anula_anka 23.12.14, 16:11 I się przyzna Ja pierwsza, lubię. Warzę własne piwo i to piwo właśnie uwielbiam W smaku im bardziej gorzkie tym lepsze. 100 IBU- mniam! Wino sporadycznie do kolacji. Wódkę i inne mocniejsze tylko w drinkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paskudek1 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:17 ja, przyznaje otwarcie. Piwa nie lubię, chyba że jakies smakowe albo z sokiem. Za to lubię winko, naleweczki uwielbiam a i drinkiem nie pogardzę. oraz likierkiem, mmm takie Amaretto, Bayleis, zwykły adwokat Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:22 No kochana, mamy podobne kubki smakowe...... Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:17 Nie lubię. Często natomiast lubię to, co mu towarzyszy w konkretnym napoju, t.j. lubię słodkie nalewki, dobre wina, smakowe piwa. Wkurza mnie tylko, że nie mogę ich wypić większej ilości, bo głowa później boli i poranek następnego dnia spierniczony. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 17:48 O, to ja tak samo jak koleżanka: alkoholu jako substancji nie lubię (i żle toleruję), za to wszystkie dodatki do uwielbiam. A właściwie, to cenię sobie niezmiernie pewną cudowną.własność C2H5OH - moc utrwalania i wydobywania smaków i aromatow z różnych produktów. No bo wiadomo,.że taka pigwa pachnącym owocem.jest przepięknie i konfitura.z.niej smakowita nadzwyczaj. Ale esencją pigwowatości i tak jest jest lekka, nieprzeslodzona nalewka.pigwowa. Podobne z wisną i paroma innymi owocami. A piłyście kiedyś nalewke z płatków mniszka lekarskiego? Miód przy niej to tylko przeslodzony, trochę pachnący kwiatami ulepek A to, co potrafi wydobyć z winogron fermentacja alkoholowa - poezja. I tak mogłabym godzinami. Gadać i pić. Niestety, glowa słaba, nadmiar szumow alkoholowych w umyśle niemile widziany, a syndrom dnia następnego nader łatwy do wywołania. W związku z powyższym ograniczam się do niewielkich ilości smakowitych napitków. Zazwyczaj Aha, piwo też lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:18 Ja lubię wino, nawet bardzo lubię i o zgrozo zdarza mi się je pić w samotności np. oglądając coś w TV. Poza tym pijam też wódkę ale tylko w drinkach i tylko jeśli nie ma wina Natomiast zdecydowanie nie lubię piwa, brandy, koniaków, whiskey, nalewek oraz różnorakich kremów. Ale jak jest impreza to i takimi nie pogardzę No jak nic alkoholiczka Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:25 Ja Jestem piwoszem namiętnym i piwo uwielbiam pasjami. Mam swoje ulubione gatunki i marki. Uwielbiam wino (ojessu, czerwonewytrawne) i często pijam do kolacji, a nawet bez kolacji. Lubię sangrię, latem potrafię wyżlopac całą wazę nie wiem kiedy. Lubię różne drinki i pijm jak mnie najdzie chęć. Lubię łyskacze, brandy, koniaczki, uwielbiam posączyć wieczorem. Lubię pić kulturalnie, w ilościach homeopatycznych, dla smaku. Lubię się narąbac w gronie przyjaciół. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkanocnaniespodzianka Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:28 lubię wino: z czerwonych półsłodkie i półwytrawne, zaś z białych-słodkie. wódki w ogóle nie pijam (tzn. piję w postaci 2 ulubionych drinków), piwo tylko jedne przełknę( nie wymieniam nazwy, co by reklamy nie uprawiać), lubię boskie nalewki teściowej: pigwówkę i wiśniową. Sama zrobiłam w tym roku likier kawowy, ale na święta nie zdążył się przegryźć, więc będzie na Nowy Rok. to moja pierwsza tego typu produkcja własna anula_anka napisał(a): > I się przyzna > > Ja pierwsza, lubię. > > Warzę własne piwo i to piwo właśnie uwielbiam > W smaku im bardziej gorzkie tym lepsze. 100 IBU- mniam! > Wino sporadycznie do kolacji. > Wódkę i inne mocniejsze tylko w drinkach. > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:32 lubię co zresztą zostało mi tu kiedyś wytknięte lubię piwo-mam kilka ulubionych,generalnie najlepiej podchodzą mi żywe (poza wszelkimi miodowymi) wino piję sporadycznie, wyłącznie wytrawne i półwytrawne wódkę w ilościach większych niż 2-3 kieliszki pijam kilka razy do roku- nie powiem,żeby mi smakowała ale lubię, wyłącznie czystą nie znoszę nalewek,likierów i wszelkiej maści tzw. damskich alkoholi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:34 To jakiś wstyd, że napisałaś "przyzna"? Ja lubię właściwie każdy alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_anka Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:40 Z ostatnich watków tak mi wyszło. I większość nie pije ematek, a emężowie i efaceci to 2,3 razy w roku. Alko w barku jest dla gości. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 18:30 Wstyd to może nie, ale łatwo zarobić łatkę jeśli człowiek pije więcej niż lampkę czerwonego wytrawnego (fuj ) dwa razy w roku Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 21:14 kochana jaką lampkę, wyraźnie było że PÓŁ kieliszka wina jedyne w co jestem skłonna uwierzyć to w to PÓŁ tyle że litra hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:36 Wino białe wytrawne lubię, wódkę zmrożona ale to przy wyjątkowych okazjach, bez dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:36 Ja też lubię piwo. Sama nie warzę, ale na szczęście mam przyjaciół, którzy warzą. Akurat bardzo mocno chmielone to lubię chyba najmniej. Wędzonki bardzo lubię. Z mocnych alkoholi lubię bourbon i rum, ale to w aptecznych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
anula_anka Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:41 Ja ani chmielonych, ani wędzonek. Chmielone jeszcze , jeszcze, ale wędzone to mi szynką jedzie Odpowiedz Link Zgłoś
priszczilla Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:50 Nie rozumiem. Napisałaś, że lubisz gorzkie, z wysokim IBU. Zawsze mi się wydawało, że goryczka w piwie bierze się właśnie z chmielenia. Jak Ty robisz te swoje piwa? Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:37 A na dzisiejszy wieczór zakupiłam gin i będę chlała z tonikiem bo muszę jednak jakiś porządek z grubsza w domu zrobić a z drinkiem w dłoni idzie mi to znacznie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 17:52 O, gin z tonikiem to jedyny drink, który lubię. Mocno.smierdzacy jalowcem tani gin i mocno gorzki tonik. I plaster cytryny. To jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
3livka Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:37 Uwielbiam likiery, różne nalewki, drinki, zwłaszcza z tequilą. Pijam czasem wino, mam ostatnio fazę na białe półsłodkie, wcześniej były dwa lata z czerwonym wytrawnym. Niedawno pierwszy raz piłam whisky i zasmakowało mi z colą. Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:44 Zależy - uwielbiam czerwone wytrawne wino i gin z tonikiem. Mogę wypić - każde inne wino, choć słodkie to już nie to, likier (poza miętowym), piwo. Niechętnie - wódka, może poza żołądkową gorzką. Za nic - koniak, szampan, whisky, piwo z sokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:44 Lubię kiedy mam na nie ochotę, nie lubię kiedy jakoś chęci specjalnie nie mam , wtedy zupełnie mi nie podchodzi i raczej nie jestem skora do zmuszenia się w tym temacie ,passuje Odpowiedz Link Zgłoś
sfornarina Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:52 Im starsza jestem, tym pije mniej. Ale dobrym piwem pszenicznym nigdy nie pogardze. A teraz, w ciazy, za kieliszek czerwonego wina dalabym sie pociac. Na szczescie porod przewidziany na niedziele... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 16:54 Bardzo lubię dżin z tonikiem 50:50. Żubrówkę z sokiem jabłkowym. Wino wytrawne ale nie kwaśne. Piwo, bez żadnych soków, karmelu itd - normalne, raczej gorzkie, jasne. Likier śliwkowy, którego od lat nie udało mi się kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 17:00 Lubie wino wytrawne, likiery i nalewki. Wodki i piwa nie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
sl-14 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 17:02 Ja. Wino, również musujące, piwo, drinki, likiery i nalewki. Tylko mocnych, 40% alkoholi raczej nie pijam. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 17:22 Ja bardzo lubie wino, lubie smak, lubie jak podnosi smak potraw. Smak zmienia mi sie sezonowo, latem lubie biale typu pinot grigio, chardonnay, albo savinion blanc, albo lekkie czerwone, zima ciezkie czerwone blendy, albo merlot, albo cabernet. mocniejszych alkoholi nie pije lubie piwo po bieganiu, co tydzien w klubie po bieganiu idziemy do pubu na piwo. i po nartach. W domu piwa nie pije, ani nie kupuje. Maz niepijacy, bo.... nie lubi, od czasu do czasu slodki likier orzechowy, lub czekoladowy Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 17:57 Kocham wino wytrawne, czerwone. Do kolacji, do filmu. Piwo rzadko, najczęsciej w upały do grilla. Wódkę tylko na większych imprezach typu sylwester, jakieś huczne urodziny , tak samo whisky. Mocną mam głowę, byle jaka ilość mnie nie upija. Tak lubię alkohol i u mnie się go pija przy okazjach ale nikt sie nie zatacza, jak ktoś przeholuje z alkoholem to najczęsciej idzie spać po prostu. Mam uważam zdrowe, normalne podejście czyli- nie muszę, nie trzęsę się na widok, nie jezdzę po alkoholu, ale tez nie wyliczam innym, w domu mam i proponuje, a jak uznam że mam ochotę to sama pije. A juz wyrzucanie kieliszków z domu uwazam za cudactwo godne tylko ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 20:02 >A juz wyrzucanie kieliszków z domu uwazam za cudactwo godne tylko ematki. jak dla mnie ta historia jest nawet za mocna na to forum. Takie rzeczy po prostu się nie zdarzają w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 20:26 drinkit napisała: > >A juz wyrzucanie kieliszków z domu uwazam za cudactwo godne tylko ematki. > > jak dla mnie ta historia jest nawet za mocna na to forum. Takie rzeczy po prost > u się nie zdarzają w realu. Wiesz co są tacy dziwaczni ludzie, ja wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 20:28 Za mocna na forum ? Jakiś czas temu wywaliłam chyba z 6 szt kieliszków do wódki-przywiezionych z rodzinnego domu. Nie używanych. Stały i się kurzyły. Sentymentu nie miałam, miejsce zajmowały, były kompletnie bezużyteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 21:10 No jest subtelna różnica pomiędzy wywaleniem kieliszków do wódy, bo akurat ich nie używasz, a nagłym wywaleniem całego szkła i alkoholu z domu, niemówieniem dlaczego, jednoczesnym piciem u innych, niepodawaniem alko swoim gościom abotak i utrzymywaniem że to wszystko bez mocnego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ruscello Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 18:04 Lubie i nie znam nikogo, kto by nie lubil choc jednego rodzaju alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 18:05 Bardzo lubię piwo i aż szkoda,że nie mam czasu zająć się jego warzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 18:09 Lubię wino, zwłaszcza białe i różowe (półwytrawne i półsłodkie) oraz wszelkie nalewki i likiery. Nie lubię piwa, koniaku ani whisky, gin z tonikiem i wódkę w drinkach pijałam w młodości, teraz jakoś mi nie wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 18:26 Ja lubię Słodkie, ulepkowate domowe wina, z kupnych tylko te słodkie. Nie przepadam za piwem, chociaż czasem mnie najdzie ochota. Lubię wszelkie domowe naleweczki, likiery, takie tam. Lubię też drinki, ale unikam, bo szybko ścinają mnie z nóg Za czystą gorzałką jakoś namiętnie nie przepadam w sensie smaku, ale na imprezach fajnie popić wódeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 18:33 Lubię alkohol bardzo, byle nie był słodki. Lubię gorzkie piwa, wytrawne białe wina, a zmrożoną wódkę najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
crea.tura Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 18:36 Bardzo lubię Ale właściwie tylko wino i tylko wytrawne. w ogromne upały białe półsłodkie albo półwytrawne w proporcji 50/50 z wodą gazowaną. Whiskey nie tknę, wódki nie lubię. Z mocniejszych jak już mam pić coś z kieliszka to tequile. Odpowiedz Link Zgłoś
joaaa83 Re: A która lubi alkohol? 23.12.14, 18:39 Lubię piwo i różne drinki. Nie przepadam za winem, zwłaszcza czerwonym wytrawnym i nie piję w ogóle czystej wódki, koniaków i innych mocnych alkoholi Odpowiedz Link Zgłoś