japanunieprzerywalempanieposle 14.07.11, 18:40 obejzalam. piekny film ach....... no i standardowo poleccie rownie piekny dramat z watkiem miosnym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imasumak Re: fortepian 14.07.11, 19:23 japanunieprzerywalempanieposle napisała: > obejzalam. piekny film ach....... Dopiero teraz? no i standardowo poleccie rownie piekny dramat z watkiem miosnym "Angielski pacjent"? Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: fortepian 14.07.11, 20:48 fortepian byl taki bezpretensjonalny i niewydumany a angielski pacjen podobno jest wydumany i pretensjinalny potwierdzi to ktos zanim obejrze? Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: fortepian 14.07.11, 20:51 Nie jest pretensjonalny i wydumany, za to klimatem podobny do "fortepianu". Zresztą co Ci szkodzi samej się przekonać? Najwyżej wyłączysz. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: fortepian 14.07.11, 21:01 Moim zdaniem JEST wydumany i za długi. Zbyt egzaltowany. A może spróbujesz "Wszystkie poranki świata"? Nie jest to film bardzo lekki, ale jest cudowna muzyka Marina Marais, no i też jest instrument: viola di gamba niezła obsada i piękny wątek dojrzałej miłości... Mnie się to świetnie oglądało, mam zamiar sobie zrobić powtórkę. Trailer: www.youtube.com/watch?v=QjWdJFwgVCk Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: fortepian 14.07.11, 21:07 Nie wytrzymam, jeszcze ta krótka scena... No co za muzyka, coś pięknego. Koleżanka mi to kiedyś zagrała na flecie www.youtube.com/watch?v=MoXrMOsnRVo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: fortepian 14.07.11, 21:15 morgen_stern napisała: Moim zdaniem JEST wydumany i za długi. Zbyt egzaltowany. A moim nie. A ponadto, jeśli komuś się podoba "Fortepian" to "Angielski pacjent" też najpewniej mu się spodoba. Zresztą dajmy się jej przekonać. A jak chcesz zobaczyć naprawdę egzaltowany i przekombinowany film, to się wybierz na "Drzewo życia" Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: fortepian 14.07.11, 21:21 Uwielbiam Fortepian, Angielski Pacjent mnie wynudził. Twoja teoria padła Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Re: fortepian 14.07.11, 21:26 Ble A ja Ci powiem, że mój maż, który generalnie lubi szybkie i mocne kino, który zasnął na "Ameli" w kinie, był "Angielskim pacjentem" zauroczony Odpowiedz Link Zgłoś
ahnesa.m Re: fortepian 14.07.11, 21:30 a nie masz wrażenia, że poza tym, że piękny, to przede wszystkim ten film jest dołujący? w sumie ja dopiero za drugim razem dałam radę się wygrzebać z tego przygnębienia na tyle, żeby ten film docenić Odpowiedz Link Zgłoś
czarnaalineczka Re: fortepian 14.07.11, 21:10 nie ogladalam wiec nie wiem jaki to klimat ale ja kazdemu polecam the unseen world Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: fortepian 14.07.11, 21:18 pozwolcie, ze sie jeszcze troszke pozachwycam fortepianem i sproboje ogarnac dlaczego dopiero teraz go obejrzalam O_o. a tak nawiasem mowiac to co z was za ematki zeby mi nawet nie uzmyslowic, ze taki piekny film istnieje . film doskonaly film niewydumany film nomen omen nieprzegadany glebia postaci, ktore jednoczenie irytuja a zarazem wzbudzaja sympatie piekna muzyka doskonale aktorstwo duzy naturalizm Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: fortepian 14.07.11, 21:20 Ależ o Fortepianie się tu często wspominało. Odpowiedz Link Zgłoś
eijawanoko Re: fortepian 14.07.11, 21:23 niezwykły erotyzm jeszcze... w kobiecym wydaniu - to kobieta jest tą, która go szuka w związku. ale wiadomo - reżyserką jest Jane Campion, to cos o nas wie, nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
eijawanoko Re: fortepian 14.07.11, 21:21 o tak, Fortepian jest cudowny.... niepowtarzalny!!!! wiec trudno polecać cos podobnego? a widziałaś "Piekniejszą od gwiazd" tej samej reżyserki? także piękny film. dramat sensu stricto. niezwykły romans to w "Garsonierze" (1960r.) - ale to komedia, kocham ten film!!!! kocham też "Dumę i uprzedzenie" z Colinem Firthem w roli pana Darcy - to raczej obyczaj ze sporą szczyptą humoru dużo tego jest. musiałabym sie zastanowić. bardzo ciekawym filmem jest niemiecki "Wszyscy inni" - mocno nagradzany w świecie (widziałam w kinie, nie wiem czy można dostac na dvd albo blue rayu). niesamowitym i jednym z moich naj jest mocne "Milczenie Lorny". "Zawieście czerwone latarnie" - kolejny w panteonie moich życiowych baj.... całe mnóstwo filmów o MIŁOŚCI lub tęsknocie za nią.... no dość marzeń! burza u mnie!!!! a raczej 4 burze z każdej strony! brrrr... a miałam obejrzeć... film czy inne diabły tasmańskie w tv miłego wieczoru! zmykam! Odpowiedz Link Zgłoś