Gość: [B]B IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 23:58 ... a dlaczego wlasnie cygne? BzT Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ted® Re: cygne... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 12:42 cygnus cygnus łabędź - taki ptak, piekny ale kąśliwy Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: cygne... 09.11.03, 22:03 nie wiem czemu ale nick cygne kojarzy mi sie z kapslami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: cygne... IP: *.awacom.pl 12.11.03, 15:36 ivica napisał: > nie wiem czemu ale nick cygne kojarzy mi sie z kapslami > otwierasz butelkę i Frugo robi takie "cygn" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane A mi cygne... IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 09.11.03, 23:15 ... kojarzy się jednoznacznie. Niekoniecznie z łabędziem, choć dość "kąśliwie". "Byt kształtuje świadomość", pewnie dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: A mi cygne... 10.11.03, 09:50 A mnie sie kojarzy z lodówkozamrażarką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Och nieuki.......! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 10:15 BB jako człowiek swiatowy na pewno wie, że "cygne" to z francuska łabędź, pewnie interesowało go dlaczego akurat łabędź - na pochwałę tego ptaka, bo piekny i mądry taki nick sobie przyjęłam. Jest to wyraz zachwytu a nie utożsamianie. Gdybyście znali troszku język lub też zadali sobie trud sprawdzenia to kojarzyłby sie tak jak powinien. Panie Andrzeju Ośle, czy to ta lodówka co to komuś na głowę sie przwróciła? Marzenie to, czy niemiłe wspomnienie? Ivico, dlaczego z kapslami? Mam nadzieję, że tylko wyraz, a nie osoba która pod tym nickiem pisze. :))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Och nieuki.......! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 10:19 o, a w encyklopedii nie napisali, ze madry to i nie wiedzialem, przepraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: Och nieuki.......! 10.11.03, 10:50 Gość portalu: Ted® napisał(a): > o, a w encyklopedii nie napisali, ze madry > to i nie wiedzialem, przepraszam :) Czytasz wybiórczo znaczy się, wg kategorii ważności. Piękny, ale żeby wiedział kiedy ukąsić musi być -mimo ptasiego móżdżka- dosyć mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Och nieuki.......! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 10:59 wystarczylo mi, ze Pani twierdzisz iz madry, uwierzylem na slowo a to uzasadnienie mi sie nie podoba, oznacza postawienie w jednym rzedzie ze zmijami i ratlerkami, fe, nie przyjmuje do wiadomosci Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Och nieuki.......! 10.11.03, 10:30 dlatego tyz napisalem iz kojarzy mi sie nick a nie osoba. Bylo dokladnie czytac :P Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: Och nieuki.......! 10.11.03, 15:31 Nie lodówkozamrażarka ? To niemożliwe.Ja mam inne odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator44 Re: Och nieuki.......! 10.11.03, 16:04 andrzej_osiol napisał: > Nie lodówkozamrażarka ? > To niemożliwe.Ja mam inne odczucia. - albo sie na glowe przewrocila,albo decha walnela co ? jakie ty masz odczucia , to juz dales nieraz popis temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Czy charakter... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 17:44 ...rownie labedzi? BzT Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: Czy charakter... 10.11.03, 20:10 Jeśli łabedzi znaczy dla Ciebie łagodny to na pewno nie:)) Jest jednak podstawowa cecha i łabędzia i moja, bardzo szlachetna, która nie powiem, czasami mi nawet przeszkadza :)) Poza tym, chyba nie sądzisz, że po pisaniu na forum mozna poznać czyjś charakter, jeśli tak jest to chyba nie u tych, którzy chcą jednak pozostać anonimowi :)) pozdrawiam ---------- "Bóg jest tak wielki że jest i Go nie ma Tak wszechmocny, że potrafi nie być." Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: Czy charakter... 10.11.03, 20:39 cygne napisała: > "Bóg jest tak wielki że jest i Go nie ma > Tak wszechmocny, że potrafi nie być." aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: Czy charakter... 10.11.03, 20:46 andrzej_osiol napisał: > cygne napisała: > > > "Bóg jest tak wielki że jest i Go nie ma > > Tak wszechmocny, że potrafi nie być." Jesli juz to J. Twardowski. Jest cudzysłów. > > aj em Osioł > Andrzej Osioł > > Wstrząsniety, niewymieszany. Czy bedziesz tak zaśmiecał wszytskie wątki? Założ sobie jakis swój - ośli i zaszalej..:) Przybierając taki nick pewnie chciałeś podszyć się pod kogoś, komu zalezy na ośmieszeniu - wiadomo kogo. Nie udało Ci się chyba:)) Za bardzo sie 'starasz'. Nadgorliwośc nie popłaca . Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: Czy charakter... 10.11.03, 20:51 cygne napisała: > Przybierając taki nick pewnie chciałeś podszyć się pod kogoś, komu zalezy na > ośmieszeniu - wiadomo kogo. Nie udało Ci się chyba:)) > Za bardzo sie 'starasz'. Nadgorliwośc nie popłaca . Mam na ten temat inne odczucia. albo: Ja tego tak nie widzę. albo: Mam inne zdanie. albo: Zaraz poszukam i wszystko ukaże. Zobaczysz w jakim jestes błedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: Czy charakter... 10.11.03, 20:55 andrzej_osiol napisał: > cygne napisała: > > > > Przybierając taki nick pewnie chciałeś podszyć się pod kogoś, komu zalezy > na > > ośmieszeniu - wiadomo kogo. Nie udało Ci się chyba:)) > > Za bardzo sie 'starasz'. Nadgorliwośc nie popłaca . > > > Mam na ten temat inne odczucia. > > albo: > > Ja tego tak nie widzę. > > albo: > > Mam inne zdanie. > > > albo: > > > Zaraz poszukam i wszystko ukaże. Zobaczysz w jakim jestes błedzie. Tak gładko Ci idzie, że faktycznie, trochę zwątpiłam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
arek.tyciarek Re: Czy charakter... 10.11.03, 22:41 andrzej_osiol napisał: > cygne napisała: > > > "Bóg jest tak wielki że jest i Go nie ma > > Tak wszechmocny, że potrafi nie być." > > > aj em Osioł > Andrzej Osioł > > Wstrząsniety, niewymieszany. - a agata cie czasami nie tlucze,ze tak glupiejsz ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: Czy charakter... 10.11.03, 23:02 Przepraszam to byłem znowu ja. Nie wiem co mnie podkusiło. aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: Czy charakter... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 00:57 > Poza tym, chyba nie sądzisz, że po pisaniu na forum mozna poznać czyjś > charakter, jeśli tak jest to chyba nie u tych, którzy chcą jednak pozostać > anonimowi :)) A masz swoje jeziorko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: Czy charakter... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 01:01 :-)) Pytanie o chleb mialo byc 53 pytaniem z rzedu:-) Na razie byly 3 Odpowiedz Link Zgłoś
lokator44 Re: A mi cygne... 10.11.03, 16:01 andrzej_osiol napisał: > A mnie sie kojarzy z lodówkozamrażarką. - ales mondry,ze he nie wiem co Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: A mi cygne... 10.11.03, 18:26 No przecież wiem i mówię,że jestem najmądrzejszy. Cały czas to mówię. Na każdy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: do pana osła...:) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 23:20 andrzei_osioł napisał: >Nie lodówkozamrażarka ? To niemożliwe.Ja mam inne odczucia. No dobra, dłużej nie wytrzymam :) Ciekawośc wzięła górę, mozesz zdradzić dlaczego masz takie odczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Pokaż mi swoich przyjaciół, a powiem Ci kim jesteś IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 23:42 Panie osle, jak pan myslisz, przyzna sie ktoś do przyjaźni z panem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: Pokaż mi swoich przyjaciół, IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.11.03, 00:08 No cóż w temacie lodówko zamrażarki cisza... Twoi przyjaciele sie pochowali, da Bóg nie uciekną w stanie wyższej konieczności na Alaskę dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: Pokaż mi swoich przyjaciół, a powiem Ci kim j 12.11.03, 00:01 Gość portalu: cygne napisał(a): > > Panie osle, jak pan myslisz, przyzna sie ktoś do przyjaźni z panem :)) Drugi osioł.Trzeci. Czwarty. I tak dalej. Moze być nas duże stado. aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: do pana osła...:) 11.11.03, 23:58 Gość portalu: cygne napisał(a): > > andrzei_osioł napisał: > > >Nie lodówkozamrażarka ? > To niemożliwe.Ja mam inne odczucia. > > No dobra, dłużej nie wytrzymam :) > Ciekawośc wzięła górę, > mozesz zdradzić dlaczego masz takie odczucia? > > > Wszystko co białe, kojarzy mi się z lodówkozamrażarkami. Jezeli jesteś jednak czarnoskóra,to znaczy,że się pomyliłaś. Tylko uważasz,że jesteś czarnoskóra.I jesteś w błędzie. aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
oiseau1 Re: cygne... 11.11.03, 23:51 dumny ptaszek zadzierajacy swa mala glowke zbyt wysoko na szczescie odlatuje na zime do cieplych krajow ;o) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: cygne... łał.. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 08:55 {B}B - mam swoje jeziorko, ba nawet jezioro, czyste i głębokie z bezpiecznym miejscem lęgowym, ale mnie się marzy morze, przestrzeń, wolnośc, a jak to z tym u łabędzi - wiadomo.. :)) Moze dla tych 50-ciu pytań pozostałych założysz oddzielny wątek np. "BB pyta", bo wiesz, pewnie nie wygladam, ale jestem bardzo skromna z natury i krępuje mnie takie zainteresowanie i żeby wątek z tytułem 'cygne' nie daj Boże miał się utrzymywać ciągle tak wysoko. iviczko - lubię chleb, ale nie lubię jesć z ręki, a tym bardziej tego co ktos rzuci lub zostawi..:) >oiseau1 napisała: Nie starczyło odwagi by napisać pod swoim nickiem? > dumny ptaszek zadzierajacy swa mala glowke zbyt wysoko Nie ptaszek, a ptak, głowkę trzyma wysoko, bo na długiej szyi. I to i to - dar natury. A czy dumnie? Pewnie nie wszystkie, są takie co sie kolebią na brzegu zajadając chlebek, a i takie co to same nurkują i zadawalają się tylko tym, co same złowią..:)) > na szczescie odlatuje na zime do cieplych krajow ;o) No i tu Cię zmartwie. Jedne odlatuja, drugie przylatują, ale zawsze jakieś są. Oj nie znasz Ty łabędzi dobrze, nie znasz... ;o).... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Tytul... IP: *.avaya.com 12.11.03, 09:14 ...cygne, przyciaga wielu, ciekawych swiata brzydkich kaczatek, ktorych jak wiesz, na foorum tym nie brakuje. >ale mnie się marzy morze, przestrzeń, wolnośc, a jak to z tym >u łabędzi - wiadomo.. :)) No prosze, kto by pomyslal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: Tytul... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 11:27 A co w tym takiego nadzwyczajnego? Jednym sie marzy lot w kosmos, a innym bezkresne morza i oceany:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Kto by pomysla... IP: *.avaya.com 12.11.03, 11:38 ...ze tak trudno Labedziowi opuscic swoje jezioro. Rozwin skrzydla i po sprawie. BzT Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Kto by pomysla... 12.11.03, 11:40 Nie kazdy labedz lubi rozwijas skrzydla. czasami dokladnie odwrotnie. Nie narzucajmy nikomu naszych wzorcow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Cygne rzekla...: IP: *.avaya.com 12.11.03, 11:48 >Jednym sie marzy lot w kosmos, a innym bezkresne morza i oceany:)) i tyle. To odnosnie narzucania wzorcow Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: Cygne rzekla...: 12.11.03, 11:50 ok moze pragnie sie wyrwac z szarosci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
oiseau1 Re: cygne... 12.11.03, 11:43 Czy Twoj łabedzi rozumek jest w stanie pojac, ze istnieje jeszcze inny wymiar anonimowosci, na ktory powolywalas sie kilka wypowiedzi wyzej? Wymiar bardziej bezimienny, niz ten, ktoremu Ty hołdujesz od dluzszego czasu? Nie jestem tu od wczoraj, moja droga. Twoja "skromna" osobka nie daje sie nie zauwazyc. Wedlug prawdziwie anonimowego obserwatora - to mania wyzszosci malej, zgnebionej szarej gaski teskniacej za podworkiem za zbyt wysokim plotem nawet jak na jej nie tak krotka gesia szyjke. Wiecej pokory, Ptaszyno. Wiecej pokory i moze troszke wiecej tolerancji dla innych. Zacznij porzadkowanie swiata od swojego podworka. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: cygne... 12.11.03, 11:49 oiseau1 napisała: > Czy Twoj łabedzi rozumek jest w stanie pojac, ze istnieje jeszcze inny wymiar > anonimowosci, na ktory powolywalas sie kilka wypowiedzi wyzej? > Wymiar bardziej bezimienny, niz ten, ktoremu Ty hołdujesz od dluzszego czasu? > Nie jestem tu od wczoraj, moja droga. > Twoja "skromna" osobka nie daje sie nie zauwazyc. > Wedlug prawdziwie anonimowego obserwatora - to mania wyzszosci malej, > zgnebionej szarej gaski teskniacej za podworkiem za zbyt wysokim plotem nawet > jak na jej nie tak krotka gesia szyjke. > Wiecej pokory, Ptaszyno. Wiecej pokory i moze troszke wiecej tolerancji dla > innych. > Zacznij porzadkowanie swiata od swojego podworka. > > Pozdr. haha, wiem, wiem, ze nie jesteś od wczoraj, ale dlaczego w innej szacie? Boisz się mnie? Naprawdę niepotrzebnie.. pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: cygne... 12.11.03, 11:52 cygne nie przejmuj sie , nie warto. Zawsze znajda sie tacy... Czyz jego postawa nie jest zalosna?? Ty jestes ponadtym, wzlatujesz ponad poziomy i stereotypy. Badz soba. Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: cygne... 12.11.03, 12:02 rhemek napisał: > cygne nie przejmuj sie , nie warto. > Zawsze znajda sie tacy... > Czyz jego postawa nie jest zalosna?? > Ty jestes ponadtym, wzlatujesz ponad poziomy i stereotypy. > Badz soba. Totez ja sie wcale nie przejmuję. Bo jest to niepewny swoich racji tchórz. Na to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: cygne... 12.11.03, 12:14 rhemek napisał: > I za to Cie lubie Cygne. > Tak trzymaj Mnie lubic to troche niewskazane, niemodne, nie wiem czy wiesz, więc nie ściągaj lepiej piorunów na siebie :)) (ciiicho ten ktos tu jest) Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: cygne... 12.11.03, 12:16 e tam, nie boje sie chocby gromow.:)) Lubie Cie i juz;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: cygne... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 13:07 oiseau (fr) - ptak labedziowaty to on nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: cygne... 12.11.03, 14:13 oiseau1 napisała: > Wedlug prawdziwie anonimowego obserwatora - to mania wyzszosci malej, > zgnebionej szarej gaski teskniacej za podworkiem za zbyt wysokim plotem nawet > jak na jej nie tak krotka gesia szyjke. o, to to ja to przetlumacze na jej kwakanie: zachowujesz sie jak glupia gaska gaska to nie kaczatko wiec labedziem tak czy tak nie zostaniesh ale potega internetu jest wielka tesh sie moge nazwac np... lionella :) > Wiecej pokory, Ptaszyno o, to to ;) ucz sie pokory... ode mnie hihihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: cygne... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 14:17 qczi napisała: wesole :) a to lionella to kto? tak tylko pytam, o wzorce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: cygne... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 15:09 aaa, lwica no tak, oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: cygne... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.03, 14:21 aha kwaczaca gaska to je dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol stado rosnie 12.11.03, 14:22 Stadko osłów rosnie w oczach. Cygne miała watpliwości. A proszę popatrzeć. Mamy teraz w stadku nawet samicę. Jaka szkoda,że straciłem tytuł największego osła na rzecz rhemka. Teraz on jest dominujacy w stadzie. Wiatr w oczy. Muszę poszukać w sobie nowych sił. aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: stado rosnie 12.11.03, 14:30 wiesz kimkolwiek jestes nie dam sie sprowokowac... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: stado rosnie 12.11.03, 15:33 To się chwali. Jesteśmy z tej samej oślej krwi. Iha hah ihaa ha aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: stado rosnie IP: *.awacom.pl 12.11.03, 15:43 ...i jak tu coś pisać... nie było mnie... hmmm (ktoś liczy) a tu nadal zadymy... jak dzieci ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: stado rosnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:54 Dzieci? Raczej... ptaki Hiczkoka ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: die Ente kwa kwa... IP: *.awacom.pl 12.11.03, 15:47 co za ornitolodzy na forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol iha ha ha 12.11.03, 16:10 Są jeszcze koniowate. Co by było gdyby skrzyżować Rhemka z koniem ? dla słabszych podpowiedź: Muł, nazwa mieszańca międzygatunkowego, powstałego ze skrzyżowania klaczy konia domowego z ogierem osła. Mieszaniec powstały ze skrzyżowania ogiera konia z klaczą osła nosi nazwę osłomuła, bywa też zwany oślikiem. aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś