klara.monika 23.12.10, 18:28 Życzę wam wszystkim, waszym rodzinom, przyjaciołom i znajomym, pięknych, pełnych miłości i pokoju, bezmięsnych wegańskich świąt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida771 Re: Piękne życzenia 23.12.10, 19:49 Bardzo dziekuje, wiem ze to od serca, ale nie lubie byc glodna. Pozdrawiam znad szynki domowej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: Piękne życzenia 23.12.10, 19:58 Sama określiłaś swoje zyczenia jako piękne, nie mądrzej było zaczekać, az ktoś nazwie je pięknymi? Dla mnie nie są piękne. Ja życzę Ci pysznego karpia, wspaniałej kaczki, cudnych śledzików, soczystej pieczeni. Fajnie? Pięknie? Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Piękne życzenia 23.12.10, 20:04 To ja - w temacie zyczen swiatecznych pieknych niewymownie - pozwole sobie odpowiedziec, cytujac klasyka: "Smutnych Świąt i wszystkiego najgorszego w nowym ale już jakby używanym roku! Chorób, nieszczęść, zakażeń, rozległych złamań z przemieszczeniami, brodzenia we własnych wymiocinach i moczu i kale, gangreny, bankructwa, dojmującej samotności, niespełnienia, niezrealizowania wszystkich planów i marzeń, analfabetyzmu wtórnego, przedwczesnej demencji, ukrytych wad w świeżo zakupionych towarach, klęski nieurodzaju, kompletnej dyskografii Andrzeja Piasecznego, zniszczonej od używek wątroby, mnóstwa drobnych zmartwień, utrapień i licznych powodów do smutku w życiu codziennym"( by onyx) Klaniam sie, dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Piękne życzenia 23.12.10, 20:10 Chociaż mięsa jem mało, tego rodzaju teksty powodują u mnie przemożną chęć rzucenia się na krwisty befsztyk i spałaszowania go w towarzystwie grupki wegan. Podejrzewam, że nie jestem jedyna. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Piękne życzenia 23.12.10, 20:31 Spadaj Wlasnie trawie kaczke Byla pyszna!! Jutro sledziki, rybka pieczona Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: Piękne życzenia 23.12.10, 21:03 Slusznie podejrzewasz. Ja jestem wege, ale mysle, ze w tym pieknym dniu zrobie wyjatek. <wrednie rechoczac, idzie do lodowki po miesna zagryche do krwi niewiniatek> Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Piękne życzenia 23.12.10, 21:10 > Ja jestem wege, ale mysle, ze w tym pieknym dniu zrobie wyjatek. Nonono - aż się chce, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
vefa Re: Piękne życzenia 23.12.10, 22:43 Kiedyś wyczaiłam koszulkę z napisem: I love vegetarians. More meat for me! Szkoda tylko, że wegetarianie są tak mało tolerancyjni w stosunku do tych, którzy mięso jedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada_orzechowa Re: Piękne życzenia 24.12.10, 01:20 a, to jak którzy Zasadniczo, nie spożywając mięsa od 18 lat, mogę rzec, że równo mi jest wszystko jedno, co jadają inni, a jedyne, co mnie NAPRAWDĘ wkurza, to wieczne wypytywanie, czemu tak mam...ostatnio odsyłam do chłopa mego, bo on świeżak wege jest, dopiero 4 lata, to niech się tłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś