Dodaj do ulubionych

koszula galowa

16.06.16, 12:44
Czy wypada wejść na egzamin w bluzce bez rękawów?
www.orsay.com/pl-pl/koszulka-bimaterial-z-falbanami-15006800.html
czy raczej w takiej
www.orsay.com/pl-pl/bluzka-koszulowa-z-plisami-60102200.html
Czy ramiona nie powinny byc odkryte czy jestem staroświecka może?

Powiem szczerze że bez ramion czuje się dobrze, swobodnie i podoba mi się taki krój w porównaniu ze zwykła koszulą.
Poradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • miss_fahrenheit Re: koszula galowa 16.06.16, 13:08
      Większość osób na egzaminy (np. na studiach) przychodzi ubrana jak na piknik, więc teoretycznie możesz założyć cokolwiek. Skoro jednak pytasz, to znaczy, że zależy Ci na dobraniu ubrania do okazji:
      1. Żadna z tych koszul nie jest "galowa" (rozumiem, że chodziło o formalny strój).
      2. Jeśli z jakichś przyczyn w grę wchodzą wyłącznie te dwie koszulki - wybrałabym ostatecznie drugą.
      • ichi51e Re: koszula galowa 17.06.16, 12:37
        Zdadzam sie - ta druga kolo galowego stroju nie lezala
        • ichi51e Re: koszula galowa 17.06.16, 12:39
          No ale to sa efekty - tu szkola uczy jak wyglada stroj galowy uncertain zdjecie chyba nieprzypadkowo zle wklejone big_grin
          filiasp2731453.republika.pl/galowy.htm
    • alpepe Re: koszula galowa 16.06.16, 13:28
      Nie wypada. Jeśli już, to druga. Ja na egzaminie magisterskim, lat temu ponad dwadzieścia, byłam w dopasowanym kostiumie jasnoniebieskim z krótkim rękawem. Małe wycięcie, bez bluzki pod spodem, o ile pamiętam.
    • katriel Re: koszula galowa 16.06.16, 13:40
      Jeśli to taki zwykły egzamin na studiach, których w sesji masz z pięć, i to jeszcze pewnie pisemny, to w zasadzie możesz przyjść w czym chcesz. Moje studentki typowo chodzą w bluzkach podobnych do pierwszej zalinkowanej (tylko raczej z bawełny niż z poliestru).
      Jeśli ustny przed komisją - jak już to druga. Chyba że jest 30 stopni i sala bez klimatyzacji. Tylko wtedy znowu, ten poliester?...
    • moje.m Re: koszula galowa 17.06.16, 12:14
      A jakie ubranie pasuje na egz magisterski?
      • zuleyka.z.talgaru Re: koszula galowa 17.06.16, 13:18
        Klasyczna elegancja.
    • asia_i_p Re: koszula galowa 17.06.16, 12:32
      Trzeba znać stopień formalności obowiązujący w danej uczelni. wink
      Ja na magisterce byłam w oliwkowej garsonce, z niewielką różnicą odcieni między żakietem a spódnicą i w beżowym t-shircie pod żakietem. Do głowy mi nie przyszło, że obowiązuje mnie paleta biało-czarno-granatowa. I dobrze, że tak poszłam, bo komisja też nie była ubrana zbyt formalnie i atmosfera była raczej swobodna.
      • moje.m Re: koszula galowa 17.06.16, 12:45
        nie przesadzaj że mam w t-shircie pojsc na egz.
        U mnie na uczelni jest stroj galowy. I na galowo pojde tylko chodzi mi o krój bluzki tak naprawdę zeby było ok.
        • asia_i_p Re: koszula galowa 17.06.16, 12:53
          To była jesień, więc nie ściągałam żakietu - nie lubię pod żakietem koszul, bo trudno mi ułożyć dwa kołnierzyki pod szyją w wygodny sposób i równocześnie tak, żeby to dobrze wyglądało.
          A jeżeli resztę stroju masz już wybraną, to pokaż, łatwiej wtedy dobrać krój bluzki.
          • moje.m Re: koszula galowa 17.06.16, 12:57
            Ale mi nie chodzi o dobranie bluzki, te linki były przypadkowe. Chodzi mi czy krrój na ramiączka czy z rękawkami. Ja mysle o tej drugiej, ale nie koniecznie taka jak na zdjęciu. Ale wygodniejsza jest bez rekawów i wolałabym. Natomiast mogłabym pod marynarkę ja założyć, chociaż wole bez.
            • zuleyka.z.talgaru Re: koszula galowa 17.06.16, 13:17
              Jak na galowo to granatowy kostium - spodnica olowkowa do kolan + żakiet a pod spod biala koszula z dlugim rekawem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka