( bo to Szpital jako Placowka pomaga) - wiec z tej wdziecznosci i zadowoleniu
( a znajac ogolne problemy Sluzby Zdrowia ) - chcemy cos zrobic dobrego
w takim odruchu.Wiec mozemy i jak najbardziej bedzie to pozyteczne i
szlachetne.

Wystarczyloby wtedy podesc do takiego " SERCA za SERCE " i uzupelnic Je taka
+ cegielka + , a i do skarbonki by cos wpadlo :)

" od grosza do grosza - a uzbieraloby sie pol kosza "

Jeden da np. 5 zlotych - OK. Moze to nie duz, ale to juz jest 1 obiad.
Lecz i znajda sie tacy - ktorzy dadza 20 zotych, albo i 30.Moze nawet byc
tak,ze 50 zlotych lub np. euro ?

Szitalowi pomoze i ulzy choc troche.Personel bedzie widzial,ze jest doceniany
i samopoczucie bedzie lepsze.Pacjenci i odwiedzajacy, beda rowniez sie tym
interesowac.

Moim zdaniem, to warto sie nad tym zastanowic.

radca
Obserwuj wątek
    • radca Re: Mialem kiedys taki pomysl 05.10.03, 23:34
      " Z powodu braku pieniędzy - koniec z operacjami

jb 05-10-2003, ostatnia aktualizacja 05-10-2003 19:11

Szpital Kliniczny Akademii Medycznej w Bydgoszczy od przyszłego roku nie będzie
      wykonywał zabiegów odchudzania polegających na chirurgicznym zmniejszaniu
      żołądka, bo nie dostanie na nie pieniędzy z Narodowego Funduszu Zdrowia.

Operacyjne zmniejszenie żołądka to dla wielu osób z patologiczną nadwagą jedyna
      szansa na powrót do normalnego życia. Rocznie w Polsce wykonuje się 500 takich
      operacji. Od niedawna ta metoda leczenia jest stosowana także w bydgoskim
      Szpitalu Klinicznym.

Prawdopodobnie od stycznia koniec z tym. - Narodowy Fundusz Zdrowia tak nisko
      wycenił te operacje, że szpital musiałby do nich dopłacać, a przecież nie ma z
      czego - wyjaśnia kierownik kliniki chirurgii ogólnej i endokrynologii Szpitala
      Klinicznego prof. Stanisław Dąbrowiecki.

Koszt jednego zabiegu wynosi 8 tys. zł, tymczasem według cennika NFZ, który ma
      obowiązywać od stycznia 2004 r. szpital miałby je wykonywać za około 2,3 tys.
      zł.

- W tej sytuacji wyjścia są tylko dwa: albo zrezygnować z tych operacji, albo
      żądać od pacjentów częściowej odpłatności. Oba rozwiązania są fatalne -
      twierdzi prof. Dąbrowiecki. Jego zdaniem większość chorych, którzy kwalifikują
      się na operacje, nie będzie stać na zapłacenie kilku tysięcy złotych, bo są to
      są najczęściej ludzie z powodu otyłości nigdzie nie pracujący, a więc
      niezamożni. - Te operacje, które w innych krajach europejskich wykonuje się
      rutynowo, w Polsce będą niedostępne, bo inne szpitale w kraju także zrezygnują
      z nich z powodu nieopłacalności - mówi prof. Dąbrowiecki.

Zaprzestanie operacji zmniejszania żołądka oznacza przedwczesną śmierć kilku
      tysięcy osób w kraju.

Zastępca dyrektora kujawsko-pomorskiego oddziału NFZ Andrzej Purzycki
      uspokaja: - Katalogi świadczeń zdrowotnych Narodowego Funduszu Zdrowia nie są
      ustalone raz na zawsze. Jest szansa, że w lipcu przyszłego roku ich treść
      zostanie zweryfikowana - powiedział. "
    • Gość: cygne nie do wiary :) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 13:42

Kliknęlam na ten watek bardzo zaciekawiona, zdumiona, że coś podpisane przez
      radce spokojnie sobie ...sprzedaje pietruszkę.

Radco drogi.
      Moze Cie rozczaruje, ale wyjatkowo, tylko z powodowów wymienionych powyżej
      przeczytałam to co napisałeś.
      Przy okazji dodam, ze mam swój, niezmiennie negatywny stosunek do takich akcji.
      Uważam, ze służba zdrowia powinna byc finansowana ze zródeł do tego
      przeznaczonych. W sytuacji gdy te fundusze sa marnotrawione, rozkradane
      popieranie kolejnych 'składek' , odwoływanie sie do portfeli biednych obywateli
      jest nie na miejscu.

Tyciarky drogi
      Ukaz mi proszę dlaczego, w jakim stopniu i dla kogo to co napisal radca powyżej
      stanowi zagrożenie, z którym to Ty i osoby Cie wspomagające usilnie walczycie
      od jakiegos czasu.
      Nie traktuj tego co napisałam jako złośliwośc. Ja po prostu nie rozumiem, cały
      czas nie widze powodów dla których radca musi być wyeliminowany z tego forum.

Oczywiście nie trzeba zaznaczać, ze gdybym ja sie wpisała, wątek za parę godzin
      spadłby, odszedłby w niepamięć. NIKOGO nie zainteresował. Nawet Was.
      Chyba nieprzyjemna atmosfera na forum sprawiła, że wyjatkowo daliscie spokój.
      Nie trzeba było tak wcześniej?

pozdr.
      • tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 14:32

-najlepiej mogliby ci to "ukazać" najswieżsi: ivica, może zonc.
        oni przeszli prawie całą drogę. ich miejsce zajmą kolejni. i tak w kółko.
        co prawda oni namacalnie nie doświadczyli tego co ja, ale to czego
        doswiadczyli wystarczyło by się teraz rozczarować i nie poddać euforii
        w tym wątku.

ten wątek na dziś,przy obecnym stanie zastania zupełnie nie ma sensu. fakt.
        ale widać radcy bardzo się spieszy chyba.

.......................................................

• Gość: cygne Re: nie do wiary :) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 15:53

"nie będę patrzył spokojnie,wrzucając ignora jak ten kretyn puka do bram
          polityki.
          mamy już tak niewydarzoną klase polityczną (i lewą i skrajnie prawą), a do
          koryta pchają się jeszcze gorsze indywidua."

Tego tekstu i podobnych, znacznie "ostrzejszych" w treści nie napisal zonc, ani
          ivica, tylko Ty, genuini, lisiczka. Dlatego pytanie skierowalam do Ciebie.
          Gdybyscie na siłe nie chcieli radcy "zgnębić' co sie stalo Waszym prawie hobby,
          nie byloby tego balaganu. O to mi tylko chodziło.
          Jesli powołujesz się na jakies specjalne powody powinieneś je umiec uzasadnić,
          jesli nie wypadało dać spokój i nie atakowac.
          W to, ze radca poprzez pisanie na forum zrobi polityczna karierę przeciez nikt
          trzeźwo myślacy nie wierzy. ;))
          pozdr.

• tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 16:16

> Dlatego pytanie skierowalam do Ciebie.
            > Gdybyscie na siłe nie chcieli radcy "zgnębić' co sie stalo Waszym prawie
            hobby,nie byloby tego balaganu.

- w sumie-czemu nie- można tu i teraz powiedzieć,że mam hobby: ograniczanie
            rozczarowań związanych z radcą.
            poza tym bałagan...
            masz pretnsje do mnie,bo powinienem omijać,nie dotykać kijem ?

ominęłabyś kupę,która leży na twojej wycieraczce ? w żadnym razie nie
            spytałabyś jedynego sasiada z psem ?
            bo się rozeźli i dopiero zrobi nową lamperię na klatce smarując tyłkiem pieska
            jak pisakiem ??

ja tam lubie pytać.nawet ryzykując "pomalowanie" klatki schodowej.

"W to, ze radca poprzez pisanie na forum zrobi polityczna karierę przeciez nikt
            > trzeźwo myślacy nie wierzy. ;))
            > pozdr."

-to nie jest dyskusja na forum.
            niemniej uważam,ze tak( na szczęscie już w czasie przeszłym). pośrednio,
            ale owszem-mógł.

• Gość: zonc Re: nie do wiary :) IP: *.awacom.pl 06.10.03, 19:28
              Proszę mi tu zoncó to sprawy nie mieszać... nadal szanuję radcę i jego pomysły,
              ale niech chop wreszcie coś zrobi a nie gada... chce dobrze ale czasami mu to
              nie wychodzi... jestem ciekaw kiedy bedzie twoj watek o tresci... zebralem,
              zrobilem,a nie zrobcie, zbierzcie... ;-)

no to tyle radco, pozdrawiam...
              • tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 20:11

-zonc, jesteś doskonałą moją odpowiedzią na watpliwosci cygne.
                dziekuję.

Kapitał- fundusz, majątek, który może przynosić jego właścicielowi dochód w
                postaci wartości dodanej. Kapitał w przedsiębiorstwie występuje w postaci
                kapitału własnego i kapitału obcego.

Do kapitału własnego zalicza się środki będące własnością przedsiębiorstwa, np.
                wkłady właścicieli (wspólników, udziałowców, akcjonariuszy), rezerwy z zysków
                itp.

Kapitał obcy to środki będące czasowo w dyspozycji przedsiębiorstwa, np.
                pożyczki, kredyty, zobowiązania wobec dostawców, pracowników itp

• Gość: LJane FAKT, "nie do wiary", cygne IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 06.10.03, 21:26
            Gość portalu: cygne napisał(a):

> Tego tekstu i podobnych, znacznie "ostrzejszych" w treści nie napisal zonc,
            ani ivica, tylko Ty, genuini, lisiczka. Dlatego pytanie skierowalam do Ciebie.
            > Gdybyscie na siłe nie chcieli radcy "zgnębić' co sie stalo Waszym prawie
            hobby, nie byloby tego balaganu. O to mi tylko chodziło.

Ty to nazywasz "na siłę", cygne?!
            Zgnębić?!
            Po prostu nie wierzę w to, co czytam. Inaczej nie wierze, że naprawdę możesz w
            TEN sposób to odbierać.
            A w sprawie mojego hobby delikatna sugestia - nie zabieraj, proszę głosu, bo
            CHOCIAŻ o TYM nie masz na szczęście zielonego pojęcia.
            Z góry dziękuję.

Pozdrawiam mimo maksymalnego ROZCZAROWANIA
            • Gość: Ted® Re: FAKT, "nie do wiary", cygne IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.10.03, 21:44
              no przeciez chodzi o to aby go pognebic, czyz nie?
              a moze sie pogubilem
            • Gość: LJane I jeszcze jedno, cygne... IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 06.10.03, 22:01
              Nie wiem, czy zauważyłaś, że powoli wszystko zaczęło zmierzać we właściwym,
              myślę, że świadomie/podświadomie przez wszystkich oczekiwanym kierunku.
              Niektórzy nauczyli się ignorować pewne posty, PEWNEJ grupy nicków, inni
              wyciągnęli konstruktywne wnioski, jeszcze inni choć rozczarowani - po prostu
              nie mówią o tym głośno. I Tych podziwiam i Tym - w pewien sposób - zazdroszczę.
              Ja też odpuściłam.
              Mam nadzieję, że choć trochę to widać.

Dlatego proszę Cię, cygne, dla dobra nas wszystkich - przyjmij jakieś
              jednoznaczne stanowisko, a jeśli nie jesteś pewna, jak się w tym wszystkim
              odnaleźć - poszukaj na własną rękę rozwiązania.
              Wszyscy są już zmęczeni i ten wątek jest niepotrzebnym kijem w mrowisko.
              I tak wrówek wszędzie jest jeszcze pełno - choć nie poruszają się już tak
              szybciutko, jak jeszcze kilka dni temu.
              I dobrze.
              To dla tego foroom błogosławieństwo, prawda siostro Iv? ;)

Ten wątek - według mnie - jest zupełnie niepotrzebny.
              WEDŁUG MNIE, zaznaczam.
              Tak uważam i mam do tego prawo.

Pozdrawiam @ll z nadzieją na właściwe odebranie moich intencji
              • cygne Re: I jeszcze jedno, cygne... 07.10.03, 12:38
                Gość portalu: LJane napisał(a):

> a też odpuściłam.
                > Mam nadzieję, że choć trochę to widać.

no, może ociupinke :)

> Dlatego proszę Cię, cygne, dla dobra nas wszystkich - przyjmij jakieś
                > jednoznaczne stanowisko, a jeśli nie jesteś pewna, jak się w tym wszystkim
                > odnaleźć - poszukaj na własną rękę rozwiązania.

Lisiczko moje "stanowisko" jest jak najbardziej jednoznaczne od dłuższego czasu
                i dośc jasno je wyrażałam, czytasz nieuważnie.
                Nie muszę też szukac rozwiązania poniewaz ja nie mam zadnego problemu.

> Wszyscy są już zmęczeni i ten wątek jest niepotrzebnym kijem w mrowisko.
                > I tak wrówek wszędzie jest jeszcze pełno - choć nie poruszają się już tak
                > szybciutko, jak jeszcze kilka dni temu.
                >> Ten wątek - według mnie - jest zupełnie niepotrzebny

Niepotrzebnych wątkow było bardzo duzo i to takich w których Ty m.in prym
                niechlubny wiodłas. Refleksja przyszła zbyt późno.

> WEDŁUG MNIE, zaznaczam.
                > Tak uważam i mam do tego prawo.

Bardzo dobrze, że jesteś swiadoma swoich praw, szkoda, ze zdarza Ci się
                zapominac, że inni mają tez swoja swiadomośc, swoje zdanie i swoje prawa.
                W zaiązku z tym mam do Ciebie pytanie, czy ty tu jestes jakąś nieformalną
                starościną czy kims w tym rodzaju?
                Może przedstaw stosowny certyfikat, lub upowaznienie Redakcji.
                Od pewnego czasu narzucasz swoje zdanie, jestes niemal w kazdym wątku
                oczywiscie ze swoim nieodłącznym kijem.
                Tak, bo to własnie Ty lisiczko ostatnio narobiłas najwiecej szkody. Jakbyś
                tylko czekała na okazje kiedy pojawi się radca zeby powiedziec swoje
                sakramentalne, zaogniające,
                "radco prosze" .
                Jeżeli radca nie stosuje sie do regulaminu niech interweniuje Redakcja GW.
                Jeżeli kogokolwiek pomówil, pisząc oszczerstwa trzeba bylo zgłosic do
                odpowiednich instytucji.
                Tymczasem zrobiliscie na forum cyrk w imie (o zgrozo) słusznej sprawy.
                Mam na mysli stan sprzed klonowania nicków przez radco-krzyżaka(?)
                Mam nadzieję moje stanowisko jest dla Ciebie już jasne, nigdy nie zamierzałam
                ukrywać swojego zdania tylko po to żeby komus sie przypodobac lub innemu
                nie narazić.

• basia Re: nie do wiary :) 06.10.03, 20:32

> Radco drogi.
        > Moze Cie rozczaruje, ale wyjatkowo, tylko z powodowów wymienionych powyżej
        > przeczytałam to co napisałeś.
        > Przy okazji dodam, ze mam swój, niezmiennie negatywny stosunek do takich akcji.
        > Uważam, ze służba zdrowia powinna byc finansowana ze zródeł do tego
        > przeznaczonych. W sytuacji gdy te fundusze sa marnotrawione, rozkradane
        > popieranie kolejnych 'składek' , odwoływanie sie do portfeli biednych obywateli

Właśnie miałam odpisać,ale mój post miałby sens taki jak twój,więc tylko cytuję.

Co do reszty Twojego postu,powiem tak: ja traktuję Radcę jako niegroźnego
        wirtualnego wariata.Staram omijać się jego wątki/posty i jest dobrze-dla
        mnie.Tyciarek inaczej odbiera Radcę, dlatego że wyobraził sobie go jako
        posła/polityka!!! w realu.To go przeraża...

Ps.to co napisałam o tym, co uważa Tyciarek jest moim luźnym wnioskiem.Nie wiem
        co myśli Tyciarek o Radcy.

• genuine44 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 20:40

> : ja traktuję Radcę jako niegroźnego
          > wirtualnego wariata.

Slowo klucz: niegrozny.

Dla wyjasnienia: Radca naprawde chcial najpierw zostaj senatorem czy poslem a
          potem prezydentem Bydgoszczy. Wcale nie zartowal i mial nawet kolko wyznawcow.
          Czy to smieszne? Nie wiem. Lepper tez jakos trafil na pierwsze strony gazet.
          • agata.tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 20:52
            genuine44 napisał:

>
            > > : ja traktuję Radcę jako niegroźnego
            > > wirtualnego wariata.
            >
            > Slowo klucz: niegrozny.
            >
            a dlaczego NIKT! nie napiszę ,ze Arras mógłby zostac taką......powiedzmy prawa
            ręka jasiakiewicza,co?
            A może nie ma rozumu? Więc ja wam powiem.MA!(ale mały)
            > Dla wyjasnienia: Radca naprawde chcial najpierw zostaj senatorem czy poslem a
            > potem prezydentem Bydgoszczy. Wcale nie zartowal i mial nawet kolko
            wyznawcow.
            > Czy to smieszne? Nie wiem. Lepper tez jakos trafil na pierwsze strony gazet.
            • genuine44 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 23:03

> a dlaczego NIKT! nie napiszę ,ze Arras mógłby zostac taką......powiedzmy
              prawa
              > ręka jasiakiewicza,co?
              > A może nie ma rozumu? Więc ja wam powiem.MA!(ale mały)

Widzisz tyciandrzejku: warunkiem niezbednym choc nie wystarczajacym zostania
              politykiem jest CHEC samego zainteresowanego. Ty ten warunek spelniales (i to
              bardzo, bardzo mocno :)) atomski nie spelnial. A ze bylbys glupim politykiem
              udowadniasz codziennie na tym forum. :)
              • gejuine44 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 23:06
                genuine44 napisał:

>
                > > a dlaczego NIKT! nie napiszę ,ze Arras mógłby zostac taką......powiedzmy
                > prawa
                > > ręka jasiakiewicza,co?
                > > A może nie ma rozumu? Więc ja wam powiem.MA!(ale mały)
                >
                > Widzisz tyciandrzejku: warunkiem niezbednym choc nie wystarczajacym zostania
                > politykiem jest CHEC samego zainteresowanego. Ty ten warunek spelniales (i to
                > bardzo, bardzo mocno :)) atomski nie spelnial. A ze bylbys glupim politykiem
                > udowadniasz codziennie na tym forum. :)

- dobrze moj braciszku, jestem z ciebie dumny Janku - genuinku44
                pomagaj tyciarkowi i LJane- lisicy

wierze w was- tylko upartoscia i fanatyzmem zwalczycie tego radce
          • basia Re: nie do wiary :) 06.10.03, 20:54
            To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum bydg) przebywam.Im mniej tym
            lepiej,niestety...
            • basia Re: ps 06.10.03, 20:57
              rzeczywiście.Przepraszam za błąd.
            • ziutek31 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:08
              basia napisała:

> To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum bydg) przebywam.Im mniej tym
              > lepiej,niestety...

- ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu bije piane
              • agata.tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:14
                ziutek31 napisał:

> basia napisała:
                >
                > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum bydg) przebywam.Im mniej tym
                > > lepiej,niestety...
                >
                > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu bije piane
                Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo" Tyciarek chodzi na terapię.Lekasz
                zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=lekarze,próbują nowe leki psych,a łón
                je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianach łazi.
                • ziutek31 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:18
                  agata.tyciarek napisała:

> ziutek31 napisał:
                  >
                  > > basia napisała:
                  > >
                  > > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum bydg) przebywam.Im mniej tym
                  > > > lepiej,niestety...
                  > >
                  > > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu bije piane
                  > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo" Tyciarek chodzi na
                  terapię.Lekasz
                  >
                  > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=lekarze,próbują nowe leki psych,a
                  łón
                  >
                  > je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianach łazi.

- nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zaczne uciekac
                  • agata.tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:21
                    ziutek31 napisał:

> agata.tyciarek napisała:
                    >
                    > > ziutek31 napisał:
                    > >
                    > > > basia napisała:
                    > > >
                    > > > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum bydg) przebywam.Im mnie
                    > j tym
                    > > > > lepiej,niestety...
                    > > >
                    > > > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu bije piane
                    > > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo" Tyciarek chodzi na
                    > terapię.Lekasz
                    > >
                    > > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=lekarze,próbują nowe leki psych,
                    > a
                    > łón
                    > >
                    > > je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianach łazi.
                    >
                    > - nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zaczne uciekac
                    nie zdążysz,padniesz trupem na sam widok
                    • ziutek31 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:23
                      agata.tyciarek napisała:

> ziutek31 napisał:
                      >
                      > > agata.tyciarek napisała:
                      > >
                      > > > ziutek31 napisał:
                      > > >
                      > > > > basia napisała:
                      > > > >
                      > > > > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum bydg) przebywam.Im
                      > mnie
                      > > j tym
                      > > > > > lepiej,niestety...
                      > > > >
                      > > > > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu bije piane
                      > > > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo" Tyciarek chodzi na
                      > > terapię.Lekasz
                      > > >
                      > > > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=lekarze,próbują nowe leki p
                      > sych,
                      > > a
                      > > łón
                      > > >
                      > > > je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianach łazi.
                      > >
                      > > - nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zaczne uciekac
                      > nie zdążysz,padniesz trupem na sam widok

- lepsze to niz taki widok
                      • agata.tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:26
                        ziutek31 napisał:

>
                        > > ziutek31 napisał:
                        > >
                        > > > agata.tyciarek napisała:
                        > > >
                        > > > > ziutek31 napisał:
                        > > > >
                        > > > > > basia napisała:
                        > > > > >
                        > > > > > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum bydg) przebyw
                        > am.Im
                        > > mnie
                        > > > j tym
                        > > > > > > lepiej,niestety...
                        > > > > >
                        > > > > > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu bije piane
                        > > > > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo" Tyciarek chodzi na
                        >
                        > > > terapię.Lekasz
                        > > > >
                        > > > > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=lekarze,próbują nowe l
                        > eki p
                        > > sych,
                        > > > a
                        > > > łón
                        > > > >
                        > > > > je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianach łazi.
                        > > >
                        > > > - nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zaczne uciekac
                        > > nie zdążysz,padniesz trupem na sam widok
                        >
                        > - lepsze to niz taki widok

(nieśmiało) TAK!
                        Zadam niewinne pytanie,czy widział Ty kiedys dzwonnika z NOTER dam?
                        Tyci ,wypisz wymaluj.Kiedys wój kszyknół ,- Arek!
                        • ziutek31 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:28
                          agata.tyciarek napisała:

> ziutek31 napisał:
                          >
                          > >
                          > > > ziutek31 napisał:
                          > > >
                          > > > > agata.tyciarek napisała:
                          > > > >
                          > > > > > ziutek31 napisał:
                          > > > > >
                          > > > > > > basia napisała:
                          > > > > > >
                          > > > > > > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum bydg) pr
                          > zebyw
                          > > am.Im
                          > > > mnie
                          > > > > j tym
                          > > > > > > > lepiej,niestety...
                          > > > > > >
                          > > > > > > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu bije piane
                          > > > > > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo" Tyciarek chod
                          > zi na
                          > >
                          > > > > terapię.Lekasz
                          > > > > >
                          > > > > > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=lekarze,próbują n
                          > owe l
                          > > eki p
                          > > > sych,
                          > > > > a
                          > > > > łón
                          > > > > >
                          > > > > > je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianach łazi.
                          > > > >
                          > > > > - nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zaczne uciekac
                          > > > nie zdążysz,padniesz trupem na sam widok
                          > >
                          > > - lepsze to niz taki widok
                          >
                          > (nieśmiało) TAK!
                          > Zadam niewinne pytanie,czy widział Ty kiedys dzwonnika z NOTER dam?
                          > Tyci ,wypisz wymaluj.Kiedys wój kszyknół ,- Arek!

- to nie masz z nim lekkoi jak ty to znosisz ?
                          • agata.tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:30
                            ziutek31 napisał:

>
                            > > ziutek31 napisał:
                            > >
                            > > >
                            > > > >
                            > > > > > agata.tyciarek napisała:
                            > > > > >
                            > > > > > > ziutek31 napisał:
                            > > > > > >
                            > > > > > > > basia napisała:
                            > > > > > > >
                            > > > > > > > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na forum byd
                            > g) pr
                            > > zebyw
                            > > > am.Im
                            > > > > mnie
                            > > > > > j tym
                            > > > > > > > > lepiej,niestety...
                            > > > > > > >
                            > > > > > > > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu bije
                            > piane
                            > > > > > > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo" Tyciarek
                            > chod
                            > > zi na
                            > > >
                            > > > > > terapię.Lekasz
                            > > > > > >
                            > > > > > > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=lekarze,prób
                            > ują n
                            > > owe l
                            > > > eki p
                            > > > > sych,
                            > > > > > a
                            > > > > > łón
                            > > > > > >
                            > > > > > > je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianach łazi.
                            > > > > >
                            > > > > > - nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zaczne uciekac
                            > > > > nie zdążysz,padniesz trupem na sam widok
                            > > >
                            > > > - lepsze to niz taki widok
                            > >
                            > > (nieśmiało) TAK!
                            > > Zadam niewinne pytanie,czy widział Ty kiedys dzwonnika z NOTER dam?
                            > > Tyci ,wypisz wymaluj.Kiedys wój kszyknół ,- Arek!
                            >
                            > - to nie masz z nim lekkoi jak ty to znosisz ?

chadzam do fary...............tam znajduję wyciszenie i spokój.
                            • ziutek31 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:32
                              agata.tyciarek napisała:

> ziutek31 napisał:
                              >
                              > >
                              > > > ziutek31 napisał:
                              > > >
                              > > > >
                              > > > > >
                              > > > > > > agata.tyciarek napisała:
                              > > > > > >
                              > > > > > > > ziutek31 napisał:
                              > > > > > > >
                              > > > > > > > > basia napisała:
                              > > > > > > > >
                              > > > > > > > > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na foru
                              > m byd
                              > > g) pr
                              > > > zebyw
                              > > > > am.Im
                              > > > > > mnie
                              > > > > > > j tym
                              > > > > > > > > > lepiej,niestety...
                              > > > > > > > >
                              > > > > > > > > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciarek tu
                              > bije
                              > > piane
                              > > > > > > > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo" Tyc
                              > iarek
                              > > chod
                              > > > zi na
                              > > > >
                              > > > > > > terapię.Lekasz
                              > > > > > > >
                              > > > > > > > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=lekarze
                              > ,prób
                              > > ują n
                              > > > owe l
                              > > > > eki p
                              > > > > > sych,
                              > > > > > > a
                              > > > > > > łón
                              > > > > > > >
                              > > > > > > > je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianach łaz
                              > i.
                              > > > > > >
                              > > > > > > - nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zaczne uciekac
                              > > > > > nie zdążysz,padniesz trupem na sam widok
                              > > > >
                              > > > > - lepsze to niz taki widok
                              > > >
                              > > > (nieśmiało) TAK!
                              > > > Zadam niewinne pytanie,czy widział Ty kiedys dzwonnika z NOTER dam?
                              > > > Tyci ,wypisz wymaluj.Kiedys wój kszyknół ,- Arek!
                              > >
                              > > - to nie masz z nim lekkoi jak ty to znosisz ?
                              >
                              > chadzam do fary...............tam znajduję wyciszenie i spokój.

- a on komunista jest i wolno ci tak ?
                              • agata.tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:33
                                ziutek31 napisał:

>
                                > > ziutek31 napisał:
                                > >
                                > > >
                                > > > >
                                > > > > > agata.tyciarek napisała:
                                > > > > >
                                > > > > > > ziutek31 napisał:
                                > > > > > >
                                > > > > > > > agata.tyciarek napisała:
                                > > > > > > >
                                > > > > > > > > ziutek31 napisał:
                                > > > > > > > >
                                > > > > > > > > > basia napisała:
                                > > > > > > > > >
                                > > > > > > > > > > To żeczywiście klucz.Za mało tu(na
                                > foru
                                > > m byd
                                > > > g) pr
                                > > > > zebyw
                                > > > > > am.Im
                                > > > > > > mnie
                                > > > > > > > j tym
                                > > > > > > > > > > lepiej,niestety...
                                > > > > > > > > >
                                > > > > > > > > > - ja zagladam ,ale jak widze to tyciare
                                > k tu
                                > > bije
                                > > > piane
                                > > > > > > > > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz niedługo
                                > " Tyc
                                > > iarek
                                > > > chod
                                > > > > zi na
                                > > > > >
                                > > > > > > > terapię.Lekasz
                                > > > > > > > >
                                > > > > > > > > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze oni=le
                                > karze
                                > > ,prób
                                > > > ują n
                                > > > > owe l
                                > > > > > eki p
                                > > > > > > sych,
                                > > > > > > > a
                                > > > > > > > łón
                                > > > > > > > >
                                > > > > > > > > je bieże,a potem w nocy nie spi i po ścianac
                                > h łaz
                                > > i.
                                > > > > > > >
                                > > > > > > > - nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zaczne uc
                                > iekac
                                > > > > > > nie zdążysz,padniesz trupem na sam widok
                                > > > > >
                                > > > > > - lepsze to niz taki widok
                                > > > >
                                > > > > (nieśmiało) TAK!
                                > > > > Zadam niewinne pytanie,czy widział Ty kiedys dzwonnika z NOTER d
                                > am?
                                > > > > Tyci ,wypisz wymaluj.Kiedys wój kszyknół ,- Arek!
                                > > >
                                > > > - to nie masz z nim lekkoi jak ty to znosisz ?
                                > >
                                > > chadzam do fary...............tam znajduję wyciszenie i spokój.
                                >
                                > - a on komunista jest i wolno ci tak ?
                                chleje jak Rywin ,a pózniej nic nie pamieta.
                                • tyciarek Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:36

Monty Python się chowa przy "NOTER dam"

• ziutek31 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 21:36
                                  agata.tyciarek napisała:

> ziutek31 napisał:
                                  >
                                  > >
                                  > > > ziutek31 napisał:
                                  > > >
                                  > > > >
                                  > > > > >
                                  > > > > > > agata.tyciarek napisała:
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > > ziutek31 napisał:
                                  > > > > > > >
                                  > > > > > > > > agata.tyciarek napisała:
                                  > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > ziutek31 napisał:
                                  > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > > basia napisała:
                                  > > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > > > To żeczywiście klucz.Za mało
                                  > tu(na
                                  > > foru
                                  > > > m byd
                                  > > > > g) pr
                                  > > > > > zebyw
                                  > > > > > > am.Im
                                  > > > > > > > mnie
                                  > > > > > > > > j tym
                                  > > > > > > > > > > > lepiej,niestety...
                                  > > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > > - ja zagladam ,ale jak widze to ty
                                  > ciare
                                  > > k tu
                                  > > > bije
                                  > > > > piane
                                  > > > > > > > > > Z pszykrosciom stfierdzam ,ze "juz nie
                                  > długo
                                  > > " Tyc
                                  > > > iarek
                                  > > > > chod
                                  > > > > > zi na
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > > > terapię.Lekasz
                                  > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > zapisał mu nowe tabletki.Boje sie ,ze o
                                  > ni=le
                                  > > karze
                                  > > > ,prób
                                  > > > > ują n
                                  > > > > > owe l
                                  > > > > > > eki p
                                  > > > > > > > sych,
                                  > > > > > > > > a
                                  > > > > > > > > łón
                                  > > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > > je bieże,a potem w nocy nie spi i po śc
                                  > ianac
                                  > > h łaz
                                  > > > i.
                                  > > > > > > > >
                                  > > > > > > > > - nie strasz mnie, bo jak go zobacze to zacz
                                  > ne uc
                                  > > iekac
                                  > > > > > > > nie zdążysz,padniesz trupem na sam widok
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > - lepsze to niz taki widok
                                  > > > > >
                                  > > > > > (nieśmiało) TAK!
                                  > > > > > Zadam niewinne pytanie,czy widział Ty kiedys dzwonnika z NO
                                  > TER d
                                  > > am?
                                  > > > > > Tyci ,wypisz wymaluj.Kiedys wój kszyknół ,- Arek!
                                  > > > >
                                  > > > > - to nie masz z nim lekkoi jak ty to znosisz ?
                                  > > >
                                  > > > chadzam do fary...............tam znajduję wyciszenie i spokój.
                                  > >
                                  > > - a on komunista jest i wolno ci tak ?
                                  > chleje jak Rywin ,a pózniej nic nie pamieta.

- felczer walenciak narzekal,ze mu spirytus podbieral
          • gejuine44 Re: nie do wiary :) 06.10.03, 23:00
            genuine44 napisał:

>
            > > : ja traktuję Radcę jako niegroźnego
            > > wirtualnego wariata.
            >
            > Slowo klucz: niegrozny.
            >
            > Dla wyjasnienia: Radca naprawde chcial najpierw zostaj senatorem czy poslem a
            > potem prezydentem Bydgoszczy. Wcale nie zartowal i mial nawet kolko
            wyznawcow.
            > Czy to smieszne? Nie wiem. Lepper tez jakos trafil na pierwsze strony gazet.

- witaj geju44
            ty tez tutaj ?
    • lokator Re: Mialem kiedys taki pomysl 06.10.03, 23:41

>
      > Kliknęlam na ten watek bardzo zaciekawiona, zdumiona, że coś podpisane przez
      > radce spokojnie sobie ...sprzedaje pietruszkę.
      >
      > Radco drogi.
      > Moze Cie rozczaruje, ale wyjatkowo, tylko z powodowów wymienionych powyżej
      > przeczytałam to co napisałeś.
      > Przy okazji dodam, ze mam swój, niezmiennie negatywny stosunek do takich
      akcji.
      > Uważam, ze służba zdrowia powinna byc finansowana ze zródeł do tego
      > przeznaczonych. W sytuacji gdy te fundusze sa marnotrawione, rozkradane
      > popieranie kolejnych 'składek' , odwoływanie sie do portfeli biednych
      obywateli
      >
      > jest nie na miejscu.
      >
      > Tyciarky drogi
      > Ukaz mi proszę dlaczego, w jakim stopniu i dla kogo to co napisal radca
      powyżej
      >
      > stanowi zagrożenie, z którym to Ty i osoby Cie wspomagające usilnie walczycie
      > od jakiegos czasu.
      > Nie traktuj tego co napisałam jako złośliwośc. Ja po prostu nie rozumiem,
      cały
      > czas nie widze powodów dla których radca musi być wyeliminowany z tego forum.
      >
      > Oczywiście nie trzeba zaznaczać, ze gdybym ja sie wpisała, wątek za parę
      godzin
      >
      > spadłby, odszedłby w niepamięć. NIKOGO nie zainteresował. Nawet Was.
      > Chyba nieprzyjemna atmosfera na forum sprawiła, że wyjatkowo daliscie spokój.
      > Nie trzeba było tak wcześniej?
      >
      > pozdr.

Droga Cygne.
      Radca był upominany za to, że oskarżał pewną grupę zawodową tylko na podstawie
      artykułów gazetowych, często operujących na niesprawdzonych informacjach. W
      państwie prawa obywatel nie może ferować wyroku "winien" zanim uczyni to
      niezawisły sąd. I to wszystko.
      • cygne Re: Mialem kiedys taki pomysl 07.10.03, 12:09
        lokator napisał:

>
        >
        > Droga Cygne.
        > Radca był upominany za to, że oskarżał pewną grupę zawodową tylko na
        podstawie
        > artykułów gazetowych, często operujących na niesprawdzonych informacjach. W
        > państwie prawa obywatel nie może ferować wyroku "winien" zanim uczyni to
        > niezawisły sąd. I to wszystko.

Drogi lokatorze
        Bardzo uprzejmie dziekuje za wyjasnienie, które oczywiście mnie nie przekonuje
        ponieważ nie uzasadnia skali problemu do jakiej "problem radcy'
        na tym forum urósł.

pozdrawiam
        • agata.tyciarek Re: Mialem kiedys taki pomysl 07.10.03, 17:25
          Ciekawe kto upoważnił tego Felczera bez papierów do UPOMINANIA kogokolwiek w
          tym równiez radcy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka