beatrycze_nowa 07.05.15, 15:13 mamy w domu wifi autoryzowane adresem MAC + hasło. i nie chce to działać na iphonie. na pewno wpisujemy dobrze MAC. zwykłe sieci wifi działają na tym iphonie. czy ktoś ma pomysł z czym może być problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manahmanah77 Re: problem z wifi w iphone 5s 07.05.15, 16:00 Ja miałem podobny problem, okazało się, że router nie chciał się dzielić adresem DNS z urządzeniami - wpisanie DNSu w ustawieniach załatwiało sprawę. Może w tę stronę szukaj? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze_nowa Re: problem z wifi w iphone 5s 08.05.15, 13:42 ale to dotyczyło wszystkich urządzeń czy jednego? bo u mnie inne działają bez problemu na wifi. Odpowiedz Link Zgłoś
manahmanah77 Re: problem z wifi w iphone 5s 08.05.15, 15:44 Po kolei gubiły sieć, chyba jak sobie coś tam odświeżały, to nie dostawały już DNSa od routera i nie miały jak się połączyć. Nie mam zielonego pojęcia, czy na tym polega Twój problem, ale wpisanie DNS w ustawieniach telefonu szybko wyeliminuje jedną możliwą przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Iphone miał jakiś pokręcony mechanizm 08.05.15, 15:32 ...antyśledzeniowy, w którym zmieniał losowo (bądź rotacyjnie) adres MAC w celu ochrony przed śledzeniem przez sieci WiFi w amerykańskich marketach. Możliwe, że o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś