Dodaj do ulubionych

PREZENTY ŚWIĄTECZNE

11.11.07, 13:18
Każdy ma jakieś pomysly ba prezenty świąteczne, moze podzieli sie z
innymi mamami.
Może bedziemy w temacie wpisywac wiek dziecka i płeć a w treści
pomysl na prezent i ewentualnie namiar.
Obserwuj wątek
    • kiniakuk1984 3 latka chlopiec/dziewczynka 11.11.07, 13:20
      Mikrofon do śpiewania
      www.allegro.pl/item264495125_mikrofon_dla_duetu_z_regulacja_wysokosci_nowefv.html
      • jolantusia1 Re: chłopak od 4-10lat 12.11.07, 12:08
        u nas sprawdziły się klocki lego. Zaczynaliśmy od zwykłych nie zestawów, a
        później szły już zestawy. Dziś ma 14 lat i jeszcze buduje (oczywiście jak nikt
        nie widzi)
        • zlota_jagodka Klocki dla wszystkich 13.11.07, 12:37
          Ja mam 27 lat i jeszcze czasem buduję ze swojego starego lego (a dziewczynką
          jestem). A niedługo mała dorośnie do klocków, dokupię jej nowe i będzie mieć
          taką górę legusów o jakiej ja kiedyś marzyłam. Ogólnie klocki są super dla
          dziecka w każdym wieku. Przed roczkiem młoda dostała takie "bezpieczne" z gumy,
          po paru miesiącach te największe chyba wadera a teraz ma wielką pakę tych
          średnich. Buduje wielkie wieże, każdą w innym kolorze hehe. Polecam wszelkie
          klocki dla wszystkich dzieci, rozwijają i wyobraźnię i zdolności manualne i
          zmysł techniczny.
          • asia261 Re: Klocki dla wszystkich 12.12.07, 21:39
            ojej - zlota_jagodka - a ja właśnie zamówiłam dla mojego 6 m-cznego szkraba garnuszek; mam nadzieje, ze on sie jednak nim zainteresuje:-) piszcie dziewczyny, co polecacie takim maluszkom jak moj bobas!!:-)
      • jolantusia1 Re: 1-2 latachłopiec/dziewczynka 12.11.07, 12:09
        garnuszek na klocuszek, szczeniaczek uczniaczek Fisher price
        • zlota_jagodka Re: 1-2 latachłopiec/dziewczynka 13.11.07, 12:30
          A ja garnuszek odradzam. Mała dostała rok temu, pobawiła się kilka dni i na tym
          koniec. Polecam za to niegrające sortery fisher-price. Nadal się takim bawimy.
      • jolantusia1 Re: 3 lata i więcej 12.11.07, 12:10
        domino obrazkowe
      • jolantusia1 Re:chłopak powyżej 4-5 lat 12.11.07, 12:11
        kolejka elektryczna, ale zaznaczam najpierw będzie się bawił tatuś hihi
    • eska19 Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 13.11.07, 08:09
      u nas w gre wchodza tory samochodowe lub kolejowe , z wadera lub inne
      drewniane, z mostem, wiaduktem itp... - dla dziewczynki 2,5 roczku
      • barbie-torun tory, kolejki drewniane 13.11.07, 09:45
        wczoraj w galerii copernicus widziałam zestawy dremnianych kolejek,
        stoisko w przejsciu
      • barbie-torun od 7 lat dzieci + rodzice, dziadkowie :) 13.11.07, 09:47
        screable - układanka w słowa
        uczy różnorodnosci słów, ortografii i końcówek

PS. zastanawiam sie nad ta grą dla moich
        • zlota_jagodka Scrable 13.11.07, 12:33
          Super gra. Nie mogę się doczekać aż mała do niej dorośnie. Tylko z kupowaniem na
          prezent trzeba uważać, bo w to samemu się nie da grać. Nie każdy rodzic ma
          ochotę na zabawy z dzieckiem, niestety :(
      • zlota_jagodka Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 13.11.07, 12:29
        Ja nie widzę żadnego powodu do podawania płci dziecka przy określaniu rodzaju
        zabawek. Chyba, że ktoś chce wychować malucha na stereotypach.
        Moja córka (niecałe 2 lata) na pewno dostanie jakiś zestaw z ciastoliną i nową
        grę komputerową do klawiatury Comfy. Polecam tę klawiaturę dla maluchów (podobno
        od roku). Super sprawa, dziecko może obsługiwać ją bez pomocy dorosłego, uczy
        się kolorów, nazw instrumentów itd. Moja mała rozpoznaje właśnie te 6 kolorów,
        które jest na klawiaturze.
        • joannaw888 Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 13.12.07, 22:40
          Czy mogłabyś napisac coś więcej o tej klawiaturze Comfy, bardzo mnie
          ona zainteresowała? Córka ma 3 latka więc chyba byłaby OK.
          • zlota_jagodka Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 17.12.07, 14:39
            Mysle że dla 3 letniego dziecka to moze byc super prezent, gry sa dla 2
            przedzialow wiekowych. Mojej 1,5 rocznej corce na razie wystarcza gra, ktora
            jest w zestawie z klawiatura, dla 3 latki trzeba bedzie dokupic cos ambitniejszego.
            Jak chcesz zobaczyc demo i poczytać to wszystko jest tu:
            www.marko-zabawki.pl/index.php?id=14/
            Ogólnie jest to klawiatura, którą podłączasz do komputera na usb. Jest 6
            przycisków z kolorami, 5 z postaciami, 3 z pogodą, 4 z instrumentami + jeden z
            muzyka. Po nacisnieciu przyciskow uruchamiaja sie animacje, dziecko moze
            korzystac z tego zupelnie samo i nie musisz sie bac ze cos w komputerze
            zmajstruje. Gry dla starszych dzieci sa bardziej skomplikowane, zwierzaki wydaja
            jakies polecenia itp. Dla nas bardzo fajna sprawa, mloda w wieku 22 miesiecy
            rozpoznaje 6 kolorow i ogolnie wszystko co jest na klawiaturze. Polecam, tylko
            radze skorzystac np z allegro albo wyszukiwarek sklepow internetowych bo koszty
            w sklepie duzo wyzsze.
            • joannaw888 Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 17.12.07, 22:15
              Wielkie dzięki życzę wesołych i spokojnych świąt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka