Dodaj do ulubionych

informatyk.

02.09.12, 04:19
To nie jest watek do dyskusji,to jest watek majacy na celu obronic mezczyzn informatykow.
Oglaszam,ze sa cudowni,zadbani,wspaniali.
A jeden,ktory wlasnie spi tu obok mnie to istny cud swiata.
No to tak dla jasnosci bo serce mnie rozbolalo jak przeczytalam tamte bzdury.
Dziekuje za uwage.
Obserwuj wątek
    • emila.dudek Re: informatyk. 02.09.12, 11:02
      U mnie w pracy informatyk to też fajne ciacho smile
      • vesper_lynd_1 Re: informatyk. 02.09.12, 11:06

A u mnie nie - same oblechy, taki stereotyp x 4winkp
        • eliszka25 Re: informatyk. 02.09.12, 11:19
          nie wiem, o jakie bzdury ci chodzi, bo nie czytalam, nie wiem, w jakim watku to bylo. w kazdym razie nie wazne. mam w domu programiste, to sie chyba liczy, co nie wink

absolutnie nie jest rozlazlym, oblesnym dupkiem. dba o siebie, jezdzi rowerem po gorach, biega, do czego wciagnal i mnie, spotyka sie z kumplami na meskiego banmintona. brzmi to moze smiesznie, ale daja sobie niezly wycisk. no i ogolnie jest fajnym, madrym facetem. moge na nim polegac nawet w tak prozaicznej sprawie, jak zakupy. wystarczy, ze zadzwonie do niego do pracy i powiem "zrob jakies zakupy", a przyniesie co trzeba.
    • litle.frog Re: informatyk. 02.09.12, 11:10
      Które bzdury?
    • klubgogo Re: informatyk. 02.09.12, 11:27
      Żaden informatyk nie obalił jeszcze mitu zaniedbanego, byle jak ubranego informatyka, nie spotkałam, ani w obecnej, ani w poprzedniej pracy, ani w życiu. Są nieciekawi zarówno fizycznie (najczęściej chudziny lub z brzuchem, pryszczate, niscy, z jakąś dziwaczną fryzurą) jak i intelektualnie. Nie czytają książek, nie interesują się kulturą, polityką, problemami społecznymi, obyczajowością.
      • wuika Re: informatyk. 02.09.12, 11:30
        To nie wiem, skąd ich bierzesz. W domu mam jednego, w pracy kolegów takich mnóstwo. Nie wszyscy to adonisy, nie ze wszystkimi pogadasz w tematach innych niż gry, ale to nie jest tak, że stanowią jedną, zwartą, niekumatą, za to brzydką grupę. Nie nie nie smile
      • krejzimama Re: informatyk. 02.09.12, 11:38
        >Nie czytają książek, nie
        > interesują się kulturą, polityką, problemami społecznymi, obyczajowością.

Tego nie robi większość społeczeństwa.
        A ty interesujesz sie bazami danych, sieciami tcp/ip, pasjonujesz się nowymi modelami wielkich maszyn wypuszczanych przez HP i IBM?
        Pomysl teraz tez ile może zarobić politolog, socjolog, kulturoznawca czy etnograf. Według mnie tyle ile płaca im na kasie w Tesco. Porównaj to do pensji programisty, admina duzej bazy danych czy sieciowca w duzej firmie.
        • a.nancy Re: informatyk. 02.09.12, 12:55
          > Pomysl teraz tez ile może zarobić politolog, socjolog, kulturoznawca czy etnogr
          > af. Według mnie tyle ile płaca im na kasie w Tesco.

znam wielu, żaden nie pracuje na kasie. niektórzy zarabiają dużo, inni mało (podobnie jak informatycy).

Porównaj to do pensji progr
          > amisty, admina duzej bazy danych czy sieciowca w duzej firmie.

sama napisałaś: w dużej firmie. a ilu kończących studia informatyczne pracuje w dużej firmie? znam takich, o jakich piszesz, znam też takich, co zajmują się podłączaniem drukarki przysłowiowej pani Krysi - za tyle, co w Tesco na kasie smile

takie czasy mamy, że a) ukończenie studiów (żadnych!) nie gwarantuje dobrej pracy, b) poza "papierkiem" trzeba mieć jeszcze umiejętności, wiele z nich zdobywa się poza oficjalnym tokiem studiów, a poza tym siłę przebicia, trochę szczęścia (albo "plecy"...)...

a coraz cenniejsze jest łączenie umiejętności miękkich i twardych, wiedzy humanistycznej z techniczną.
    • jola-kotka Re: informatyk. 02.09.12, 13:31
      W watku o pani programistce.
      Zgodze sie tylko z jednym,sa oderwani od swiata rzeczywistego.
      Maja swoj wlasny.
      Moj informatyk,nie wie jak wlaczyc pralke,jak dziala piekarnik itp.
      Nie interesuja go plotki,polityka,ogolnie malo poza informatyka.
      Czyta,ksiazki ma swoje hobby,ale 90% zycia to jola i informatyka,komputery.
      • antyideal Re: informatyk. 02.09.12, 13:37
        To o czym rozmawiacie jesli prawie nic go nie interesuje ?
        • thorgalla Re: informatyk. 02.09.12, 13:43
          antyideal napisała:

> To o czym rozmawiacie jesli prawie nic go nie interesuje ?
          W łóżku nie trzeba rozmawiać big_grin
        • jola-kotka Re: informatyk. 02.09.12, 14:51

antyideal napisała:

> To o czym rozmawiacie jesli prawie nic go nie interesuje ?

O informatyce bo ja tez nim jestem.O nas,o podrozach bo to jego hobby.
          A w lozku nie trzeba rozmawiac,ja wymagam tylko, kocham cie.
      • wioskowy_glupek Re: informatyk. 02.09.12, 13:41
        Ja znam kilku fajne chłopaki wink Żadne tam stereotypowe lamusy...
      • drzewachmuryziemia Re: informatyk. 02.09.12, 14:47
        hmm, mój informatyk zna sie na rożnych sprzetach, nie tylko wie jak właczyc pralke ale tez wie jak ja naprawic (chodzi o jakies proste rzeczy), podobnie z innymi rzeczami. Ma swoje pasje muzyczne i filmowe. Ale on nie za bardzo lubi swoją pracę hehe
      • rosapulchra-0 Re: informatyk. 02.09.12, 18:55
        Fajnego masz chłopa smile Tylko pozazdrościć smile Choć ja swojemu nie odejmę wiele, lubię go takim jaki jest, kocham bardzo, choć do ideałów nie należy.
    • sanciasancia Re: informatyk. 02.09.12, 18:42
      Też mam bardzo sprawnego programistę w domu. Mitu dobrze ubranego nie obali na pewno. Ale za to potrafi uruchomić i obsłużyć wszystkie urządzenia domowe, jest super zaangażowanym ojcem, gotuje i robi zakupy. A że jego ulubionym aforystą jest Linus Torvalds? Moim też, więc niespecjalnie mi to przeszkadza. Prenumeruje LWN i New Yorkera, więc interesuje się czymś więcej niż szeroko pojęte IT.
    • kasamandri Re: informatyk. 02.09.12, 19:03
      Ja posiadam na stanie bardzo przystojnego programistę - bynajmniej nie zapuszczonego, brodatego fana rpg-ów i swetrów. Pogadać da się z nim o wszystkim, jest motocyklistą i fanem piłki nożnej. Świetnie ogarnia różne sprawy domowe, jak i temat zajmowania się prawie dwulatką.

Wielu programistów (jak nie większość), których znam to raczej faceci szczupli i wysocy - oczywiście nie wszyscy przystojni.

W uproszeniu informatycy dzielą się na różne typy, min:
      - programistów
      - adminów
      - webowców
      - i podtyp specjalny - graficy, który wcale nie muszą być informatykami.
      I każdy typ ma określony stereotypowy wygląd.
      • jola-kotka Re: informatyk. 03.09.12, 04:00
        Jedno co mnie wkurza mowisz cos do niego a on odpowiada-zaprogramowalem sobie brrr.
        Wiesz,ze cie kocham?-"tak kiedys zaprogramowalem to sobie" i sie smieje,
        Otwarcie mowie-zaraz cie walne.

Impreza,kilka par,panowie non stop o jednym do znudzenia praca,praca,praca,oczywiscie wszyscy z firmy mojego chlopaka takze temat informatyka,w koncu koncza przed kompem graja.
        Osobiscie tez to lubie,to moja praca,ale kurde impreza jest wieczorem,mozna by bylo na chwile sie przeprogramowac na inne tematy,zabawe.
        To sa wady informatykow a nie zly wyglad,bo to bzdury.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka