Dodaj do ulubionych

Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.Stawowa

IP: 81.208.0.* 10.10.03, 07:52
Witam poszukuję absolwentów szkoły podstawowej nr 29 na Błoniu z lat 1971
wychowawczynią była Pani Barbara FISCHER. Moje namiary Waldemar FRANZ
06024420338 / z powodu wyjazdu za granicę czynny od 01.2004 / wiadomości
kierować pod adres emailowy bilwaldi@wp.pl.Pozdrawiam wszystkich Waldi
Obserwuj wątek
    • Gość: Waldemar FRANZ Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: 81.208.0.* 10.10.03, 07:56
      Przepraszam zapomniałem napisać, że chodzi o klasę 8e.Wyrazy szacunku
      • waldifranz Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 14.02.25, 23:15
        Tak 8e z 1977
    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 14:22
      Cześć Waldek miło, że dałes o sobie znać.Pozdrawiam wszystkich Teresa.
      • Gość: Piotr Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.tvgawex.pl 17.07.04, 14:37
        Ja nie dawno skończyłem tą podstawówkę :]Może znacie Andrzeja Bogusia albo
        innych takich?
        • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:12
          Niedawno to znaczy kiedy ??????
          • Gość: Piotr Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.tvgawex.pl 27.07.04, 21:19
            Niedawno tzn. trzy lata temu. A w sumie to w tym roku bo chodziłem tam teraz do
            gim :] pozdrawiam :P
            • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 27.07.04, 23:39
              A ja kończyłam sławetną SP 29 (wtedy im. Anieli Krzywoń -fizylierki ) gdzięś
              chyba tak w 1977 roku. Zaczynałam w 1969 czyli dokładnie w roku oddania do
              użytku nowego budynku. Pamiętam, że feta była przeogromna ale tylko dla
              oficjeli (był nawet ówczesny min. oświaty Jabłonski, bo dzieci do szkoły nie
              wpuszczono. stałam bidulka za siatką i za diabła nie mogłam zrozumieć dlaczego
              nas nie chcą wpuścić.
              Dyrektor też mi się wrył w pamięc, chyba z uwagi na wzrost i ogromną surowość.
              Pani Fischer zapisała się w mojej pamięci jako osoba niezwykle surowa ale w
              gruncie rzeczy bardzo, bardzo dobra i oddana uczniom.
              Pamiętasz tez pewnie popiersie niejakiego W.I. Lenina na szkolnym półpiętrze.
              Straszny facet, kiedyś spadłam przez niego ze schodów co skończyło się bolesnym
              zwichnięciem.
              Tyle na dziś wspomnień. Pozdrawiam serdecznie byłych 29 z Błonia. ewa
              • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.04, 07:18
                Ewo mamy te same wspomnienia do jakiej klasy chodziłaś?
                Pozdrawiam Teresa
                • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 28.07.04, 17:52
                  Czekaj, czekaj to było b.dawno temu ... zaczynałam w 1969 w klasie C.
                  Moją wych. na początku była niezapomniana p. Musiał, a potem od IV klasy
                  historyczka p. Bleja-Porazińska. matematyki uczyła mnie p. Rogulska chyba ,
                  taka malutka i sympatyczna. Śpiewu p. Kaszowka- spotkałam ją po wielu latach i
                  miałam okazje podziękować za wiedzę muzyczną którą dzięki niej przyswoiłam.
                  Ciąg dalszy nastąpi..... Nara !
                  • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 12:15
                    Masz racje, że to było bardzo dawno temu . Ja chodziłam do IE. Wychowawczynią
                    była słynna geograficzka p. Fischer.Wstyć sie przyznać ale nazwisk nauczycieli
                    to niepamietam . Ale pamiętam zaciemnienie słońca jak oglądaliśmy w szkole ile
                    było z tym zamieszania.Staliśmy koło sali muzycznej na schodach . Nara !
                  • Gość: dareki Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: 150.254.206.* 09.08.04, 17:45
                    Witam, konczylem w 1978 (B). Dyrektor nazywal sie Pioterek, uczyl historii oraz
                    opowiadal jakies dziwne historyjki o pracy agentow wywiadu niemieckiego na
                    tylach ammi amerykanskiej w czasie II WS. Moja wychowawczynia do IV klasy byla
                    p. Kamionka a pozniej polonistka pani.....(wiem ze cirpiala z powodu wrzodow
                    zoladka. Pamietam tz ze kazda ze starszych klas miala tygodniowe dyzury w celu
                    opanowania totalnego haosu na przerwach. Nosilo sie wtedy plakietke - Samorząd
                    Szkoly - Sluzba czy cos w tym rodzaju. Ciekawe lata. Pozdrawiam - dareki
                    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 08:35
                      witam,Dyrektor Pioterek jak prowadził lekcje historii to była cisza jak makiem
                      zasiał, bardzo ciekawie prowadził lekcje i faktycznie różne rzeczy opowiadał,
                      ale lubiałam go mimo jego grożnego spojrzenia jakim rzucał na ucznia.Spodkałam
                      go po latach w Kuratorium Oświaty w Urzedzie Wojewódzkim.Co do przerw to masz
                      racje dużo sie na nich działo,najczęściej sporo wywrotek i biegów. T
                  • Gość: dareki Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: 150.254.206.* 09.08.04, 17:47
                    Pani Jnina Szymanska byla moja wychowawczynia po 1974 roku a przewodniczaca
                    klasy byla Danka Malak - dareki
            • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:36
              niestety Piotrze nie znam nikogo z tych lat.szkolę tę kończyłam jako
              podstawówkę.Pozdrowienia i powodzenia na dalszej drodze Ci życzę. T
    • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 14.08.04, 00:48
      a ja jeszcze pamietam z tych lat woźnego-instytucje. On tam nawet mieszkał przy
      szkole i był tak samo ważny jak dyr Pioterek.
      Poza tym kiedyś jedna nauczycielka naderwała mi ucho. Pamietam,że jak była duża
      przerwa to trzeba było być na boisku i nie wolno było iść do toalety. Niestety
      bardzo musiałam i skończyło się to wyprowadzeniem mnie za ucho z tejże toalety.
      Ucho było naderwane i potem była jakas straszna afera z tego powodu . Niestety
      nie wiem czy zdążyłam skorzystać z toalety.
      • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:59
        A pamiętasz jego ogródek? Obok my sadziliśmy różne warzywa i kwiaty z
        biologiczką.Nie pamiętam jak sie nazywała ale po latach ją spodkałam.Bardzo
        miłonam się rozmawiało.Taka nie duza blodynka.Matematyczka mieszka teraz na
        moim osiedlu tagrze często ja widzę na zakupach. T
        • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 18.08.04, 21:16
          Pewnie, praca w ogródku była miłym urozmaiceniem lekcji biologi. Niestety tez
          nie pamiętam nazwisk pań od bioli. Był za to, krótko, pan od PO, taki
          sympatyczny Rumcajs z czarna brodą. Czasy były wtedy inne i dlatego te
          wspomnienia są takie sympatyczne, a wszelkie nieprzyjemności uległy zatarciu.
          Pamiętasz skakanie w gume na przerwach ? Był taki czas, że było to zabronione z
          jakiś tam dziwnych względów chyba bezpieczeństwa. Zabierano wtedy nagminnie te
          gumy (wyciagane często potajemnie z majtek !)i bardzo jestem ciekawa co z nimi
          robiono ? Albo te piłki rekwirowane na boisku.
          Dobre było to, ze po szkole pzrychodziło sie ponownie do szkoły na różne
          zajecia pozalekcyjne typu np. SKS czy harcerstwo. I tak naprawdę zyło się tą
          szkołą.
          Pozdrowienia !
          • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 14:37
            Nie wiem czy pamietasz " Kobra" nauczycielke od fizyki. Przezwano ją dlatego,
            że miała duze okulary i dlatego że była oschła. Nigdy nie przypuszczałam,ze
            spodkam ją w szkole sredniej. Ale tam była jak do rany przyłuż. Całkiem inny
            człowiek. co do zajeć po szkole to masz racje, że było ich dużo.Nawet zabierali
            nam sznurki z których przekladanki robiliśmy. Pozdrowienia. T
            • Gość: danka Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 19:51
              Ja kończyłam tę szkółkę w 1978 roku. Wspomnienia mam podobne. Pamiętam, że
              fizyke miałam ze Starostecką i bardzo się jej bałam. To były mimo wszystko
              wspaniałe czasy
              • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:51
                Bardzo mi miło,że dołączyłaś do naszego grona.Mam pytanie na jakiej ulicy
                mieszkałaś i w jakiej klasie byłaś? Pozdrowienia T
                • Gość: danka Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:45
                  Chodziłam do klasy e. Moją wych. była Kaszewska.Mieszkałam na Korczaka.Niestety
                  po szkole wyprowadziłam się i prawie wszystkie kontakty się urwały.
