Dodaj do ulubionych

upał i uda

• kanna Re: upał i uda 03.06.15, 22:37
      Takie rajstopy do połowy uda Tchibo miało, nawet na wyprzedaży wink Tyle , ze jakoś w zimie.
    • jola-kotka Re: upał i uda 04.06.15, 02:27
      Mamy jeden rozsadny,odchudzic sie,znasz lepszy?
      • milka_milka Re: upał i uda 04.06.15, 06:13
        Ale rozumiesz, że są nawet szczupłe osoby, które tak mają.
      • cosmetic.wipes Re: upał i uda 04.06.15, 09:24
        Jolu droga, ja rozumiem, że skoro masz takie uda:

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTMnyCn0tf92YYEx_99NRazrnZRPV6RyEBuc3hLwogbFnYv-zwV

to nic ci się obciera, ale za to przy siedzeniu możesz nabawić się odleżyn na "tyłku" tongue_out
        • rosapulchra-0 Re: upał i uda 04.06.15, 09:34
          c_w, przegięłaś.
          • cosmetic.wipes Re: upał i uda 04.06.15, 09:45
            Jasne, wrażliwa istoto big_grin
    • monika_janusza Re: upał i uda 04.06.15, 09:44
      Zapytam z ciekawości,bez złośliwości: czemu nie ch esz schudnac parę kg? Przytyc 10 kg to b. dużo! Juz pal licho odparzone udziska,ale otyłość to szereg in zagrożeń dla zdrowia.
      • rosapulchra-0 Re: upał i uda 04.06.15, 09:47
        Przytyła, bo może bierze leki hormonalne/lub inne powodujące tycie? Zawsze musicie sprowadzać wszystko do żarcia?
      • cosmetic.wipes Re: upał i uda 04.06.15, 09:53
        Skąd wniosek, że autorka jest otyła?
      • zona_mi Re: upał i uda 04.06.15, 10:02
        > Zapytam z ciekawości,bez złośliwości: czemu nie ch esz schudnac parę kg?

Myślisz, że szybciej udałoby się jej zrzucić te 10 kg, niż wyjść z domu, by nie obetrzeć ud?
        Obawiam się, że zanim to nastąpi (o ile), to uda może mieć w kiepskim stanie, stąd pytanie, jak zapobiec - co tu jest niejasnego?
      • kocianna Re: upał i uda 04.06.15, 10:14
        Miłam okres w życiu, kiedy po utyciu 10 kg skakałam pod niebiosa, bo miałam potężną niedowagę. Przez trzy lata mordowałyśmy się z dietetyczką, żeby przytyć. Niedowaga jest równie groźna dla zdrowia big_grin
        • bazia8 Re: upał i uda 04.06.15, 11:07
          Kocianna masz rację - po moich przebojach żołądkowo -jelitowych przytyłam 10 kg i jestem szczęśliwa! Nerwica plus stres, że chudnięcie jest spowodowane nowotworem prawie mnie wykończyła. A spadające z tyłka portki to naprawdę nic miłego w takiej sytuacji.
          Tylko, że na forum wiele osób myślenie ma takie, no... zero-jedynkowe.

• yuka12 Re: upał i uda 04.06.15, 12:38
            Nie, zbyt wiele osob jest wpatrzone w wychudzone modelki i popularyzowany poglad, ze szczuplosc=zdrowie. Z tym ze nie dla wszystkich i nie zawsze. BMI nie jest idealnym wskaznikiem. I nie chodzi o bialo-czarne widzenie swiata, czyli albo jestes chuda albo gruba, ale o wage najlepsza dla danej osoby biorac pod uwage m.in. kosciec i ogolna budowe ciala. Przesada i brak indywidualizmu nigdy nie sa dobre. A obtarcia uda czesto wlasnie wynikaja z budowy ciala i specyfiki skory danej osoby a nie tylko sporej nadwagi smile.
      • antypomidorowa Re: upał i uda 04.06.15, 18:03
        monika_janusza napisała:
        > Zapytam z ciekawości,bez złośliwości: czemu nie ch esz schudnac parę kg? Przyt
        > yc 10 kg to b. dużo! Juz pal licho odparzone udziska,ale otyłość to szereg in z
        > agrożeń dla zdrowia.

A gdzie napisałam, że nie chcę schudnąć? Chcę i podejmuję kroki ku temu, ale znasz może lepszy sposób na odchudzanie niż aktywność. m.in. spacery, bieganie? Mam siedzieć i machać hantlami czy może odłożyć odchudzanie do jesieni?

I gdzie napisałam, że jestem otyła? Mam raptem kilka kg nadwagi. Ale Ty mnie nie widzałaś nigdy i nie znasz, ale już wiesz, ze jestem toczącą się kulą tłuszczu, która przytyła, bo wpie...ła hamburgery i popijała colą.
        Ciekawa jestem jak Ty byś wyglądała po roku dojeżdżania do pracy 1,5 godziny w jedną stronę, bez możliwości odgrzania w pracy posiłku przygotowanego w domu. Czy chodziłabyś pobiegać o 4:30 rano, czy po 22?
        Jeden z moich ulubionych filozofów mawiał (a właściwie śpiewał): "you can't always get what you want". Miałam wybór - mogłam zaniedbać pracę, związek lub figurę. To ostatnie jest dla mnie najmniej ważne i najłatwiej będzie to odzyskać.
    • zona_mi rozwiązanie letniego problemu 21.08.15, 23:01
      Wklejone przez moderatora
      Autor: annakate 21.08.15, 22:43

Jakiś czas temu był wątek dotyczący obcierania się ud w upały i okazało się, że to problem nie tylko mój, ale dość powszechny. Znalazłam to, czego szukałyśmy i dziwiłyśmy się, że nikt tego nie robi - otóż robi, tylko nie u nas.
      Nazywa się to sommer-kurz-hose
      www.ladenzeile.de/rogo/
      • zona_mi Re: rozwiązanie letniego problemu 21.08.15, 23:08
        Wklejone przez moderatora
        Autor: baltycki 21.08.15, 22:54

Chcialbym zwrocic uwage, ze przy niektorych jest cena za 3-5 sztuk.
        (tak, dla zlagodzenia pierwszego wrazenia smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka