intervention 10.07.09, 09:28 Od lat jeżdzę nad Bałtyk i na Kaszuby trasą podanego tu wariantu drugiego, przez Bytów. Może jest trochę zakretów ale ja trasę pokonuje w 2,5 godziny więc nie jest źle :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asp99 Powiedzcie nam jaką drogą dojechać na wakacje 10.07.09, 10:41 Po pierwsze koszt przejazdu przez autostrade wynosi 17.50 zl, po drugie na wjazd i wyjazd w piatek ew w sobote mozna trafic na spory korek, tak bylo w zeszlym tygodniu, strata jakies 1,5 godz. Nie polecam. Polecam natomiast trase Bydgoszcz-Warlubie (ew Swiecie-kierunek na Laskowice potem odbic na Skurcz)-w Straszynie wjazd na obwodnice.;) Odpowiedz Link Zgłoś
multumesc Gdynia-Reda 10.07.09, 11:12 Piszę z Gdyni. Korki między Gdynią a Redą są już nagminne, ale my tu w Trójmieście wiemy jak je ominąć. Jeśli ktoś jedzie obwodnicą od strony autostrady to jadąc do Łeby warto z obwodnicy skręcić na Wejherowo (droga 218) i pojechać krętą, ale malowniczą i pustawą drogą przez Koleczkowo do Wejherowa. Jeśli ktoś jedzie na Hel, to z obwodnicy niech skręci na węźle Kwiatkowskiego w stronę promu do Karlskrony i dalej kieruje się na Kosakowo. Stamtąd przez Pierwoszyno w stronę Pucka. Działa! Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.killman Powiedzcie nam jaką drogą dojechać na wakacje 10.07.09, 11:12 Z tą "zmianą turnusów" to chyba przesada. Juz dawno skończyły się wczasy organizowane przez ośrodki zakładowe, kiedy to rzeczywiście można było mówić o sztywnych dwutygodniowych turnusach. Od czasu zakończenia działalności socjalnej typowej dla PRL-u nie istnieje coś takiego jak turnusy, każdy zaczyna bowiem wypoczynek i kończy go jak mu wygodnie (a raczej kiedy szef da urlop). Dziennikarze prasowi i telewizyjni uwielbiają jednak posługiwać się tym słówkiem jak wytrychem. Opanujcie się więc, bo piszecie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_manitou Re: Powiedzcie nam jaką drogą dojechać na wakacje 10.07.09, 11:55 Moze sztywnych turnusów nie ma ale i tak większość wyjeżdza nad morze w sezonie w cyklu weekendowym a nie w środku tygodnia. Poza tym część większych kompleksów wypoczynkowych nad Bałtykiem w sezonie preferuje pobyty co najmniej tygodniowe np. od soboty - do soboty wtedy w soboty na drogach dojazdowych mogą być lokalne korki Odpowiedz Link Zgłoś
bz_1978 Powiedzcie nam jaką drogą dojechać na wakacje 10.07.09, 11:55 Interesuje mnie, jak Panowie redaktorzy obliczyli,że do Zakopanego to 8h z kawałkiem.Jazda z Krakowa zajmuje 3-5 godz., a gdzie reszta? Wiem,jechałem ostatnio.No,chyba, że o 2-3 w nocy to szybciej, ale nie mniej niż 2,5h. Odpowiedz Link Zgłoś
1a40 Powiedzcie nam jaką drogą dojechać na wakacje 10.07.09, 19:44 Ja mysle,ze pan redaktor podal czas przejazdu do Krakowa,poniewaz,cos pisal,ze sie tam wybiera, z jakas "szalona",czy cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Poszukuję optymalnego wariantu do Monachium 10.07.09, 21:00 nie przez Czechy. Tylko Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Powiedzcie nam jaką drogą dojechać na wakacje 10.07.09, 21:01 2,5 godziny? Jak Ty to robisz? Odpowiedz Link Zgłoś