solejrolia Re: Jesteście oderwane od rzeczywistości? 20.11.14, 09:00 nie jestem oderwana od rzeczywistości, zaznałam skrajnej biedy, i zapamiętałam tę lekcję pokory raz i na zawsze, powtórzę za jedną wypowiedzią: >To forum w większości jest oderwane od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: Jesteście oderwane od rzeczywistości? 20.11.14, 10:54 >To forum w większości jest oderwane od rzeczywistości. nie jest oderwane od rzeczywistości, jest oderwane od polskiej normy, od średniej. Nie widzę w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Jesteście oderwane od rzeczywistości? 20.11.14, 22:36 Dokładnie - jeśli przyznajesz się tu, że : a/ jest ci dobrze b/zarabiasz c/masz d/ w tym bidet albo o zgrozo dwa to w najlepszym wypadku uznają cie za pomyloną idiotkę, której coś się zdaje i powinna się obudzić. Wypada ubolewać nad swoim ciężkim losem, ale wspomnieć że jest ci w życiu dobrze i wygodnie już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Jesteście oderwane od rzeczywistości? 20.11.14, 15:30 Ale dlaczego życie w biedzie miałoby być bardziej rzeczywiste od życia w dostatku? O oderwaniu od rzeczywistości można mówić, gdy ktoś własny poziom życia uznaje za uniwersalny, tzn., że wszyscy tak mają/mogą/muszą. Ale wtedy równie oderwane od rzeczywistości są osoby, które uważają, że brak bidetu to nędza, jak i te, dla których wysłanie dziecka do szkoły muzycznej jest fanaberią dla bogatych (i nie chodzi mi tu o koszt zakupu instrumentu). Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Jesteście oderwane od rzeczywistości? 20.11.14, 22:44 Ja o tyle się oderwałam, że już dawno przestałam patrzeć na ceny żywności i ubrań, po prostu jak coś mi się podoba, to kupuję. Nie zawracam sobie głowy patrzeniem na ceny. No i przy wakacjach nie biorę już zwykłego pokoju, musi być to bungalow z widokiem na ocean. Ubolewam, że jeszcze nie stać mnie na willę z prywatnym basenem, ale tu już wakacje idą w grube tysiące zł. Jeszcze nie ten poziom niestety. Ale to i tak nic w porównaniu z ludkami z mojej firmy. Tu jeździ się już jedną konkretną marką. Ja się jeszcze opieram, aczkolwiek szykują program leasingu dla pracowników, więc nie wiem, jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś