michu76 22.07.09, 13:12 "Zostanie ukarana za swój błąd".Brzmi jakby zabiła człowieka!W MZK zachowują się tak jakby kolizje nie były wpisane w ryzyko tej pracy.Szkoda,ze tak często nie przyznaje się nagród... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motorbyd Pomyliła kierunki z powodu parady 22.07.09, 13:15 Normalnie szlak mnie trafi. Jak czytam niektóre artykuły dotyczące komunikacji miejskiej i wydarzeń z nimi związanych? Do tej pory tylko czytałem. A dzisiaj nie wytrzymałem. Fakt koleżanka nie sprawdziła poprawnie leżącej zwrotnicy, ale wydarzenia, jakie rozegrały się na Jagiellońskiej i całej tej sprawy bulwersują mnie. 1- Jedyną osobą, jaka pojechała karetką był pani motornicza 2- Kierowca, który jako pierwszy dostał uderzony (niebieska skoda fabia), do końca czekał aż przyjedzie lawet i zabierze samochód 3- Kierowca taksówki, który niby ma uszkodzony kręgosłup (nie oficjalnie; wykonywał pracę mając zawieszoną działalność) potrafił się wykłócać z kierowcą lawety, a odjechał z osobą, która po niego przyjechała 4- A wóz (skład) 310/311 po kilku dniach wyjechał na linie, i jeżdżąc nim w sierpniu na ul. Nakielskiej miałem sytuacje gdzie nie wzbudziły się hamulec podstawowy (elektro dynamiczny) i gdy by nie sztuczka, którą czasem można zrobić (nie zgodne z zasadami eksploatacji, ale skuteczne) zaliczyłbym samochód, który wysunął się na torowisko. I co wy na to panowie dziennikarze, i pozostali zainteresowani. Dla czego co dziennie było pisane zlecenie na w/w przypadłość z układem hamowania? Mieszkańcy naszego miasta nie mają pojęcia, jakimi złomami jeździmy, bo oszczędność jest ponad wszystko. Obawiam się, że nie długo zaczną sprowadzać podzespoły z CHIN, i wtedy zacznie się jazda. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Pomyliła kierunki z powodu parady 23.07.09, 08:12 zawsze mają gotową odpowiedź. Jak dwa tramwaje wykoleiły się na rogu Gdańskiej/ Focha i Jagiellońskiej to też winni byli ludzie, którzy prowadzili pojazdy. Odpowiedz Link Zgłoś