krotoss 22.12.03, 11:43 schowałem najprościej w szafie, przysypałem ciuszkiem, i jak zwykle przypadkiem zostły znalezione :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nortia Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 11:54 Najlepiej zostawic na wierzchu, wtedy nikt nie ruszy ;) Ja mam w lozku, w miejscu przeznaczonym na posciel. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 11:58 to nie kolejne skarpetki, rzucają się w oczy, więc na wierzchu odpada ;) Łóżko w sumie też znane, i przypadkiem zawsze można ;] Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 12:20 Ale po co zakopywac te prezenty?Wiadomo, ze szukac beda ;) Lozko znane? Mi tam sie nikt do wyrka nie zbliza, zreszta nie ma po co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 12:41 No dobrze, mamy łóżko jako dobry (choć znany pomysł). U mnie z pewnych względów odpada. Ps.A do łóżka może zaglądają, ja Cię nie ma :P Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 12:47 Moze kartony po butach? Albo ogolnie szafka z butami? ;) Ps. Ja bym sie bala zajrzec bez obstawy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss summa 22.12.03, 12:50 no więc mamy narazie: 1.szafa 2.łóżko 3.karton po butach (polecam na szafie) 4.szafka z butami Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: summa 22.12.03, 13:09 a worku na lince za oknem jak kobuszewski w zmiennikach, hihi Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: summa 22.12.03, 13:14 to zająca raczej ;) A Kobuszewski he he jak dobrze pamiętam, figurkę za masło wymieniał ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: summa 22.12.03, 13:23 mi chodzi o ten odcinek, gdzie byl wlamywaczem i go pod koniec zamurowali ;) a worek ukradli :) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 13:34 basia napisała: > pod choinką ;) ale kurde od listopada? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: gdzie chowacie prezenty?? IP: 217.97.147.* 22.12.03, 13:46 Hi Wszystko jest uzależnione od warunków lokalowych. Ja preferuję wysokie szafy. Przez wysokie rozumiem takie, do których zaglądać trzeba z drabiny. Na tej samej zasadzie działają schowki w pawlaczach. Dobrą kryjówką jest piwnica, kobiałki tam niechętnie zaglądają. Drobiazgi można podpiąć u na żabkach od zewn. strony zasłony. Ma w biurku szufladę, do której tylko ja posiadam kluczyk (albo tak mi się tylko wydaje). Można przechować u rodziny lub znajomych. Pozdrawiam Gall PS Dodatkowo warto stworzyć wrażenie, że się jeszcze nie nabyło prezentów, a wtedy zniechęci się ew. poszukiwaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 13:56 co do wysokich szaf, to ja jak byłem malutki wdrapałem sie na słupek od szafy gdzie prezenty chowano. I do dziś pamiętam jak po chwili leżałem obok na tapczanie a obok mnie przewrócony słupek :] Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 14:00 krotoss napisał: > co do wysokich szaf, to ja jak byłem malutki wdrapałem sie na słupek od szafy > gdzie prezenty chowano. I do dziś pamiętam jak po chwili leżałem obok na > tapczanie a obok mnie przewrócony słupek :] > hehe u mnie tez gdzies tak w okolicach swiat objawialy sie zdolnosci spidermeńskie kiedys mnie znalezli na szafie, z ktorej nie umialam sama zlezc ;DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss summa summarum ;) 22.12.03, 13:55 1.szafa 2.łóżko 3.karton po butach (polecam na szafie) 4.szafka z butami 5.worek+linka za oknem (;P) 6.pod choinką (w listopadzie wersja ogrodowa) 7.pawlacz 8.piwnica (dobre!) 9.wew. str. zasłony (ekhem ;) 10.własne zamknięte szufladki, sejfy, szafki 11.inne zaznajomione lokale (;D) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: summa summarum ;) 22.12.03, 14:04 no coz. ja mam caloroczna skrytke w moim pianinie ;) ale nie od gory. w dolnej czesci. swego czasu chowalam tam papierochy. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: summa summarum ;) 22.12.03, 14:20 wsn napisała: > ale nie od gory. w dolnej czesci. swego czasu chowalam tam papierochy. teraz chodujesz tam trawkę? ;}}} Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: summa summarum ;) 22.12.03, 14:24 krotoss napisał: > wsn napisała: > > > ale nie od gory. w dolnej czesci. swego czasu chowalam tam papierochy. > > teraz chodujesz tam trawkę? ;}}} teraz Hodujesz tam trawkę? ;}}} (tak będzie lepiej..) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: summa summarum ;) 22.12.03, 14:28 hihi nieeeee ;) juz nic ;) fajki 3mam w kurtce :) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: summa summarum ;) 22.12.03, 14:31 spoko.. Piasek też wczoraj u Wojewody nie chciał się przyznać ;D A mówiłem, żeby zalegalizować :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milak Re: gdzie chowacie prezenty?? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 15:23 w plecaku (takim, ktorego nie uzywa sie codziennie), mozna polozyc w miejscu nie rzucajacym sie w oczy i sprawa zalatwiona, gorzej, gdy prezent jest wiekszy od plecaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: gdzie chowacie prezenty?? IP: *.dip.t-dialin.net 22.12.03, 21:48 haha, najbardziej pomysłowym okazał się Gall, jednak są pewne zastrzeżenia: jak chowasz tak wysoko, to nie zapomnij też ukryć drabinę, tylko gdzie?.....duża;) a jak schowasz drabinę, to wszystko będzie jasne - trzeba szukać wysoko:)) Ja chowam prezenty w moim pokoju: w biurku, za książkami, w kufrze na wełnę. Mam pomysł - jeśli prezent jest mały np. biżuteria, to możnaby wywiercić dziurkę w ścianie, powiesić obrazek;) Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: gdzie chowacie prezenty?? 22.12.03, 21:54 Gość portalu: €uropejka napisał(a): > Mam pomysł - jeśli prezent jest mały np. biżuteria, to > możnaby wywiercić dziurkę w ścianie, powiesić obrazek;) ewentualnie mozna zastosowac metode taty Forresta Gumpa ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: gdzie chowacie prezenty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 08:40 nie pamiętam. jeśli możesz to przypomnij tą metodę. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: gdzie chowacie prezenty?? 23.12.03, 11:12 hihi a pamietasz gdzie chowal zegarek dla syna przez cala wojne? podpowiedz: jest to humor raczej kloaczny ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: gdzie chowacie prezenty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 12:04 Aha Dzięki Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: gdzie chowacie prezenty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 08:45 Drabina musi stać w swoim miejscu, a wtedy nie ma podejrzeń. Dodatkowo, jak bym ją schował, to nie mógłbym zawiesić bombek na choince. Tym niemniej zdradzę, że wybrałem wariant taki: zabawki są schowane u dziadków. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: gdzie chowacie prezenty?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 08:42 Faktycznie, też dobre miejsce. Ja mam taki stary plecak ze stelażem (jeszcze z POLSPORTu) i wątpię, by ktoś tam grzebał. Kilka lat temu to przetestowałem i się sprawdziło. Polecam. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss summa summarum. 23.12.03, 13:57 1.szafa 2.łóżko 3.karton po butach (polecam na szafie) 4.szafka z butami 5.worek+linka za oknem (;P) 6.pod choinką (w listopadzie wersja ogrodowa) 7.pawlacz 8.piwnica (dobre!) 9.wew. str. zasłony (ekhem ;) 10.własne zamknięte szufladki, sejfy, szafki 11.inne zaznajomione lokale (;D) 12.własne pianino (ktoś ma? ;0) 13.w starym plecaku (może być z promocji BP) 14.za książkami 15.w kufrze na wełnę (to chyba para dla pianina ;p) 16. dziura w ścianie za obrazkiem (yes! destroy! ;D) 17. metody a'la Forrest Gump ( dotyczy tylko ZK ;}) 18. stare głośniki 19. miejsce na baterie w magnetofonie (jamnik needful ;P) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: summa summarum. 23.12.03, 16:54 w komputerze (jakis drobiazg) w wydrazanej nodze stolowej ps co to 'ZK'? Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: summa summarum. 23.12.03, 17:02 wsn napisała: > w komputerze (jakis drobiazg) > w wydrazanej nodze stolowej > > ps co to 'ZK'? Zakład Karny Co 'Vabaku' się naoglądało z tą nogą? Fajny był tekst do Kwinto tego prokuratora-ja potem wszystkie nogi od krzeseł w domu poodkręcałem ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: summa summarum. 24.12.03, 03:02 krotoss napisał: > Co 'Vabaku' się naoglądało z tą nogą? Fajny był tekst do Kwinto tego > prokuratora-ja potem wszystkie nogi od krzeseł w domu poodkręcałem ;D > tia mezczyzni sa wybitnie podatni na pewne wplywy vide moi koledzy po obejrzeniu kilku odcinkow i pelnometrazowki jakckassa :) Odpowiedz Link Zgłoś