Dodaj do ulubionych

Dziś w pytaniu na śniadanie.

16.05.11, 11:51
Jak w temacie,była największa rodzina w Polsce, dwoje rodziców i 21 dzieci.Mówili jak to fajnie mieć taką dużą rodzine wszyscy się wspierają i trzymają ze sobą.Starsze rodzeństwo opiekuje się młodszym.Tylko pieniążków nie mają.Prosili różne organizacje o pomoc ale im odpowiadają jak narobiliści tyle dzieci to sobie teraz radżcie sami.Nawet pisali do JPII jak żył i dostali odpowiedz że Watykan nie ma takiej możliwiści.
Co o tym myślicie?Czy ja jestem nie wrażliwa bo mnie to wcale nie razczuliło.
Na koniec zaapelowali czy może znajdzie się sponsor żeby im sfinansował centralne ogrzewanie.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 11:54
      Nie rozczula mnie to nic a nic. Rozumiem pomoc osobie, która w ciężkiej sytuacji znalazła się z przyczyn losowych, ale narobienie gromady dzieci trudno uznać za przypadek losowy.
      • laaisa Ale to już było... 16.05.11, 11:58
        https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSGIunt7A9be2GtYMgjyQbFQM-NkIFbcJDHHepZLDxDK4Tm3C4p8l5qWpQ
    • antekcwaniak Patologia !!! 16.05.11, 11:56
      Pasożyty, darmozjady i totalna patologia.
      Zabrać prawa rodzicielskie. Wysterylizować.
      Kolejna banda rozmnażających się bez sensu, roszczeniowych darmozjadów !!!
      • papalaya Re: Patologia !!! 16.05.11, 12:02
        myślę antoś, że jeszcze lepiej to zabrać ich do lasu i wystrzelać strzałami w tył głowy, zwłoki wrzucić do głebokiego dołu, aby cię nie naraziły na traumę podczas zbierania runa leśnego
        • antekcwaniak Re: Patologia !!! 16.05.11, 12:04
          Zrób z nimi według własnego uznania.
          To dno społeczne !!!
          • pamela788 Re: Patologia !!! 16.05.11, 12:10
            antekcwaniak napisał:

> Zrób z nimi według własnego uznania.
            > To dno społeczne !!!

Pierwszy chyba raz udalo mi sie cos przeczytac twojego zawsze juz jest usuniete z powodu naruszenia regulaminusmile
            Tez mysle,ze to patologia,normalni ludzie nie klepia dzieci na pale.
            • papalaya Re: Patologia !!! 16.05.11, 12:14
              sugerujesz, aby przed likwidacją przebadać ich psychicznie?
      • deodyma Re: Patologia !!! 16.05.11, 12:41
        antosiu, zapoznaj sie ze anzczeniem slowa PATOLOGIA a potem pyszcz.
        • wuika Re: Patologia !!! 16.05.11, 12:47
          Wybacz, ale płodzenie takiej ilości dzieci, kiedy nie ma się co im dać do jedzenia, nie jest normalne. Nie jest też przypadkiem, czy nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności. Ani niczym, czym można by się chwalić, czy pochwalać. Jak to inaczej nazwać? Chroniczna ślepota / głupota organizacyjno-finansowa?
          • deodyma Re: Patologia !!! 16.05.11, 13:08
            wukia, w tych czasach nie trzeba nawet plodzic dzieci, zeby nie miec co jesc, bo wystarczy utrata pracy, badz znaleznenie takiej, gdzie marnie placa, nie mozesz znalezc lepiej platnej, wtedy lezysz im kwiczysz.
            • anty_nick Re: Patologia !!! 16.05.11, 13:48
              Dokładnie.Kiedys nasi dziadkowie,rodzice mając 4,6,7 dzieci dawali sobie radę,nie byli nazywani patologią,czy darmozjadami.Nie było w PL firm,żeby im zycie sponsorować,nie było zasiłków od państwa.A jednak dawali radę.
              Dzisiaj nazywa się patologią rodzine z 3i więcej dzieci.Rodzice dziś mają,jutro mogą nie mieć,bo pracę stracą.
              Powtarzam,że taka ilość dzieci(21)jest chorą sytuacją.Ale komentowanie tego tylko w sposób,że "chciało im sie bzykać/płodzić" czy cokolwiek jest jednak że nie na miejscu.
              • antekcwaniak 4, 6, 7 tak było. Ale 21 to już patologia n/t 16.05.11, 13:53

• wuika Re: Patologia !!! 16.05.11, 14:27
                Ale 4,5,6 czy 7 to nie 21. Jak wezmę sobie do domu 2, 3, 4 albo i 5 kotów, to da się to znieść, mieszkanie z 20 to już mieszkanie w smrodzie i nijak się ma do tego, że kiedyś było inaczej.
            • wuika Re: Patologia !!! 16.05.11, 14:25
              Tak, nie trzeba też być narkomanem, żeby być patologią, ale to jednak pomaga w zdobyciu takiej łatki.
              Ci ludzie nie mają kasy, bo mają pecha, przyszedł kryzys i im się powinęła noga, to nie kwestia, że nagle stracili pracę, czy akurat trafili na taką, gdzie płacą minimum. Ci ludzie nie mają kasy na nic, bo sobie narobili dzieci jakby byli królikami i nie mieli za grosz rozumu - że taka ilość osób musi jeść dużo, musi mieć dużo ubrań, dużo przestrzeni, potrzeby zdrowotne, kulturalne i edukacyjne też można określić różnie, ale zawsze się będą sprowadzały do: dużo.
              • deodyma Re: Patologia !!! 16.05.11, 14:34
                wuika, a to trzeba naplodzic nie wiadomo, ile dzieci, zeby nie miec niczego?
                znam osobiscie rodzine, ktora tez kiedys byla ta "patologia", bo nie mieli co jesc, zbierali puszki i je sprzedawali, zeby miec na chleb.
                mieli "tylko ' dwojke dzieci.
                a co sie stalo?
                oboje stracili prace doslownie z dnia na dzien.
                i myslisz, ze ktos im pomogl?
                sami wyszli na prosta.
                i wybacz, ale dzis sa takie czasy, ze nie kazdy ma nawet oszczednosci, wiec ludzie pracuja i rownie dobrze moz o nich powiedziec, ze nie maja nic.
                a nie daj boze, niech straca prace, to zostana obwolani wlasnie patologia.

• wuika Re: Patologia !!! 16.05.11, 14:39
                  A to trzeba robić wszystko, żeby sobie nie dawać rady, czy wystarczy wypełnić tylko połowę standardowej listy? Czy jest 10 punktów, które trzeba spełniać, żeby zasłużyć na miano patologicznej rodziny, a jak się spełnia 9/10 to szczęśliwie jeszcze nie patologia? Rodzina z taką ilością dzieci nie jest normalną rodziną, kiedy na dodatek żyje w biedzie, podpada pod patologię.
                  • deodyma Re: Patologia !!! 16.05.11, 14:47
                    wczoraj pokazywali w aiddomosciach emerytke, ktora ma tylko 500 zl emerytury i zyje w biedzie.
                    to tez pewnie patologiabig_grin
    • lelija05 Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 11:59
      Mnie dziś nic nie rozczula, bo dziecko nie dostało mi się do przedszkola i mam w nosie, że nie mają ogrzewania, tak jestem zła.
    • mondovi Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:00
      Rodzice, rodzicami, ale dlaczego dzieci mają być karane - w sensie odmowy pomocy?
    • kosmitka06 Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:02
      Nie wiem, nie widziałam programu ale jak dla mnie powinni ich wysterylizować (na siłę). Rozumiem wpadka... jedno, dwoje, troje... niech i czwarte przyleci ale jak lekarz widzi taką sytuację sam powinien zaproponować. Wiem- wiele kobiet nie chce. Dlatego mówię powinni uśpić i zrobić z taką kobietą porządek. Tylko dzieci żal. Nie wierzę że nie czują wstydu czy skrępowania przed rówieśnikami, że nie wstydzą się takiej matki co całe życie w ciąży chodzi.
      Szacunek tylko dla kobiety że daje radę... 21 dzieci urodzić- cyborg!
      Pozdrawiam
      • papalaya Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:15
        wstydzisz się ciąży?

jak wyobrażasz sobie steryzlizację na siłe w demokratycznym kraju?
        • antekcwaniak Demokracja polega na tym... 16.05.11, 12:22
          W socjalizmie władza decyduje za Ciebie.
          Demokracja polega na tym, że wybierasz władzę którza później decydują za Ciebie.
          • papalaya Re: Demokracja polega na tym... 16.05.11, 12:26
            życzę powodzenia w wyborze ugrupowania, które na swoich sztanadarach wypisze postulat siłowej sterylizacji i likwidacji wielodzietnej "patologii"

szczególnie te dzieci to element który trzeba unicestwić
            • antekcwaniak Pogratulować, że sterylizacja = aborcja !!! 16.05.11, 12:29
              Piszemy tutaj o sterylizacji a nie aborcji.
              A to, że ta "rodzina" to patologia nikt rozsądny chyba nie wątpi !
              • papalaya Re: Pogratulować, że sterylizacja = aborcja !!! 16.05.11, 12:33
                piją, ćpają, puszczają się? stanowią zagrożenie? jakie przestępstwa popełnili?
                • antekcwaniak Re: Pogratulować, że sterylizacja = aborcja !!! 16.05.11, 12:43
                  Rozmnażają się bez sensu. Nie mają środków na utrzymanie dzieci. Za źródło dochodu próbują uczynić datki. Są nieprzystosowani do życia w społeczeństwie. Wydają na świat kolejne, patologiczne pokolenie, które najprawdopodobniej skopiuje ich zachowania. Dla mnie to wystarczy, aby ograniczyć rozmnażanie się takiej rodzinki.
                  • papalaya Re: Pogratulować, że sterylizacja = aborcja !!! 16.05.11, 12:48
                    humanitarnie wykastrujmy te dzieci przed osiągnięciem dojrzałości płciowej, nie bedą się rozmnażać i narażać cię na traumy
                    • antekcwaniak Jestem ZA. 3 x TAK !!! n/t 16.05.11, 12:50

• papalaya Re: Jestem ZA. 3 x TAK !!! n/t 16.05.11, 12:54
                        nie jesteś oryginalny misiu, twoi duchowi pobratymcy już użyli tego hasła
                        • antekcwaniak Re: Jestem ZA. 3 x TAK !!! n/t 16.05.11, 13:03
                          Lepiej użyć mądrych słów duchowych pobratymców, niż paplać bez sensu ja czynisz to TY !
                        • wuika Re: Jestem ZA. 3 x TAK !!! n/t 16.05.11, 13:05
                          A zamiast kłócić się z trollem - masz jakieś pomysły? Co poradzić takiej rodzinie poza zaprzestaniem pogłębiania, jakby nie patrzeć, patologicznej sytuacji? Bo szafować hasłami, że sterylizacje i takie tam to w totalitarnych społeczeństwach, można zawsze, pytanie, co w zaistniałej sytuacji zrobić?
                          • antekcwaniak Re: Jestem ZA. 3 x TAK !!! n/t 16.05.11, 13:13
                            Objąć opieką psychologiczną taką rodzinę. Nakłonić do używania środków antykoncepcyjnych, sterylizacji. Wdrożyć plan funkcjonowania rodziny, podziału obowiązków. Pomóc w uzyskaniu pracy dla rodziców i ewentualnie dorosłych dzieci. Kategorycznie odmówić pomocy finansowej. Tylko pomoc w postaci "wędki" która pomoże w pozyskiwaniu środków finansowych.
                          • asia_i_p Re: Jestem ZA. 3 x TAK !!! n/t 16.05.11, 13:19
                            Przede wszystkim pamiętać, że z ludźmi w większości da się pogadać, więc przysłać rodzinie psychologa, który spróbuje popracować z nimi tak, żeby zobaczyli, że te dzieci krzywdzą. Żeby odkryli, dlaczego tak bardzo zalezy im na kolejnych dzieciach, jakie niespełnione potrzeby to im zaspokaja i jak to urządzić inaczej. Jeżeli psycholog będzie życzliwy i nastawiony na to, żeby rodzinie pomóc, a nie ją wychować, istnieje duża szansa, że uda mu się nawiązać kontakt. Ostatecznością jest zmuszenie rodziców do wizyt u psychologa pod groźbą wstrzymania wszelkiej pomocy materialnej - terapia pod przymusem ma mniejsze szanse na powodzenie, ale nadal dobry psycholog ma szanse.
                            Jeżeli to nie pomoże, dla dobra dzieci trzeba ingerować i to brutalnie, ale nadal w ramach podstawowych praw człowieka. Ustalić poziom pomocy taki, żeby starczało na te dzieci, pod warunkiem udowodnionych wysiłków utrzymania się na własną rękę. Zapowiedzieć, że ta pomoc nie będzie zwiększona w przypadku pojawienia się kolejnych dzieci. W ostateczności, jeśli widać będzie, że następne dzieci się pojawiają i obniżają ten już minimalny poziom życia tych poprzednich - sądowo odbierać dzieci, te następne, jeszcze nie związane emocjonalnie z rodzicami. To okrutne, ale jeśli już nic innego nie pomoże, może okazać się konieczne.
                            Jest cała masa rzeczy, które można zrobić i są granice, których przekroczyć nie wolno. Przymusowa sterylizacja, tak jak zabójstwo, gwałt i praca niewolnicza, są nie do zaakceptowania w żadnej sytuacji.
      • asia_i_p Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 13:09
        Dzieci rzeczywiście za dużo. Lubię rodziny wielodzietne, ale jednak samodzielne, tak jak moi dziadkowie. Jeżeli trzeba się ubiegać o pomoc, to znaczy, że wcześniej trzeba było powiedzieć stop, choć to dla mnie nie powód, żeby tej pomocy nie przyznawać.
        Reszta twojego postu to bzdura przeraźliwa. Pomysł, żeby kobietę uśpić na siłę i wytserylizować jest z kosmosu. Nie rozumiesz, że jak będzie prawo, które na to pozwala, w sposób nawet bardzo obostrzony, pojawi się pole do okropnych nadużyć? I kiedyś to ciebie albo mnie mogą uśpić i wysterylizować, potem bardzo przeprosić za pomyłkę, no, ale dzieci już mieć więcej nie będziemy, bo to nieodwarcalne?
        Praw człowieka nie wymyślili idealiści. One powstały w bardzo praktyczny sposób - co jakiś czas ktoś je łamał i wychodziło z tego piekło. I ktoś zauważał, od złamania jakich praw robi się piekło, a w końcu to wszystko spisano.
        Na szczęście tego twojego cudnego pomysłu nie wprowadzi żaden rząd, bo prawo do decydowania o własnym ciele jest zdaje się nieodbieralne - czyli nawet ty sama nie możesz się go zrzec, nie możesz zadeklarować, że zgadzasz się, żeby w przyszłości robiono ci zabiegi medyczne wbrew twojej woli. I tym bardziej nie możesz go odebrać komuś innemu.
    • triss_merigold6 Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:03
      Bardzo słusznie organizacje im odpowiadają - narobili tyle dzieci to niech sobie radzą.
      • jamesonwhiskey Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:20
        > Bardzo słusznie organizacje im odpowiadają - narobili tyle dzieci to niech sobi
        > e radzą.

ale organizacja mafijna KK mowi robcie dzieci ,
        robcie jak najwiecej zadnych srodkow antykoncepcyjnych ,
        no to narobili i sie KK na nich wypiol
        • wuika Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:25
          To straszne. KK mówi jedno, a robi drugie? Niesamowite suspicious
          • papalaya Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:27
            coś tam bredzi jak zwykle, pewni dziś znalazl księdza pod łozkiem
        • deodyma Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:43
          ale organizacja mafijna KK mowi robcie dzieci ,
          > robcie jak najwiecej zadnych srodkow antykoncepcyjnych ,

i jeszcze inaczej mowi.
          rozmnazajcie sie, a przy czwartym dziecku BOG da Wam mieszkaniebig_grin
          • szyszunia11 Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 19:17
            gdzie chodzicie do kościoła? bo Kościół ten przez duże K, nawet jeśli uważamy go za mafię, nic takiego nie twierdzi. Może jakiś nawiedzony, mocno pogubiony ksiądz... dlatego pytam
    • kawka74 Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:18
      Prosili ró
      > żne organizacje o pomoc ale im odpowiadają jak narobiliści tyle dzieci to sobie
      > teraz radżcie sami.

A co im mieli odpowiedzieć: mnóżcie się dalej radośnie, a my będziemy to wam sponsorować?
    • znowu.to.samo Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:22
      Przy 21 dzieci idzisiejszych cenach zarobek rzędu 10000 mieś to by było mało! niefrasobliwośc co najmniej...
      Wygląda na to że jeszcze długo będą jechać na pomocy sponsorów i organizacji.
      • pettit_grenouille Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:32
        znowu.to.samo napisała:

> Przy 21 dzieci idzisiejszych cenach zarobek rzędu 10000 mieś to by było mało!

Ale skoro mają 21 dzieci to część z nich chyba już pracuje, albo powinna pracować, no chyba, ze im się przy każdym porodzie trafiały bliźniaki lub trojaczki. Nie mówię, ze powinny utrzymywać resztę rodziny, ale powinny odciążyć budżet rodziny.
    • myszmusia Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:35
      Starsze rodzeństwo opiekuje się młodszym

a rodzice zajmuja sie tylk oprodukcja nastepnychwink

chore
      • wuika Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:36
        Ale jakie sprytne ze strony rodziców suspicious
      • anty_nick Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:42
        Jak zwykle sama "mundre" emamy ,no i jeden cwaniak się zapątał na to forumuncertain
        Zgadzam sie ze 21dzieci to jakas chora sytuacja,ale zeby zaraz nazywac patologią?Kuwa?!Nie chleja,nie ćpaja ,dzieci nie szlajają sie całymi dniami(i nocami)po dworze.A emamy tylko patologia umieją nazwać taka sytuację.Bo ktos ma więcej niż jedno dziecko.?!No wg emam "ewentualnie"mozna mieć dwójkę.
        Zaraz trzeba wysterylizować,albo "wystrzelać".Tak piszą ludzie rzekomo wykształcenia?!Matko ???!!!W jakim ja pos.ran.ym kraju żyję?!
        • antekcwaniak Masz alternatywę... 16.05.11, 12:48
          Zmień kraj. W innym będzie Ci lepiej !
          • papalaya Re: Masz alternatywę... 16.05.11, 12:50
            a może ty misiu? póki co to ty stresujesz się tą rodziną

wyjedź gdzieś, gdzie wszyscy są młodzi, piekni i bogaci, mają szerokopsmowy net, niebo jest bardziej niebieskie, a trawa bardziej zielona
            • antekcwaniak Ale ja kocham swój kraj. Kocham Cię Polsko ! n/t 16.05.11, 12:51

• papalaya Re: Ale ja kocham swój kraj. Kocham Cię Polsko ! 16.05.11, 12:54
                dziecię neostrady i tfałenu?

celujący za przywajanie tvsloganów
                • antekcwaniak Re: Ale ja kocham swój kraj. Kocham Cię Polsko ! 16.05.11, 13:01
                  Już dobrze cnotko z TV TRWAM i Radia Maryja. Już się nie unoś córo OJCA DYREKTORA !!!
                  • papalaya Re: Ale ja kocham swój kraj. Kocham Cię Polsko ! 16.05.11, 13:08
                    kiepsko, coś więcej poza jaskinowym antyklerykalizmem?
          • anty_nick Re: Masz alternatywę... 16.05.11, 13:23
            antekcwaniak napisał:

> Zmień kraj. W innym będzie Ci lepiej !

Cwaniak jesteś po prostu żałosny!!!!Jak słyszę taki tekst jak napisałeś to mnie bierze.Bo poza wieloma względami nie można by się tak ot po prostu wziąć i wyjechać w piz.du z PL.Tak wiem,emamy to potrafią.
            • antekcwaniak Można. Tylko nie masz tyle kasy !!! n/t 16.05.11, 13:34

• deodyma Re: Można. Tylko nie masz tyle kasy !!! n/t 16.05.11, 13:37
                i to mowi ten, co na bezrobociu siedzi...
                • antekcwaniak Ja na bezrobociu. Ty na zupce z MOPSu !!! n/t 16.05.11, 13:38

• wuika Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:49
          A co zapewniają dzieciom? Mają na ubrania dla każdego? Na odpowiednie jedzenie? Na rozwijanie jakichkolwiek umiejętności, poza zbieraniem pieniędzy po ludziach i sponsorach oraz opieką nad młodszym rodzeństwem?
        • deodyma Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 13:40
          anty_nick napisał:

> Jak zwykle sama "mundre" emamy ,no i jeden cwaniak się zapątał na to forumuncertain
          Zgadzam sie ze 21dzieci to jakas chora sytuacja,ale zeby zaraz nazywac patologi
          > ą?Kuwa?!Nie chleja,nie ćpaja ,dzieci nie szlajają sie całymi dniami(i nocami)po
          > dworze.A emamy tylko patologia umieją nazwać taka sytuację

mam podobne zdanie.
          ale czego sie spodziewasz po osobach, ktore nie wiedza, co znaczy slowo PATOLOGIA?

• antekcwaniak Naczytała się bzdru na Wikipedii... 16.05.11, 13:58
            i myśli, że wszystko wie o patologi.
            • zdecydowana_brunetka Tak gwoli ścisłości... 16.05.11, 15:01
              Patologia to zespół zjawisk nieprawidłowych, odbiegających od zwyczajowego funkcjonowania przedmiotu badań, o niekorzystnym działaniu na ten przedmiot. Patologia to też dziedzina medycyny opisująca nieprawidłowości w budowie i funkcjonowaniu organizmów.

Także użycie tego słowa na opis dużego odchylenia od obowiązującej normy, które ma niekorzystny wpływ na funkcjonowanie obiektu badań nie jest nieprawidłowy.

Może by tak poszukać też poza wikipedią i najprostszymi znaczeniami, zanim się wyskoczy z autorytatywną oceną czyjejś znajomości używanych pojęć?
        • mgla_jedwabna Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 17.05.11, 00:17
          Zgadzam sie ze 21dzieci to jakas chora sytuacja,ale zeby zaraz nazywac patologią?

A to nie jest to samo?

Pomijając aspekt ekonomiczny, dzieci wychowane w takich warunkach, w tłumie, z bardzo ograniczoną prywatnością, bez wystarczającej uwagi rodzicielskiej mają wielkie szanse właśnie na chlanie, ćpanie etc. Popatrzmy na dziewczynki - czy któraś z nich ma szanse wystarczająco odczuć, ze jest "księżniczką tatusia"? Co zrobią, jeśli w wieku kilkunastu lat, majac rodziców, którzy nigdy nie mają czasu porozmawiać z nimi sam na sam, natkną się na starszego faceta, dla którego będą księżniczką? Tak zaczynają się historie wielu prostytutek, które książę łatwo uzależnił od siebie, a potem wysłał do pracy w najstarszym zawodzie świata.

Bardzo możliwe też, że skoro starsze "opiekują się" młodszymi, to ta opieka oznacza wspólne bieganie bez nadzoru, jak w indiańskiej wiosce. Tylko że dzieci wychowane w ten sposób nie będą żyć z polowania na bawoły, będą musiały funkcjonować w nowoczesnym społeczeństwie, a do tego takiego wychowanie ich nie przygotuje.

Oczywiście pomysły przymusowej sterylizacji, wystrzelania etc. są niedopuszczalne.
    • zdecydowana_brunetka Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:38
      Przepraszam, a co sponsorzy będą mieli ze sponsorowania? Dzieci będą nosiły imiona właścicieli firm czy jak?
      Ekstremalna wielodzietność jako sposób na życie mnie nie rozczula, a wręcz przeciwnie.
      Poza tym chyba część dziatwy już urosła i się wyprowadziła? I może pomóc w kwestii centralnego? Toż to chmara ludzi jest.
      Chyba, ze dzieci radośnie mieszkają z rodzicami i partnerami życiowymi na tzw kupie, także planując ekstremalnie duże rodziny wink
      • majenkir Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 14:10
        zdecydowana_brunetka napisała:
        > Przepraszam, a co sponsorzy będą mieli ze sponsorowania? Dzieci będą nosiły imi
        > ona właścicieli firm czy jak?

Mogliby reklamowac srodki antykoncepcyjne. Na pewno byliby przekonujacy wink.
    • amoreska Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:42
      Dla mnie taka liczba dzieci nie jest naturalna. Jak bardzo organizm tej kobiety musi być wyczerpany kolejnymi ciążami i porodami?
      Brali przykład z Duggarów czy co?
      • heca7 Re: Dajcie jakiegoś linka :) 16.05.11, 12:46

• lilly_about Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 12:47
      A co innego miały im odpowiedzieć organizacje? Jakby do mnie przyszli, to powiedziałabym tak samo. Skoro tak fajnie miec ogromna rodzine, to niech ta rodzina na siebie zarabia jeszcze, a nie prosi o pomoc.
    • umeyo Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 13:15
      21 dzieci?????? Omajngot!!! To kiedy ona zaczęła ta matka i ile ma teraz lat? zakładam że tam i bliźniaki musża być nawt chyba kilka par.
    • papalaya Re: Dziś w pytaniu na śniadanie. 16.05.11, 13:23
      smile
    • antekcwaniak Wszystko za 35 zł !!! 16.05.11, 14:06
      emamy wskoczcie na zakupy zamiast się tutaj produkować wink

www.beateuhse.pl/product/overview/10883-sexy-oferta/?page=1&pcode=
      • deodyma Re: Wszystko za 35 zł !!! 16.05.11, 14:35
        a ty idz do zatrudniakasmile
    • baltycki To ja proponuje.. 16.05.11, 15:10
      Skoro na sile sterylizowac matki "nadprodukcyjne", to ja proponuje, aby rowniez na sile zapladniac matki bezdzietne z wyboru.. (jak ladne, zgrabne.. to ja na ochotnikatongue_out)
      coby przyrost naturalny zachowac dodatni..

Mozna duzo pieprzyc, patologia.. antykoncepcja.. Ale te dzieci juz sa na swiecie!
      I co? Wstrzymac pomoc? Bo splodza jeszcze jedno dziecko?? Zabrac do domow dziecka?
      A z mocy jakiego prawa? Jakiego kodeksu, §§§?
      Dac im wedke? Dac prace? To dajcie.

Najpierw wymyslcie nowe prawo, zmiencie obowiazujace, a dopiero potem sterylizujcie na sile, szantazujcie odebraniem pomocy, odebraniem dzieci.. bo kolejne splodzili..
      • baltycki Dodam jeszcze.. 16.05.11, 15:17
        15 miejsc w panstwowym zlobku, przedszkolu do ktorych panstwo doplaca rodzinom, matkom, konkubinom dobrze sytuowanym, kosztuje wiecej, niz pomoc MOPSu udzielana tym 15 najmlodszym dzieciom w tej rodzinie..
        Co ja mowie.. wiecej, niz pomoc udzielana tej calej rodzinie.
      • zdecydowana_brunetka Re: To ja proponuje.. 16.05.11, 15:20
        A to się weźcie i dajcie, a nie innych nauczajcie, panie Sprawiedliwy. Jak to komuniści - chcesz budować raj na ziemi za nieswoją kasę i nieswoimi rękami.
      • naomi19 Re: To ja proponuje.. 16.05.11, 15:59
        baltycki, dlaczego nikt nie interesował się nimi jak płodzili siódme dziecko, piętnaste, dwudzieste. Nikt nie sprawdził, czy mają pieniądze na jedzenie, na ubrania, na podręczniki, przecież dzieci mają do tego święte prawo. Co to znaczy, ż ene mają na remont centralnego ogrzewania? Ze dzieci siedza zimą w zimnym pomieszczeniu? Ja też chcę kasę na remont, po kiedy grzyba mam na to pracować, chcę DOSTAĆ! Narobili sobie dzieci, bo jest to sposób na pieniądze z mopsu, na dofinansowania, sposób na żebranie, nali tość, na dzieci.

Nie rozczula mnie to, martwi mnie los tych dzieci, ale ich los jest w rekach ich rodziców, nie państwa czy darczyńców.
      • ylunia78 Re: To ja proponuje.. 16.05.11, 16:36
        No baltycki podoba mi sie to co napisałeś.
        Wreszcie ktoś cos mądrego napisałtongue_out
    • black-cat Re: przymusowa sterylizacja? 16.05.11, 16:30
      O czym wy piszecie, jaka sterylizacja? W tym pie...nym (mam dzisiaj PMSa) kraju sterylizacji nie można sobie zrobić nawet na własne życzenie - prywatnie (żeby nie było, że za pieniadze podatników). Bo lekarz się boi (jestem właśnie po rozmowie z nim). 21 dzieci to super, na emerytury nam zarobiąwink W każdym razie, normę za mnie wyrobili, czuję się zwolniona z "obowiązku" posiadania więcej niż jednego dziecka.
      • naomi19 Re: przymusowa sterylizacja? 16.05.11, 20:39
        Czego lekarz się boi?
        • ololla Re: przymusowa sterylizacja? 16.05.11, 22:12
          Mnie to absolutnie nie rozczula - wręcz szlag mnie trafia.
        • black-cat Re: przymusowa sterylizacja? 17.05.11, 09:16
          Musiałby tworzyć fikcyjną historię choroby. To dość ryzykowne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka