Dodaj do ulubionych

Hotel Polonia

25.08.03, 17:27
Wkrótce rozpocznie sie remont Hotelu POlonia przy ul Piłsudzkiego. Remont
obejmie zarówno elewację jak i całkowitą przebudowe wnetrz. Inwestorem i
włascicielem jest Dexpol.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafis Re: Hotel Polonia IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 17:45
      sebcat napisał:

> Wkrótce rozpocznie sie remont Hotelu POlonia przy ul Piłsudzkiego. Remont
      > obejmie zarówno elewację jak i całkowitą przebudowe wnetrz. Inwestorem i
      > włascicielem jest Dexpol.

Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi daszek ochronny
      dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks?
      • sebcat Re: Hotel Polonia 25.08.03, 18:08
        Gość portalu: Rafis napisał(a):

>
        > Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi daszek ochronny
        > dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks?

A nie zwróciłem uwagi gdzie ten daszek jest. Wiec ci nie powiem. Ostatnio tam
        nie byłem wiec sam nie wiem dokad hotel sięga.
        • Gość: niecierpliwy Re: Hotel Polonia IP: *.cie.gov.pl 26.08.03, 14:08
          sebcat napisał:

> Gość portalu: Rafis napisał(a):
          >
          > >
          > > Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi daszek ochron
          > ny
          > > dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks?
          >
          > A nie zwróciłem uwagi gdzie ten daszek jest. Wiec ci nie powiem. Ostatnio tam
          > nie byłem wiec sam nie wiem dokad hotel sięga.
          >

a co z obsukrnymi hotelami Grand i Piast, również na ul. Piłsudskiego w stronę
          dworca? Czy ktoś wie kto jest ich właścicielem idlaczego są tak zaniedbane a
          Grand w ogóle pusty. Szkoda zeby takie budynki w takim miejscu miasta straszyły
          pustkami i brzydotą.
          • Gość: 1 Re: Hotel Polonia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 15:08
            Gość portalu: niecierpliwy napisał(a):

> sebcat napisał:
            >
            > > Gość portalu: Rafis napisał(a):
            > >
            > > >
            > > > Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi daszek o
            > chron
            > > ny
            > > > dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks?
            > >
            > > A nie zwróciłem uwagi gdzie ten daszek jest. Wiec ci nie powiem. Ostatnio
            > tam
            > > nie byłem wiec sam nie wiem dokad hotel sięga.
            > >
            >
            >
            > a co z obsukrnymi hotelami Grand i Piast, również na ul. Piłsudskiego w
            stronę
            > dworca? Czy ktoś wie kto jest ich właścicielem idlaczego są tak zaniedbane a
            > Grand w ogóle pusty. Szkoda zeby takie budynki w takim miejscu miasta
            straszyły
            >
            > pustkami i brzydotą.

Ich właścicielem jest także Dexpol. Musdzą poczekać na swoją kolejność. Jeden z
            nich ma stać się pensjonatem (a'la hotel **), drugi biurowcem (po remoncie
            znajdą się w nim wyłącznie biura, ewentualnie na ostatnim piętrze apartamenty
            mieszkalne). Realizacja - około 18-24 miesięcy.
            • Gość: Rafis No to kiepska kolejność IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 26.08.03, 17:37
              Gość portalu: 1 napisał(a):

> Gość portalu: niecierpliwy napisał(a):
              >
              > > sebcat napisał:
              > >
              > > > Gość portalu: Rafis napisał(a):
              > > >
              > > > >
              > > > > Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi das
              > zek o
              > > chron
              > > > ny
              > > > > dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks?
              > > >
              > > > A nie zwróciłem uwagi gdzie ten daszek jest. Wiec ci nie powiem. Osta
              > tnio
              > > tam
              > > > nie byłem wiec sam nie wiem dokad hotel sięga.
              > > >
              > >
              > >
              > > a co z obsukrnymi hotelami Grand i Piast, również na ul. Piłsudskiego w
              > stronę
              > > dworca? Czy ktoś wie kto jest ich właścicielem idlaczego są tak zaniedbane
              > a
              > > Grand w ogóle pusty. Szkoda zeby takie budynki w takim miejscu miasta
              > straszyły
              > >
              > > pustkami i brzydotą.
              >
              > Ich właścicielem jest także Dexpol. Musdzą poczekać na swoją kolejność.
              Jeden z
              >
              > nich ma stać się pensjonatem (a'la hotel **), drugi biurowcem (po remoncie
              > znajdą się w nim wyłącznie biura, ewentualnie na ostatnim piętrze
              apartamenty
              > mieszkalne). Realizacja - około 18-24 miesięcy.

Polonia jest w znacznie lepszym stanie od dwóch powyzej wymienionych.Szkoda,
              że wybrali taka kolejnosc działań.Skoro ten Dexpol tak sie uaktywnił to może i
              zbuduja cos na Piłsudskiego? Jesli nie pomyliłem firmy to mieli chyba
              wybudowac tam cos w stylu Galerii Dominikanskiej. heh
              • sebcat Re: No to kiepska kolejność 27.08.03, 00:25
                Czhodzi o ten plac kolo kina śłask az do bogusławskiego. mam racje? jak tak to
                sie postaram o informacje wprost od zródła.
                • Gość: Rafis chodzi o to!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 27.08.03, 00:55

Centrum handlowe i podziemny parking
                  Informacje podstawowe: lokalizacja: ul. Piłsudskiego, między Komandorską i
                  Swobodną;

inwestor i właściciel terenu: DEXPOL ( właściciel sieci hoteli w centrum
                  Wrocławia) odkupionych od firmy „Odra Tourist”), prezes i główny udziałowiec
                  firmy: Paweł Rojek; tel. do Dexpolu: (071) 342 – 63 – 41; 372-34-94; 372-34-
                  93; siedziba firmy: ul. Podwale 64, 50-010 Wrocław;
                  termin rozpoczęcia inwestycji: planowany był na koniec roku 2000, jednak firma
                  opóźnia rozpoczęcie inwestycji, gdyż uzależnia je od sprzedaży przez Gminę
                  działki sąsiadującej. Gotowa jest koncepcja architektoniczna planowanego
                  przedsięwzięcia.
                  Informacje dodatkowe: powierzchnia działki: 4000 m²;
                  przeznaczenie: centrum handlowe w stylu ECE oraz podziemny parking na 500
                  samochodów.
                  W obiekcie znaleźć się mają również lokale gastronomiczne ,sklepy i biura, być
                  może także multikino.

• Gość: Rafis Re: chodzi o to!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 27.08.03, 00:57
                    Gość portalu: Rafis napisał(a):

>
                    > Centrum handlowe i podziemny parking
                    > Informacje podstawowe: lokalizacja: ul. Piłsudskiego, między Komandorską i
                    > Swobodną;
                    >
                    > inwestor i właściciel terenu: DEXPOL ( właściciel sieci hoteli w centrum
                    > Wrocławia) odkupionych od firmy „Odra Tourist”), prezes i główny ud
                    > ziałowiec
                    > firmy: Paweł Rojek; tel. do Dexpolu: (071) 342 – 63 – 41; 372-34-94
                    > ; 372-34-
                    > 93; siedziba firmy: ul. Podwale 64, 50-010 Wrocław;
                    > termin rozpoczęcia inwestycji: planowany był na koniec roku 2000, jednak
                    firma
                    > opóźnia rozpoczęcie inwestycji, gdyż uzależnia je od sprzedaży przez Gminę
                    > działki sąsiadującej. Gotowa jest koncepcja architektoniczna planowanego
                    > przedsięwzięcia.
                    > Informacje dodatkowe: powierzchnia działki: 4000 m²;
                    > przeznaczenie: centrum handlowe w stylu ECE oraz podziemny parking na 500
                    > samochodów.
                    > W obiekcie znaleźć się mają również lokale gastronomiczne ,sklepy i biura,
                    być
                    > może także multikino.
                    >

Dodam, że owa działka sąsiadująca jest właśnie wystawiona na sprzedaż.Jednak
                    gdyby ta inwestycja była realna to byłby jakis cud :)
                    • sebcat Re: chodzi o to!!! 27.08.03, 01:09
                      Ale jak to miało wygladać, to mialy być dwa obiekty jeden przy piłsudzkiego a
                      drugi na dziłce miedzy Komandorską i Swobodną. Czy jeszcze inaczej. Bo juz sie
                      pogubilem.
                      • Gość: Rafis Re: chodzi o to!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 27.08.03, 01:14
                        sebcat napisał:

> Ale jak to miało wygladać, to mialy być dwa obiekty jeden przy piłsudzkiego
                        a
                        > drugi na dziłce miedzy Komandorską i Swobodną. Czy jeszcze inaczej. Bo juz
                        sie
                        > pogubilem.
                        >

z tego co czytam to jeden duzy, który obejmuje cały ten teren.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka