rosolina Zwiefka pozwał redemptorystów w trybie wyborczym 29.05.09, 14:14 Ten tata Grzybek to jeszcze marniejsza menda niż Paździoch! Odpowiedz Link Zgłoś
wyborcza_klamie1 Link do zwiewającego Zwiefki: 29.05.09, 14:18 www.youtube.com/watch?v=xnMtc_QJ4-E&feature=related Zwiefka mówi łamanym angielskim, więc każdy, kto trochę liznął angielskiego zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Tak stało w gazetach 29.05.09, 14:21 J.R.Nowak nic nie wymyśla. Przynosi do RM gazety i czyta z nich urywki i dodaje swój komentarz. Jeżeli tak było o Zwiefce w gazetach, to miał prawo to powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
geobab Powiedzcie mi kto to jest 29.05.09, 14:22 Jerzy Robert Nowak bo nie kojarzę . Odpowiedz Link Zgłoś
tomekn66 Zwiefka rzeczywiście zwiewał! 29.05.09, 14:27 Zwiefka rzeczywiście zwiewał! U nas ujawnił to "Fakt". Przyleciał do Brukseli, podpisał listę, a potem wsiadł od razu w samolot powrotny. I głupio się tłumaczył, że miał spotkanie w Polsce, że wszyscy tak robią i.t.p. Sprawa jest więc jasna. To będzie test dla sądownictwa IIIRP: czy jesteśmy państwem prawa czy republiką bananową? Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Gdzie jest forum Rydzyka,RM,Nowaka,Bendera, itd.. 29.05.09, 14:55 Dlaczego ten "katolik" nie ma własnego forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: Zwiefka pozywa o. Rydzyka w trybie wyborczym 29.05.09, 14:55 staryduster napisał: > Każdy uczciwy Polak,powinien natrzaskać Rydzykowi po pysku ! > Rydzyk i jego sekta RM, to "oaza" zła,złodziejstwa, antypolskości !!! Ty baranie nie wiesz co napisać to piszesz bzdury-PEDALE. Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 xxsiedleckaxx..co ty powiesz, lasbijko !? 29.05.09, 14:56 żyjesz z Sobecką, czy Krupą ? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica A w niem. TV pokazali zwiewke Zwiefki 29.05.09, 15:23 www.youtube.com/watch?v=cKSR5QfmFbQ staryduster napisał: > Każdy uczciwy Polak,powinien natrzaskać Rydzykowi po pysku ! > Rydzyk i jego sekta RM, to "oaza" zła,złodziejstwa, antypolskości !!! Poogladaj sobie jak to widzieli Niemcy. Czy ich takze pracowity posel pozwie o obraze? W koncu to jest wlasnie to zrodlo informacji, z ktorego korzystal JRN. Polscy poslowie tak to juz maja - w sejmie dzieje sie to samo - diety poselskie sie bierze a obrady smierdza. Glosu tez wiekszosc nie zabiera w debatach bo przeciez oni tam dla szmalu robia "dobre" wrazenie. Co dobrego zdzialal jasnie europosel Zwiefka dla Polski? Moze ktos wie co popieral, co wnosil, czym sie wyroznil, ze zasluguje na nastepna kadencje? Starydusterze - natrzskaj temu z mikrofonem, jeslis taki bohater. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Czekam niecierpliwie na werdykt... 29.05.09, 17:21 By the way - z podpisem pod apelem o uznanie rzezi na Wołyniu za ludobójstwo i rtm. Pileckim też się nie zgadza, czy tylko z tym daniem nura do kraju po odebraniu obfitej kasiorki? No i co z tym Chlebowskim który podobnie jak RTL i prof. Nowak uznał to za skandal. Też do sądu? Bo ja uważam że dobrze jest gdy ktoś bystry, taki jak prof. J.R. Nowak patrzy tym wszystkim antypolakom z PO i z lewicy gotowym przegłosować każde draństwo czy zrobić krzywdę Polsce głośno o tym mówi. Mam nadzieję że zrobi jeszcze dużo wstydu komu trzeba tak aby polonofobi którzy zapomnieli kogo w PE reprezentują drugi raz tam się już nie dostali. Dużo padło tu słów o "kłamstwach" i "obrażaniu" kandydatów do PE przez prof. Nowaka. Szkoda tylko, że mało faktów, a mówiąc ściśle zupełnie ich brak jak zwykle. Dobrze zaś, że podano namiary na felietony rzetelnie informujące wyborców jakie to ananasy krajowe chcą się załapać na cymesy brukselskie. Zatem i ja jeszcze raz przypomnę: www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=14937 No i mam nadzieję że o wyniku procesu GW nie "zapomni" nas poinformować tak jak to było z procesem Niesiołowski vs Nowak. Tak to się kończy zwykle, półprawdy i całe kłamstwa albo cisza. Na prawdę z reguły miejsca i czasu brak. Czyżby aż tak gorszyła? __________ [...] Jednakże trzeba pójść głosować i wybierać, bo Parlament Europejski w razie nieobecności mądrych Polaków może nam wyrządzić jeszcze więcej krzywd i dokonać różnych rzeczy pozaprawnych co się faktycznie w Unii nieraz zdarza. Nie możemy wszakże popierać kandydatów z PO i lewicy, gdyż oni mają inną wizję Polski i gotowi są zrezygnować z wolności Polski, choć szerzą propagandę wyborczą jakoby chodziło o dobro naszej Polski. [ks. prof. Cz. Bartnik] [...] O polityce patologicznej dobrze świadczy fakt że prawie wszyscy europosłowie PO i SLD głosowali za oddaniem wniosku o uhonorowanie 25 maja 2009 r. rotmistrza W. Pileckiego jako bohatera walki z totalitaryzmem niemieckim i sowieckim. I ci posłowie chcą znowu być wybrani do Parlamentu Europejskiego. Dla nich właściwie nie ma już Polski, jest tylko Babilon Europejski. Niektórzy postkomuniści również nie potępiają mordu na generale Auguście Emilu Fieldorfie ps. „Nil”, bo chciał Polski anachronicznej i katolickiej. Politycy ślepo zakochani w „pani Brukseli” wcale nie pamiętają że Zachód w swej polityce nie jest ani altruistyczny ani moralny. Zapomnieli jak alianci sprzedali nasze kresy wschodnie i oddali całą Polskę pod władzę sowiecką [...]. [ks. prof. Cz. Bartnik] Odpowiedz Link Zgłoś
tapry Re: Czekam niecierpliwie na werdykt... 29.05.09, 23:18 bydlo_prof_wb napisał: > By the way - z podpisem pod apelem o uznanie rzezi na Wołyniu za ludobójstwo i > rtm. Pileckim też się nie zgadza, czy tylko z tym daniem nura do kraju po > odebraniu obfitej kasiorki? No i co z tym Chlebowskim który podobnie jak RTL i > prof. Nowak uznał to za skandal. Też do sądu? > > Bo ja uważam że dobrze jest gdy ktoś bystry, taki jak prof. J.R. Nowak patrzy > tym wszystkim antypolakom z PO i z lewicy gotowym przegłosować każde draństwo > czy zrobić krzywdę Polsce głośno o tym mówi. Mam nadzieję że zrobi jeszcze > dużo wstydu komu trzeba tak aby polonofobi którzy zapomnieli kogo w PE > reprezentują drugi raz tam się już nie dostali. > > Dużo padło tu słów o "kłamstwach" i "obrażaniu" kandydatów do PE przez prof. > Nowaka. Szkoda tylko, że mało faktów, a mówiąc ściśle zupełnie ich brak jak > zwykle. Dobrze zaś, że podano namiary na felietony rzetelnie informujące > wyborców jakie to ananasy krajowe chcą się załapać na cymesy brukselskie. > Zatem i ja jeszcze raz przypomnę: > > www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=14937 > No i mam nadzieję że o wyniku procesu GW nie "zapomni" nas poinformować tak > jak to było z procesem Niesiołowski vs Nowak. Tak to się kończy zwykle, > półprawdy i całe kłamstwa albo cisza. Na prawdę z reguły miejsca i czasu brak. > Czyżby aż tak gorszyła? > > __________ > > [...] Jednakże trzeba pójść głosować i wybierać, bo Parlament Europejski w > razie nieobecności mądrych Polaków może nam wyrządzić jeszcze więcej krzywd i > dokonać różnych rzeczy pozaprawnych co się faktycznie w Unii nieraz zdarza. > Nie możemy wszakże popierać kandydatów z PO i lewicy, gdyż oni mają inną wizję > Polski i gotowi są zrezygnować z wolności Polski, choć szerzą propagandę > wyborczą jakoby chodziło o dobro naszej Polski. > [ks. prof. Cz. Bartnik] > > [...] O polityce patologicznej dobrze świadczy fakt że prawie wszyscy > europosłowie PO i SLD głosowali za oddaniem wniosku o uhonorowanie 25 maja > 2009 r. rotmistrza W. Pileckiego jako bohatera walki z totalitaryzmem > niemieckim i sowieckim. I ci posłowie chcą znowu być wybrani do Parlamentu > Europejskiego. Dla nich właściwie nie ma już Polski, jest tylko Babilon > Europejski. Niektórzy postkomuniści również nie potępiają mordu na generale > Auguście Emilu Fieldorfie ps. „Nil”, bo chciał Polski anachroniczn > ej i > katolickiej. Politycy ślepo zakochani w „pani Brukseli” wcale nie > pamiętają > że Zachód w swej polityce nie jest ani altruistyczny ani moralny. Zapomnieli > jak alianci sprzedali nasze kresy wschodnie i oddali całą Polskę pod władzę > sowiecką [...]. > [ks. prof. Cz. Bartnik] bystry profesor Nowak. To tak jakby powiedzieć:bystry i szybki żółw. Profesor Nowak jest chory.Należy mu pomóc.Nie wykorzystywać! Należy go wysłać do kliniki.Najlepiej psychiatrycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Chlopcy hasbarowcy - smacznego! 29.05.09, 17:40 To od slowa "hasbara" - patrz w Wikipedii i w Googlach. Marcin Kowalski - prawa reka samego guru Adama plus chlopcy hasbarowcy z forum maja super okazje - dzien bez dokopania Ojcu Rydzykowi i Radiu Maryja - to dzien stracony. Carpe diem. Oblawa trwa. Nie mozna przepuscic okazji zeby nie podsycac jazgotu cwiercmozgich anonimow potrafiacych jak mantre powtarzac obelgi pod adresem polskich katolikow, ktorzy swoimi drobnymi "wdowimi groszami" tworza taka frustrujaca klode pod nogami swiatowcow i postepowcow wspieranych przez rodzine Sorosa, Michnika i innych towarzyszy honoru. Toz trzeba szukac nawet pylu sladu pt. ksenofobia, faszyzm, i oczywiscie - jakze by inaczej - tzw. antysemityzm. Te wszystkie mrozace krew w kazdej zylce epitety wszak na stale sa juz przyklejone do antybohaterow zwiazanych z tym "szambem" jakim zdaniem swiatlych osobnikow i ich anonimowych watah oblawowych jest pewne "kontrowersyjne" (to oczywiste) "pewne radio z Torunia". Strach wymawiac jego nazwe, prawda? Nawet anonimowo strach. Nie strach jednak pisac "j....y ojczulo", zlodziej, oszust i tepe - pod adresem znienawidzonego przez Elyty kaplana. Panu Cenzorowi na forach oko w tych wypadkach zachodzi bielmem. Pismak GW bioracy udzial w nagonce sam podpowiada swoim czytelnikom jaki maja miec poglad na sprawe: (...)Później Nowak przez kilkanaście minut krytykuje i obraża wybranych kandydatów z list Platformy Obywatelskiej lub Lewicy. W tym cyklu dostało się już Jerzemu Buzkowi, Tadeuszowi Iwińskiemu, Jerzemu Jaskierni, Wojciechowi Olejniczakowi, Markowi Borowskiemu, Januszowi Lewandowskiemu, Magdalenie Środzie i wielu innym(...). Prawda, jak milo sie czyta i polyka "informacje" gladko juz przegryzione, przetrawione, przekompostowane - do uzyznienia mlodych sadzonek, chlopcow habarowcow i im podobnych. Plus do umocnienia w swojej wierze chlopcow ormowcow, zomowcow i innych towarzyszy tajnych i jawnych, ktorzy w III RP poobaleniowej pokazali jak wspaniale zaowocowala wlasciwa nadbudowa kosztem bazy. Czy moze jakos tak. Trzeba by zapytac profesora z rodziny Wiatrow i jego rownie wspaniale jablko, ktore wydal ku pociesze RP Obalonej. Prawda, jako to satysfakcja czytac gotowce pana Marcina? Pozostaje tylko czerpac z nich jak ze zrodla prawdy, podsycac roslinki stare i mlodzutkie - niech sie krzewia ku chwale i wbrew oszolomionym moherowcom, prawda? A ja tam nie lubie przezutego i wydalonego przez Elyty. Wole jesc wlasne z mojego ogrodka, nie spryskanego herbi- i pesty-cydami, z makijazem medialnym. Smacznego :) Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: Chlopcy hasbarowcy - smacznego! 29.05.09, 17:55 Napisalam, nie przeczytalam, wyslalam. Zobaczylam kilka literowek i niedokonczonych mysli. Tak to jest jak sie czlowiek spieszy. Po wyslaniu zobaczylam wypowiedz bydlo_prof_wb. Ciesze sie, ze nie tylko chlopcy hasbarowcy pisza na tym forum. Co do polskiego wymiaru sprawiedliwosci mam watpliwosci - ale zobaczymy. Sa tam rozni ludzie, jak wszedzie. Hej ho hej ho - do pracy by sie nie szlo - ale z czegos zyc trzeba. Pozdrawiam wiosennie Pana Profesora Jerzego Roberta Nowaka i wszystkich moherowcow. Alleluja i do przodu - dla dobra wiekszosci. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Kłamstwo ma krótki nóżki, panie Zwiefka 29.05.09, 18:09 Cytat z GW z ubiegłego roku: Zwiefka w rozmowie z "Gazetą" potwierdza, że 23 maja - w dniu, gdy nagrywany był reportaż - poświadczył podpisem udział w kolejnym dniu pracy parlamentu i od razu wyruszył do Polski. - Wszystko w zgodzie z regulaminem i praktyką europarlamentu - mówi. - To szukanie dziury w całym - dodaje. - Większość posłów opuszcza posiedzenia nawet już w czwartek po południu, by móc wrócić do domu. Ja także, jeśli to jest tylko możliwe, lecę do Polski w piątek. Od samego początku istnienia regulaminu tak działam. I wcale nie poświadczyłem nieprawdy - przecież swoje obowiązki pełniłem także po powrocie do kraju. miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,48722,5413419,RTL_lapie_Zwiefke_na_goracym_uczynku.html Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Zwiefka pozwał redemptorystów 29.05.09, 18:51 p.nowak na zdjeciu przypomina mi,,K,MARKSA,,czy to przypadek czy rodzinne powiazania,,? ale metody niszczenia przeciwnikow maja te same Odpowiedz Link Zgłoś
yayetchco Jerzy Robert Nowak ma kłopot z tamponami 29.05.09, 19:47 Jerzy Robert Nowak ma kłopot z tamponami bo zamiast je wymieniać na nowe i świeże to wciska jeden za drugim......Towarzyszu Nowak tamponów uużywają kobiety a Wy ich nie wciskajcie do odbytu bo potem Tatulo Malwersant nie może trafić w dziurę... Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Zwiefka pozwał redemptorystów 29.05.09, 21:53 Niech sie Zwiefka nie meczy,bo tym razem maja racje a jego pozew to propaganda przedwyborcza.Ja i tak nie glosowalbym na niego,bo pamietam ten numer.... PO wyjatkowo nietrafnie wybrala sobie kandydata.Facet mieszka w Poznaniu i niema nic wspolnego z naszym wojewodztwem. Pewnie bede glosowal na SLD,bo ich kandydat jest przynajmniej "nasz" i stara sie cos zrobic dla nas... Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Zwiefka pozwał redemptorystów 29.05.09, 22:02 Ani Zwiefka ani pozostali napiętnowani przez RM. nie muszą pozywać Rydzyka, bo zrobił im świetną reklamę. Wiadomo, że jak Rydzyk kogo.ś opluwa, to jest to człowiek wartościowy i głosować na niego warto. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande komuch Nowak to pieszczoch niektorych ksiezy 29.05.09, 22:17 ktorzy mineli sie z powolaniem - zamiast sluzyc swoim wiernym - mysla, ze pozjadali wszystkie rozumy i ze robia dobrze dla Polski. Nowak podczas swojego tournee po kraju wielokrotnie mijal sie z prawda i oskarzal ludzi wedlug dyrektyw, a ksieza, ktorzy zanli tych lokalnych spolecznikow siedzieli cicho i nie odzywali sie. Jest to ohydne, do jakiego badziewia doszedl obecnie Kosciol Polski. I ci ludzie maja czelnosc powolywac sie na Jana Pawla II i Popieluszke, klamcy i cwaniacy (ksieza moze naiwni i niedojrzali a moze nie czytaja Biblii i nie wiedza, za czyim glosem isc) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb To rozumiem... 29.05.09, 22:35 konkretnie i faktami a nie jakieś tam fantasmagorie czy brechty bez pokrycia.No i ta troska o pion moralny w Kościele. Brawo, tak trzymać... __________ Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość śmierdzi. Więc nic dziwnego, że bezpieczniacy którzy zgodnie z leninowskimi normami traktowali Kościół jako wroga przeznaczonego do zniszczenia, obecnie całą swoją furię obrócili na toruńską rozgłośnię. [red. S. Michalkiewicz] W UE podobnie jak w ZSSR ton nadają marksiści, dla których największym wrogiem jest religia szczególnie chrześcijańska a zwłaszcza katolicka. Na razie walczy z Kościołem metodami innymi niż Lenin i Stalin, ale to kwestia taktyki, a po drugie wszystko przed nami. [red. S. Michalkiewicz] Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande Michalkiewicz nie rozumie 29.05.09, 23:16 ze na calym swiecie Kosciol juz stracil swoja pozycje w identyczny sposob, jak obecnie grozi to w Polsce: przez wlasna proznosc, sklonnosc do samouwielbienia.Kosciol polski, jak sie chce obronic, powinien byc zbudowany z cegly, nie z siana czy Wczesniej czy pozniej Kosciol polski,ktory naprawde jest w komfortowej sytuacji straci wszystko, co mial i wtedy dopiero bedzie funkcjonowac do tego, do czego jest powolany. Koscioly na calym swiecie funkcjonuja w o wiele gorszych warunakch, ale nie pakuja sie w takie szambo, jak politykowanie, walka o wplywy i promowanie wlasnych ludzi w administracji - niestety pomylki polskiego Kosciola sa tu ewidentne a mieszanie sie w sprawy Polski naprawde niefortunne. Ciekaw jestem , jak wytlumaczysz zapowiedz na mszach i w biuletynach o przyjezdzie Prezydenta Polski do danego miasta/miasteczka ? I tylko jego (i oczywiscie pana prof. Nowaka). Kosciol polski jest ohydny, biskupi lubia byc calowani w sygnet, tego nie ma gdzie indziej na swiecie. Jest mi naprawde przykro, ze inni potrafia a polscy ksieza maja takie mozliwosci i naprawde nic im sie nie chce. PS Michalkiewicz powinien sie zastanowic, jak pisze takie komiczne zdanie typu: "Na razie walczy z Kościołem metodami innymi niż Lenin i Stalin, ale to kwestia taktyki, a po drugie wszystko przed nami. " - wystawia swiadectwo swojemu IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Obawiam się że to z Twoim IQ jest kiepsko... 29.05.09, 23:44 Styl i urok tekstów red. Michalkiewicza jest jedyny w swoim rodzaju i rzeczywiście trzeba IQ większego od rozmiaru buta damskiego aby w nim zasmakować.Na razie jest on dla Ciebie zwyczajnie nieosiągalny. Twoje dywagacje o kondycji moralnej Kościoła w Polsce są tak żałosne że aż trudno je komentować. Wystawiasz sobie świadectwo niedouczonego ignoranta. Powiem Ci to jasno - to Cię po prostu przerasta i to o kilka długości. Politykowanie to szambo? Pewnie Twoje tak, bo dla mnie to rozsądna troska o dobro wspólne. Nie widzę powodu aby księża tej troski nie podejmowali i tym dobrem mieli się nie interesować i nie zajmować i to nie tylko jako obywatele z prawem do głosowania i prawem do swego prywatnego zdania. Coś o nauce społecznej Kościoła słyszałeś? Księżom się nic nie chce? Być może w parafii w której są same takie tumany jak Ty drogi "zlappande". Miejmy nadzieję że z wiekiem Ci to przejdzie. Nawet na pewno. Pozdrawiam __________ Nie możemy zapominać o tym, iż antyklerykalizm i kosmopolityzm tworzą fundament braterskiej doktryny masońskiej która obowiązuje nadal, również w ostatnim dwudziestoleciu. Mówi ona że tylko wszyscy ludzie równiejsi są braćmi i tylko takim wybranym należy się władza, dobra materialne, prestiż, autorytet, uznanie, niezależnie od tego kim byli w przeszłości i do jakich łajdactw, zdrad, zbrodni się przyznali. [W. Łysiak] Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami "tolerancji" w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się nieraz wielka, może coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się tendencję do spychania ich na margines życia społecznego. Ośmiesza się i wyszydza wszystko co stanowi dla nich największą świętość. Te formy postępującej dyskryminacji budzą niepokój i muszą dawać wiele do myślenia. [...] Czas próby polskich sumień trwa. [JPII, Skoczów 1995 r.] Polskie społeczeństwo jest od lat bombardowane konglomeratem półprawd i bezczelnych kłamstw. Dobre zmieszane ze złem, uczciwość z nieuczciwością i cwaniactwem. Dlatego normalny i uczciwy człowiek zagoniony troskami dnia codziennego nie jest w stanie samodzielnie w tym się odnaleźć i pozbierać. [prof. R. Kozłowski] Odpowiedz Link Zgłoś
tapry zwiefka-zwiewacz-dyrektor-opierda lacz-ojciec 29.05.09, 23:13 Wart Pac pałaca.Wart Zwiefka-Rydzyka.W życiu już tak jest, że pijak zada się z pijakiem, złodziej ze złodziejem, a ku... z kurwą.A Rydzyk ze Zwiefką.Pasują jak byk!Jeden głupszy od drugiego.Jeden ma o jedno dziecko więcej od drugiego, za to drugi ma mniej mózgu od pierwszego.Pytanie brzmi:ile razem mają mózgu?Odpowiedź prawidłowa brzmi:"zero"./podpowiedź:należy brać pod uwagę liczby ujemne. Zwiefka to oszust. Rydzyk to oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Dziękuję za odinstalowanie bana!!! 29.05.09, 23:51 Dziękuję adminowi za możliwość pisania na tym forum nie tylko w dziale związanym bardzo luźno z wyznaniem rzymskokatolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
albatros007 smieszny jestes redaktorku koszerny 30.05.09, 01:16 piszesz ze prof. Nowak powiedzial jak zwykle NIECH BEDZIE....i juz robisz najazd koszerny.Sadzisz ze u Rydzyka powinni mowic SZALOM? I dalej belkot o jak dobry jest wasz, a jak zly prof. Nowak Wiec na dzisiaj...Nowak po sad......Zwiefka go bierze....Giertych pod sad, ten idiota Palikot go bierze....mam pytanie...kogo Michnik teraz bierze do sadu? Jak tupac to tupac. Odpowiedz Link Zgłoś
jurasmysz Rydzyk 30.05.09, 01:40 Kiedy wreszcie politycy przestana rozmawiac z czarnymi na kleczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
aietes Nowak sączy jadzik w swoich wystąpieniach 30.05.09, 02:08 Redaktorzy Komsomolskiej Prawdy i Der Stuermer mogą się uczyć od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Nowak aplikuje prawde 30.05.09, 05:08 www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=99513 Leksykon eurowyborczy - Marek Siwiec Nasz Dziennik, 2009-05-28 Prof. Jerzy Robert Nowak W Wielkopolsce kandydatem nr 1 na liście SLD - UP jest Marek Maciej Siwiec. Od początków działalności postkomunistycznej SdRP Marek Siwiec należał do najbliższych współpracowników jej szefa - Aleksandra Kwaśniewskiego. Był rzecznikiem prasowym komitetu założycielskiego SdRP. Maksymalnie związany z Kwaśniewskim, starał się urabiać delegatów kongresu do jego pomysłów. W nagrodę został pierwszym redaktorem naczelnym postkomunistycznej "Trybuny", która stała się następczynią skompromitowanej "Trybuny Ludu". Mało pamięta się dziś o ważnym epizodzie w karierze M. Siwca - czasach jego współpracy z osławionymi macherami z Art.-B: Bogusławem Bagsikiem i Andrzejem Gąsiorowskim. Siwiec był dyrektorem generalnym, rzecznikiem prasowym, szefem wydawnictwa Art.-B i jednocześnie redaktorem naczelnym tygodnika "Monitor". W "Życiu Warszawy" pisano, że nawet "po ucieczce szefów ART.-B Siwiec nadal utrzymywał z nimi kontakty, jeżdżąc do Izraela i przywożąc materiały do przygotowywanej książki o historii tego przedsięwzięcia" (cyt. za "Życiem" z 27 października 1995 r., zob. również szeroką analizę związków M. Siwca z Art.-B w artykule A. Gargas "Jak Siwiec robił złote interesy z Art.-B", "Gazeta Polska", 3 kwietnia 1997 r.). Jesienią 1991 r. Siwiec po raz pierwszy wszedł do Sejmu, stając się rzecznikiem postkomunistycznego SLD. Wiosną 1993 r. wybrano go do dziewięcioosobowej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji. Pół roku potem, po triumfie wyborczym SLD, Siwiec stał się prawdziwą szarą eminencją w KRRiT. We wspomnianym tekście z "Życia" z 27 października 1995 r. pisano, że "Siwiec zaciekle i skutecznie walczył o umieszczenie jak największej liczby ludzi związanych z SLD we władzach tworzonych w tym czasie rozgłośni publicznych". W czasie kampanii prezydenckiej Kwaśniewskiego Siwiec został (nieformalnie) czołową postacią sztabu Kwaśniewskiego. Po jego triumfie wyborczym nagrodzono Siwca stanowiskiem sekretarza stanu w kancelarii Kwaśniewskiego. Na tym stanowisku zyskiwał coraz większe wpływy polityczne. We wspomnianym artykule "Życia" cytowano opinie J. Guzego: "Ta grupa, do której należy Siwiec, ma uniwersalne kwalifikacje do sprawowania władzy, są dobrzy w jej technice i jednocześnie wyprani z moralności". Warto dodać, że Siwiec stał się m.in. nieformalnym łącznikiem pomiędzy Kwaśniewskim a środowiskami żydowskimi. Jak wiadomo, profitowały mu dawne związki z szefami Art.-B. Paweł Siergiejczyk pisał na ten temat w tekście: "Wszyscy (?) ludzie prezydenta" ("Nasza Polska" z 20 sierpnia 2002 r.): "Żadna ważniejsza impreza żydowska nie może się obejść bez jego [Siwca - J.R.N.] udziału, zaś on sam w ubiegłym roku został przewodniczącym Polskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Centrum dla Pokoju - instytucji założonej przez izraelskiego ministra spraw zagranicznych". Niebywale wielkim skandalem stał się dokonany przez Siwca we wrześniu 1997 r. obrzydliwy wyczyn znieważenia postaci wielkiego Papieża-Polaka Jana Pawła II i idącej w parze z tym obrazy uczuć religijnych Polaków. Chodziło o sławny incydent na ostrzeszowskim lotnisku. Siwiec jako minister Kwaśniewskiego wysiadł z helikoptera, w obecności prezydenta RP zrobił znak krzyża i ironicznie, naśladując gesty Papieża, ucałował ziemię. Wytoczona w związku z tym Siwcowi sprawa o znieważenie przez szefa BBN głowy obecnego państwa i obrazę uczuć religijnych ciągnęła się kilka lat, ale ostatecznie została umorzona przez prokuraturę. aietes napisał: > Redaktorzy Komsomolskiej Prawdy i Der Stuermer mogą się uczyć od > niego. Nie tylko moga - oni powinni sie uczyc od profesora Nowaka. I takie osobniki jak Siwiec - tez. Nie mowie o wyborcach. To oczywiste - zeby wybrac - trzeba wiedziec jakie cechy w kandydacie sa nam mile. Stad ktos powinien przedstawiac sylwetki rzetelnie. Profesor JRN to robi i chwala mu za to. Nie da sie ukryc, ze niektore osobniki powinny siedziec w celi za kratkami a nie dostepowac zaszczytu bycia poslem. Tymczasem za rozsiewanie faktow i prawdy to wlasnie profesora sie pozywa do sadu. Nie wiem ile sylwetek juz przedstawil ale szykuje mu sie co najmniej kilkanascie pozwow. I dobrze. Profesor wie, ze nie moze byc goloslowny i musi miec dowody na to co mowi. I ma. On ma niesamowita pamiec, w przeciwienstwie do omawianych przez niego hipokrytow i oszustow. Zbyt malo jest profesorow Nowakow. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Bene. 30.05.09, 07:44 Paru normalnych nas tu jeszcze zostało. I tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius1921 O co ten hałas?! 30.05.09, 13:22 O co ten hałas drodzy Państwo? O Pana Tadeusza Zwiefkę który swoją kadencję w europarlamencie zaznaczył główną rolą w RTL-owskim reportażu?! Stawiam pytanie: czy słyszeliście co on zrobił pożytecznego dla Województwa Kujawsko -Pomorskiego w europlarlamencie? Ja przynajmniej o takich osiągnięciach nic nie słyszałem. Niezależnie od poglądów stawiajmy na ludzi naprawdę związanych z regionem. Nie daje to pewności słuszności wyboru ale go uprawdopodabnia. Odpowiedz Link Zgłoś