unsatisfied6 02.12.03, 10:14 czy kolega Wiech źle doradził forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=8299123&a=9422404 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wiech czyzby odcisk zabołał?.. IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 02.12.03, 13:06 Widzę, że ostatnio coś twoje posty lekko spolaryzowane w moją stronę - czyżbyś miał jakieś pretensje? Nie przypominam sobie, abym nazywał ciebie kiedykolwiek pseudoanalitykiem (jeśli jest inaczej, to wskaż prosze kiedy to nastapiło). Uwaga o wykształceniu ekonomicznym świadczyc miała tylko o tym, iż potrafię czytać umowy kredytowe i łowić zawarte w nich kruczki - innymi słowy mowiąc, że po prostu zaciagalem kredyt w sposob swiadomy, znajac związne z nim koszty i ryzyko. Za wszelkie inne interpretacje nie biore odpowiedzialnosci. Tak się składa, że pracowałem onegdaj w branzy farmaceutycznej (i nie jako rep, zatem wiedze mam nie tylko o preparatach jednego producenta) i stąd pozwoliłem sobie na wyjasnienie tematu. Wydaje mi sie, że nie zrobiłem tego tendencyjnie. Nie moja to wina, ze dalej brnąłeś w zaparte, uzywając niesprawiedliwych stwierdzeń i obrazajac się jak dziecko na wszelkie komentarze. Nadal podtrzymuję, iż wniosek dotyczący oszustw przy rejestracji preparatu ('bo szwagrowi nie pomógł') jest zwyczajną manipulacją. Subiektywizm punktu widzenia nie upowaznia nas do obrażania kogokolwiek lub czegokolwiek i nie uzasadnia pomówienia, jakiego dokonałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: czyzby odcisk zabołał?.. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 13:46 haha, w ten sposob zostalem u u6 zaszufladkowany jako komuch (super), pracownik (tfu) oswiaty, admin (ble) gazety, moze jeszcze redahtor (a kysz) pomniejszych nie wspomne ale i tak go lubie, zwlaszcza kiedy manipuluje:)), serio ------------ forum traktuje lekko, latwo i przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: czyzby odcisk zabołał?.. IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 02.12.03, 13:55 ..ja jego chyby jeszcze też, choć sam już nie wiem. Choć on mnie to raczej niekoniecznie. Dobrze chociaż, ze ja siebie i to zupełnie poważnie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: czyzby odcisk zabołał?.. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 14:04 a myslalem, ze tylko ja taki ghandi no mnie tez niekoniecznie bo jak mozna lubic komucha (ble), haha Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: czyzby odcisk zabołał?.. 02.12.03, 14:59 Gość portalu: Ted® napisał(a): > a myslalem, ze tylko ja taki ghandi > no mnie tez niekoniecznie bo jak mozna lubic komucha (ble), haha można , mam teścia i teściową komuchów . zwłaszcza lubię teściową . ale nie dyskutuję z nimi na tematy polityczne . wielu z mojej rodziny to komuchy , pisałem o nich -naczelnik oświaty , kierownik czegoś tam w kuratoprium i znalazłoby się kilku innych ale nie utrzymuję z nimi kontaktów . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wiele pytań . 02.12.03, 14:54 Gość portalu: Wiech napisał(a): > > ..ja jego chyby jeszcze też, choć sam już nie wiem. > Choć on mnie to raczej niekoniecznie. > > Dobrze chociaż, ze ja siebie i to zupełnie poważnie. :))) dlaczegóż miałbym się na ciebie gniewać lub nie lubieć ? podoba mi się twój argument . może chciałbym czegoś od ciebie się nauczyć . tak prawdę mówiąc na to liczyłem , konstruktywną dyskusję . bo w tych kredytach wychodzi wiele niewiadomych i innych niezrozumiałych dla mnie zjawisk , jak np. srednia kursu walut , jaka to srednia . jak infalcja zł i franka ma się do kursu walut i weile podobnych pytań . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: wiele pytań . IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 02.12.03, 15:07 ironia, czy zlośliwość?.. :)) bo w przesłanki edukacyjne jakos niekoniecznie daje wiare.. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: wiele pytań . 02.12.03, 15:10 Gość portalu: Wiech napisał(a): > > ironia, czy zlośliwość?.. > :)) > bo w przesłanki edukacyjne jakos niekoniecznie daje wiare.. ja na serio zacznijmy od średniej kursu walut naprawdę nie wiem jak obliczają tą średnią kursu walut . nie jest to średnia arytmetyczna , jaka średnia i czym się kierują wybirając taką średnią . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 manipulant nie pracujący w gazecie ? 02.12.03, 14:49 Gość portalu: Ted® napisał(a): > haha, w ten sposob zostalem u u6 zaszufladkowany jako komuch (super), pracownik > (tfu) oswiaty, admin (ble) gazety, moze jeszcze redahtor (a kysz) > pomniejszych nie wspomne > ale i tak go lubie, zwlaszcza kiedy manipuluje:)), serio > > > ------------ > forum traktuje lekko, latwo i przyjemnie a czy ja mówiłem , że ciebie nie lubię . skoro twierdzisz , że tak wspaniale potrafię manipulować , wytłumacz dlaczego nie pracuję dla gazety . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: manipulant nie pracujący w gazecie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 15:00 michnik nie lubi silnej konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: manipulant nie pracujący w gazecie ? 02.12.03, 15:12 Gość portalu: Ted® napisał(a): > michnik nie lubi silnej konkurencji aż tak wysoko ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Uczyli nasz inaczej 02.12.03, 14:47 Gość portalu: Wiech napisał(a): > > Widzę, że ostatnio coś twoje posty lekko spolaryzowane w moją stronę - czyżbyś > miał jakieś pretensje? > > Nie przypominam sobie, abym nazywał ciebie kiedykolwiek pseudoanalitykiem > (jeśli jest inaczej, to wskaż prosze kiedy to nastapiło). Uwaga o > wykształceniu ekonomicznym świadczyc miała tylko o tym, iż potrafię czytać > umowy kredytowe i łowić zawarte w nich kruczki - innymi słowy mowiąc, że po > prostu zaciagalem kredyt w sposob swiadomy, znajac związne z nim koszty i > ryzyko. Za wszelkie inne interpretacje nie biore odpowiedzialnosci. > > Tak się składa, że pracowałem onegdaj w branzy farmaceutycznej (i nie jako > rep, zatem wiedze mam nie tylko o preparatach jednego producenta) i stąd > pozwoliłem sobie na wyjasnienie tematu. Wydaje mi sie, że nie zrobiłem tego > tendencyjnie. > Nie moja to wina, ze dalej brnąłeś w zaparte, uzywając niesprawiedliwych > stwierdzeń i obrazajac się jak dziecko na wszelkie komentarze. > Nadal podtrzymuję, iż wniosek dotyczący oszustw przy rejestracji preparatu > ('bo szwagrowi nie pomógł') jest zwyczajną manipulacją. stosuję niepapierkowe kreyteria kryteria tego , czy coś jest skuteczne czy nie . czasmi się mylę . nie bywam nieomylny jak ty i potrafię się przyznać do winy ( tak było w ABB ku zaskoczeniu dyrektora - powiedział że to zdarzyło się w jego karierze pierwszy raz ) . > Subiektywizm punktu widzenia nie upowaznia nas do obrażania kogokolwiek lub > czegokolwiek i nie uzasadnia pomówienia, jakiego dokonałeś. jako prywatna osoba nie dokonuję pomówień a piszę o swoich przypuszczeniach . gdybyś moje wypowiedzi i innych traktował w takich kategoriach miałbyś setki milionony spraw o pomówienia - jako konsument mam prawo wyrazić swoją opinię , czy to się producentowi podoba czy nie . Mówiłem już , uczyli nas inaczej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: Uczyli nasz inaczej IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 02.12.03, 15:11 ..a wiesz, że i mnie zdarza sie przyznac do błedu, kiedy go popełnię?.. nie, zeby sie od razu każdym 'babolem' chwalił wszem i wobec, ale na pewno nie wypieram sie odpowiedzialnosci za swoje slowa i czyny. a wniosek naciagany był, bez wzgledu na roznice pomiędzy juniwersity, a zwyklym uniwerkiem.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Uczyli nasz inaczej 02.12.03, 15:23 Gość portalu: Wiech napisał(a): > > ..a wiesz, że i mnie zdarza sie przyznac do błedu, kiedy go popełnię?.. > nie, zeby sie od razu każdym 'babolem' chwalił wszem i wobec, ale na pewno nie > wypieram sie odpowiedzialnosci za swoje slowa i czyny. > > a wniosek naciagany był, bez wzgledu na roznice pomiędzy juniwersity, a > zwyklym uniwerkiem.. > ;) ok masz rację . nie zamierzałem atakować firmy kanadyjskiej , moim zamierzeniem było pokazać coś pozytywnego polskiej produkcji . co do babola , to nie był babol . przez przypadek złamałem główny kod do sieci i wysypałem wszystkie dane - tak wyszło , eksperymentowałem i nie miałem zielonego pojęcia , że taki syf mogę zrobić . ( uczyłem się o jakimś systemie i trenowałem na komputerze firmy ) . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu112 Re: czyzby odcisk zabołał?.. 03.12.03, 08:26 Gość portalu: Wiech napisał(a): > > Widzę, że ostatnio coś twoje posty lekko spolaryzowane w moją stronę - czyżbyś > miał jakieś pretensje? > > Nie przypominam sobie, abym nazywał ciebie kiedykolwiek pseudoanalitykiem > (jeśli jest inaczej, to wskaż prosze kiedy to nastapiło). Uwaga o > wykształceniu ekonomicznym świadczyc miała tylko o tym, iż potrafię czytać > umowy kredytowe i łowić zawarte w nich kruczki - innymi słowy mowiąc, że po > prostu zaciagalem kredyt w sposob swiadomy, znajac związne z nim koszty i > ryzyko. Za wszelkie inne interpretacje nie biore odpowiedzialnosci. > > Tak się składa, że pracowałem onegdaj w branzy farmaceutycznej (i nie jako > rep, zatem wiedze mam nie tylko o preparatach jednego producenta) i stąd > pozwoliłem sobie na wyjasnienie tematu. Wydaje mi sie, że nie zrobiłem tego > tendencyjnie. > Nie moja to wina, ze dalej brnąłeś w zaparte, uzywając niesprawiedliwych > stwierdzeń i obrazajac się jak dziecko na wszelkie komentarze. > Nadal podtrzymuję, iż wniosek dotyczący oszustw przy rejestracji preparatu > ('bo szwagrowi nie pomógł') jest zwyczajną manipulacją. > Subiektywizm punktu widzenia nie upowaznia nas do obrażania kogokolwiek lub > czegokolwiek i nie uzasadnia pomówienia, jakiego dokonałeś. > Coś też wiem na ten temat!!!Dopóki pewna sympatyczna forumowiczka nie zobaczyla mnie na oczy tez bylem posadzany o rozne przynaleznosci!Od towarzyszy do gówniarzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: czyzby odcisk zabołał?.. 03.12.03, 08:35 misiu112 napisał: > Gość portalu: Wiech napisał(a): > > > > > Widzę, że ostatnio coś twoje posty lekko spolaryzowane w moją stronę - > czyżbyś > > miał jakieś pretensje? > > > > Nie przypominam sobie, abym nazywał ciebie kiedykolwiek pseudoanalitykiem > > (jeśli jest inaczej, to wskaż prosze kiedy to nastapiło). Uwaga o > > wykształceniu ekonomicznym świadczyc miała tylko o tym, iż potrafię czytać > > > umowy kredytowe i łowić zawarte w nich kruczki - innymi słowy mowiąc, że p > o > > prostu zaciagalem kredyt w sposob swiadomy, znajac związne z nim koszty i > > ryzyko. Za wszelkie inne interpretacje nie biore odpowiedzialnosci. > > > > Tak się składa, że pracowałem onegdaj w branzy farmaceutycznej (i nie jako > > > rep, zatem wiedze mam nie tylko o preparatach jednego producenta) i stąd > > pozwoliłem sobie na wyjasnienie tematu. Wydaje mi sie, że nie zrobiłem teg > o > > tendencyjnie. > > Nie moja to wina, ze dalej brnąłeś w zaparte, uzywając niesprawiedliwych > > stwierdzeń i obrazajac się jak dziecko na wszelkie komentarze. > > Nadal podtrzymuję, iż wniosek dotyczący oszustw przy rejestracji preparatu > > > ('bo szwagrowi nie pomógł') jest zwyczajną manipulacją. > > Subiektywizm punktu widzenia nie upowaznia nas do obrażania kogokolwiek lu > b > > czegokolwiek i nie uzasadnia pomówienia, jakiego dokonałeś. > > > Coś też wiem na ten temat!!!Dopóki pewna sympatyczna forumowiczka nie zobaczyla > > mnie na oczy tez bylem posadzany o rozne przynaleznosci!Od towarzyszy do > gówniarzy!!! przesadzasz , lubię teda i wiecha i mogę się od nich czegoś dowiedzieć ( o ile im się chce coś napisać )- zasłużyli nie tylko na moją sympatię i są starymi forumowiczami ty ostatnio zaczynasz produkować bardziej przyjemne wątki , przedtem ( może ktos się pod ciebie podszywał , ale je tego nie wiem ) nie były one zawsze miłe . wszedłeś na obcy teren , pouczając innych i oczekiwałeś pełnej aprobaty . pisałem już , że reakcja z jaką się spotakałeś jest przewidywalną , bo robiąc to w realu też byś się naraził na podobną , chyba że ... ale tu nie będę gdybał . Odpowiedz Link Zgłoś
misiu112 Re: czyzby odcisk zabołał?.. 03.12.03, 08:49 Moment, jaki obcy teren?A Ty jestes u siebie?NIesamowite!!!Popatrz na swoja taktyke, najpierw ostro, potem jak brakuje Tobie argumentow, lagodniejesz, a na koncu pragniesz sie uczyc.Wiech napisal, ze watpi w te checi edukacyjne.Warto byloby nad tym pomyslec bo wielu forumowiczow to zauwaza piszac o tym w postach.A co ma do tego czy lubisz kogos czy nie?Przeciez mozna kogos lubic wlasnie za odmiennosc pogladow tylko w tym wszystkim wazna jest forma.Moje watki, nie produkuje.Jest ich tak mało, że praktycznie niezauważalne.A z tym realem to przesadzasz.Niestety i mylisz sie.NIkt mnie przede wszystkim w realu nie atakuje jak nie wie o czym mowie.A jezeli zna sie na tematyce to dyskutuje odnoszac sie do tego merytorycznie.Ot i tyle!!!Przecież to jest niemożliwe, żeby znać sie na wszystkim.Moja propozycja pomocy Tobie tez ma pewien wymiar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: to jak? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 21:00 kursy kupna i sprzedazy walut sa kursami NBP a kurs sredni to srednia atytmetyczna z kursow 10 wiodacych bankow (po odrzuceniu skrajnych, faktycznie z 6 bankow) tako rzecze pan G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® kor IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 21:03 faktycznie nie z 6 bankow tylko z 6 kursow Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: kor 02.12.03, 21:10 Gość portalu: Ted® napisał(a): > faktycznie nie z 6 bankow tylko z 6 kursow z sześciu kolejnych kursów NBP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: kor IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 21:13 6 kursow z tych 10 bankow Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: kor 02.12.03, 21:16 Gość portalu: Ted® napisał(a): > 6 kursow z tych 10 bankow dzięki za fatygę . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: to jak? 02.12.03, 21:08 Gość portalu: Ted® napisał(a): > kursy kupna i sprzedazy walut sa kursami NBP > a kurs sredni to srednia atytmetyczna z kursow 10 wiodacych bankow (po > odrzuceniu skrajnych, faktycznie z 6 bankow) > > > tako rzecze pan G. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 a inflacja vs kursy walut? 03.12.03, 08:06 jak inflacja wływa na kursy walut ? myślałem , że powinna to być relacja liniowa , wyraźnie nie jest . Odpowiedz Link Zgłoś