Gość: little eagle IP: 209.234.157.* 20.10.03, 14:56 Brawo Prokuratura za Polonię. Olek, Chyliński następnie..... Różycki, Kloska a może Jasiakiewicz? Ja osobiście jestem za taką kolejnością. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: verte Re: Brawo Prokuratura IP: 209.234.157.* 20.10.03, 15:49 Stary może ogłosimy zakłady, kto po kolei trafi za kratki w sprawie Polonii. Ja stawiam na następujący pożądek w tym wyścigu :)) Olek, Cyliński, Kloska, Różycki, Jasiakiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facio Re: Brawo Prokuratura IP: 209.234.157.* 20.10.03, 23:50 Nie, nie prawda. Ja wierzę w Romana J. On sie nie da. Przecież nawet mu BUDLEX umorzyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!!!!!! Re: Brawo Prokuratura IP: 209.234.157.* 21.10.03, 00:10 nie zapomnijcie o Sokołowskiej. Daje jej nr 5 w zakładach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pij Re: Brawo Prokuratura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 23:02 Pragne dodac , ze Walek zasluzony dzialacz klubu /pelnomocnik Kon Doma - czytaj darmozjad z naszych podatkow / bedzie przynosil im paczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Brawo Prokuratura IP: 209.234.166.* 21.10.03, 00:12 Ja uważam że kolejność bedzie inna do siedzących juz Olka i Chylińskiego dołączą Różycki, Kloska i Jasiakiewicz w tej właśnie kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakosek Re: Brawo Prokuratura IP: 209.234.157.* 23.10.03, 18:14 Przylanczam sie do zakladow i stawiam na taki porzadek: Olek, Chylinski, Rózycki, Jasiakiewicz, Kloska. Sokołowska na rezerwie taktycznej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heroldzik Re: Brawo Prokuratura IP: *.yasiro.co.jp / *.yasiro.co.jp 23.10.03, 22:58 Fajny konkurs, kolejka na WAŁY. Ja tak samo OCHRKJ Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Brawo Prokuratura 23.10.03, 22:59 Gość portalu: heroldzik napisał(a): > Fajny konkurs, kolejka na WAŁY. Ja tak samo OCHRKJ - o jakich Walach mowa ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Brawo Prokuratura 25.10.03, 09:54 ivica napisał: > Jagielońskich > - a nie przeWaly ? Odpowiedz Link Zgłoś
agata.tyciarek Re: Brawo Prokuratura 25.10.03, 11:47 ivica napisał: > Jagielońskich > nie tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm...? Re: Brawo Prokuratura IP: 80.51.243.* 07.11.03, 21:44 ....jak już wszystko ucichnie, to ta sama prokuratura w ich imieniu i za nasze pieniądze, poprowadzi sprawy o odszkodowania za szkody moralne. Róbta co chceta - take mamy te Polskem. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
m0nk Re: Brawo Prokuratura 07.11.03, 23:41 czym wy sie ekscytujecie - same aresztowanie nic nie znaczy. Prokuratora mozna chwalic, jezeli zbierze taki material dowodowy, ktory pozowli skazac podejrzanych w procesie. Jesli tak nie bedzie to rzeczywiscie moga posypac sie odszkodowania za niesluszne aresztowanie. Areszt nie oznacza wyroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Brawo Prokuratura; Brawo Sąd IP: 80.51.243.* 12.11.03, 23:37 cytat z forum Tarnobrzega; "Sąd przychylił się do wniosku obrońcy i uniewinnił prezydenta Miasta Tarnobrzeg, Jana Dziubińskiego. Szefowie klubu sportowego Siarkopol nie zostaną ukarani za to, że nie odprowadzali składek ubezpieczeniowych, a pieniądze, które potrącali pracownikom, przeznaczali na utrzymanie klubu. Wczoraj (7 listopada br.) w Sądzie Rejonowym w Tarnobrzegu zakończył się proces przeciwko prezydentowi miasta Janowi Dziubińskiemu oraz Adamowi K. Panowie odpowiadali za swoją działalność w klubie sportowym Siarkopol w latach 1999 - 2001. Jan Dziubiński był wtedy społecznym prezesem zarządu klubu, Adam K. był i jest nadal dyrektorem klubu. Prokuratura zarzuciła im, że nie odprowadzali do ZUS -u składek na ubezpieczenie społeczne. Według obliczeń do kasy ZUS nie trafiło około 800 tys. zł. Poszkodowanych zostało ponad 100 pracowników klubu, na których konto nie trafiły składki, choć zostały potrącone z ich poborów. Prokuratura doliczyła się 600 takich przypadków. Wysokość nie odprowadzonych składek to od kilkunastu złotych do kilku tysięcy. Jan Dziubiński i Adam K. oskarżeni byli również o przywłaszczenie tych pieniędzy. W trakcie procesu nie udało się udowodnić, że pieniądze zagarnęli dla siebie. Sąd ustalił, że przeznaczono je na bieżące utrzymanie klubu. Wczoraj zapadł wyrok uniewinniający obydwu oskarżonych. Przewodniczący składu sędziowskiego stwierdził, że w tym wypadku nie można mówić o złośliwym i uporczywym uchylaniu się od przekazywania składek. Pieniądze nie trafiały do ZUS -u , bo klub ich nie miał. Ale gdy tylko pojawiały się wolne środki, dług był zmniejszany. Za oskarżonymi przemawiał również fakt, że klub realizuje program restrukturyzacji i spłaca swoje zobowiązania. Wyrok nie jest prawomocny. PS. Należy mieć nadzieję, że inni pracodawcy nie wezmą przykładu z pana prezydenta!" - jezeli to PS. jest napisane przez pracodawce to nalezy natychmiast uznac go za wariata! Pracodawcy - sąd zatwierdza abolicję na ZUS! Niestety tylko dla naznaczonych Odpowiedz Link Zgłoś