mama1_24 22.02.07, 09:17 no właśnie mój synek (18 miesięcy) ciągle ma zimne rączki bez względu na to czy jest ciepło, czy zimno może któraś mama spotkała się z czymś takim, bo nie wiem czy to jest normalne, czy może jest coś nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akerl Re: ciągle ma zimne rączki 22.02.07, 11:24 Moj co prawda ma 2.5 mca,ale tez ma zimne stopki i dlonie,taka jego uroda,tak powiedziala mi pediatra.Co smieszne stopki ma spocone,a zimne,a caly jest cieplutki Odpowiedz Link Zgłoś
caixa Re: ciągle ma zimne rączki 22.02.07, 12:48 nie przejmuj się, moja córcia też ma wiecznie zimne rączki i stópki i wiem ze ma to po mamusi ja całe życie mam zimne wręcz lodowate ręce, mówiono że po okresie dojrzewania przejdzie, potem że jak urodze dzieci... już się przyzwyczaiłam i jak mam gorączkę to nie potzrebuję zimnej chusteczki na głowę tylko rękę pzrykładam Odpowiedz Link Zgłoś
pieronek18 Re: ciągle ma zimne rączki 24.02.07, 18:10 moj filipek tez ma zimne raczki ale dowiedzialam sie ze podobno bedzie zdrowy okaze sie mam nadzieje ze to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
olivka31 Re: ciągle ma zimne rączki 24.02.07, 18:17 Jesli chcesz sprawdzić, czy dziecku jest zimno czy cieplo,to wkladaj rękę za koszulkę i sprawdź czy klatkę piersiową ma cieplą,jeśli tak to wszystko w porządku, jeśli nie , to trzeba mocniej ubrać.Zimne rączki czy nóżki o niczym nie świadczą-mój maly zawsze ma "naturalnie"zimnepozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gunda24 Re: zimne rączki i stópki? 24.02.07, 19:17 W przypadku maluchów "zimne rączki i stópki" to najczęściej kwestia słabego krążenia zwłaszcza, jeśli są to dzieci nie przemieszczające się samodzielnie lub mało ruchliwe z natury. W podanym niżej linku(dot.co prawda osób dorosłych)jest mowa także o nieprawidłowościach, których przejawem mogą być "zimne stopy". Warto przeczytać. Pozdr. www.cosmetic.pl/info/index.php?grupa=6&art=1164364899&dzi=1130173676 Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: zimne rączki i stópki? 25.02.07, 11:26 Moja 16 miesieczna coreczka ma tak samo, jej tat tez wiec to chyba taka uroda, chcoc czasem ja dotkne jej dloni to wydaja sie az lodowate. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: ciągle ma zimne rączki 26.02.07, 16:53 ja tez, a zdrowa i normalna jestem... Odpowiedz Link Zgłoś