de_long 23.01.02, 21:28 Wiem,że powiecie zaraz I LO i VI LO. OK. Ale co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Angel Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 22:04 de_long napisał(a): > Wiem,że powiecie zaraz I LO i VI LO. OK. Ale co dalej? Hmmm... niech się zastanowię... stawiam na I LO i VI LO. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy 03.02.02, 23:51 Za moich czasów zaraz po I była II - matura 92. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arleta Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: 212.244.196.* 08.02.02, 09:39 Z tego co pamiętam, to I LO było szkołą snobistyczną co nie oznacza, że najlepszą. Stawiam na II i VI LO - matura 92. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goś Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 18:17 Gość portalu: Arleta napisał(a): > > Z tego co pamiętam, to I LO było szkołą snobistyczną co nie oznacza, że > najlepszą. Stawiam na II i VI LO - matura 92. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 18:20 Najlepsza jest IV....Cudowni ludzie ,super kadra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.cps.pl 12.08.02, 21:28 Oczywiscie,ze IVLO! Kadra, atmosfera... wszystko wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majcia Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 17:49 tez tak uważam...czwórka jest najlepsza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 22:20 Zgadzam się w 100% Właśnie jestem w pierwszej klasie i cieszę się, że wybrałam tą szkołe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: 194.203.162.* 18.03.02, 19:31 Gość portalu: Arleta napisał(a): > Z tego co pamiętam, to I LO było szkołą snobistyczną co > nie oznacza, że najlepszą. he, he - co to znaczy? w jaki sposob sie objawialo? jestem tym bardziej ciekawy iz robilem tam mature takze w 92 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.02, 08:19 Dwa lata temu II L.O. bylo na 2. miejscu w Bydgoszczy - a w rankingu wojewodzkim, ze szkol publicznych na 5. (najwyzsze z Bydgoszczy) Szkola ma naprawde niezla tradycje i dobrze nie tylko uczy ale i wychowuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 19:55 ILo snobistyczna? Czlowieku zastanow sie co mowisz! Samam chodze do tej szkoly i nie uwazam,zeby to byla szkola snowbow. Owszem zdarzaja sie wyjatki ale to jak wszedzie! Nie mowie,ze ejstesmy najlepszym LO w Bydzi ale do snobow nie nalezymy! To sa stereotypy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: 64.213.237.* 15.11.02, 22:10 Dorotko, to za komuny to liceum bylo snobistyczne, dzieci calej gory tam wpychano!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1974 Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.amb.bydgoszcz.pl 31.07.02, 15:53 > Za moich czasów zaraz po I była II - matura 92. Zgadzam sie I,II,IV i reszta. O dziwnych numeracjach w stylu XV itp nikt wtedy nie slyszal Pozdrawiam rocznik 1974 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: słówko o dawnej III KOPERNIKU IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 23:32 LIST JEST "PIĘTRO " WYŻEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: color Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.polkos.com.pl 14.05.02, 15:13 (martuta 96 chyba, biol-chem, rafalw@interia.pl) super bylo w III L.O. pelen luz, piwko nad kanalem bydgoskim itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANATOL Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 00:16 IX LO jest mloda szkolka ale mam dobre wspomnienia, kadra nauczycielska SUPER szczegolnie ta co byla na samym poczatku. Kurcze ale to dopiero docenia sie po latach, jakie to dziwne :-) pzdr. anatol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.koronowo.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 21:32 Oczywiście III LO, każdy Ci to powie, tam jest wszystko czego dusza i ciało zapragnie ;-), aż chodzić na wagary jest żal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumra Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.phil.uni-jena.de 08.11.02, 13:57 Stawiam na II LO i Kopernika. Niezla szkola - kto chcial sie czegos nauczyc, ten zostal tak przygotowany, ze na wybrane studia zdal. Nie bylo tez specjalnego terroru, co tez sie liczy, bo dobra szkola ma rowniez to do siebie, ze po lekcjach nie trzeba natychmiast wkuwac na dzien nastepny, ale pozwala tez delektowac sie (np na Wenecji), wiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 23:30 KTO JESZCZE PAMIĘTA:"GANGSTERA" PROF.PROF. SUKNIEWICZ ,KOSTECKIEGO, MARYNIAKÓWNĄ , BUCHOLCOWĄ , BRACI MALINOWSKICH mały to ŻABA, POHLA ,panstwa BUTKIEWICZÓW ,"BIBI" JEPSA, PANIĄ OD ROSYJSKIEGO (uroczą),DREWSA. To były lata 60-te. Czy już nik nic z tych lat nie pamięta i nie odezwie się? A taka to fajna była to szkoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.03, 19:17 Za mioch czasow w Bydgoszczy "liczyly sie" 3 licea: I, II i VI. Ja jestem absolwentka II LO i bbb. milo wspominam te szkole. P.S. Pozdrowienia dla Ochmana z I LO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 18.06.04, 19:08 Oczywiście!!!Bo ja też jestem z "tych czasów" Uważm że to Liceum "to było to",a jak jest teraz nie wiem. Sentyment jednak pozostał i koleżanka z klasy, która teraz tam uczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjk Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.12.03, 23:59 ja pamiętam - matura w IVC w roku 1973. Wychowawczyni - "Stacha" = Pani Butkiewicz, - ale tak Ją nazywaliśmy. Jej mąż uczył na WF. Amela Buchholzowa od angielskiego. "Babcia" Pastuszewska od rosyjskiego. Pohl od PO. Z Drewsem nie miałem fizyki (najpierw Pixi potem Hoffmann). Sukniewicz pracował już w bibliotece na poddaszu. Pozdrawiam. Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggrad Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.06, 00:03 Pamietam to kochane grono profesorow - niestety po czasie docenione .Klaniam sie nisko i darze szacunkiem .Czy ktos cos o Nich wie ? Uczniowie z lat 1969 - 1974 odezwijcie sie . ghinz@interia.pl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebelliant For Tod Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 12:35 Ja uważam, że najlepszy jest Katolik (I Katolickie Liceum im. Jana III Sobeiskiego). Ostatnio pierwsze miejsca w rankingach regionalnych i tak faktycznie to tylko my liczymy się w rankingach ogólnopolskich. Kadra jest super, a atmosfera w klasach... nie wierzę, że gdzieś da się spotkać taką samą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: męda Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.iweb.pl 01.07.03, 12:58 VII LO, super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wzzz Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.rambler.com.pl 04.07.03, 11:03 Jestem Uczniem VI L.O. Przyznać muszę że szkoła jest bardzo wymagająca, widywałem ludzi, którzy z nerwów i stresu płakali. . . Poziom jest wysoki, trudno z tym polemizować. Chciałbym jednak zauważyć że znajomości, przyjaźnie w szkole a także atmosfera w klasie są genialne i dlatego uważam VI L.O. za NAJLEPSZE!!! A co do I L.O. uważam, że można tam spotkać snobów... jak wszędzie. Jest to świetna szkoła i gdybym nie chodził do VI L.O. z pewnością byłbym uczniem I L.O. Istnieją domysły, że VI L.O. oraz I L.O. prowadzą swoistą wojnę. Moim zdaniem jeśli taka wojna istnieje to na poziomie kadry pedagogicznej i dyrektorstwa, z pewnością nie ma powszechnej wojny miedzy uczniami. Mój werdykt brzmi: I - I L.O. I - VI L.O. II - IV L.O. III - II L.O. Pozdrowienia dla wszystkich uczniów i absolwentów tych wspaniałych szkół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśko Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.mpn.pl / 82.146.227.* 28.03.05, 01:36 Myśle ze ta "6" to juz nie to samo co kiedys, ale poziom rzeczywiscie byl ostry (szczególnie Olej, pani Poleska, pani Wierzbicka, pani Wrońska, pan Śliwinski uff Matko co ja przeżyłem), jestem absolwentem 2004. Moim zdaniem "6" jednak sie tak nie wybija jak kiedys i mniej wiecej na równi jest pare dobrych lo: 1, 6, 4, 8, 2 no i niech bedzie jeszcze 7, 5 (ale jednak lekką przewage to ma chyba 1 i 6) Bedziecie te czasy tak czy siak raczej miło wspominać poozdrrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nice guy Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.rambler.com.pl 04.07.03, 11:09 Gość portalu: Rebelliant For Tod napisał(a): > Ja uważam, że najlepszy jest Katolik (I Katolickie Liceum im. Jana III > Sobeiskiego). Ostatnio pierwsze miejsca w rankingach regionalnych i tak > faktycznie to tylko my liczymy się w rankingach ogólnopolskich. Kadra jest > super, a atmosfera w klasach... nie wierzę, że gdzieś da się spotkać taką samą. Jeśli ktoś poszukuje snobów proponuję poszukać w "Katoliku" - 50% snobów , 25% - idiotów przyjętych za kasę , 25% - nieżyciowych dziobaków!!!! sami zdecydujcie państwo do jakiej grupy zaliczyć pana Rebellianta For Tod - myślę że do SNOBÓW!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FrJaro Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 09.12.03, 08:29 Jak zdążyłeś zauważyć przyjacielu - "nice guy" tytuł dotyczy "szkolnych wspomnień" i skoro ktos napisał, że I Katolickie Liceum Ogólnokształcące jest cool, to dla niego tak jest. W mojej klasie nie było 50% snobow, jak również większość z nas była przyjęta wręcz z mniejszą gotówką niż ci się wydaje, nie mówiąc o tym co suponujesz... A o nieżyciowych dziobakach dowiemy sie w przyszłości i nie nam oceniać jacy to oni nieżyciowi - zdefiniuj pojęcie "życiowy" (sic!). Nie bede Ciebie zaliczał do grup, lecz można się denerwować, jeśli ktoś ma informacje "tylko zza czerwonego muru". Pozdrawiam wszystkich Absolwentów I KLO. Fr Jarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szostka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.iweb.pl 15.05.04, 19:00 dla mnei najlepsze jest VI LO ale moze dlatego ze tam chodze.... :P uwazam jednak ze I jest tak samo dobra szkola i mialam nielada problem aby wybrac miedzy tymi szkolami, na dal;szych pozycjach usadowilabym VI LO oraz II, a jeszcze dalej III Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrys Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:22 zgadazm sie z mędą i mowie ze &LO jest nalepsze :) sama chodze do niego i uwazam ze z nauczycielami da sie wytrzymac, ludzie swietni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były nauczyciel Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: 195.85.209.* 23.10.04, 12:57 Czesc. Uczylem za czasow Knebla angola w katoliku - szkola beznadziejna (dyrektor, ktory nie powinien byc ksiedzem) i poza tym zbyt ortodoksyjna, nawet dla mnie katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki_2010 Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: 217.153.62.* 21.11.04, 22:41 Najlepsze jest VII LO mimo tych wszystkich zgrzytów z nauczycielami. Jest wporzo. Fajni ludzie i w ogóle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy 09.04.05, 01:30 No patrz a ja wiem że za czasów knebla były tylko nauczycielki angielskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy 09.04.05, 01:26 spotkanie.sisco.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 21.05.04, 13:10 Moim zdaniem najlepsze LO to VIII LO. Nauczyciele (z małymi wyjątkami, jak wszędzie)uczą bardzo dobrze,są wymagający, ale przyjaźźni i tolerancyjni. Jeśli ktoś chce się uczyć to może zdobyć dużą wiedzę i dostać się na studia. Tu można realizować swoje pasje, zainteresowania, a nie wkuwać po nocach wszystkich przedmiotów, jakie istnieją. Miejsce w rankingu nie zawsze świadczy o jakości szkoły, liczy się też atmosfera, stosunek nauczycieli do uczniów, itp. Pozdrawiam uczniów VIII LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: 81.15.220.* 23.06.04, 00:15 najlepsze to X lo poprostu super nauczyciele szczegolnie jedna nauczycielka Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy 29.06.04, 18:52 A ja stawiam na KATola! heh... w koncu dobre mamy wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka VIII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 12:06 Najlepsza i tak jest ósemka! Co z tego ze inne licea (chodzi mi glownie o I, II, III, IV i VI) maja tradycje i renome? VIII i tak jest the best! Chodza do niej swietni ludzie, wszyscy sa na podobnym poziomie intelektualnym. Tam nie ma dziobania i rywalizacji, tylko wzajemna mobilizacja! Jest wysoki poziom, wiem, ze jak tylko bede chciala to naucze sie wszystkiego. W ósemce jest najbardziej imprezujaca mlodziez w Bydgoszczy, a do tego dobrze sie uczaca. Naprwde warto isc do VIII LO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lissss Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.speed.planet.nl 19.08.04, 14:27 poziom we wszytkich szkolach jest juz wyrownany, w kazdej szkole mozna trafic na leprzych i gorszych nauczycieli i ludzi nie ma co porownywac szkol i robic glupich rankingow Odpowiedz Link Zgłoś
zakrencik Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy 19.08.04, 20:22 Raczej nie wszędzie jest wyrównany. Ile godzin masz tygodniowo w szkole? Ja 40. Ile przedmiotów? Ja 20. Ile języków obcych? Ja 4. Jaki był średni wynik testu kompetencji u ciebie? U mnie 79,25. Nadal twierdzisz, ze każda szkoła ma podobny poziom??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.04, 10:55 chodziłam do piątki. może być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedynkowiczka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.tvgawex.pl 01.11.04, 19:23 najlepsza jest I !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.tvgawex.pl 01.11.04, 19:24 najlepsze jest 1 lo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aley 2 L.O. I nie ma mocnych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:49 Oczywista, że 2 najlepsza. Ktosik ma wątpliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
agata_marcin Re: 2 L.O. I nie ma mocnych!!! 06.11.04, 22:33 Chodziłam także do II LO i z pewnością mogę stwierdzić, że ta szkoła jest naprawdę warta zachwalania jej. Przede wszystkim nauczyciele-wymagający, ale jednocześnie ludzie którzy nie kazali wkuwać a wiedzę wyzwalali. Nie byli oni zwykłymi nauczycielami, mogliśmy zwrócić się do nich z kazdym problemem, zawsze pomagali... A ludzie? Wspaniała organizacja, dni bez pytania, full imprez i akcentów umilajacych nam naukę. Nie wspominając o wysokim stopniu nauki języków a także sport będący ważną częścią naszej szkoły (wiedzą o tym wszystkie dziewczyny grające w siatkę w lo). Szkoła nie tylko uczy, ale i wychowuje. Jest po prostu niezastąpiona, o czym świadczy tradycja, kultura osób kończących tę szkołę i sentymentu z jakim każdy absolwent wspomina "dwójkę" Polecam wszystkim tę szkołę, na pewno nikt się nie zawiedzie! Pozdrawiam Absolwentka II LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ML Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:31 Pewnie,ze najlepsze jest VI LO-tam chodzi do szkoly moj facet i dziela nas setki kilometrow...Juz czekam na piatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: 217.97.147.* 18.03.05, 10:58 Dla mnie zawsze to będzie V LO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 18:55 Dla mnie też:). V LO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 01:22 I dla mnie oczywiście! VLO rządzi!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12345b Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy 20.03.05, 18:24 Bardzo miło wspominam czs spędzony w XV - matura 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caroline Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 14:14 siodemka jes zajebista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.customer.alfanett.no 02.04.05, 18:15 VII LO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartKENT Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.canterbury.ac.uk / *.canterbury.ac.uk 09.04.05, 07:06 Jedynka?Opinia i jeszcze raz opinia i lizanie tylka.Mam tu na mysli kilka nazwisk.Ciesze sie,ze w koncu przenioslem sie do czworki,bo tam odzylem.Matura 2000!Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
this_time ?! 09.04.05, 10:59 nie wiem jaki jest najlepszy bo nie mam porównania (chodze tylko do jednego LO) poza tym to pytanie jest zbyt ogólne, bo w jakich kategoriach mam określić jaka szkoła jest najlepsza?! prosze to bardziej uścislic?! np. niektóre rankingi robi sie na podstawie wyników z matur, albo na podstawie wyników z różnych kokursów, itp., itd. ten tutaj tzw. ranging nie ma sensu bo wiekszosc z nas pewnie odpowie ze jego szkoła jest najlepsza pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 21:05 bardzo fajna jest teraz 9, chociaz od niedawna ma nowy adres i moze nie wszyscy tam trafiają, języki obce nA najwyzszym poziomie w Bydgoszczy! Odpowiedz Link Zgłoś
this_time Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy 02.05.05, 19:59 Gość portalu: alka napisał(a): > bardzo fajna jest teraz 9, chociaz od niedawna ma nowy adres i moze nie wszyscy > > tam trafiają, języki obce nA najwyzszym poziomie w Bydgoszczy! > zgadzam sie jezyki obce ma na naprawd wyskoim poziomie, ale tylko jezyki ... jezeli ktos mysli aby przyszlosc związac (tylko) z jezkami obcymi to IX jest dla niego idaleną szkolą, ale jezeli mysli o innych przedmiotach to radze wybrac inną szkole Odpowiedz Link Zgłoś
isiucha IX LO 17.02.06, 09:32 Skonczylam IX LO pare lat temu i ciesze sie, ze chodzilam akurat tam. Nauczyciele (nie wszyscy oczywiscie :P) super, np. p. Gramza, czy MC :) Pozdro!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: IX LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 22:34 Może bez nazwisk. Ale i tak szkółka SUPER. Szczególnie kadra z początków jego istnienia tzn 1993 gdzieś do 1998 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakonda Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:01 Ja mam trochę łatwiej jeśli chodzi o ocenianie, bo jako studentka pedagogiki byłam na praktykach w kilku szkołach. Myślę, że w każdej szkole panuje inny klimat i co jest świetne dla jednego, nie musi być takie dla drugiego <np.20 przedmiotów i 4 języki :P> Jestem absolwentką XV LO. Po praktykach w innych liceach ostatnią odbyłam właśnie tam i zdecydowanie najlepiej mi się tam uczyło :) I nie sądzę, że była to tylko kwestia tych samych ścian ;) Ważne jest też grono pedagogiczne, które wspiera, a nie gnębi i liczne okazje do zabawy organizowane przez szkołę, dzięki czemu integrują się nie tylko uczniowie ze sobą, ale także uczniowie z nauczycielami. Nigdy nie żałowałam, że wybrałam akurat to liceum i z radością śledzę jego rozwój, a szczególnie tworzenie sie ciekawych kierunków i naprawdę swietne wyposażenie gabinetów przedmiotowych. Pozdrawiam wszystkich uczniów, absolwentów i nauczycieli XVLO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżejms Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:52 po co ten ranking? i tak wiadomo, że 95% ludzi napisze, że to właśnie jego szkoła jest najlepsza. zgadzam się, że poziom jest już wyrównany w większości ogólniaków. osobiście kończyłem 7LO i jestem bardzo zadowolony z tej szkoły, naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didzej Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:57 Dlaczego jesteś zadowolony??? Bo chyba tego zabrakło w twojej dysertacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi : Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:59 oczywiscie ze czworka- juz w 7 klasie podstawowki wiedzialam ze chce sie tu uczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 777 Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.n.intelink.pl 15.09.06, 16:42 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didziej Re: Najlepsze ogólniaki w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:53 7 lat w 7-ce? A może 7+7+7 (jak twój nick) 21 lat nauki w LO??? Odpowiedz Link Zgłoś