anula_82 Re: czy ktoś ostatnio rodził w bizielu? 02.04.09, 16:12 ja rodzę tam za 3 tygodnie :) w poniedziałek zwiedzałam odremontowaną porodówke i sale poporodowe. co bys chciała wiedzieć?? Odpowiedz Link Zgłoś
anula_82 aha 02.04.09, 16:13 i rodziłam tam prawie 2 lata temu...ja nie narzekam, wręcz bardzo miło wspominam tam poród (nikogo nie opłacałam;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: aha 05.04.09, 16:39 Anula to można sobie tak po prostu iść i obejrzeć porodówkę?Zastanawiam się cały czas nad wynajęciem położnej i słuchając koleżanek już sama nie wiem,co robić.Ile osób,tyle opinii i rad:)O rodzeniu w bizielu nie wiem nic,bo rodziłam dawno temu w dwójce.Jak będziesz miała chwilę to napisz,co się dowiedziałaś i na co muszę się przygotować.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
anula_82 zuza 05.04.09, 22:26 ja poszłam odwiedzić po raz drugi porodówkę, gdyż moj lekarz prowadzący ciąze tam pracuje, więc mnie 'zaprosił' jak szłam na napis NST. Ale może możesz pozwiedzać porodówkę, zadzwon i sie zapytaj, albo wiesz, jak nie zapomnę to w czwartek zapytam mojego gina jak to jest. 2 lata temu bylo brzydko i na sali porodowej i poporodowej, teraz wg mnie jest tam po prostu przyjemnie :) Jeśli bedziesz mieć poczucie większego bezpieczenstwa wynajmując położną, to zrób tak, ja osobiście nie jestem za tym; teraz są naprawdę miłe położne, przynajmniej ja na takie trafiłam. Spytaj kogos, kto najął położną i niech opowie co dodatkowego było w 'pakiecie' :) ja nie mialam i piszę, ze naprawdę wg mnie nie warto (ale to moje zdanie) i rodzilam z męzem, moze to tez jakis powód, by one nie wytrząsały się na rodzącej... jeszcze w ten czwartek popytam co nieco mojego gina możesz jeszcze wynając salę do porodów rodzinnych, osobna sala z łazienką dla siebie, jakaś sofa z fotelami dla rodziny....moze na to warto wydac pieniądze niz na połozną? a warunki naprawde komfortowe. no to się rozpisałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anula_82 zuza 10.04.09, 13:18 pytalam wczoraj mojego lekarza jak to wygląda z tym zwiedzaniem porodówki mówil ze mogę Cie przyprowadzić i razem 'pozwiedzamy' ale ze sie nie znamy, to raczej odpada :) a tak to mozesz spokojnie isc na izbe położniczą, wejsc, pogadać z połozną i ona Cie oprowadzi, oczywiście uważam, ze jesli trafisz na miłą osobę, bo zdarzają sie tam i niemiłe...nie piszę w samych superlatywach przeciez o tym szpitalu ale zdecydowanie ładniejsza i przyjemniejsza porodówka Odpowiedz Link Zgłoś
loola74 Re: czy ktoś ostatnio rodził w bizielu? 05.04.09, 15:42 też zamierzam rodzic w Bizielu. i tez za 3 tygodnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
delight30 Re: czy ktoś ostatnio rodził w bizielu? 03.04.09, 11:40 Ja rodziłam dwa tygodnie temu. Miałam opłaconą położna i wywoływany poród. Wcześniej spędziłam tydzień na patologii i ten oddział też mile wspominam. Trafiła nam się porodówka rodzinna i żeby nie ból (im bardziej wywoływany poród tym bardziej boli) to wszystko byłoby super. No może poza przepełnieniem, brak miejsc na położniczym przez co pierwszą noc po porodzie (urodziłam o 19.50) musiałam spędzić na porodówce (zresztą wszystkie które tego wieczora urodziły), na drugi dzień przetransportowano nas na patologię, gdzie odstąpiono jedną salę dla nas mam i maluszków. Jak z dzidzią wszystko ok to po dwóch dobach wypuszczają do domu. Opieka fachowa i jedzonko pyszne (jak na szpital). Odpowiedz Link Zgłoś
mama-lolka Re: czy ktoś ostatnio rodził w bizielu? 03.04.09, 14:38 witaj. piszę krótko, bo zaraz maruda się obudzi:) rodziłam w listopadzie 2008. opieka b. b. miła i rzetelna. miałam też opłaconego położnego, ale w sumie dużo się nie napracował:) (poród trwał ok. 2godz.) nie muszę dodawać że warunki rewelacyjne (no bo wszystko nowiutkie i świeżutkie no i czyste co najważniejsze) w sumie same plusy jedyny minus to położne opiekujące się dzidzią i mną po porodzie - straszne wydry, jakby pracowały za karę (może trafiłam na pechową zmianę...) no i tłok, po dobie wypisują do domu, żeby nie blokować miejsca następnym mamusiom ale ogólnie polecam no i życzę POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wika1 Re:Ginekolog z Biziela? 06.04.09, 08:15 A możecie polecić jakiegoś dobrego lekarza pracującego w Bizielu który przyjmuje prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
anula_82 Re:Ginekolog z Biziela? 07.04.09, 09:40 ja juz drugą ciążę prowadzę u dr Fórmaniaka, pracuje w Bizielu, przyjmuje pryw we wtorki i czwartki po 16.00 a czasem 16.30 chcesz nr tel? pytam, bo może chcesz jednak kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_80 Re: czy ktoś ostatnio rodził w bizielu? 07.04.09, 12:08 Ja rodziłam w styczniu, położnej nie opłacałam a była b. miła i dużo pomogła. Sale porodowe są czyste i ładne, ja miałam salę z łazienką z prysznicem,ale nie wiem czy wszystkie takie są. Sale poporodowe też rewelacja a kobietki od dzieci to zleży od zmiany - niektóre fajne a inne to szkoda gadać... Rewelacyjna za to jest pani z poradni laktacyjnej. Na obchodzie trzeba być przygotowanym na stado studentów, no ale gdzieś się uczyć muszą. Jeśli komuś bardzo nie zależy na znieczuleniu (bo w większości porodów nie dają) to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: czy ktoś ostatnio rodził w bizielu? 17.04.09, 11:50 rodziłam w zeszłym roku w lipcu i jestem bardzo zadowolona - co prawda miałam opłacooną położną i wcześniej chodziłam do szkoły rodzenia z biziela więc generalnie jestem zadowolona. Każdy szpital ma swoje plusy i minusy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: czy ktoś ostatnio rodził w bizielu? 17.04.09, 18:54 a mogę zapytać o nazwisko położnej z której byłaś zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: czy ktoś ostatnio rodził w bizielu? 18.04.09, 13:36 wiesz co najlepiej odpiszę na maila bo nie chcę na forum "reklamować" mojej położnej - głupio i nie wypada. Jak Cię interesują szczegóły to napisz na mojego maila gazetowego. Chętnie służę radą i pomocą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś