aqua48 Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 12:33 Jestem za i nawet mogę Cię adoptować. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 12:40 to jak go juz adoptujesz to daj mu szlaban na net Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 12:35 Nie słyszałam, żeby homoseksualizm był nielegalny Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e2 Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 14:06 No wlasnie ja tez czlowiek zyje i uczy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 12:35 A to teraz w Polsce trzeba prosic o pozwolenie na zakochanie sie w osobie tej,samej plci? Najwiekszym wrogiem czlowieka jest i bedzie alkohol.Jednak w biblii jest napisane,ze wrogow nalezy kochac. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 12:40 To teraz homoseksualizm jest zakazany i do więzienia się za to idzie? Co do adopcji- po jaką cholerę mam adoptować homoseksualistę? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 12:40 A co tu legalizować? Prawo innych do wolności, prawo do miłości? Nie rozumiem. Chyba, że pytanie źle zadane a chodziło o prawo do ślubów homoseksualnych. To tak, jestem za. Za adopcją też. Nie wiedze nic w tym złego. Rodzina jak każda inna. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 12:43 a od kiedy homoseksualizm jest nielegalny? Odpowiedz Link Zgłoś
panidemonka Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 12:43 Z tego co wiem to w Polsce homoseksualizm jest legalny, adopcje też. Jeśli znajdziesz chętnego homoseksualistę to go adoptuj. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 13:23 he? a od kiedy homoseksualizm jest nielegalny??? piłaś, nie pisz! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 11.08.13, 14:16 wielkafuria napisał(a): > piłaś, nie pisz! Dobre na sygnaturke . Odpowiedz Link Zgłoś
wip123 Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 13:34 Jestem tolerancyjny. Legalizacja homosexualizmu - tak. Powinni mieć prawa takie jak mają małżeństwa. Co do adopcji - nie mam zdania - niech się tutaj psycholodzy wypowiedzą czy nie zaważy to na psychice dziecka gdy koleżanki i koledzy będę się z niego śmiały ze ma dwóch tatusiów czy dwie mamusie bo tak by było na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 14:05 przeciw- legalizacji związków homoseksulnych przed Bogiem, w kościele i adopcji dzieci przez pary homoseksulane, niech sobie żyją jak do tej pory, nie mam nic przeciwko samym homoseksualistom, ale litości, małzeństwo zawierane w kościele udzielane przez księdza??małzeństwo służy przede wszystkim prokreacji, przedłużeniu gatunku, a w jakim celu niby ślub zawierają przed Bogiem lesbijki czy geje? legalizacja w Urzędzie stanu cywilneg- czemu nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki drosetka 11.08.13, 15:16 małzeństwo służy przede wszystkim prokreacji, przedł > użeniu gatunku, tak? a to gdzies jest nakazane odgornie? malzenstwo=prokreacja? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 15:19 idąc tym tropem - ludziom, którzy nie chcą/nie mogą mieć dzieci, też nie powinno się zezwalać na śluby udzielane przez księdza... Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 12.08.13, 22:31 > idąc tym tropem - ludziom, którzy nie chcą/nie mogą mieć dzieci, też nie powinn > o się zezwalać na śluby udzielane przez księdza... Nie jestem ekspertem, ale mam wrażenie, że jeżeli ktoś nie chce mieć dzieci, to takie małżeństwo jest z zasady nieważne. A jak nie może i to ukryje to też zdaje się powód do unieważnienia? Czy się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 12.08.13, 23:43 olena.s napisała: > Nie jestem ekspertem, ale mam wrażenie, że jeżeli ktoś nie chce mieć dzieci, to > takie małżeństwo jest z zasady nieważne. Sugerujesz, ze wszystkie malzenstwa zawarte przez kobiety po menopauzie sa niewazne? OMG Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 01:42 Nie chcieć, a nie móc to dwie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 02:26 podkocem napisała: > Nie chcieć, a nie móc to dwie różne rzeczy. Biorac pod uwage postep medycyny, pojecie "nie moc" zaczyna byc questionable - ile miala ta najstarsza matka, Rumunka kiedy rodzila? Cos po 60-tce, nie? Hmmm ... Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 10:17 Skąd wiesz że dwoje homoseksualistów nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 01:54 Jak ktos wyklucza potomstwo, to malzenstwo w KK jest niewazne. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 07:57 w KK, ale jest jeszcze cywilny ' inna kwestia- zakladam, że biorę slub kościelny, ale oboje nie chcemy miec dzieci, wczesniej chcielismy ale juz nie chcemy zyjemy zgodnie, bez dzieci slub wazny czy nie jestesmy małzenstwem odgórnie? Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 10:18 A jeżeli para hetero wie że nie może posiadać potomstwa to może się pobrać w KK? Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 09:52 drosetka napisał(a): > przeciwko samym homoseksualistom, ale litości, małzeństwo zawierane w kościel > e udzielane przez księdza? Małżeństwo nie jest zawierane tylko w kościele przed księdzem. Jest jeszcze urząd stanu cywilnego a im nie chodzi raczej o małżeństwo kościelne(które nie niesie za sobą żadnych skutków prawnych) tylko o małżeństwa cywilne. A ich się przed księdzem nie zawiera tylko przed urzędnikiem. Nie wiem dlaczego kościół tak pyszczy skoro homoseksualistom zalezy bardziej na związkach cywilnych a one z bogiem i religią nie mają nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zofijkamyjka Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 14:23 jedno i drugie jest legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
nenharma Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 14:49 Dobrze, że się dowiedziałam, że homoseksualizm nielegalny jest, teraz będę uważać jak się z koleżankami witam żeby przypadkiem do więzienia za pocałunek w policzek nie trafić. A tak na serio, to jestem za zalegalizowaniem małżeństw cywilnych(wyznaniowe niech sobie każda religia sama wprowadza bądź nie) oraz za adopcją. Choć uważam, że jeszcze nasze społeczeństwo może być nie gotowe na tak radykalny krok, oczywiście z drugiej strony jak adopcja nie będzie legalna to ludzie nigdy się nie przyzwyczają. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 ze co??? 11.08.13, 14:51 a co tu jest do legalizowania? Homoseksualizm nie jest nielegalny. Jestem tez za legalizacja zwiazkow jednoplciowych i prawem do adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 11.08.13, 15:21 to homoseksualizm jest nielegalny ? Odpowiedz Link Zgłoś
krowkaciagutka345 Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 12.08.13, 22:09 w rosji tak Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 12.08.13, 22:16 homoseksualizm jest legalny, adopcje też Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 12.08.13, 22:19 A to on jest nielegalny, ten cały homoseksualizm..? Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 01:40 że homoseksualizm jest nielegalny, to słyszałam. W kazdym razie w niektórych krajach jest nielegalny - może za to nawet grozić kara smierci! Ale nie orientuję się gdzie jest nielegalna adopcja? Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 02:05 Jesli rejestrowac zwiazki osob tej samej plci to z wszelkimi przywilejami i OBOWIAZKAMI z tego plynacymi jak np. alimetowanie pozostawionej w trudnej sytuacji zyciowej drugiej strony, jej rodzicow itd. Odpowiedz Link Zgłoś
brak.polskich.liter Re: czy jestescie za legalizacją homosexualizmu 13.08.13, 02:46 Znaczy sie - czy chcialabym legalnie zaadoptowac homoseksualiste/homoseksualistke? Ou, je. Pod warunkiem, ze lubil(a)by sprzatac, prasowac i robic zakupy. Od pewnego czasu nosze sie z mysla o poliamorii - zona by mi sie przydala, w skrocie mowiac. Taka tradycyjna zona, do robienia tego wszystkiego, co tradycyjne zony robia, czyli ogarniania tego wszystkiego, czego ogarniac nie bardzo mi sie chce. Mysle, ze adopcja homoseksualisty/tki (albo nawet pary homoseksualnej, a co se bede zalowac) bylaby rozsadnym alternatywnym rozwiazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś