Dodaj do ulubionych

HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:)

IP: *.tele2.pl 08.07.04, 17:40
Witajcie!
Często tu zaglądam ale nic się nie dzieję... szkoda:(
Pomyślałam, że może założę ten wątek aby zobaczyc ile mamuś z Krakowa tu
zaglądna:)
Wpisujcie się dziewczyny:) opowiadajcie o sobie swoich pociechach i o tym co
dziś robiłyście:) Np gdzie byłyście na spacerku:)
Podoba Wam się ten pomysł? Może forum się rozrusza i któregoś dnia
zorganizujemy spotkanie mamuś i dzieciaczków z Krakowa! Co by to było:)
Wyobrażacie sobie?:))
Serdecznie pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś oprócz mnie tu zagląda:)))

Mama pięciomiesięcznej Gwiazdeczki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: asik2 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 17:48
      Hej cześć, widzę że ci się nudzi, a przy okazji jeśteś z nad Bagier. Ja też,
      mieszkam na Glinianej i ciągle spaceruje nad Bagrami i po tych wszystkich
      nudnych uliczkach. Jestem mamą 4 miesięcznej córeczki i 6 letniego synusia
      Pozdrawiam.
      • pylak Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 12.07.04, 22:31
        Ja też bardzo chętnie spacerowałabym nad Bagrami, tylko mieszkam po drugiej
        stronie torów kolejowych (bloki przy dworcu) i cholera mnie bierze jak muszę
        się przedzierać przez to ciemne przejście pod torami. Ja mam 3,5 miesięczną
        córeczkę.
    • kasibus Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 11.07.04, 18:02
      Hej!
      Ja też tu zaglądam i ubolewam, że nas tak niewiele.
      Jestem za! Rozruszajmy to Forum!
      • Gość: Marti Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 20:14
        czesc ja tez jestem z krakowa. dotad tylko czytalam to forum ale tez chcialabym
        go rozruszac!!!

Marti mama 6 letniego "czorta"
    • Gość: Wiiiki Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) IP: *.tele2.pl 11.07.04, 21:32
      Witajcie!
      Cieszę się, że się odezwałyście. czyli troszeczkę nas jest. Narazie troszeczkę,
      ale może będzie więcej?;)
      Asik... czyli spacerujemy po podobnych uyliczkach:)
      Ja często robię wycieczki z córeczką do rynku. Na planty itd.
      Odwiedzamy też czasami park Bednarskiego - mamy swoja ulubioną ławeczkę:)
      Lubię tez chodzic do plazy:)
      Zaglądam do smyka, a potem do.. Mc Donalda ( pomimo, ze zawsze sobie obiecuję,
      że to ostatni raz!:)) )
      Kasibus śliczą masz córeczkę!:)
      Z jakiej okolicy jesteś? A Ty Marti?
      Serdecznie pozdrawiam!
      • asik2 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 12.07.04, 13:12
        Cześć rzeczywiście chodzimy po tych samych uliczkach. Ja jednak jeszcze się z
        nią nie wybrałam do Plazy ani nigdzie dalej. A teraz to w ogóle nigdzie nie
        pójdziemy bo Adaś skończył ospe a malutka zaczęła. Jestem często na Prokocimiu
        bo się z tamtąd przeprowadziłam, tam mieszka moja mama. Pozdrawiam wszystkie
        krakowianki i wasze dzieciaczki
      • kasibus Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 12.07.04, 19:21
        Cześć,
        Dzięki (zgadzam się, że jest śliczna ;-))
        My jesteśmy z Krowodrzy. Ale jeszcze kilka miesięcy temu mieszkaliśmy w
        Czyżynach, więc rejony Plazy są nam znane...
        • mama_olgi Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 14.07.04, 21:41
          witajcie drogie mamy, pomysł na rozruszanie jest naprawdę świetny i będziemy z
          Olga was wspierać w tym działaniu:))
          • Gość: wiiiki Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) IP: *.tele2.pl 14.07.04, 22:07
            Witaj mamo_olgi:) Miło, że się przyłączyaś!:) A jak duża jest Olga? Potrafi juz
            chodzic? A może juz nawet rozmawiać?;) I skąd jesteście?
            Pylak tak to już jest... hmmm gdy jestesmy po jednej stronie to chcemy przejść
            na drugą. I odwrotnie:)
            Mnie znowu troszkę ciągnie aby przejść pod torami w strone Wielickiej ale...
            zawsze znajdowałam jakies "ale" bo właśnie to przejście nie wygląda
            zachęcająco... i nie miałam pewności, że gdy przejdę kilkanaście metrów nie
            będę musiała zawrócić. Ale rozumiem, ze mozna sie z wózkiem "przedostać";)
            Pozdrawiam Was środowo!:)
            • mama_olgi Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 15.07.04, 19:58
              witaj wiiiki, otóż Olga 01.07 skończyła roczek,już chodzi, przez co parę
              razy "całowała" się z podłogą, na szczęście nie były to groźne upadki:))))na
              codzienne spacery chodzimy do parku na osiedlu Tysiąclecia, tam się
              przeprowadziliśmy z mężem i córusią i właśnie jesteśmy na etapie urządzania
              się:)))a teraz lecę bo idziemy z Olgą wychlaptać sie w wodzie:)) do usłyszenia
            • asik2 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 17.07.04, 10:53
              Wiiiki jak to przechodzisz po torach? tzn. pod tym mostem. Ja pisałam że
              mieszkałam na Prokocimiu i właściwie nie mam się tam jak wybrać z wózkiem bo
              przez te schody się boje, ale jaki masz sposób na przejście pod nimi?. I
              dlaczego miałabyś się wracać po kilku metrach
              • Gość: wiiiki Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) IP: *.tele2.pl 18.07.04, 20:54
                asik troszkę sie chyba nie zrozumiałysmy:))
                Pylak napisała:

"Ja też bardzo chętnie spacerowałabym nad Bagrami, tylko mieszkam po drugiej
                stronie torów kolejowych (bloki przy dworcu) i cholera mnie bierze jak muszę
                się przedzierać przez to ciemne przejście pod torami."

A ja napisałam, że mnie kusi, żeby wybrać sie na spacer tym własnie przejściem
                w okolice dworca itd. Zeby sobie pooglądac tamte rejony:)
                To inne przejście niż schody które masz na myśli!
                Mam na myśli przejście kolejowe na końcu ulicy Gromadzkiej - codziennie tamtędy
                chodzi dużo osób, ale jeszcze nikogo nie widziałam z wózkiem. Przejście to jest
                ciemne i nieprzyjemne i dlatego napisałam, że może musiałabym sie wrócić bo
                droga okazałaby się nie dla wózka;)
                mam nadzieję, że dobrze wytłumaczyłam.:))

A teraz pytanie do mam krakowianek;)
                Czy któraś z Was chodzi na basen z dzidzią?
                jeśli tak to gdzie?;)

Pozdrawiam!
    • mgosha Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 26.07.04, 22:03
      Witam wszystkie Mamy z Krakowa!
      Bardzo chętnie do Was dołącze.
      Wiiki, pomysł na rozruszenie krakowskiego forum jest super!
      Od trzech lat mieszkam w Nowej Hucie (pochodzę z Krowodrzy). Mam prawie 11-to
      miesięcznego synka.
      Na basen niestety nie chodzimy. Chyba, że znajdziemy sponsora :-).
      Z niemowlęciem trzeba chodzić na zorganizowane zajęcia z instruktorem, a to
      trochę kosztuje (utrzymujemy sie z jednej pensji).
      Po prostu poczekamy może jeszcze z kilka miesięcy i wybierzemy się sami do
      parku wodnego. A może któraś z Was była z młodszym dzieciaczkiem sama.
      Napiszcie.
      Pozdrawiam.
      Gosia
    • jaroosi Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 28.07.04, 13:12
      No to jeszcze jedna e-mama z Krakowa. Tydzień temu nic mi sie nie chciało, ale
      e-mamy wyciągnęły do mnie pomocna dłoń. Poprosiłam o pomoc i dziewczyny z forum
      Oddam-Przyjmę zainteresowały się moim losem. Może nie jest ich wiele i nie
      wszystkie z Krakowa, ale uwierzyłam, że są dobrzy ludzie, super dziewczyny.
      Dzięki FORUM E-DZIECKO znowu się uśmiechnęłam.
      Pozdrawiam Jaroosi
      • anetkost Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 01.08.04, 19:53
        Cześć krakowianki, wreszcie was znalazłam, już myślałam, że tylko mamy z
        Warszawy lubią forum. Ja z moją prawie 8 miesięczną córcią mieszkamy sobie na
        Kurdwanowie i chętnie poznamy mamy z naszych okolic. Pozdrawiamy Krakowianki i
        ich pociechy.
        • martek40 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 01.08.04, 21:51
          Hej!Krakowskie mamy też lubią,a tym bardziej jedna taka,co też mieszka na
          Kurdwanowie.Tylko,że córcia nieco starsza-wkrótce kończy 2 latka.A z tym zlotem
          to może być całkiem fajna sprawa.Pozdrowionka.
          • Gość: wiiiki Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) IP: *.tele2.pl 02.08.04, 12:00
            Hej! Ale fajnie widzieć, że coś dzieje się na naszym forum:)
            Jak się okazuje jest nas coraz więcej:)
            A może któraś z Was mamusie jeździ albo spaceruje do parku bednarskiego?:)

Pozdrawiam wszystkich gorąco!
        • martek40 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 17.10.04, 01:25
          Anetko!Ale okazja przeszła nam koło nosa.Sprawdzałam w archiwum,nie mam
          wiadomości od Ciebie.Może pomyliłaś gg?Jednak nic straconego,o ile nadal masz
          chęć na spotkanko.Do 28.10 siedzimy w gipsowych gaciach i z tegoż powodu nie
          oddalamy się zbytnio od domu,ale potem wszystko wróci do normy.W ramach
          spacerku możecie nas odwiedzić,zapraszam.No,i czekam na
          odzew.Pozdrowionka,Marta.
    • anetkost Re: do martek 40 05.08.04, 09:30
      Witam mamę z Kurdwanowa. Bardzo nam miło, ze nie jesteśmy osamotnione wilekim
      forumowym świecie. Bardzo chetnie umówiłybyśmy się z córcią na jakiś wspólny
      spacerek i chętnie skorzystam z rad doświadczonej już mamy. Moja mała obecnie
      przepada za dziedziaczkami i próbuje je wszystkie zagłaskać. Ja mam na imię
      Aneta i mam 26 lat. Na tym osiedlu mieszkam od niedawna, ale ogólnie nie
      narzekam. Tylko przerażają mnie te rosnące jak grzyby po deszczu nowe bloki.
      Myślę, ze wkrótce ciężko będzie o wolną ławkę na naszym niewielkim skrawku
      zieleni. Jeżeli bedziecie miały ochotę bliżej nas poznać to dajcie znać.
      Pozdrawiamy gorąco.
      A oto moja córcia
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=14525747
      • Gość: mika Re: do martek 40 IP: 149.156.209.* 05.08.04, 11:47
        Witam,
        Też mieszkam na Kurdwanowie (od roku). Mam na imię Monika. Mam 2,5 letniego
        synka Jasia. Może uda nam się spotkać któregoś dnia na spacerku??
        • Gość: Martek40 Re: do Miki,mamy Jasia IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.04, 02:19
          Hej!Te słowa kieruję także do Anety.Głupio wyszło,że do tej pory nie
          skontaktowałam się z Wami.Na swoje usprawiedliwienie mam jedno:w sierpniu moja
          córeczka miała operację,sporo czasu spędziliśmy z nią w Poznaniu,w klinice
          ortopedycznej.Teraz,jeszcze przez miesiąc,mamy gipsy i jesteśmy unieruchomione
          w domku.Chodzimy na spacerki tylko w okolicach domu,a mieszkamy na Kurdwanowie
          tzw.starym.Jeśli nie przeraża Was niepełnosprawność Asi(ma rozszczep
          kręgosłupa,z wielkimi rokowaniami na chodzenie),to zapraszam na
          gg:1283238.Pozdrowionka,Marta.
          PS.Anetko,przepraszam,ale to chyba Ciebie dość obcesowo potraktowałam nie tak
          dawno.Tak mi przykro,ale rozmawiałam wtedy z kimś na bardzo,bardzo ważny temat
          i byłam nieco rozkojarzona.Po prostu trafiłaś na fatalny moment.
          • anetkost Re: do Miki,mamy Jasia 10.10.04, 18:16
            czesc Marta pisałam do Ciebie na gg, ale niestety bez odzewu, dajcie znac jak
            bedziecie w tym tyg z Asia na spacerku to moze jakos sie umówimy. Pozdrawiamy
            Aneta i paula
    • asik2 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 06.08.04, 07:57
      Cześć dziwczyny co u was słychać?. Ja wysyłam synka 6lat na wakacje z jego
      ciocią. Zostane w domku z Karolcią 5miesięcy.Będzie nam go brakowało ale niech
      dziecko się wyszaleje w górach.My w tym roku nigdzie nie jedziemy bo bałam się
      jechać z małą i troche o forse chodzi. Asynek zawsze miała super wakacje
      najpierw jezdził z moimi rodzicami na mazury, potem z nami gdzieś a potem
      zabierał go jego ojciec na wakacje .Ale mój tata zmarł w kwietniu i z mazur nic
      nie wyszło. Moja mam złamała nogę, więc nawet na działke nie mogła go zabrać, a
      więc został trzeci wariant, rodzina jego ojca ,więc jak chcą go zabrać to niech
      jedzie. Tymbardziej że Adaś bardzo chce .
      • Gość: wiiiki Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) IP: *.tele2.pl 06.08.04, 22:18
        Witaj Asik! Super, że synek bedzie mógł poszaleć! Przyjedzie pewnie stęskoniony
        za rodzicami i siostrą:)
        nam marzą się wakacje w Ustce... ale czy coś z tego wyjdzie to pokaże czas.
        Chciałabym choć na kilka dni pojechać w miejsce gdzie kilka lat temu
        planowalismy wrócic z dzieckiem. Nie wiedząc jeszcze, że bedzie nim córeczka:)))
        A może w przyszłym tygodniu - np.w poniedziałek wieczorem :) albo w środę rano
        spotkamy sie na ławeczkach na huśtawkach nad bagrami?:)
        Serdecznie Cie pozdrawiam, buziaczek dla Karolinki i wogóle pozdrowienia dla
        wszystkich e mam i dzieciaczków!

P.S Dziś mojej córeczce wyszedł drugi ząbek:)
        • Gość: asik2 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 20:18
          Cześć Wiiiki, bardzo chętnie się z tobą spotkam ja zazwyczaj jestm tam na placu
          zabaw. Więc i wtedy pewnie będę. Moja Karolcia nie ma jeszcze ząbków i nawet
          jej nie wychodzą pani doktór powiedziałą że nic nie widać.Gratuluje twojej
          malutkiej i dozobaczenia.
          • anetkost Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 10.08.04, 09:06
            Fajnie, ze coraz wiecej mam z Kurdwanowa daje znać o sobie. A moze tak
            spotakamy się w tym tygodniu, co wy na to??? Napiszcie w jakich godzinach
            chodzicie na spacerki. Ja zazwyczaj z córcia chodzimy dwa razy dziennie, ale to
            wszystko zależy od pogody. Pozdrawaiamy
    • aga10.03 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 12.08.04, 12:34
      Witajcie Krakowskie Mamy!
      Jestem z Krakowa - Nowej Huty. Mam cudowną córcię Wiktorię, ma 5 lat i czasami
      przemienia się w małą diablicę. Jeśli któraś z Mam jest z Nowej Huty to niech
      się odezwie.Może wspólny spacerek?
    • ajko do aga 10.03 14.08.04, 14:28
      Witaj,my mieszkamy na Strusia-Bieńczyce.My,czyli ja z moją niesforną dwulatką
      Gogą-straszny wiek w życiu dziecka.Na spacerki chodzimy raczej
      popołudniami,kiedy wrócę z pracy.Od września idziemy do żłobka-tzn.ja nie
      …,tylko moja „kobieta demolka”.Jestem bardzo ciekawa kto kogo przetrzyma ;panie
      Gogę ,czy Goga panie.Stawiam na córkę.Pozdrawiamy .K i G.
      • aga10.03 Do ajko 16.08.04, 08:41
        Witaj, masz cudowną córcię i aż się nie chce wierzyć że to taki diabełek. Ale
        też stawiam na nią jeśli chodzi o żłobek. My też spacerujemy popołudniami. O
        ile wyjście z moją diablicą można nazwać spacerem.
        PS. Masz rację - dwa lata u dziecka to horror dla rodziców ( w moim przypadku,
        oczywiście! )
      • ajko Re: do aga 10.03 16.08.04, 20:44
        Witaj,buzia aniołka to tylko pozory.A wy daleko mieszkacie od nas…Może
        wpaddłybyście na kawę i soczek…kiedyś(?).Pozdrawiamy,Kaśka i Goga.
        • aga10.03 Do ajko 17.08.04, 08:25
          Witaj, znam te słodkie buziaczki ale oczka diabelskie. I to jest najbardziej
          urocze. My mieszkamy koło Placu Centralnego - więc spacerkiem do Was jest to 30
          min. Dziękujemy za zaproszenie - bardzo chętnie, tylko że "sprzedałam" Wikusię
          na 2 tyg babci. Ale jakby co .... mój nr gg 1734320 ( tylko z pracy mogę
          odpisywać tj. między 8 a 14 )
          • ajko do aga 10.03 18.08.04, 00:21
            To fajnie,że mieszkacie całkiem niedaleko…Oczywiście zaproszenie ciągle
            aktualne tylko musimy się „spiknąć”.Ja mam ciągły dostęp do netu ,ale ze
            względu na „buszującą w zbożu”,żeby coś napisać muszę czekac,aż opadnie z sił i
            zaśnie .Jutro prześlę Ci na skrzynkę gazetową nr telefonu-bo to najszybszy
            kontakt.I czekam na odwiedziny jeszcze …tego lata…Pozdrawiam,Kaśka.
        • agnieszka33 Re: do aga 10.03 29.10.04, 20:31
          cos tu pusto. Ja z Dąbia jestem, u mnie tyle mamuś spaceruje ale chyba nie mają
          internetu. A na spacerkach takie nudy!!!! Odezwijcie sie mamy z Krakowa,
          chetnie pogadam i sie spotkam. Aga
    • qqqqq20 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 02.11.04, 22:10
      Witam wszystkie mamy . Ztego co widzę samo śródmieście tu zagląda .Ja niestety
      jestem z N. huty dopiero wkraczam w świat netu chetnie pogadam moze nawet uda
      mi sie z kimś spotkać??Moze odezwie się do mnie mama z huty??
      Mam 4-letniego synka i 1-roczna córeczke.wiiki zlot mamuś z pociechami to by
      było super ale by sie działo ech... .czekam na coś takiego. Ściskam wszystkie
      maluszki i ich mamy do usłyszenia ...hm...,oze do zobaczenia???
      • e_mu do: qqqqq20 02.11.04, 22:36
        odpisałam na konto gazetowe
      • juliette79 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 27.01.05, 10:55
        hej hej:))
        jestem mamą 2,5-letnich bliźniat..chetnie poznam i pogadam z mamami z N.Huty-
        Krakowa
        mój email malutka_s79@interia.pl gg 3826133
        pozdrawiam!!!!!!!!!!!:)))
    • cymbeline Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 06.11.04, 13:48
      Czesc dziewczyny!
      Nie wiem czy mogę już do Was dołączyć,bo jestem dopiero "przyszłą" mamą,ale
      chetnie tu wpadam poczytać co u Was.Jestem meżatką od niespełna 3 miesiecy a od
      dwóch trwają próby.Za pierwszym razem nie udało sie,test ciazowy wyszedł i
      miałam wszystkie możliwe objawy,ale niestety dzidzia sie nie zagnieżdziła i w
      piatym tygodniu było już po ciąży:( Mieszkam w Nowej Hucie od urodzenia i na
      razie chyba tak zostanie.
      Pozdrawiam wszystkie mamuśki gorąco!!!
      A to nasz druga próba i wielka nadzieja....
      • dadgam Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 24.01.05, 22:11
        cześć
        witam wszystkie mamy z Krakowa, jestem mamą 9 miesięcznego Karolka, mieszkamy w okolicach Bagrów :)
    • fabi1 Re: HEJ! ROZRUSZAJMY KRAKOWSKIE FORUM!:) 05.02.05, 16:40
      Witajcie Mamusie krakowianki!!!
      Świetny pomysł z rozruszaniem tego forum.Jestem nową mamą buszującą w
      internecie.Mam 22 lata(tzn.bliżej mi chyba do 23:))i małą 2letnią
      diablice.Trochę mnie pocieszyłyście mamy 2latków pisząc,że to sprawka
      wieku.Jestem dobrej myśli...a teraz całkiem serio,mieszkamy w okolicy Tesco
      przy ul. Wielickiej,chwilowo nie spacerujemy,ponieważ tydzień temu Pati lepiła
      bałwana z tatą(raczej tatuś lepił i przestawiał małą żeby jej nie wiało:)))))a
      ona stała i patrzyła jak powstaje ludek ze śniegu,mówiła,że jej zimno,ale tatuś
      musiał dokończyć swoje dzieło,dlatego siedzimy w domku niestety na antybiotyku:
      (((((Pozdrawiam wszystkich mam Patrycji
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka