sebcat 25.08.03, 17:27 Wkrótce rozpocznie sie remont Hotelu POlonia przy ul Piłsudzkiego. Remont obejmie zarówno elewację jak i całkowitą przebudowe wnetrz. Inwestorem i włascicielem jest Dexpol. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafis Re: Hotel Polonia IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 25.08.03, 17:45 sebcat napisał: > Wkrótce rozpocznie sie remont Hotelu POlonia przy ul Piłsudzkiego. Remont > obejmie zarówno elewację jak i całkowitą przebudowe wnetrz. Inwestorem i > włascicielem jest Dexpol. Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi daszek ochronny dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: Hotel Polonia 25.08.03, 18:08 Gość portalu: Rafis napisał(a): > > Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi daszek ochronny > dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks? A nie zwróciłem uwagi gdzie ten daszek jest. Wiec ci nie powiem. Ostatnio tam nie byłem wiec sam nie wiem dokad hotel sięga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecierpliwy Re: Hotel Polonia IP: *.cie.gov.pl 26.08.03, 14:08 sebcat napisał: > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > > > Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi daszek ochron > ny > > dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks? > > A nie zwróciłem uwagi gdzie ten daszek jest. Wiec ci nie powiem. Ostatnio tam > nie byłem wiec sam nie wiem dokad hotel sięga. > a co z obsukrnymi hotelami Grand i Piast, również na ul. Piłsudskiego w stronę dworca? Czy ktoś wie kto jest ich właścicielem idlaczego są tak zaniedbane a Grand w ogóle pusty. Szkoda zeby takie budynki w takim miejscu miasta straszyły pustkami i brzydotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Hotel Polonia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.03, 15:08 Gość portalu: niecierpliwy napisał(a): > sebcat napisał: > > > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > > > > > > Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi daszek o > chron > > ny > > > dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks? > > > > A nie zwróciłem uwagi gdzie ten daszek jest. Wiec ci nie powiem. Ostatnio > tam > > nie byłem wiec sam nie wiem dokad hotel sięga. > > > > > a co z obsukrnymi hotelami Grand i Piast, również na ul. Piłsudskiego w stronę > dworca? Czy ktoś wie kto jest ich właścicielem idlaczego są tak zaniedbane a > Grand w ogóle pusty. Szkoda zeby takie budynki w takim miejscu miasta straszyły > > pustkami i brzydotą. Ich właścicielem jest także Dexpol. Musdzą poczekać na swoją kolejność. Jeden z nich ma stać się pensjonatem (a'la hotel **), drugi biurowcem (po remoncie znajdą się w nim wyłącznie biura, ewentualnie na ostatnim piętrze apartamenty mieszkalne). Realizacja - około 18-24 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis No to kiepska kolejność IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 26.08.03, 17:37 Gość portalu: 1 napisał(a): > Gość portalu: niecierpliwy napisał(a): > > > sebcat napisał: > > > > > Gość portalu: Rafis napisał(a): > > > > > > > > > > > Dobra wiadomosc :) Czy ten budyneczek przy którym teraz stoi das > zek o > > chron > > > ny > > > > dla pieszych(remont dachu) tez wchodzi w ten kompleks? > > > > > > A nie zwróciłem uwagi gdzie ten daszek jest. Wiec ci nie powiem. Osta > tnio > > tam > > > nie byłem wiec sam nie wiem dokad hotel sięga. > > > > > > > > > a co z obsukrnymi hotelami Grand i Piast, również na ul. Piłsudskiego w > stronę > > dworca? Czy ktoś wie kto jest ich właścicielem idlaczego są tak zaniedbane > a > > Grand w ogóle pusty. Szkoda zeby takie budynki w takim miejscu miasta > straszyły > > > > pustkami i brzydotą. > > Ich właścicielem jest także Dexpol. Musdzą poczekać na swoją kolejność. Jeden z > > nich ma stać się pensjonatem (a'la hotel **), drugi biurowcem (po remoncie > znajdą się w nim wyłącznie biura, ewentualnie na ostatnim piętrze apartamenty > mieszkalne). Realizacja - około 18-24 miesięcy. Polonia jest w znacznie lepszym stanie od dwóch powyzej wymienionych.Szkoda, że wybrali taka kolejnosc działań.Skoro ten Dexpol tak sie uaktywnił to może i zbuduja cos na Piłsudskiego? Jesli nie pomyliłem firmy to mieli chyba wybudowac tam cos w stylu Galerii Dominikanskiej. heh Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: No to kiepska kolejność 27.08.03, 00:25 Czhodzi o ten plac kolo kina śłask az do bogusławskiego. mam racje? jak tak to sie postaram o informacje wprost od zródła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis chodzi o to!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 27.08.03, 00:55 Centrum handlowe i podziemny parking Informacje podstawowe: lokalizacja: ul. Piłsudskiego, między Komandorską i Swobodną; inwestor i właściciel terenu: DEXPOL ( właściciel sieci hoteli w centrum Wrocławia) odkupionych od firmy „Odra Tourist”), prezes i główny udziałowiec firmy: Paweł Rojek; tel. do Dexpolu: (071) 342 – 63 – 41; 372-34-94; 372-34- 93; siedziba firmy: ul. Podwale 64, 50-010 Wrocław; termin rozpoczęcia inwestycji: planowany był na koniec roku 2000, jednak firma opóźnia rozpoczęcie inwestycji, gdyż uzależnia je od sprzedaży przez Gminę działki sąsiadującej. Gotowa jest koncepcja architektoniczna planowanego przedsięwzięcia. Informacje dodatkowe: powierzchnia działki: 4000 m²; przeznaczenie: centrum handlowe w stylu ECE oraz podziemny parking na 500 samochodów. W obiekcie znaleźć się mają również lokale gastronomiczne ,sklepy i biura, być może także multikino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: chodzi o to!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 27.08.03, 00:57 Gość portalu: Rafis napisał(a): > > Centrum handlowe i podziemny parking > Informacje podstawowe: lokalizacja: ul. Piłsudskiego, między Komandorską i > Swobodną; > > inwestor i właściciel terenu: DEXPOL ( właściciel sieci hoteli w centrum > Wrocławia) odkupionych od firmy „Odra Tourist”), prezes i główny ud > ziałowiec > firmy: Paweł Rojek; tel. do Dexpolu: (071) 342 – 63 – 41; 372-34-94 > ; 372-34- > 93; siedziba firmy: ul. Podwale 64, 50-010 Wrocław; > termin rozpoczęcia inwestycji: planowany był na koniec roku 2000, jednak firma > opóźnia rozpoczęcie inwestycji, gdyż uzależnia je od sprzedaży przez Gminę > działki sąsiadującej. Gotowa jest koncepcja architektoniczna planowanego > przedsięwzięcia. > Informacje dodatkowe: powierzchnia działki: 4000 m²; > przeznaczenie: centrum handlowe w stylu ECE oraz podziemny parking na 500 > samochodów. > W obiekcie znaleźć się mają również lokale gastronomiczne ,sklepy i biura, być > może także multikino. > Dodam, że owa działka sąsiadująca jest właśnie wystawiona na sprzedaż.Jednak gdyby ta inwestycja była realna to byłby jakis cud :) Odpowiedz Link Zgłoś
sebcat Re: chodzi o to!!! 27.08.03, 01:09 Ale jak to miało wygladać, to mialy być dwa obiekty jeden przy piłsudzkiego a drugi na dziłce miedzy Komandorską i Swobodną. Czy jeszcze inaczej. Bo juz sie pogubilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: chodzi o to!!! IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 27.08.03, 01:14 sebcat napisał: > Ale jak to miało wygladać, to mialy być dwa obiekty jeden przy piłsudzkiego a > drugi na dziłce miedzy Komandorską i Swobodną. Czy jeszcze inaczej. Bo juz sie > pogubilem. > z tego co czytam to jeden duzy, który obejmuje cały ten teren. Odpowiedz Link Zgłoś