Dodaj do ulubionych

odwołanie-studia-help!hilfe!

31.03.11, 10:51
Dziewczyny...właśnie skreslili mojego męża z listy studentów. Obiecałam, że napiszę mu odwołanie, ale ni cholery nie wiem jakie napisać uzasadnienie. Urodziło nam się ostatnio dziecko, mąż pracuje (bardzo dużo) i co mam napisać w tym dokumencie, że Panie Dziekanie zostałem ojcem w listopadzie?. Może macie jakies pomysły, co?
Obserwuj wątek
    • ib_k Re: odwołanie-studia-help!hilfe! 31.03.11, 10:54
      ale z jakiego powodu go skreślono?
      • misstoolek83 Re: odwołanie-studia-help!hilfe! 31.03.11, 10:59
        pracuje, studiuje we Wrocławiu a my mieszkamy w Warszawie. Niestety nie zaliczył jakiegoś przedmiotuy (bo dziecko, bo odległość, bo praca) i nie złożył indeksu właśnie z tego powodu, ze przedmiot nie został zaliczony.W pismie jest napisane: ,, z powodu nieuzyskania zaliczenia semestru w okreslonym terminie''
        • jkk74 Re: odwołanie-studia-help!hilfe! 31.03.11, 11:04
          napiszcie PRAWDĘ - szczerze i bez koloryzowania, oczywiście ładnie ubrać to w słowa...
          takie odwołania mają z tego co wiem największe szanse powodzenia, zwłaszcza jeśli do tej pory zaliczał na czas i nie sprawiał kłopotów jako student...
          powodzenia smile
        • angazetka Re: odwołanie-studia-help!hilfe! 31.03.11, 14:37
          No cóż, mieli pełne prawo go skreślić. Czasem daje się uzyskać wsteczną dziekankę, to by ratowało sprawę. Napisz grzecznie i zgodnie z prawdą, co się stało - zawsze jest nadzieja, że kogoś to wzruszy.
    • madame_zuzu Re: odwołanie-studia-help!hilfe! 31.03.11, 10:57
      A za co go skreślili? Za nieobecności, za niepłacenie za co?
      Mnie od skreślenia z listy studentów uratowała dziekanka z datą wstecz tongue_out Ale ja miałam zajebistego dziekanasmile

Napiszcie prawdę w tym odwołaniu bez ściemniania i koloryzowania, bo to nie szkoła podstawowa. Poza tym Jeśli faktycznie ciężko mu teraz pogodzić pracę ze szkołą, to niech pomyśli o dziekance.
      • verdana Re: odwołanie-studia-help!hilfe! 31.03.11, 15:10
        Gdy nadchodzi termin, a semestr jest niezaliczony, uczelnie masowo wysyłaja pisma o skresleniach. W wiekszości wypadków wystarczy złozyć odwołanie z uzasadnieniem - w interesie uczelni jest nie wyrzucać studenta. Napiszcie prawdę i prosbę o powtarzanie przedmiotu, albo termin kolejnego egzaminu.
    • kota_marcowa Re: odwołanie-studia-help!hilfe! 31.03.11, 16:32
      Urodziło
      > nam się ostatnio dziecko, mąż pracuje (bardzo dużo) i co mam napisać w tym dok
      > umencie, że Panie Dziekanie zostałem ojcem w listopadzie?.

Bez urazy, ale twój mąż sobie zawalił na własne życzenie. Dziecko się urodziło w listopadzie,a mamy prawie kwiecień. Wystarczyło wysłac pismo do dziekanatu z prośbą o przedłużenie sesji. Jezeli to prywatna uczelnia to pewnie odwołanie rozpatrzą pozytywnie z powodu kasy, jeżeli państwowa to nie liczyłabym na litość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka