Dodaj do ulubionych

Chamstwo kierowców MPK Częstochowa

11.07.14, 12:46
Witam,
co sądzicie o zachowaniu kierowców autobusów MPK Częstochowa ?
Dookoła słychać głosy o tym co wyprawiają.
Nagminne odjazdy z przystanku chociaż widzą biegnące osoby.
Coraz częściej zamykają drzwi przed samym nosem człowiekowi.
Ja sam zostałem przytrzaśnięty drzwiami podczas wysiadania. Podobno nie widział mnie...
Jakość kierowania pojazdem jest fatalna. Dobre stwierdzenie pewnej Pani,że wydaje im się że
wiozą bydło... trzeba się mocno trzymać a szczególnie przy hamowaniu... ten moment
kierowcy uwielbiają a niech się chołota przewraca...
Może by tak do innej pracy ich skierować...mniej stresowej może kopanie dołów...
Obserwuj wątek
    • qq.44 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 11.07.14, 13:02
      Uważam że nie.

Mocno cię przytrzasnęło tymi drzwiami ??:((
      • klaudiusz84 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 11.07.14, 13:06
        mocno nie ale następnym razem jak
        zrobi taki numer to niech uważa...
        ja nie będę nigdzie dzwonił
        przydzwonię w jego kapuściany łeb
    • vvrotka Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 11.07.14, 13:05
      Wystarczy, że każdy niezadowolony pasażer poświęci minutę i zadzwoni pod wskazany na autobusach numer, że kierowca źle prowadzi autobus. Gdyby każdy reagował, władze MPK musiałyby coś z tym zrobić. Zawsze dzwonię, albo piszę maile, tyle ile razy widzę taką potrzebę i czasami po czasie są efekty pozytywne.
      • quisti Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 17.07.14, 11:40
        piękna teoria. Ja skontaktowałam się z działem reklamacji - generalnie skończyło się tym, że to kierowca ma zawsze rację.
        Póki nie mają konkurencji, nic się nie zmieni. Jeżeli nie szanuje się klientów, powinno się zmienić branżę.
    • d0_0b Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 11.07.14, 14:36
      Do kopania dołów to "oni" się nie nadają zupełnie.
    • xkx2 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 11.07.14, 19:38
      Brak konkurencji źle na MPK działa.
      Konkurencja czasem potrafi działać cuda.
      W Cz-wie jak widać przydałaby się.
      • pluto37 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 12.07.14, 12:04
        Tak ze dwa tygodnie temu trafiło mi się jechać 16-tka na Północ.
        Gwiazda za kółkiem traktowała pasażerów jak wory z kartoflami, choc wewnątrz w wiekszości to starsi ludzie dojeżdżający do cmentarza.
        Dopiero po wyjściu z autobusu okazało się, ze za kółkiem nie siedział niewyżyty młodzian z łapanki, a BABSKO ok. 30-tki.

• tomazo72 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 14.07.14, 22:44
          Najwięcej mają do powiedzenia Ci , co jeżdżą za darmo - emeryci bądź menele ... Przejedźcie się autobusem w Warszawie, to zobaczycie co znaczy gwałtowne hamowanie ... Na szczęście nie muszę korzystać z komunikacji i jest mi z tym dobrze .
          • n-jurek do tomazo 72 17.07.14, 13:10
            tomazo72 napisał:
            > Najwięcej mają do powiedzenia Ci , co jeżdżą za darmo - emeryci bądź menele ..

Przeproś rodziców . Emeryci nie jeżdżą za darmo.
        • kicia-076 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 15.07.14, 00:30
          Pluto , a dlaczego piszesz "Babsko ok. 30", a moze Ci zazdrosc, ze Laski robia prawko i potrafia prowadzic autobusy????? osobiscie uwazam, ze Panie prowadzace autobusy to wspaniala sprawa, sa miłe, łagodne i bardzo ładne. Trzeba sie pogodzić z faktem, że kobietki mają odwagę pracować w zawodach zdominowanych przez facetów.... idą zmiany.
          • pluto37 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 15.07.14, 07:53
            Kiciu!
            mnie serdecznie -używając języka juniorów - wali czy ten cham który siedzi za kierownicą autobusu jest stary, młody, gej, lesbijek, czy regularny hetero byle nie traktował tych co wozi jak furman węgiel. I jeszcze drobiazg. Gdyby to babsko z 16-tki zachowywało sie kółkiem jak PANI KIEROWCA, to ......nie byłoby problemu.
            A temu który mamrocze o menelach i staruszkach którzy podobno wykorzystują MPK jeżdżąc na krzywy ryj, to powiem tyle, że korzystając z usług tej firmy, jesli już musze z niej korzystać, zawsze kasuję bilet to raz, a dwa nawet jesli w autobusie jadą darmowi pasażerowie, to żadnego chama za kółkiem nic nie upoważnia do rajdowych popisów i deptania pedału hamulca bez widocznej potrzeby i startów z formuły 1.
            może ciebie rajcuje widok obijających się o fotele i rury staruszków, ale spytaj może ojca, matkę, dziadków itp czy to lubią.
          • jerzyk46 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 30.07.14, 08:08
            Mam identyczne zdanie.
    • gienek.e.meryt2 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 18.07.14, 09:53
      Na Rakowie też tak właśnie jeżdżą gady jedne...
    • rumpelstizkin Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 31.07.14, 09:33
      Witam serdecznie oburzonych pasażerów oczywiście co nie których, jestem kierowcą z ponad 10 letnim stażem nie często czytam na forum opinii ,a jak przeczytam to włos się jeży na głowie .Jak zaczynałem pracę w komunikacji to wiele razy słyszałem od starszych kierowców "chamstwa uczą nas sami pasażerowie" ale tak jak ja i wielu moich kolegów po fachu jesteśmy kulturalnymi kierowcami i bardzo wielu jest na prawdę miłych pasażerów co sam tego doświadczam , ale my kierowcy też ci z kulturą doświadczamy nie zrozumienia ze strony pasażerów ,wiemy o tym że nasza praca polega na służbie społeczeństwu ale niestety tak jest tam gdzie człowiek tam konfliktmy kierowcy nie zawsze zauważymy że ktoś biegnie do autobusu nikt z nas nie jest ideałem i vice versa a takim przykładem że pasażerowie też potrafią być nie w porzo jest to co doświadczyłem osobiście dam przykład co bardzo mi utkwił w pamięci na linii 24 przystanek Okrzei w kier. Estakady autobus wysoko podłogowy Ikarus przegub ,pani chciała wejść z wózkiem dziecięcym patrzę w lusterkach na tą panią na osoby siedzące w "wygodnych siedzeniach" i nikt się nie raczył ruszyć ,widząc że pani z wózkiem zrezygnowała ,zaciągnąłem ręczny i wysiadłem by pomóc wnieść wózek i powiedziałem proszę dać znać jak będzie pani wysiadać też pomogę ,jestem z tego dumny że mogłem pomóc .Niestety są też przykre sytuacje takie jak ostatnio na linii 17 tymże samym autobusem niezbyt komfortowym ze względu na wiek ikarusa na odcinku rondo Mickiewicza a Bohaterów Monte Cassino gdzie jezdnia dość nie równa pani stojąca obładowana siatkami w czasie jazdy przychodzi z pretensjami że czemu tak jadę żeby tak trzęsło że powinienem jechać wolniej a na liczniku góra 40km/h opóźnienie -10 min.ręce i nogi mi opadły ,no i co dogodzisz .Zastanawia mnie jedno dlaczego na tych forach zawsze piszą tylko nie zadowoleni z komunikacji czy na prawdę nikt nie jest zadowolony z obsługi MPK .Za korki i opóźnienia nikt z kierowców nie odpowiada my też bardzo tracimy choćby to że chwila odpoczynku nam przepada i to bardzo często .Wiele się krzyczy o wejściu prywatnych przewoźników a ni nie jestem za ani przeciw ,tylko trochę mi się śmiać chce sorry za ten śmiech ale Ci co tak bardzo tego się domagają myślą że kierowcy w prywatnych przewozach to wszyscy będą ideałami do prowadzenia pojazdów i będą przemili i jak pasażer będzie chciał wejść to kierowca czerwony dywan rozłoży ,przepraszam za tą trochę ironię . Aha wiadomo kultura i uprzejmość nie działa tylko w jedną stronę pamiętajmy o tym .Ps.:Mam nadzieję że nie popełnię przestępstwa i tu na forum pozdrowię pana prezesa MPK .Pozdrawiam panie Prezesie i przykro mi jest że dał mi pan wypowiedzenie z pracy ,trudno mi się z tym pogodzić bo nie za złe wykonywanie moich czynności służbowych.
      • andante7744 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 01.08.14, 08:41
        W tekście do Prezesa zapomniałeś dodać: "To mówiłem ja, Jarząbek" :)
        • rumpelstizkin Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 02.08.14, 06:15
          Zdawałem sobie sprawę że jak to przeczyta pracownik Mpk to będzie wiedział kto tak się na "produkował".Pozdrawiam wszystkich przychylnych i nie przychylnych.
    • 1-avion-1 Re: Chamstwo kierowców MPK Częstochowa 01.08.14, 11:58
      Niedługo wybory i znikną strajki/kompletne bimbanie ;) Jedna osoba jest za to wszystko odpowiedzialna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka