Dodaj do ulubionych

nowy Allen

31.08.15, 15:58
byłam na nieracjonalnym meżczyznie
pierwsza część nudna, długa, przeintelektualizowana, snująca sie jak nitka za pajakiem
takie ni to ni owo
potem przyspiesza, przyspiesza, przyspiesza
az do kompletnie zaskakującego finału

ciekawa jestem waszych odczuć
(mogę być nieobiektywna, bo ja Allena na kolanach oglądam)
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: nowy Allen 31.08.15, 16:03
      No ciekawe, ciekawe, chętnie się przejdę. Bardzo lubię Allena.
    • kocianna Re: nowy Allen 31.08.15, 16:07
      Ekranizacja "zbrodni i kary", z tym, że Allen chyba uznał, że Dostojewski wątek kary za bardzo rozdmuchał i że to było przegadane i należy sprawę załatwić prościej.
      Uwielbiam Allena, ale to mi się nie podobało.
      Za to allenowskie kobiety jak zawsze bez zarzutu.
    • marzeka1 Re: nowy Allen 31.08.15, 16:09
      A mnie się podobało, zaskakujące, niezłe teksty (mnie podobało się sformułowanie "werbalny onanizm" big_grin ) - i ja tam lubię to, co nazywasz przeintelektualizowaniem - chociaż mój mąż stwierdził , że na początku trudno było mu określić, jaki typ filmu ogląda. Ale nie żałuję obejrzenia.
    • nenia1 Re: nowy Allen 31.08.15, 16:15
      Dla mnie Allen odwrotnie niż wino, z wiekiem coraz słabszy, ale na temat tego filmu się nie wypowiem, bo jeszcze nie widziałam.
      • marzeka1 Re: nowy Allen 31.08.15, 16:19
        Neniu, dlatego tym , co najbardziej zapamiętałam z tego filmu, gdy odnosisz się do Allena, który działa odwrotnie niż wino- jest określenie mężczyzny określonego typu, że uprawia "werbalny onanizm" big_grin
        Ale nie żałuję, że byłam w kinie, bo podobała mi się młoda aktorka, która grała główną rolę.
        • konwalka Re: nowy Allen 31.08.15, 16:28
          och tak, czułam sie jak bogini logicznego myslenia w momenie gdy zauwazyłam, ze to zbrodnia i kara (ale zanim padła pierwsza aluzja słowna w filmie)
      • jolie Re: nowy Allen 31.08.15, 17:42
        <Dla mnie Allen odwrotnie niż wino, z wiekiem coraz słabszy>

Mam identyczne odczucia. Albo zaczął się powtarzać, albo ja też się starzeję i za dużo filmów widziałam (albo jedno i drugie). Ten sam problem mam z Almodovarem.
    • mama303 Re: nowy Allen 31.08.15, 18:37
      dla mnie film jest ciężki i przegadany, męczyłam się szczerze mówiąc ale nie nudziłam
      • mrs.petronela Re: nowy Allen 31.08.15, 19:43
        Emma Stone świetna. Mi bardzo się podobało, jak Allen z dużą dozą ironii ukazał środowisko akademickie. Ja akurat lubię przegadane filmy. Jak dla mnie mocna czwórka.
        • konwalka Re: nowy Allen 31.08.15, 20:05
          ekhem
          no i wyszłam na przygłupa, co to mu sie czasami podobaja mundre filmy, w których jest "dużo mówienia"
          uwielbiam pogadanki \alena, nie mówiąc o jego superekstradialogach
          generalnie lubie dobre kino, takie z biglem i intelektualnym jajem
          tutaj, wg mnie, chłop odrobinę przynudzał
          ale potem sie zrehabilitował

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka