kiniakuk1984 11.11.07, 13:18 Każdy ma jakieś pomysly ba prezenty świąteczne, moze podzieli sie z innymi mamami. Może bedziemy w temacie wpisywac wiek dziecka i płeć a w treści pomysl na prezent i ewentualnie namiar. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiniakuk1984 3 latka chlopiec/dziewczynka 11.11.07, 13:20 Mikrofon do śpiewania www.allegro.pl/item264495125_mikrofon_dla_duetu_z_regulacja_wysokosci_nowefv.html Odpowiedz Link
jolantusia1 Re: chłopak od 4-10lat 12.11.07, 12:08 u nas sprawdziły się klocki lego. Zaczynaliśmy od zwykłych nie zestawów, a później szły już zestawy. Dziś ma 14 lat i jeszcze buduje (oczywiście jak nikt nie widzi) Odpowiedz Link
zlota_jagodka Klocki dla wszystkich 13.11.07, 12:37 Ja mam 27 lat i jeszcze czasem buduję ze swojego starego lego (a dziewczynką jestem). A niedługo mała dorośnie do klocków, dokupię jej nowe i będzie mieć taką górę legusów o jakiej ja kiedyś marzyłam. Ogólnie klocki są super dla dziecka w każdym wieku. Przed roczkiem młoda dostała takie "bezpieczne" z gumy, po paru miesiącach te największe chyba wadera a teraz ma wielką pakę tych średnich. Buduje wielkie wieże, każdą w innym kolorze hehe. Polecam wszelkie klocki dla wszystkich dzieci, rozwijają i wyobraźnię i zdolności manualne i zmysł techniczny. Odpowiedz Link
asia261 Re: Klocki dla wszystkich 12.12.07, 21:39 ojej - zlota_jagodka - a ja właśnie zamówiłam dla mojego 6 m-cznego szkraba garnuszek; mam nadzieje, ze on sie jednak nim zainteresuje:-) piszcie dziewczyny, co polecacie takim maluszkom jak moj bobas!!:-) Odpowiedz Link
jolantusia1 Re: 1-2 latachłopiec/dziewczynka 12.11.07, 12:09 garnuszek na klocuszek, szczeniaczek uczniaczek Fisher price Odpowiedz Link
zlota_jagodka Re: 1-2 latachłopiec/dziewczynka 13.11.07, 12:30 A ja garnuszek odradzam. Mała dostała rok temu, pobawiła się kilka dni i na tym koniec. Polecam za to niegrające sortery fisher-price. Nadal się takim bawimy. Odpowiedz Link
jolantusia1 Re:chłopak powyżej 4-5 lat 12.11.07, 12:11 kolejka elektryczna, ale zaznaczam najpierw będzie się bawił tatuś hihi Odpowiedz Link
eska19 Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 13.11.07, 08:09 u nas w gre wchodza tory samochodowe lub kolejowe , z wadera lub inne drewniane, z mostem, wiaduktem itp... - dla dziewczynki 2,5 roczku Odpowiedz Link
barbie-torun tory, kolejki drewniane 13.11.07, 09:45 wczoraj w galerii copernicus widziałam zestawy dremnianych kolejek, stoisko w przejsciu Odpowiedz Link
barbie-torun od 7 lat dzieci + rodzice, dziadkowie :) 13.11.07, 09:47 screable - układanka w słowa uczy różnorodnosci słów, ortografii i końcówek PS. zastanawiam sie nad ta grą dla moich Odpowiedz Link
zlota_jagodka Scrable 13.11.07, 12:33 Super gra. Nie mogę się doczekać aż mała do niej dorośnie. Tylko z kupowaniem na prezent trzeba uważać, bo w to samemu się nie da grać. Nie każdy rodzic ma ochotę na zabawy z dzieckiem, niestety :( Odpowiedz Link
zlota_jagodka Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 13.11.07, 12:29 Ja nie widzę żadnego powodu do podawania płci dziecka przy określaniu rodzaju zabawek. Chyba, że ktoś chce wychować malucha na stereotypach. Moja córka (niecałe 2 lata) na pewno dostanie jakiś zestaw z ciastoliną i nową grę komputerową do klawiatury Comfy. Polecam tę klawiaturę dla maluchów (podobno od roku). Super sprawa, dziecko może obsługiwać ją bez pomocy dorosłego, uczy się kolorów, nazw instrumentów itd. Moja mała rozpoznaje właśnie te 6 kolorów, które jest na klawiaturze. Odpowiedz Link
joannaw888 Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 13.12.07, 22:40 Czy mogłabyś napisac coś więcej o tej klawiaturze Comfy, bardzo mnie ona zainteresowała? Córka ma 3 latka więc chyba byłaby OK. Odpowiedz Link
zlota_jagodka Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 17.12.07, 14:39 Mysle że dla 3 letniego dziecka to moze byc super prezent, gry sa dla 2 przedzialow wiekowych. Mojej 1,5 rocznej corce na razie wystarcza gra, ktora jest w zestawie z klawiatura, dla 3 latki trzeba bedzie dokupic cos ambitniejszego. Jak chcesz zobaczyc demo i poczytać to wszystko jest tu: www.marko-zabawki.pl/index.php?id=14/ Ogólnie jest to klawiatura, którą podłączasz do komputera na usb. Jest 6 przycisków z kolorami, 5 z postaciami, 3 z pogodą, 4 z instrumentami + jeden z muzyka. Po nacisnieciu przyciskow uruchamiaja sie animacje, dziecko moze korzystac z tego zupelnie samo i nie musisz sie bac ze cos w komputerze zmajstruje. Gry dla starszych dzieci sa bardziej skomplikowane, zwierzaki wydaja jakies polecenia itp. Dla nas bardzo fajna sprawa, mloda w wieku 22 miesiecy rozpoznaje 6 kolorow i ogolnie wszystko co jest na klawiaturze. Polecam, tylko radze skorzystac np z allegro albo wyszukiwarek sklepow internetowych bo koszty w sklepie duzo wyzsze. Odpowiedz Link
joannaw888 Re: PREZENTY ŚWIĄTECZNE 17.12.07, 22:15 Wielkie dzięki życzę wesołych i spokojnych świąt Odpowiedz Link