yenna_m 13.09.13, 21:22 normalnie dramat jakiś z tą pogodą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gretchen184 Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:32 no było mi zimno ale pojeździłam wieczorem 1,5 godzinki na rowerze i elegancko się rozgrzałam Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:35 Mi też. Siedzę w polarze i skarpetach frote. Zimno, wilgotno, wieje, pada... I która tu latem na upały narzekała??? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:35 A ja sobie mięso piekę w oczekiwaniu na sezon grzewczy, albo zapiekankę. Od razu cieplej w chałupie I doceniam ciepłą wodę w kranie. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:38 dramat. Ja juz zdążyłam sie przeziębić przez tę pogodę... w kominku palimy... lato wróć! Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:49 a u mnie jak zwykle standardowo okna pouchylane były se chałupę wywietrzyłam, że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Cały dzień mi zimno. 14.09.13, 08:41 U mnie tez. Lubie zwlaszcza ten mglisty jesienny poranny chlodek Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:39 Witam, A ty nie kupiłaś klimatyzatora, przypadkiem? Toto nie grzeje? Ja sobie dziś w domku nagrzałam. Gazem. I siedzę sobie w ciepełku. Potem zrobi mi się zimno, jak rachunek dostanę. Ale to będzie tylko chwila mała i w przyszłości, a ciepło mam już teraz;-P Warto, warto. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:48 a ja cie ciesze ostatnia noca bez chlopa czyli ostatnia noca przy uchylonym oknie Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:41 no cóż, to ten przełomowy moment, kiedy zamieniamy lemoniadę na herbatę z miodem, a pomidory na kiszoną kapustę... Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:44 Nie narzekam. W poniedzialek sie ma ochlodzic. Dzis w sloncu po poludniu 38 stopni mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:56 Pomidory są jeszcze dobre, ale fakt, już końcówka. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 22:07 Lepiej przestać je jeść zanim zmienią się w te pomidorowe zombie bez smaku i koloru... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 21:59 Dzisiaj juz rozpaliłam w kominku. No i upiekłam ciasto i pizze, i zupę dyniowa zrobiłam - polecam na rozgrzewkę Odpowiedz Link Zgłoś
endosena Re: Cały dzień mi zimno. 20.09.13, 13:26 Jak ja zazdroszę wszystkim kominkowiczom. Ja jestem skazana na łaskę sezonu grzewczego i administracji osiedla a z tym pieczeniem to jest myśl, tylko żeby mąż rachunków za ogrzewanie później nie oglądał... Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.00 Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 22:00 Mi zimno i głowa boli, ciśnienie niskie 3 kawy wypiłam Odpowiedz Link Zgłoś
ladnyusmiech Re: Cały dzień mi zimno. 13.09.13, 22:19 mi też zimno. może przynajmniej komarów będzie mniej :p Odpowiedz Link Zgłoś
d.d.00 Re: Cały dzień mi zimno. 14.09.13, 08:25 Katastrofa dzisiaj z pogodą i ciśnieniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Cały dzień mi zimno. 14.09.13, 08:32 Dziś równie zimno będzie. Miksuję arbuza, biorę wódkę i jadę do koleżanek na ostatniego letniego drinka, który i tak nas rozgrzeje (drink będzie nawet z lodem, a co!). W chałupie szarawo, półmrok jakiś, na dworze też, tego się boję na te parę miesięcy - tej szarości Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Cały dzień mi zimno. 14.09.13, 08:40 Ja tak mam co roku Już marznę. Nie ma na to żadnego wpływu fakt, że wcześniej byłam na spacerze, byłam na grzybach. Owszem chwilowo się rozgrzałam ale nie mogę cały czas być w ruchu. Ręce mam zimne właściwie cały czas od jesieni do później wiosny- mam niskie ciśnienie. W tym roku jeszcze gorzej. Tydzień temu wróciłam z Chorwacji- tam cały czas 32stopnie a tu praktycznie od razu wpadłam w temperaturę o 20 stopni niższą! Fajnie jest przedłużyć swoje wakacje i pogrzać się w cieple (tym bardziej we wrześniu kiedy spokój na plaży) ale powrót jest bolesny Nienawidzę tego zimna w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Cały dzień mi zimno. 14.09.13, 08:47 To witaj w bólu niskociśnieniowym. Wyjęłam botki, bo mi w normalnych czółenkach wczoraj nogi zmarzły. Załamka, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Cały dzień mi zimno. 14.09.13, 10:34 A ja sobie włączyłam ogrzewanie i mam w mieszkaniu 23 stopnie Bez ogrzewania chyba bym uświerkła, bo nowo nabyty potomek wysysa mi pociążowe kilogramy w takim tempie, że organizm nie nadąża dostrajać metabolizmu do malejacej masy. Ale za to mieszczę się we szystkie ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Cały dzień mi zimno. 14.09.13, 11:25 mi ciągle zimno od kiedy wycieli mi pęcherzyk żółciowy ponad 3 lata temu. Wiem związku to żadnego nie ma ale takie mam wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga90210 Re: Cały dzień mi zimno. 14.09.13, 11:50 Aby sie nagrzac włączyłam... piekarnik Polecam. Pół godziny id od razu ciut cieplej, a kot jaki zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
doroti1983 Re: Cały dzień mi zimno. 22.09.13, 22:59 Przcież dogrzewanie mieszkania (mam nadzieję, że kawalerki) piekarnikiem jest nieekonomiczne (współczuję rachunków), niebezpieczne i chyba absurdalne w XXI wieku! Sugeruję poczytać kilka wątków na forum Warszawy (i różnych dzielnic). Każdy mieszkaniec ma prawo poprosić zarządce nieruchomości o uruchomienie dostaw ciepła wcześniej. Firma dostarczająca ciepło może je uruchomić w każdej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
endosena Re: Cały dzień mi zimno. 23.09.13, 10:21 tylko co zrobić jeśli uruchomimy ogrzewanie wcześniej w powiedzmy "kryzysowym momencie zimna", a później okaże się, że mamy piękne "babie lato"? Odpowiedz Link Zgłoś
migdalek86 Re: Cały dzień mi zimno. 23.09.13, 22:37 jest coś takiego jak Pogodynka, która dostosowuje się do temperatury na zewnątrz. Rewelacyjne rozwiązanie! Odpowiedz Link Zgłoś
endosena Re: Cały dzień mi zimno. 24.09.13, 10:52 obudziło mnie dzisiaj słoneczko ale jak tylko wyszłam na balkon to zrobiłam krok w tył. Dzisiejszy sposób na ogrzanie się? Wystawienie buźki pod okno i nagrzewanie. Dzisiaj kicham na zimne grzejniki! Odpowiedz Link Zgłoś