Dodaj do ulubionych

Czego NIE umiecie zrobić?

17.09.12, 11:24
Ja nie umiem utrzeć czosnku z solą na taką fajną papkę.
Obserwuj wątek
    • circa.about Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:25
      Też nie umiem, dlatego używam praski smile.
      Nie umiem pec ciast. Kiedys myslałam, ze to piekarnik mam kiepski, ale niestety mam juz trzeci a cista wciąż niezjadliwe.
      • solejrolia Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:28
        nie umiem upiec chleba (jeszcze nie umiem, ale na pewno nauczę się)
    • sadosia75 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:27
      Nie umiem robić falbanek na pierogach więc ciągle używam do tego foremek.
    • z_lasu pilotować szybowca... 17.09.12, 11:31
      wykonywać akrobacji na trapezie, budować jachtów, układać psów, zszywać ludzi... dużo trzeba wymienić? big_grin
      • jola-kotka Re: pilotować szybowca... 18.09.12, 00:13
        Nie umiem gotowac.
    • lelija05 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:31
      Doprawić buraków.
      • owianka Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:34
        > Doprawić buraków.

O, ja też. I barszczu czerwonego.
        • lelija05 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:36
          To się cieszę, że nie jestem odosobniona smile
          Ale barszcz potrafię bardzo dobry zrobić, a same buraki, no ni cholery.
    • maggorlo Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:32
      kłamać nie umiem dobrze, a czasami cholernie by się przydało.
    • mondovi Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:33
      Skręcać mebli - prędzej z części rakietę bym zbudowała niż szafkę.
      • heca7 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:37
        Myć okien. A do tego nienawidzę tej czynności. Nawet jak próbuję to wychodzi koszmarnie i rzucam to w cholerę winkW ostateczności myje mąż.
      • z_lasu Dzwoń do mnie! 17.09.12, 12:00
        Najfajniejsze puzzle na świecie - meble!
        • czarnaalineczka Re: Dzwoń do mnie! 17.09.12, 12:01
          drugie najfajniejsze tongue_out
          numer jeden to domek big_grin
    • anel_ma Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:39
      sprzątać regularnie w domu - ciagle syf jest tongue_out
    • graue_zone Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:41
      Naleśników. Inne placki tak, a naleśników akurat nie. Ciągle mi przywierają i rozwalają się.
    • demonii.larua Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:47
      Fazować kafli jeszcze nie umiem big_grin
    • noname2002 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 11:47
      Usiąść po turecku-mam źle wykształconą panewkę w biodrze.
      Z kulinarnych-sernik mi nie wychodzi.
    • czarnaalineczka Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 12:04
      zalozyc bebenek do maszyny
      chodzic w szpilkach
      wytrzymac 2 dni z pomalowanymi paznokciami
      • karolciab125 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 12:09
        czarnaalineczka napisała:

> chodzic w szpilkach

O matko, ja też smile

Nie umiem szyć, robić na drutach ani szydełkować tongue_out
    • estragonka Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 12:18
      nie umiem szyc
    • edelstein Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 12:31
      Zyc bez seksu
      • adellante12 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 12:36
        smile)))))))))))) Ty wiesz jak mnie rozbawić i pół forum wk...wic smile))))))
        • edelstein Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 13:22
          A co?to jest naganne?tongue_out
      • ashraf Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 14:32
        Ha ha ha ha smile)) Ale ja tez wink
    • zuwka Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 12:53
      oprócz tych oczywistych rzeczy jak: pilotowanie szybowca, akrobacje, operacje na otwartym sercu...
      Nie umiem zrobić DOBREGO rosołu! takiego, jak robi moja matka sad
      albo wychodzi mi nie tak klarowny, jak jej, albo nie tak aromatyczny jak jej.... rosół mojej matki to mistrzowstwo i nigdy chyba tego mistrzowstwa nie osiągnę! wrrr
      • z_lasu Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 13:23
        > oprócz tych oczywistych rzeczy jak: pilotowanie szybowca, akrobacje, operacje n
        > a otwartym sercu...

Ale dlaczego oczywistych? Moja teściowa potrafi pilotować szybowce, przy czym nigdy nie robiła tego zawodowo.

Ja nie mogę wyjść ze zdumienia, że w odpowiedzi na tak otwarte pytanie dziewczynom do głowy przychodzą tylko gary, chałupa, ew. wygląd. Już darujmy sobie te szybowce, ale czy żadna z Was nie boleje nad tym, że nie potrafi samodzielnie zreperować własnego samochodu? Wykafelkować łazienki? Zrobić (nie skręcić) mebli?
        • czarnaalineczka Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 13:26
          moze dlatego ze umie zakafelkowac lazienke , zrobic meble a samochodu nie ma tongue_out
        • mondovi Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 13:45
          >Ja nie mogę wyjść ze zdumienia, że w odpowiedzi na tak otwarte pytanie dziewczy
          > nom do głowy przychodzą tylko gary, chałupa, ew. wygląd. Już darujmy sobie te s
          > zybowce, ale czy żadna z Was nie boleje nad tym, że nie potrafi samodzielnie zr
          > eperować własnego samochodu? Wykafelkować łazienki? Zrobić (nie skręcić) mebli?
          Nie umiem robić wielu rzeczy, zapewne jak i Ty. Nie będę wymieniała wszystkiego, czego nie umiem - tylko to, czego spróbowałam i było mi potrzebne w ostatnim czasie. Skoro nie potrafię nawet skręcić mebli, nie będę mówiła, że nie potrafię ich zrobić, bo to jasne. Od kafelkowania, naprawy samochodu są fachowcy - nie umiem ani jednego, ani drugiego, nie próbowałam, więc nie wymieniam, to chyba oczywiste. Nie umiem zaprojektować elektrowni atomowej, nie jestem treserem delfinów, nie potrafię reżyserować filmów. Lepsza odpowiedź?
        • pszczolaasia Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 14:33
          Już darujmy sobie te s
          > zybowce, ale czy żadna z Was nie boleje nad tym, że nie potrafi samodzielnie zr
          > eperować własnego samochodu? Wykafelkować łazienki? Zrobić (nie skręcić) mebli?
          >

w sumie ...po glebszym zastanowieniu to nie.
          choc najbardziej to chyba pasiloby mnie zrobienie mebli wlasnorecznie z drewna... to musi uspokajac. takie robienie mebli wlasnorecznie...
          • hamerykanka Re: Czego NIE umiecie zrobić? 18.09.12, 19:28
            No ja wlasnie sie do wlasnorecznego zrobienia mebli przymierzam, jak tylko przyjdzie mi router smile.
            I beda wlasnie z drewna, nie plyty pazdzierzowej pokrytej laminatem...
        • ashraf Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 14:37
          Bo do pilotowania szybowcow czy operowania trzeba specjalistycznych kursow/studiow, a tu mowa raczej o codziennych czynnosciach, ktore bynajmniej wielka filozofia nie sa. Poza tym u nas gotuje ja, wiec boleje nad tym, co mi nie wychodzi/czego nie umiem, a chetnie bym zjadla smile Auta nie mam, bo nie prowadze, auto M naprawia mechanik. Kafelki i inne remonty zlecamy fachowcow, czemu mamy robic cos, co zabiera nam czas, a w czym ktos jest lepszy i szybszy od nas? Skrecanie mebli to domena M, robic nie robimy, bo podoba nam sie to, co kupujemy. Poza tym nie mam ambicji zeby byc majsterkowiczem, od tego mam faceta, tak jak on nie jest mistrzem prasowania smile Taki mamy uklad i nie widze w tym nic nadzwyczajnego.
          A co do pytania tytulowego, nie umiem piec ciast (w ogole), robic barszczu czerwonego i nalesnikow oraz knedli. Chcialabym tez umiec wyszywac, ale brak mi cierpliwosci, wiec sobie odpuszczam.
        • zuwka Re: Czego NIE umiecie zrobić? 18.09.12, 00:22
          jeeezu kobieto z lasu wyluzuj smile
          DLA MNIE oczywiste jest, że nie umiem pilotować samolotu i operować na otwartym sercu!
          Moja teściowa potrafi wyhaftować różę w 30 kolorach wiesz? i też nie robi tego zawodowo!
          A ja akurat potrafię wykafelkować łazienkę. I zafugować jeszcze!
          Ja nie mogę wyjść ze zdumienia, jak niektóre osoby mają sztywny kij w tyłku
      • pszczolaasia Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 14:29
        no to jesli o to chodzi to nie umiem zrobic takich golabkow jak moja Mama.. szalenstwo. ile ja zniszczylam kapusty...sam zjem bo lubie polaczenie mielonego z kapusta ale takich golabkow nigdy mi sie nie udalo zrobic. w tej chwili robie po prostu dobre golabki. ale nie TAKIE.
    • klubgogo Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 13:17
      Oprócz różnych dziwnych trudnych rzeczy technicznych, nie umiem robic klusek lanych.
      • tezee Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 13:27
        Jesli chodzi o czynnosci typowo manualne nic nie umiem ,mam dwie lewe rece , nie ugotuje , nie posprzatam , nie zaceruje skarpety.
        Sama sie dziwię ze dla żadnego mojego partnera w tym meża nigdy nie był to problem big_grin
        Kiedyś nawet odbiłam faceta babce która piekła ciasta i robiła decoupage haha
        pisze powaznie ,nie żartuje.
    • paartycja Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 14:15
      wielu rzeczy nie umiem zrobić ale chyba najbardziej ubolewam nad tym,że nie umiem szydełkować i robić na drutach. no i pierogów takich jak moja mama też nie umiem zrobić sad
    • fajnykotek Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 14:22
      ostatnio - dogadać się z własnym chłopem tongue_out
    • pszczolaasia Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 14:27
      zrobic ciasta drożdzowegosad co za ty idzie nie upieke pysznej drozdzowy z kruszonka, nie zrobie slodkich drozdzowek, rogalikow, buleczek, chleba, bulek normalnych z makiem..
      beznadzieja. probowalam wiele razy i za diabla mi nie wychodzi. ja nawet racuchow nie robie bo te cholerne drozdze wyczuja -w racuchach!!!- ze to ja i ne wyjda...racuchy.nie drozdze. drozdze spia.
      • upartamama Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 15:03
        z drożdżowym też mam problem...
    • dziennik-niecodziennik Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 15:13
      nie umiem sprzątac. w związku z tym nie sprzatam big_grin
      • aqua48 Szpagatu 17.09.12, 15:26
        Nie umiem też skakać ze spadochronem, ani połykać ognia. Za to piekę (torty i drożdżowe też) i gotuję, sprzątam, piorę i pasuję haftuję, ceruję i projektuję wnętrza. Doglądam fachowców i parzę kawę. Tresuję psy, podlewam kwiatki, gadam w obcych językach. A nawet potrafię przyciąć i ufarbować wlosy. Uważam że zalet mam więcej niż wad, wobec tego skupiam się na tych pierwszych.
    • vivyan Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 15:25
      Nie umiem zrobić prosto nawrotu w basenie ani fikołka w wodzie bo mnie zawsze przechyla na którąś stronę, na lądzie fikołki mi wychodzą. I jeszcze rysować nie umiem, absolutnie, ani troszeczkę.
    • georgia241 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 15:30
      Polizać swoich łokci.
      • kajmanik Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 18:45
        nie umiem szyć ( a także przyszywać guzików, robić na drutach i szydełku) , nie umiem piec ciasta, nie umiem malować paznokci, nie umiem ( i jak mi z tym dobrzewink śpiewać,nie umiem mówić kłamliwych komplementów, nie umiem udawać zainteresowania.
    • kosheen4 Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 21:19
      rozłożyć parasola w dupie. nie mogę i już.
      • amoreska Re: Czego NIE umiecie zrobić? 18.09.12, 19:58
        Więc pewnie i nie możesz włożyć hełmu wojskowego na lewą stronę big_grin ?
    • na_pustyni Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 21:22
      moja lista jest zbyt długa wink
      na pewno nie umiem zrobić pierogów
    • maderta Re: Czego NIE umiecie zrobić? 17.09.12, 22:18
      Nie wiem czego nie umiem, wiem czego nie robiłam do tej pory, reszta wychodzi raczej dobrze (mowa o rzeczach kulinarnych).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka