rhemek 13.11.03, 08:48 Wedlug mnie Szwederowo. Polozone na wzgorzu, pelne przedwojennej zabudowy, oaz zieleni i wspanialych ludzi. Takiej atmosfery nie ma w zadnej innej czesci miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polynomial Re: Najpiekniejsza dzielnica Bydzi Jest ... 13.11.03, 10:47 ...Fordon. Polynomial-C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Najpiekniejsza dzielnica Bydgoszczy jest Szwederow IP: 217.97.147.* 13.11.03, 11:06 Faktycznie Szwederowo. Zwłaszcza stare (szkoda, że tej kiedyś najbardziej polskiej części miasta jest z roku na rok mniej, a w swej brzydocie było piękne). Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: Najpiekniejsza dzielnica Bydgoszczy jest Szwe IP: *.amb.bydgoszcz.pl 13.11.03, 11:17 Bartodzieje, Leśne... Na Leśnym ludzie żyją jakby wolniej. Macie takie wrażenie? Ja mam. Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall dzielnica IP: 217.97.147.* 13.11.03, 11:36 Masz rację Przyczyna leży zapewne w tym, że gdyby ustalić średni wiek mieszkańca poszczególnych dzielnic, to na Leśnym byłby on najwyższy. Ale spokój nie zapewnia urody. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: dzielnica IP: 217.97.147.* 13.11.03, 11:59 Na Miedzyniu zawsze zastanawia mnie jedno (uwaga jest ogólniejsza, bo dotyczy to również innych dzielnic, ale Miedzynia szczególnie): Ludzie tak dbają o te domki,a jakoś nie zauważają, ze drogi do nich prowadadzące są po prostu straszne. Co z tego, że mam piękną elweację, rewelacyjne dojście do budynku, zniewalające ogrodzenie, gdy tuż za nim chodnik i jezdnia zlewają się w jedną dziurawą polną drogę, której nie sposób przebyć po kilkudniowych opadach. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JotZet Re: dzielnica IP: 213.77.40.* 13.11.03, 21:07 Osowa Góra, Górzyskowo, Fordon, Błonie, Leśne mają dobry klimat.Dodatkowo w Fordonie zawsze czuję się jak w innym mieście- za dwoma lasami z własnymi zabytkami i minicentrum. Najpiękniejszy natomiast jest obszar ograniczony ulicami: Gdańską, Chodkiewicza, Ogińskiego, Jagiellońską- mnóstwo zieleni, pięknej zabudowy z pocz. XX w. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: dzielnica 13.11.03, 21:20 Łęgnowo. Szczegolnie w okresie grzewczym. aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
agata.tyciarek Re: dzielnica 13.11.03, 21:24 andrzej_osiol napisał: > Łęgnowo. > Szczegolnie w okresie grzewczym. > > > aj em Osioł > Andrzej Osioł > > Wstrząsniety, niewymieszany. - a mnie,zes gadal,ze najlepi jest na rykowisku Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: dzielnica 13.11.03, 22:24 wzgorze japaczy, takich jak ja to z patriotyzmu lokalnego po trosze,a troche z okazji parq przy kosciele Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: dzielnica 13.11.03, 22:46 qczi gdzie na wzgórzu jest kościół z parkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: dzielnica 13.11.03, 23:28 bl Jadwigi /nie Maryi park bl Maryi do niedawna dookola kom.miejskiej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: dzielnica IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 13.11.03, 22:30 Masz asfalt i z tego jestes szczesliwy, wniokuje z tego co piszesz. Jestes prwdziwa idiota ! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol Re: dzielnica 13.11.03, 22:56 To jeden z najlepszych wpisów na tym forum. Medal.Order. Honorowe miejsce w naszym stadku. Gratulację.Trzeba bedzie poszerzyć zagrodę. @---->-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: dzielnica IP: *.w81-48.abo.wanadoo.fr 14.11.03, 23:47 Dziekuje, dziekuje bardzo za te gratulacje. Jest mi bardzo milo ze mi grtulujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: dzielnica 16.11.03, 01:32 Gość portalu: MMM napisał(a): > Dziekuje, dziekuje bardzo za te gratulacje. Jest mi bardzo milo ze mi grtulujes > z. losiu , przepraszam osle to byl sarkazm Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: dzielnica 14.11.03, 08:40 i ty mowisz iz znasz Bydgoszcz. Gdybys znal to bys takich glupot nie pisal Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_osiol a moze byc ulica ? 14.11.03, 15:56 Albo taka Kielecka. Przecudny mariaż natury z technologią. Walajace sie ziemniaki z pobliskiej pseudogiełdy rolniczej, kontastujące z najnowszymi osiagnięciami technologicznymi człowieka, gdzie jak ten feniks z popiołów wystrzeliwują niewiadomo skąd srebrzyste rury C.O.. I pną się niczym węże nad ulicą, po to tylko by osiasć spokojnie na ziemi i pełznać dalej głosząc światu nowine o bezwzględnej dominacji człowieka. aj em Osioł Andrzej Osioł Wstrząsniety, niewymieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: a moze byc ulica ? 14.11.03, 22:25 heheh, apropos gdzie nasz nadworny dadaista :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdrojul Re: Najpiekniejsza dzielnica Bydzi Jest ... 14.11.03, 22:32 miom zdaniem fajnie jest w Smukale. prawda ze to zadupie, ale z lesem, rzeczką i paroma spoko ziomkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hacko Re: Najpiekniejsza dzielnica Bydzi IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.03, 23:06 ... dla mnie najpiekniejsza dzielnica jest oczywiscie TORUN,a na drugim miejscu Solec,,, tam mi sie podoba pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: Najpiekniejsza dzielnica Bydzi Jest ... 14.11.03, 23:08 rhemek napisał: > Wedlug mnie Szwederowo. Polozone na wzgorzu, pelne przedwojennej zabudowy, > oaz zieleni i wspanialych ludzi. Takiej atmosfery nie ma w zadnej innej > czesci miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Najpiekniejsza dzielnica Bydzi Jest ... IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.03, 23:13 zonc napisał: > NO A JAK .. BO JA TU MIESZKAM!! ;-) > > ooooo, jaki kwiatuszek i ozdoba :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Najpiekniejsza dzielnica Bydzi Jest ... IP: *.awacom.pl 14.11.03, 23:30 hehe... ale miła.. co się stało ;p ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Najpiekniejsza dzielnica Bydzi Jest ... IP: *.dip.t-dialin.net 14.11.03, 23:59 Dzisiaj jestem szczodra i tyle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Najpiekniejsza dzielnica... 15.11.03, 02:02 A ja stale czekam w holu hotelu Tequendama z moim olejkiem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Najpiekniejsza dzielnica... IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.03, 09:16 starypierdola napisał: > A ja stale czekam w holu hotelu Tequendama z moim olejkiem .... ale masz taki brzydki nick ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Najpiekniejsza dzielnica... IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.03, 12:45 Dla mnie najpiekniejsza czescia Bydgoszczy jest ta miedzy ulicami: Al.Ossolinskich, ul.Markwarta, Sienkiewicza, Gdanska; natomiast najbrzydsza Wzgorze Wolnosci i dalej w kierunku Kapuscisk - z czasem beda to bydgoskie slumsy, jesli juz teraz nimi nie sa Odpowiedz Link Zgłoś