                  • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 20.08.04, 19:09
                    Kaszewska od śpiewu - taka malutka sympatyczna, prowadziła chór. Spotkałam ja
                    potem na krótko w LO I, a teraz mieszka niedaleko mnie i kiedyś podziękowałam
                    jej za swoją wiedzę muzyczną. Wszystko co wiem pamiętam,z SP 29 bo juz nigdy
                    nie miałam nic wspólnego z muzyką.
                    Ja tez mieszkałam na Korczaka 5- takie stworzenie z burzą kręconych włosów i
                    podobnym psem (!)
                    Kończyłam 29 w 1977 w klasie C, więc rok przed Tobą i tak główkuje jaka Danka
                    mieszkała na Korczaka. Qrcze, ale wysiłek intelektualny.
                    Daj jakies bliższe namiary, pozdrawiam
                    • Gość: danka Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 21:00
                      Na pewno musimy się znać.Tylko mi przychodzi aktualnie jedna Ewa (Pestka) do
                      głowy, ale ona mieszkała chyba na Korcz. 3. Natomiast z 5 chodziła ze mną do
                      klasy śp.Lucyna Schefke. Ja natomiast byłam także bardzo ruchliwą nastolatką.
                      Także z czupryną (bląd).I na dodatek często "urzędowałam" między Korcz.3, a 5.
                      Kaszewską spotykam na Akademi Bydgoskiej, nadal jest sympatyczna.
                      • Gość: danka Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 21:01
                        Ja mieszkałam pod 4
                        • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 21.08.04, 00:04
                          Jasne, wieżowiec. Na pewno musiałyśmy się znac ze szkoły i z podwórka.
                          Lucynę dobrze pamietam. Do tej pory jadąc samochodem czasami przypomina mi się
                          ta tragedia.
                          A poza tym to były fajne czasy. Ogólnopodwórkowe gonitwy, zabawa w szukanego
                          albo palanta. Mam wrażenie, że zaraz po szkole rzucałam teczke w kąt i hajda na
                          podwórko.
                          Pozdrowionka !
                          • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 13:45
                            Moze znałyście takie osoby jak: Marysia Smoczyk , Ela Tobolska,Halina
                            Wiśniewska,Marek Gęslicki,Piotr Świerczyński,Mariola Czrnecka,Mariola
                            Kozłowska,Waldemar Wranz, Leszek Fijas, Robert Bamgard.Wszyscy oni mieszkali na
                            Korczaka i razem chodzilismy do jednej klasy. Pozdrowienia . T
                            • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 23.08.04, 20:17
                              Marek i Piotr mieszkali w sąsiedniej klatce. Mariolę i drugą Mariolę też dobrze
                              pamiętam. To były piekne czasy podwókowych wspólnych zabaw , Hej !
                              • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 07:31
                                Masz racje ale czy może wiesz co sie z nimi teraz dzieje? T
                                • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 25.08.04, 00:14
                                  Pojęcia nie mam, niestety. Może weź książke telefoniczną i poszukaj ich nazwisk.
                                  Jeśli znajdziesz ich na Korczaka, to pewnie będzie oznaczać że mieszkają tam
                                  jeszcze ich rodzice. To juz jakiś trop - jeśli oczywiście masz ochotę ich
                                  znaleźć.
                                  Powodzenia !!!
                                  • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 09:33
                                    Dzięki za pomoc. T
                                    • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 29.08.04, 18:55
                                      I jak poszukiwania ???
                                      Może jeszcze ktoś z dawnej 29 odezwie się i opowie co porabia w zyciu.
                                      Pozdrowienia !!!
                                      • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 12:50
                                        Na dobrej drodze,dzięki. Mam nadzieje jak i ty, że może ktoś sie jeszcze
                                        odezwie. Narazie. T
                                        • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 01.09.04, 01:14
                                          :-))))))
                                      • Gość: dareki Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.04, 23:24
                                        Witam;
                                        Wiele osób z Sz.P. nr 29 wyjechało poza granicę. Byłem w USA w Cleveland kiedy
                                        odezwał się do mnie uczeń Sz.P. nr 29 mieszkający w Seatlle. Jest obecnie
                                        pracownikiem rządowym USA. Inne osoby spędzają żywot w Niemczech lub Wielkiej
                                        Brytanii. Pan woźny nie miał 2 palców wskazującego i środkowego (prawa ręka) i
                                        dlatego był nazywany Piotrem Palecznym (przepraszam). Zapaloną matematyczką
                                        była p. Poturalska - z Jej synem chodziłem do klasy i do dziś nie wiem jak
                                        skończył. Pamiętam Olę Drzycimską - ps. "Brzytwa" - jest w Kanadzie wraz z
                                        mężem i dziećmi.Niestety dokładnie nie pamiętam gdzie mieściła się ul Korczaka -
                                        ja mieszkałem na Waryńskiego ale tam chyba już wszyscy wymarli - Ci z mojego
                                        rocznika 78 VIII B. Grzegorz Kucharczyk jest w New York City - dziennikarzem
                                        jakiegos czsopisma - pozdrawiam serdecznie wszystkich sympatyków Sz.P. nr 29
                                        im.Anieli Krzywoń - dariusz iżycki - Cleveland, Poznań
                                        • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 07:56
                                          Miło,że odezwałeś się Darku. Co do Poturalskiej masz rację, muszę przyznać że
                                          była dobra. Co do Oli kojażę nazwisko ale nie pamiętam jak wyglądała.Z
                                          Warńskiego są jeszcze ludzie. Miałam tam koleżanki i kolegów z klasy : Grzegorz
                                          Wiśniewski, Jola Durycka, Małgorzata Sarnecka,Hanna Baranowska,Misiak ,
                                          Wiśnicka, wybacz ale imion nie pamietam i innych nazwisk. Ja mieszkalam na
                                          Findera . Pozdrowienia dla wszystkich .Teresa
                                        • Gość: Maciej C. Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 15.09.04, 22:12
                                          Coz dawno mnie tutaj nie było. Mam przed soba zdjecie klasy VIIIa (1978)
                                          nazywanej wtedy sportowa, bo byla u nas grupa dziewczyn koszykarek.
                                          Na zdjeciu sa nastepujace osoby:
                                          Aleksandra Drzycimska, Ula Waszak, Violetta Szymankiewicz, Michał Marcinkowski,
                                          Waldwemar Wilczyński, Dariusz Kucharczyk, Grzegorz Kucharczyk, Jurek Wysocki,
                                          Grzegorz Kaczyński, Leszek Maszke, Zbyszek i Krzysztof Małkowie, Maciej
                                          Leciejewski, Jacek Kamiński, Małgorzata Staszak, Małgorzata Dynowska, Marek
                                          Kowalski, Małgorzata Olejarz i wielu innych.
                                          ps. Co ciekawsze to mam film nakrecony na kamerze 8mm jak rozpoczynalem nauke w
                                          tej szkole. Darek I tez jest na tym filmie!
                                          • ewatu Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie 15.09.04, 23:49
                                            Małgosia (Dynusia) mieszkała w sąsiedniej klatce. Zresztą wciąż tam mieszka jej
                                            mama. Ona sama wyjechała po studiach gdzieś na południe Polski.
                                            Violette Sz. też kojarze.
                                            No i jeśli mowa o koszykówce to trzeba wspomnieć dwie wspaniałe w-fistki : p.
                                            Szale i Karolewską.
                                            Ech, kiedy to było....!!!
                                            • Gość: maciej Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: 62.244.137.* 17.09.04, 09:35
                                              A ja nawet bylem przewodniczacym SKS i gralem w reprezentacji szkoly w
                                              koszykowke!!!
                                              • Gość: darek i Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: 150.254.206.* 20.09.04, 13:04
                                                Witaj Macieju; Wierze, ze wszystko u Ciebie OK Ja na razie przebywam w kraju.
                                                Ola Drzycimska jest w Kanadzie, Grzegorz KUcharczyk w USA, bracia Małek - nie
                                                wiem. Coraz bardziej fascynuje mnie sprawa filmu 8mm. Czy jest jakaś możliwość
                                                zdobycia jego kopii - pozdrawiam dareki
                                                • Gość: Maciej C Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: 62.244.137.* 20.09.04, 16:51
                                                  W zyciu wszystko jest mozliwe!!!!
                                                  • Gość: dareki Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: 150.254.206.* 22.09.04, 09:54
                                                    Witam;
                                                    Prosze wiec o przeslanie materialu w formacie mpeg lub avi pozdrawiam - dareki
                                          • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 11:54
                                            Cześć. Małgorzata Olejarz mieszkała ze mną w jednym bloku ,naprzeciwko Waldek
                                            Wilczyński obecnie jest w Niemczech.Z Uli Waszak chodziłam bratem do jednej
                                            klasy. T
                                            • Gość: Waldemar FRANZ Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: *.tvgawex.pl 23.09.04, 16:54
                                              Witam wszystkich, ciesze się, że tyle osób odezwało się ja chodziłem razem z
                                              Terenią do jednej klasy a Pani FISCHER / Basia/ byla nasza wychowawczynią.
                                              Jestem żołnierzem zawodowym w Bydgoszcy niedawno wróciłem z Iraku. Zawsze milo
                                              wspominam tamte czasy , mieszkałem na Korczaka 3/57, obok mnie mieszkała
                                              Mariola KOZŁOWSKA klatkę obok Terenia TOBOLSKA na przeciwko pod 5 Mariola
                                              CZERNIEJEWSKA, w pierwszej klatce od Michała Piotr ŚWIERCZYŃSKI i Marek
                                              GĘŚLICKI. Może byśmy spróbowali zrobić jakiś zlot wiary z naszej klasy. Tereniu
                                              jak myslisz. Sorki, że tak długo się nie odzywałem ale byłem na szkoleniu w
                                              Niemczech i przeprowadziłem sie na Fordon mój adres mailowy bilwaldi@wp.pl.
                                              Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do dalszych wspaniałych i jakże pięknych
                                              wspomnień. Narka Bilwaldi - Waldi
                                              • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 07:36
                                                Cześć Waldek miło cię znowu usłyszeć. Co do spotkania to masz dobry pomysł
                                                jestem za. czy ty może wiesz cos o naszych kolegach i koleżankach? Ja obecnie
                                                ide na urlop. Jak wrócę to sie odezwę. Pozdrawiam Teresa
                                                • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 08:12
                                                  cześć Waldek jesteś . T
                                              • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 Błonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 08:05
                                                Cześć !!! Już jestem. T
                  • Gość: Iwona Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 13:15
                    Jak miło powspominać stare dobre czasy , tak cieplutko robi się koło
                    serduszka .Ja kończyłam 1979 r. klasę VIII b . Mieszkałam na Korczaka ,
                    pamiętam Dankę , mieszkałam z nią w jednym wieżowcu , ja na 8 ona na 6
                    piętrze . Pozdrowienia dla wszystkich
                    • Gość: danka Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:23
                      Cześć Iwona. Jak miło przypomnieć sobie stare czasy. Zupełnie przez przypadek
                      tutaj dzisiaj zaglądnęlam. I jaka miła niespodzianka :-) Serdecznie ciebie
                      pozdrawiam.
                  • Gość: kor3 Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.06, 21:35
                    Korczaka, niesamowita ulica, jakie wspomnienia, najlepsze dziecinstwo. W 71
                    wyprowadzilismy sie z Blonia, wielki zal. Pozdrawiam.
                    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:27
                      witam po urlopie
                      • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 07:53
                        starsi o rok
    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 14:37
      cześć
    • Gość: Wiweław Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 11:03
      Witam wszystkich , ja kończyłem 29 w roku 1972 klasa 8 B najgorsza w całej
      szkole , wychowawcą była Krystyna Raczyńska od chemi, pamietam tez Szalę od WF
      mieszkałem na Findera 10 , trudno mi przypomieć sobie inne nazwiska
      nauczycieli , chodziłem do klasy z Leszkiem Jóźwiakiem , też z Findera 10 ,
      Sobecką , Gromkiem , Wałdoch Bogumiłą ,Waszakiem .Poadrawiam i oczekuje na nowe
      wieści . Wiesław
      • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 15:17
        Miło nam że dołączyłes do grona naszego wspomnień o szkole T
      • Gość: Andrzej absolwent'72 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 22:16
        Pozdrawiam absolwentow!!!
        Konczylem 8a w 1972 roku. Spedzilem tam 3 lata, trzy pierwsze tej szkoly, a
        moje trzy ostatnie w podstawowce.
        Najbardziej pamietam moja ukochana matematyczke mgr Malgorzate Poturalska
        (wspaniale i konsekwentnie WTLACZALA mi wiedze z pozytywnym skutkiem) oraz
        dyrektora Pioterka - wspanialego nauczyciela historii.
        Bylem w klasie z Michalem Katafiaszem (przystojny i inteligentny blondyn),
        Krzysztofem Wegierskim (przystojny i inteligentny, sniady brunet), pamietam
        Grzegorza Szpopera, Krzyska (???) Dulebe, Malgorzate Klimkiewicz, Romane
        Michalek (w obu sie kochalem, a jak!!! piekne i inteligentne). Wychowawczyni -
        mgr Dolata, j. rosyjski, mini spodniczki, hmmm ...
        Cholera, bylo nas wielu (wyz demograficzny), a ja tylko pamietam te nazwiska.
        O, jeszcze Urbaniak, ale imienia nie pomne, z ktorym gralem czesto pileczka
        tenisowa w noge na male bramki w przelotowych bramach blokow (to byl nalog
        zwalczany na boisku przez pedagogow dyzurujacych).
        A moj nauczyciel zpt - Galinski senior (potem uczyl junior, jak slyszalem).
        Zajecia pozalekcyjne u niego byly nadzwyczaj interesujace.
        Nazwiska mlodej wf-manki nie pamietam, ale chodzilem na kosza po poludniu nie
        tylko z sympatii dla tej dyscypliny gier zespolowych.
        Wystarczy, jak na pierwsze wejscie.
        Gorace pozdrowienia dla wszystkich pedagogow i absolwentow SP 29 im. Anieli
        Krzywon, gdzie na scianie wisialo szklo z gleba spod Lenino, oprawione w
        drewno. Takie czasy.
        • Gość: Andrzej ale plama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 22:54
          Grazyna Klimkiewicz, oczywiscie, nie Malgorzata. Malgorzata tez byla, ale
          nazwiska nie pamietam.
    • Gość: Maciej Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:15
      Kończyłem w 1976 klasa 8 D, wychowawca Ela Starostecka. Wołaliśmy na nią PUMA.
      Mieszkałem na Waryńskiego.
    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 08:27
      Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2005 T
    • Gość: t Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:12
    • Gość: M Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 07:27
      wspomnienia ??????????????????????/
      • Gość: absolwentka 1977 Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.07.05, 22:31
        Ech, łza się w oku kręci................piekarnia za płotem i cieplutki chlebus
        na dużej przerwie..........
        • Gość: absolwent 78 Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:20
          Witaj
          Tak bylo na duzej przerwie szlismy do piekarni. Cieply chleb i mila obsluga.
          Srodek OK , ale tak skorka. Pozdrawiam wszystkich absolwentow 78 dareki
          • Gość: Andrzej Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:38
            Witam,
            dużo nas ale brakuje mi mojego rocznika ja kończyłem w 75.
            Miłe sa takie wspomnienia !!!!!
    • Gość: d w Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.05, 01:04
      witam wszystkich.ja kończyłem tą szkołę kilka lat pózniej bo w 1985 roku,ale
      wspomnienia mam takie jak wszyscy.pamiętam panią
      fischer,rogulską,brzozowską,żółtka od wf i dwie dyrektorki siejące mały"terror"w
      tej szkole.ostatnim naszym wychowawcą była pani starostecka.a czy pamiętacie te
      spacery po korytarzu?i co na to wasze dzieci??? a w szatni był taki gość"sokole
      oko" pozdrawiam gorąco no i co się z wami dzieje roczniku 85/a ?
    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 08:51
      spodkałam tera drugą matematyczkę ale muszę przzyznać że nie pamiętam nazwiska
      porozmawialysmy mile wspomina szkole spotyka duzo uczniów ktorzy ja poznaja
      bardzo ja to cieszy miele jest powspominac T
    • Gość: A Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 07:56
      czsc
    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 07:52
      Czesc wszystkim
    • Gość: grażka Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.bydgoszcz.agora.pl 17.01.07, 15:41
      A co z tymi,którzy kończyli później? Ja kończyłam - chyba - w 85 albo 86, w
      każdym razie to był ostatni rok funkcjonowania tej szkoły, potem zrobiono z
      niej liceum II. Byłam w klasie VIII c. Czy ktoś jeszcze żyje?
      • Gość: Anula Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.chello.pl 08.02.07, 16:29
        Ja też skończyłam SP 29 w 86 roku. Moją wychowawczynią była Helena
        Raczyńska.Chodziłam do 8b może są jakieś osoby z tego rocznika.Pozdrawiam
      • Gość: zjk Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.chello.pl 11.04.07, 23:49
        Witaj,

czyzbys wrocila do Kraju po pobycie w Albionie??

Czy tak, czy nie - daj znac.

Pozdrawiam i powodzenia zycze,

Zbyszek
      • comparationis Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 01.09.25, 11:07
        Hej, ja też chodziłam do 29, do 1985, do zamknięcia potem do 48. Od pierwszej klasy do czwartej.
        Górka wspaniała w zimie, mam wspomnienia do dziś, bliznę na ręku po zjeździe na kucki na butelce..., chleb pachnący, szatnię więzienną, godło Lenina, woźnego instytucję, spacery na przerwie w kółko, pierwsze liściki pod kamykiem...
        Kto skakał ze mną w gumę w 60-kąta?
        Pozdrawiam wszystkich miki (74)
    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:59
      ktoś jest jeszcze????????/
    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 07:44
      cześć
    • Gość: Jacek Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.adsl.alicedsl.de 04.08.07, 10:52
      Witam wszstkich,
      O ile pamieta to SP 29 skonczylem w 1976.
      Wychwawca klasy byl przez ostatnie 3 lata
      p. Krzysztofiak zwyny Burbonem. Ciagle wysylal
      mnie do fryzjera, poniewaz jego zdaniem nosilem
      za dlugie wlosy. P. Krzystofiak uczyl rowniez historii.
      Pamietam kilka nazwisk nauczycieli: Rogulska - cenie ja
      bardzo mimo, iz nie mialem z nia latwego zycia, Fischer,
      Zbigniew Galinski z ktorym mam kontakt prawie przez caly czas
      po ukonczeniu szkoly. Zajmowaliosmy sie razem turystyka
      w klubie turystycznym Wszedolazy na ul. Gajowej.
      Nazwiska z klasy: Wyszynski Grzegorz, Iwona Ziolkowska,
      Malgorzata Szkaradek, Lewandowski, Misiak, Czarnecki.
      Mieszkalem na Findera 10. Pozniej wyjechalem z Bydgoszczy
      (ozenilem sie), po paru latach wyjechalem do Niemiec.
      Obecnie mieszkam w Berlinie. Bywam w Bydgoszczy.
      Moze ktos mnie pamieta. Niepozorny chlopak z odstajacymi
      uszami, raczej cichy i spokojny ale wbrew pozorom
      chodzacy zawsze swoimi drogami. Skojarzenia?
      Pozdrawiam...
      PS. Chetnie nawiaze kontakt z kims z dawnych lat.
      • Gość: Jacek Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.adsl.alicedsl.de 04.08.07, 10:53
        No i oczywiscie zapomnialem...
        Moj email: jotko@freenet.de
    • Gość: T Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 08:05
      czesc
    • waldifranz Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 14.02.25, 23:10
      Oczywiście chodzi o klasę 8e 1977
    • waldifranz Re: Absolwenci SzP. nr 29 /dawna / rok 1971 ul.St 14.02.25, 23:14
      Oczywiście chodzi o klasę 8e z 1977

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka