Dodaj do ulubionych

Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!!

26.07.04, 22:35
Dziewczyny
Postanowiłam podzielić się z Wami moją opinią na temat tej pani bo jej
zachowanie mnie oburzyło!Już na wstępie była opryskliwa bo nie daliśmy dopić
jej herbatki (20 min czekaliśmy). Gdy weszliśmy pani stwierdziła że jesteśmy
barbarzyńcami bo trzymamy dziecko w foteliku samochodowym (nosidełku), potem
stwierdziła, że współczuje dziecku takich rodziców bo nie umiemy trzymać
dziecka przed sobą. Cały czas mówiła "biedne dziecko ma taaakich rodziców".
Na koniec jak zapytałam czy dziecko ma równe dziurki oczne to stwierdziła, że
ma małe (choć nie ma!)"bo taka jego hmmm uroda?"-czyli co? moje dziecko jest
brzydkie?No mówię Wam nie wytrzymałam i wygarnełam jej że za 100 zł to
mogłaby chociaż udawać szacunek do swoich pacjentów bo ciężko na te 100 zł
pracują i że jest niekulturalna i nie powinna wygłaszać swoich opinii na
temat wychowania nie swoich dzieci a ona na to, że jej czas dla mnie już się
skończył! To jak kurcze płacę jej 100 zł za 10 min jej pracy a ona wygłasza
takie teorie-SKANDAL!!!!
Nie idźcie tam bo spotka Was to samo i jeszcze za to zapłacicie grubą kasę!
(ta pani razem z mężem prowadzą klinikę w Aninie na ul. Hertza)
Pozdrawiam
Justa
Obserwuj wątek
    • dominikams Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 26.07.04, 23:28
      Myślę, że ja wyszłabym w trakcie wizyty, nie czekając na diagnozę, nie
      wysłuchując obraźliwych uwag i ... nie płacąc.

D.
      • yousta1 Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 27.07.04, 10:03
        Wiem, głupio zrobiłam że jeszcze zapłaciłam za tą "wizytę" ale trudno,
        przepadło. Dlatego napisałam to ostrzeżenie dla innych mam aby nie musiały
        przechodzić przez to samo.
        W państwowej przychodni o niebo lepiej przyjmują pacjęta!
        Pozdrawiam
        Justa
    • mgosha Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 27.07.04, 17:02
      Witaj!
      Co za bezczelna baba!!! Takich hmmm lekarzy trzeba tępić. Jestem za tym żeby
      publicznie podawać ich nazwiska np. w internecie (bardzo dobrze zrobiłaś) i
      dodatkowo przestrzegać przed nimi gdzie się tylko da. W ogóle zrobić
      jakąś "czarną listę" albo coś w tym rodzaju.
      Jak do takich, za przeproszeniem, lekarzy przestaną przychodzić pacjenci to
      może się wtedy zastanowią nad sobą.
      Pozdrawiam.
      Gosia
    • basia755 Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 27.07.04, 20:52
      Wstrętny babsztyl! Nie martw się, trzeba być ponad takimi ludźmi. Pozdrawiam
      • madelaine6 Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 27.07.04, 21:03
        Ja naprawde bym wyszla nie placac za wizyte.
    • gemma.v Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 27.07.04, 21:37
      A ja jakoś nie do końca jestem w stanie dołączyć się do tych głosów w stylu
      "wstrętna baba" itd... Te, jak piszesz, jej "teorie" tak naprawdę mogą być
      tylko Twoja interpretacją. Przykład:

> Gdy weszliśmy pani stwierdziła że jesteśmy
      > barbarzyńcami bo trzymamy dziecko w foteliku samochodowym (nosidełku),

Może nie chodziło o fotelik w ogóle, tylko w domyśle było, że trzymacie
      dziecko w foteliku _w taki upał_, zamiast je wyjąć??

> potem
      > stwierdziła, że współczuje dziecku takich rodziców bo nie umiemy trzymać
      > dziecka przed sobą.

Tego zdania jakoś nie rozumiem - co znaczy "trzymać dziecko przed sobą?"

> Na koniec jak zapytałam czy dziecko ma równe dziurki oczne to stwierdziła,
      że
      > ma małe (choć nie ma!)"bo taka jego hmmm uroda?"-czyli co? moje dziecko jest
      > brzydkie?

Heh, tu już widac Twoją nadinterpretację - pani powiedziała tylko, że dziecko
      ma małe "dziurki oczne", wink skąd podejrzenie, że chciała Ci "dowalić"
      twierdząc, że masz brzydkie dziecko? Moje dzieci na przykład wcale nie mają
      superdużych oczu, co nie musi oznaczać, że nie są ładne. smile Tak się mówi -
      "taka ich uroda", tzn, że z natury takie są. Koniec kropka, nie wiem, dlaczego
      dostrzegłaś w tym jakąś niemiłą aluzję.

Dobra, do rzeczy, o co mi chodzi. Nie znam tej pani, więc nie mam żadnego
      interesu w tym, by jej bronić. Nie twierdzę, że była ona dla Ciebie super
      życzliwa, miła i serdeczna, bo nie była. Niemniej jednak znamy tylko Twoją
      wersję tej rozmowy. Bardzo prawdopodobne jest, że odebrałaś większość jej słów
      za bardzo na serio, a Twoja reakcja jest odrobinę przesadna. Przestrzegam
      przed zbyt pochopnym wyjawianiem nazwisk lekarzy na forum - był raz przypadek,
      kiedy oburzona dziewczyna napisała post podobny do Twojego - przestrzegała
      przed jakimś lekarzem. Lekarz to przeczytał, pozwał ją, wygrał sprawę i
      dziewczyna musiała potem publicznie przepraszać i odwoływać.
      Człowiek pod wpływem emocji naprawdę postrzega pewne rzeczy inaczej, weź to
      pod uwagę, co radzę i prywatnie, i jako moderator edziecka. smile) Uwierz, nie
      chcę kwestionowac tego, co piszesz, ani nie chcę Ci zrobić na złość wink - po
      prostu apeluję o rozwagę.
      POzdrawiam smile)
      gemma
    • mmc2 Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 27.07.04, 22:30
      Ja odebralam to co napisalas podobnie jak gemma i mysle ze lekarka nie mila
      nic zlego na mysli.
      Dodam od siebie ze dlugie przebywanie w foteliku samochodowym
      jest szkodliwe dla kregoslupa dziecka.
      • dominikams Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 29.07.04, 23:10
        No taaak, jak lekarka mówi, że rodzice to barbarzyńcy i że współczuje dziecku,
        że ma takich rodziców, to Twoim zdaniem nie miała nic złego na myśli? Mam
        wrażenie, że panuje wsród nas taka tendencja, żeby wszelkie, również te dziwne
        i nie na miejscu (delikatnie mówiąc) zachowania tłumaczyć w jakiś sposób. A
        ludzie są różni - lekarze też.
        • gemma.v Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 31.07.04, 20:58
          dominikams napisała:

Mam
          > wrażenie, że panuje wsród nas taka tendencja, żeby wszelkie, również te
          dziwne
          > i nie na miejscu (delikatnie mówiąc) zachowania tłumaczyć w jakiś sposób. A
          > ludzie są różni - lekarze też.

Dominika,
          nie twierdzę i nie mam zamiaru twierdzić, że lekarka była miła i cudowna, a
          autorka postu się czepia. Chodzi mi jedynie o to, że nas tam nie było, nie
          słyszałyśmy całej rozmowy, więc nie możemy wydawać sądów, zwłaszcza tak
          kategorycznych ("wredna baba" itd.). Cytowane zdania są wyrwane z kontekstu -
          jakkolwiek byłyby niemiłe, nie wiadomo, dlaczego zostały wypowiedziane przez
          ową lekarkę.
          Chodzi mi po prostu o zasadę - żeby osoby postronne, które znają historię
          tylko z relacji jednej strony, nie przypuszczały ataku na tę drugą stronę,
          która nie ma szansy się bronić.

Co do fotelika, to w czasie upałów dziecko w nim poci się niemiłosiernie, bo
          jest opatulone ze wszytskich stron.
          Zresztą akurat dyskusja o foteliku nie ma sensu - podrzucając ten przykład
          chciałam jedynie zwrócić uwagę na to, że zdanie wyrwane z kontekstu brzmi
          czasem zupełnie inaczej.
          Wiadomo, że są ludzie i ludzie. Możliwe, że tamta okulistka naprawdę jest
          wredna i złośliwa. Ale póki sama się nie przekonam, nie będę publicznie jej
          obrażać, pisząc teksty w stylu, że jest wstrętną jędzą.
          smile
          POzdrawiam
          gemma
      • dominikams Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 29.07.04, 23:15
        I nie sądzę, żeby akurat autorka listu trzymała to dziecko w foteliku wiele
        godzin - przyjechała samochodem i już - ja w przychodni nie widziałam, żeby
        ktoś od razu wyciągał dziecko z fotelika - zazwyczaj rodzice czekają, na
        wejście do gabinetu. I jeszcze nie słyszałam żadnej niepochlebnej uwagi na ten
        temat. A rehabilitanci (przynajmniej niektórzy) wręcz zalecają siedzenie w
        foteliku - przypomina pozycję fasolki.
    • yousta1 Do gemma i mmc 29.07.04, 15:41
      Dziewczyny
      Nie jestem mamą histeryczką a już na pewno nie jestem osobą chamską i nie
      podoba mi się, że zostałam w taki sposób potraktowana. Postanowiłam opisać swój
      przypadek(bez zbędnej naditerpretacji-cytowałam jej słowa)aby ostrzec inne mamy
      aby w razie konieczności wybrały innego lekarza. 100 zł to nie jest mało za
      wizytę (przynajmniej dla mnie)a przy tej konkurencji powinno się dbać o
      pacjenta tymczasem ta pani nie liczy się ani z moim czasem, ani ze mną.
      Nie muszę zniechęcać innych do jej osoby bo ona sama świetnie za siebie to
      zrobi. Możecie się przekonać idąc do niej na wizytę (adres podałam)-chociaż
      lepiej abyście nie musiały korzystać z usług specjalistów-dla dobra dziecka i
      szacunku do siebie.
      Pozdrawiam
      Justa
      PS. jako prawnik znam granicę zniesławienia
      PS.2 "trzymać dziecko przed sobą" oznacza trzymać dziecko pleckami do swojej
      piersi aby było zrócone twarzą na przód
      • moniacz1 Re: Do gemma i mmc 30.07.04, 22:12
        mialam bardzo podobna sytuacje 2.5 roku temu.odwiedzilam okuliste !50 zł"wizyta
        bo mojej córeczce "uciekało" prawe oczko .juz na dzien dobry dostałam wyzwana
        ze dopiero teraz przychodze choc Gabi miala 9 miesiecy i wczesniej tego nie
        zauwazyłam by cos takiego mialo miejsce ale.....lekarka zbadała dno oka i
        powiedziala ze mamy duzo szczescia ze to jest zdrowe widzace oko.1,5 roku
        pózniej trafiamu do miedzylesia i tam pada diagnoza "oko niewidzace od
        urodzenia--nowotwór złośliwy".udałam sie na wizyte do "owej okulistki"nigdy nie
        miala mozliwosci umówienia sie ze mna a karta zdrowia dziecka gdzie byla jej
        złozona pieczątka "pod zrowym okiem "niestety zgineła.
        Reszte pozostawiam do indywidualnyh przemyslen.Dzis zanim bede pewna 3 razy to
        konsultuje
        • yousta1 Do Moniacz1 31.07.04, 22:30
          Moniu mam nadzieję, że Twoja córeczka jest już zdrowa i dobrze się czuję.
          Mieszkam niedaleko Międzylesia więc jakbyś coś potrzebowała to pisz śmiało!
          Ja myslę że lekarze to mafia w białych fartuchach i niestety często znajduję
          tego potwierdzenie-ostatnio na własnym przykładzie.
          Ściskam Was cieplutko i pozdrawiam szczególnie malutką Gabi
          Justa
    • beatak Re: Ewa Prost:okulista KOSZMAR!!!! 01.08.04, 16:43
      Ja też uważam, że należy o takich lekarzach pisać. Jeśli nie wykonują swojej
      pracy tak, jak powinni, dlaczego to ukrywać? Ja jestem w swojej pracy miła,
      pracuję w wydawnictwie, czasami dzwonią czytelnicy i przeklinają mnie przez
      telefon, że coś źle podaliśmy, czegoś nie ma, albo że jesteśmy jednostronni
      itp - i musze być dla nich miła, bo nie umiem inaczej, potrafię załagodzić
      takie uwagi. Dalczego ja mam być w porządku w swojej pracy a lekarz nie? Mnie
      też nie raz lekarz ochrzanił, że coś źle robię z Emilką, że za późno, a
      okulistka, że źle Misię ubrałam na badanie... a gdzie to jest u diabła
      napisane? Albo w CZD, na badaniu słuchu dziecko musi spać, kto nas o tym
      informuje? Na korytarzu hałas, i gdzie ja mam dziecko uśpić, na zawołanie? Moja
      Emsi spała w drodze do CZD i później stawałam na głowie, żeby ją uśpić. Czy nie
      lepiej poinformować wcześniej pacjenta jak się przygotować? Potępiam tą
      okulistę o której pisze Yousta, bo dla nas matek i ojców - dobro dziecka jest
      najważniejsze! A 100 zł - nie ważne czy to dla kogoś dużo czy mało - to
      zapłata za wizytę, w czasie której ja czegoś oczekuję, skoro przyszłąm, to
      czegoś potrzebuję, ale na pewno nie takiego traktowania. Nie oszukujmy się...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka