Dodaj do ulubionych

do posiadaczek konta na ebay

14.12.12, 00:05
czy rzeczywiście przesyła od tego sprzedającego jest za darmo? jeśli tak, to warto czy paczka się "zgubi" i będzie klops? ktoś ryzykował? doszło?
www.ebay.co.uk/itm/Womens-Leggings-Batman-Logo-Ladies-Full-Length-Pants-Stretch-Long-Casual-Tights-/271101372122?pt=UK_Women_s_Trousers&var=&hash=item3f1ee6a6da
Obserwuj wątek
    • szyszunia11 Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 00:25
      OMG ale zajezyste!!! jestem posiadaczka konta, więc zaraz sobie zamówię chyba...
      swoją droga niedawno zamawiałam ze Stanów Rapid Lash za niemałe pieniądze i niestety paczka do mnie nie dotarłasad
      • bombastycznie Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 00:34
        a zamawiałaś już od kogoś kto proponował darmową wysyłkę? trochę mnie to odstrasza bo to na pewno nie jest rejestrowana przesyłka, więc w razie zagubienia tym bardziej przed świętami mogłaby być kicha, a jak dopłacę za przesyłkę rejestrowaną to już wychodzi 2x tyle do zapłaty
        • myelegans Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 02:20
          Kupuje sporo ba ebayu, w Stanach, wiele z darmowa przeylka. Dochodza zawsze, ale w obrebie Stanow. Ja zawsze patrze na feedback. Jak sprzedajacy ma sporo i dobrych ocen to sie nie waham.
          Jak placisz karta kredytowa przez Paypal, to zwykle Visa ma ubezpieczenie w takich przypadkach i zwraca pieniedze z transakcji nieuczciwych.
          Mizesz tez sprawe rozwiazac na ebayu, zlozyc skarge etc. sa dosyc proaktywni w sciganiu nieuczciwych sprzedajcych i kupujacych.
          Powodzenia
    • havana28 Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 03:16
      To na 100% będzie wysłane przesyłką niepoleconą, w UK zagraniczne przesyłki "signed for" są dość kosztowne. Ja osobiście prosze sprzedawcę o doliczenie dodatkowego kosztu za 'signed for' jak kupuję rzeczy tak od 50 funtów wzwyż. Natomiast (odpukać) nigdy jeszcze nie miałam problem z tymi przesyłkami niepoleconymi z UK - wszystkie doszły bez problemu
      • ianna Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 11:28
        A ja mam pytanie odnośnie UK- mam chrapkę na ebay'u na coś co kosztuje ponad 170 GBP i sprzedający podał "Royal Mail International Signed-for" - koszt 9,5GBP. Czy to właśnie oznacza polecony z tracking (no jest możliwośc sledzenia w systemie Poczty Polskiej później)?
        • havana28 Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 11:50
          Tak, to właśnie polecony z numerem, ale w Polsce, jeśli nic się w ciągu ostatnich 2 misięcy nie zmienilło to nie idzie przez Pocztą polską tylko kurierem- zdaje się GLS. Nie ma możlwiości sprawdzenia przesyłki w systemie PP, tylko Royal Mail i GLS. W ogole najlepiej od razu napisać sprzedawcy, żeby razem z adresem podał na paczce nr telefonu bo z kurierami to nigdy nic nie wiadomo. Poza tym jak jak przesyłka nie pojawi się w ciągu ok 5 dni roboczych, nie bedzie tez awizo od kuriera najlepiej samemu zadzwonic do GLS.
          • havana28 Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 11:56
            Aha, nie dopisałam - sama dowiedziałam się tego z internetu, bo w którymś momencie mnie zastanowiło dlaczego przesyłki polecone z UK przychodzą kurierem, ale polecone z inncyh krajów gdzie zadarza mi się kupować - normalnie pocztą
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,130910640,130910640,uwaga_na_Signed_for.html

Tylko przesyłki niepolecone idą pocztą. Jak jest mała to listonosz wpycha do skrzynki, jak się nie mieści- jest do odbioru w placówce PP.
            • ianna Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 12:12
              Dzięki smile czyli jak kurierem to nie ma obaw.
    • jematkajakichmalo Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 09:26
      Roznie to moze byc, prawdopodobnie koles podal ze przesylka za darmo, ale juz sobie odpowiednio zawyzyl cene sprzedazy wink
      Ja zamiawialm juz w Stanach, Chinach, WB i zawsze wszystko dochodzilo. W niektorych krajach jest tak np. Niemcy, ze od jakiejs wagi pakietu/paczki chcesz czy nie masz potwierdzenie wysylki (jesli to poczta) a jest tez masa innych firm wysylkowych gdzie nawet drobiazgi mozesz przeslac i caly czas sledzisz paczke na jakim etapie transportu sie znajduje.
      Zapytaj sprzedawce jak to wysyla i jesli bez dowodu nadania to zaplac are zl wiecej i powiedz, zeby tak zrobil.
    • hanalui Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 09:35
      Ja nigdy problemu nie mialam i wszystkie zamowione towary czy z przesylka placana czy darmowa zawsze dochodzily. Oczywiscie zawsze sprawdzam feedback i jesli kiepski to nie kupuje.

Czy dobrze zrozumialam ze chcesz by doszlo przed swietami? Jesli tak to watpie. O ile sie nie myle to dla przesylek zagranicznych termin byl 10/12/12. W bozonarodzeniowym okresie podaja w prasie terminy w jakich trzeba nadac paczki, listy zeby doszly w dane miejsce przed swietami.
      Jesli sie myle to niech mnie ktos poprawi, bo moze cos zle zapamietalam
    • donkaczka Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 09:40
      jesli zginie to juz w Polsce i na to wplywu nie masz - doplac do potwierdzonej przesylki, jesli sie boisz po prostu
    • czarneoczy Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 10:39
      darmowe przesyłki dochodziły mi i z Chin i z Hongkongu smile i drobiażdżki hobbystyczne i konkretny plecak dla dziecka...
      za to szlag trafił dwie przesyłki z USA i to płatne tongue_out zaginęły przed "wejściem" do kraju, bo Zakontraktowany tak wymolestował przesympatyczną i przewspaniałą panią (serio, serio, bez przekąsu i ironii)) w urzędzie celnym, że po nazwisku szukała przesyłki i dzwoniła do nas w sobotę po południu, że paczki nie przekroczyły w ogóle granic naszego ojczystego kraju...
    • notting_hill Re: do posiadaczek konta na ebay 14.12.12, 12:08
      Zazwyczaj gdy paczka zaginie, nie ma problemów ze zwrotem pieniędzy od sprzedawcy. Im bardziej opłaca się machnąć na to ręką (jeśli to duży sklep) niż chandryczyć się o parę funtów/dolarów.
      Raz zginęła mi jakaś paczka z kosmetykami ze Strawberry (a kupowałam już ponad 20 razy, wiem bo mam od niech rabat za ponad 20 zakupów), raz jakaś książka z ebayu, w obu wypadkach nie miałam żadnego problemu z odzyskaniem pieniędzy, praktycznie bez żadnych pytań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka