zeldaf 20.12.13, 19:35 Przed paroma godzinami dzwonili z lecznicy z wynikami histpatu... Ale kicha ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 20.12.13, 20:08 Czternaście lat razem, od pierwszego roku studiów, gdzie ja, tam i ona. Tyle się zmieniało, a ona zawsze była. Ciężko będzie się pożegnać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Moja kocica ma chłoniaka 20.12.13, 21:05 bardzo mi przykro Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Moja kocica ma chłoniaka 20.12.13, 21:07 Bardzo mi przykro z powodu twojej kici-towarzyszki. Mnie koty towarzyszą od ponad dwudziestu lat i dają tyle radości, że wcale nei czuję, żebym robiła im jakąś przysługę przyjmując je pod swój dach. To ja jestem im wdzięczna za to, ze są Kilka już odeszło. Ciężko bywa. Wygłaszcz ode kocicę i trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Moja kocica ma chłoniaka 22.12.13, 17:11 Bardzo mi przykro...przytulam Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 22.12.13, 17:12 Dzięki, przytulenie trochę pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 22.12.13, 17:11 No właśnie, ja jej nie traktuję jak podopiecznej. Jest przyjaciółką. Cieszę się, że nie jest człowiekiem - człowiek już by się bał. Ona ma jeszcze może się jeszcze nacieszyć życiem przez 2-3 miesiące. Wiadomo, kto będzie najważniejszy w te święta u nas w domu ) Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Moja kocica ma chłoniaka 22.12.13, 17:18 Bardzo współczuję - Tobie, nie kotu. Kot miał fajne życie, nawet nie wie, ze jest chory i mieszka z ludżmi, którzy go kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 22.12.13, 17:31 verdana napisała: > Kot miał fajne życie Różnie bywało, Verdana. Młoda i głupia byłam, kiedy u mnie zamieszkała, nie zdawałam sobie sprawy z odpowiedzialności, nic nie wiedziałam o kotach... ale mam nadzieję, że bilans wychodzi na plus. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Moja kocica ma chłoniaka 22.12.13, 18:35 Ech, nie wierzę, że zrobiłaś coś bardzo niedobrego dla kota.. z tego, co i JAK o niej piszesz, wynika, że jest dla Ciebie kimś bardzo ważnym. Uściskaj ją i wyprzytulaj na zapas... Skąd wiedziałaś, żeby ją badać, jakie miała objawy? Mój kot ma 13 lat, coraz częściej się boję, że niedługo się rozstaniemy... Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 22.12.13, 20:41 peonka napisał(a): > > Skąd wiedziałaś, żeby ją badać, jakie miała objawy? Wymioty, chudnięcie i zmiany w zachowaniu. Zawsze była uczuciowa, ale odkąd zachorowała nie schodzi z moich kolan, a kiedy stoję lub jestem w ruchu wdrapuje się po nogawce na ręce. Od pierwszej wizyty u weta do diagnozy minął miesiąc. Badania krwi (świetne wyniki), usg (wykrycie zmiany na jelicie cienkim), biopsja, która nie dała jednoznacznej odpowiedzi, czym ta zmiana jest, wreszcie operacja - wycięcie dwóch guzów w całości, poprawa, nadzieja i wczoraj wyrok. Mój kot ma 13 lat, coraz cz > ęściej się boję, że niedługo się rozstaniemy... Mam nadzieję, że jednak jeszcze kilka dobrych lat przed wami. Tego życzę z całego serca > Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Moja kocica ma chłoniaka 22.12.13, 22:12 Po moim kocie widać starość, na szczęście żadnych poważnych dolegliwości nie ma. Widać jednak, że to już staruszek... Bardzo mi przykro z powodu choroby kotki... Trzymajcie się, cieszcie się sobą, póki czas! To zresztą chyba przypomnienie dla nas wszystkich: cieszmy się dobrymi chwilami i obecnością ukochanych istot... Odpowiedz Link Zgłoś
dankaimirek Re: Moja kocica ma chłoniaka 23.12.13, 09:39 nie przepadam za kotami Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Moja kocica ma chłoniaka 23.12.13, 10:06 dankaimirek napisał: > nie przepadam za kotami I naprawdę sądzisz, że to było niezbędne, by się podzielić tą informacją akurat w tym wątku ? Beznadziejne... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Moja kocica ma chłoniaka 16.01.14, 23:52 dankaimirek napisał: nie przepadam za kotami A ja za gruboskórnymi idiotami. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Moja kocica ma chłoniaka 17.01.14, 11:45 Każdy kiedyś umrze, kot czy nie kot. Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 17.01.14, 14:36 gazeta_mi_placi napisała: > Każdy kiedyś umrze, kot czy nie kot. I po każdym ktoś zapłacze. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_koty Re: Moja kocica ma chłoniaka 16.01.14, 23:10 > Po moim kocie widać starość, na szczęście żadnych poważnych dolegliwości nie ma > . Widać jednak, że to już staruszek... 13-letni kot w zadnym wypadku nie jest staruszkiem - rekordzista zył 36 lat! Moja Zorka ma 12 lat i absolutnie nie sprawia wrazenia "staruszki" - bawi się, biega, jest bardzo aktywna. I chyba czuje się młodo... Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 16.01.14, 22:32 No i po wszystkim. Odeszła. To znaczy pomogliśmy jej odejść. Czuję się jak ostatni zdrajca i morderca (wiem, że to irracjonalne). Nie mogę patrzeć na podwójne miseczki, bo zaraz ryczę. Muszę wymienić na pojedyncze. Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: Moja kocica ma chłoniaka 16.01.14, 22:51 przykro mi, trzymaj sie.... Odpowiedz Link Zgłoś
peonka Re: Moja kocica ma chłoniaka 16.01.14, 23:08 Bardzo mi przykro. Wiem co czujesz, niestety też przez to przechodziłam... trzymaj się jakoś. Wymień miseczki... ale jeszcze nie wyrzucaj tych podwójnych. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_i_koty Re: Moja kocica ma chłoniaka 16.01.14, 23:12 Bardzo współczuję Rok temu odeszła moja pierwsza kotka, też na raka. Zrobilismy wszystko, co w naszej mocy, aby ją ratować - nie udało się Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Moja kocica ma chłoniaka 16.01.14, 23:25 Bardzo współczuję - mam starego kota, też sie o niego boję. Miseczki wymień, ale moze jednak, niedługo, pomyśl o kocie dla kota? No i dla siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Moja kocica ma chłoniaka 17.01.14, 12:03 zeldaf napisała: > No i po wszystkim. Odeszła. To znaczy pomogliśmy jej odejść. Czuję się jak osta > tni zdrajca i morderca (wiem, że to irracjonalne). Nie mogę patrzeć na podwójne > miseczki, bo zaraz ryczę. Muszę wymienić na pojedyncze. Trzymaj się dziewczyno, a przede wszystkim nie obwiniaj! Doskonale wiem, co czujesz - przeszliśmy przez to niecałe 2 miesiące temu: forum.gazeta.pl/forum/w,88104,148282919,148282919,Puska_.html Smutno i pusto w domu, bo my mieliśmy tylko jednego... mallard Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 17.01.14, 14:55 (( Przykro mi, była śliczna i na pewno bardzo kochana. To moja Klusia (też miała inaczej na imię): Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Moja kocica ma chłoniaka 17.01.14, 21:05 zeldaf napisała: > To moja Klusia Elegancka, jakaś taka zadumana. Kiedyś takie bardziej mi się podobały od "burasów" Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 18.01.14, 19:46 > > Elegancka, jakaś taka zadumana. Taka była. Do tego wrażliwa, subtelna, bardzo uczuciowa, szalenie komunikatywna i straszny uparciuch > Kiedyś takie bardziej mi się podobały od "burasów" Burasy są najlepsze na świecie, zawsze tak uważałam. Na równi z czarnulkami, nie rozumiem w ogóle fascynacji kotami rasowymi, choć gdyby się przypadkiem trafił, pokochałabym jak swojego Wrzucę jeszcze parę, akurat przeglądam albumy i ryczę: Odpowiedz Link Zgłoś
camperbamper Re: Moja kocica ma chłoniaka 18.01.14, 19:52 spraw sobie szybko kociaka...na wiosne bedzie wiele sierotek do przygarniecia... Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 18.01.14, 20:03 Jeszcze za wcześnie dla mnie, żeby o tym myśleć. Na pewno w przyszłości, może dopiero za parę lat, też "na zakładkę". Wszystko zależy od tego jak młodsza będzie znosić samotność. Ma dopiero 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Moja kocica ma chłoniaka 18.01.14, 20:07 Ta młodsza na pewno będzie źle znosić samotność, no i z czasem będzie jej coraz gorzej do nowego kota przyzwyczaić. Ja bym nie czekała - wiem, że Ci trudno, ale zobaczysz wszystkim to wyjdzie na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: Moja kocica ma chłoniaka 17.01.14, 21:10 Jak moja koleżanka, zmarła w wieku 21 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Moja kocica ma chłoniaka 18.01.14, 19:49 kerri31 napisała: > Jak moja koleżanka, zmarła w wieku 21 lat. Bardzo mi przykro To cholerstwo atakuje zazwyczaj młode organizmy i bardzo długo nie daje żadnych objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
chyba.ze Re: Moja kocica ma chłoniaka 21.01.14, 19:09 kerri31 napisała: > Jak moja koleżanka, zmarła w wieku 21 lat. Kolegujesz się z kotami? Właściwie nie ma się czemu dziwić Odpowiedz Link Zgłoś